Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A prérik magányos ajándékosztója

2018. december 08. 11:00 - sixx

a_jo_a_rossz_es_a_mikulas_cimnelkul_preview.jpg 

Vannak olyan zsánerek, melyek egyszerűen nem működnek. Már papíron sem. Gasztokomédia az űrben. Horrormusical dogma-film. Vagy karácsonyi spagettiwestern. Ezeket az ötleteket a stúdiók inkább elengedik, legfeljebb drukkolnak, hogy valaki más kockáztassa a pénzét és a renoméját, aztán vagy kiröhögik, vagy lemásolják a sikerreceptet. Így, hosszas (15 éves) keringő után kapott zöld utat mai filmünk is, és ugyan érthető, miért nem szülte meg a karácsonyi spagettiwestern műfaját, de gondolatkísérletnek kifejezetten érdekes.

Most gondoljunk csak bele: a Mikulás született westernhős. Az ismeretlen, szótlan férfi, aki a szakálla és jelmezként viselt ruhája mögött rejtőzik, és csak teszi a dolgát. Nincsenek igazi barátai, alkalmi szövetségeseket is olyan, lenézett, kirekesztett kisebbségből szerez magának, mint a manóké, akiket az emberek világa vagy el sem ismer létezőnek, vagy gúnyt űz belőlük. Csak Rudolf nevű rénszarvasában bízik, vele rója a világot és teszi a dolgát.

Angelo Corcetti, aki több népszerű westernfilmen is dogozott rendező-asszisztensként, 1999-ben a mai napig ismeretlen eszközökkel rábeszélte az egyik közepes hollywoodi stúdiót, hogy adjon neki pénzt egy olyan westernre, amiben a Mikulás szánja egy Sweetwater nevű kisváros mellett megy tönkre 1847 december 23-án, és a Mikulás versenyt fut az idővel és a helyi kiskirállyal, hogy időbe kész legyen a javítás, közben pedig elintézi, hogy a városka gyerekeinek csizmáiba minden évben kerüljön valami ajándék.

A végeredmény elég felemás lett. A poros, sárgás westernkörnyezetben nem működött a piros plüssruhás, állandóan ziháló Mikulás, és a gyerekszínészekkel sem találta a hangot. A történet vékonyka volt, a egyetlen fordulatot az jelentette, amikor a kovács az utolsó utáni pillanatban csak emlékezet arra, hogyan kell megpatkolni egy rénszarvast.

Oké... beismerjük. Ez a film valójában nem létezik, viszont már ezekben a percekben is fellelhető a UPC Filmtárban, ahol az adventi hétvégéken ünnepi álfilmekre vadászhattok 4K-s Thomson TV-kért!

Ha kedvet kaptál egy kis adventi kalandhoz, regisztrálj itt, aztán célozd meg a UPC Filmtárat, találj rá ünnepi álfilmünkre, INDÍTSD EL, és szoríts, hátha Te is a nyertesek közé kerülsz.

A történettel és a plakáttal már sokat segítettünk. A többi rajtad múlik!

(x)

Címkék: upc advent
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása