Hogy volt?

200 első randi – 41-45. rész

2018. december 04. 11:00 - Gillotte

Kilencedik hét. Eddig vártak a készítők a már elején elhangzott fogyókúra-szállal, és ideje volt már, hiszen a fogadásban ez is benne foglaltatott. Artúr indítja el Lucát a fogyókúra keserves útján, és rendkívül kegyetlen: a megkezdett tábla csokit sem fejezheti be a lány: ,,Luca, kérem a csokit!’’ szólítja fel ellentmondást nem tűrő hangon Artúr Lucát, aki engedelmeskedik. Elhatározása hazáig is kitart, sőt, a rádióban Kriszti ad neki diéta-tippeket, hiszen régen állítása szerint kövér volt, mint egy disznó, úgyhogy profi a témában. (Nocsak, csak nem utalás arra a titokzatos dologra, ami a takarító lánnyal van?) Luca a szín-diéta mellett dönt, s ennek értelmében első nap csak zöldet ehet-ihat. Nekem ez esetben az ételszínezék lenne a legjobb barátom, megfesteném azt, amit megkívánok, de szerencsére Luca önfegyelme leveri az enyémet. Még az egyetemes csoporttársaival rendezett bulin is sikerül tartania magát a zöld szín fogyasztásához – na meg persze a semleges átlátszóhoz, amit vodka formájában vesz magához. Elhivatottságát csak erősíti, amikor az egyik csaj megkérdezi tőle, hányadik hónapban van épp. A bulin egyébként szóba kerülnek a randik, és az egyik csaj a tévénél dolgozik, ahol kollégája az egyik legmenőbb tévésnek. ,,Mekkora lenne már összehozni vele téged, Luca!” így hát elintézik, hogy a srác a rádióban kössön ki egy interjún. A tévés atyaúristen nem vacakol sokat, élő adásban dobja be Lucának az ,,eljössz velem randizni?” bombát. Lucával ellentétben Márk nincs elragadtatva a dologtól, tekintve, hogy a fickó az egyetemi csoporttársa volt, és annak idején elszerette Márk nőjét. A tévés lenyugtatja:+ nem fog kárt tenni Lucában, mert csak szívességből vállalta el a randit, az ő szíve már foglalt, de ahogy látja, Márké is. Luca sejti, hogy egy ilyen szintű pasi nem az ő súlycsoportja, és rá is jön arra, hogy a férfinak Luca tévés barátnője tetszik, aki összehozta ezt az egészet. Luca nem késlekedik, kideríti, hogy a barátnője is hasonlóképpen érez, ezért összehozza a feleket, akik boldogan élhetnek tovább.

9_1.jpg

Lucát egyébként nem szomorítja el, hogy nem sikerült a randi a tévéssel, hiszen az ő szíve is dobog valakiért, ám újdonság, hogy most nem Félixért eszi a fene, hanem Márkért. Ennek ellenére nehezen tud neki megbocsátani, hiszen mégiscsak azt kamuzta, hogy nincs barátnője. Márk nincs egyébként túl jól, úgy érzi, a történtek után az egyetlen jó lépés az, ha felmond a rádiónál. Azért Roland kap tőle egy öklöst, csak hogy férfiasan is meg legyen torolva a megcsalás dolog, s a fiú az ütés igazát készségesen belátja. Ettől persze nincs elintézve semmi, Roland nagyon nincs jól Adél miatt, és ezt a többiek is látják, és úgy alakul, hogy Roland elszólja magát Bence előtt, de Bence megesküszik, hogy nem mondja el senkinek a titkot.

9_2.jpg

Adél lelkileg nagyon készen van, ráadásul az apja még Gyurit, a rég nem látott bátyját is hazaimportálja Amerikából. A megbízhatatlan báty nagyon irritálja Adélt, aki nem érti, mi szükség van rá, a srác testvérére és arra, hogy főnökösdit játsszon, ha egyszer az apjuk csak befektetők keresése miatt hozta haza. Gyuriról hamar kiderül, hogy egy szarkeverő manipulátor. Elülteti a bogarat Karesz fülében, és arról duruzsol neki, milyen jó munkaerő is ő, aki nincs megbecsülve, s erre Karesz tankönyvi szinten hozza a kívánt hatást. Márkkal már nem ilyen könnyű, Gyuri neki is hízeleg, a régi cikkeit emlegeti, sőt, még a férfi kötetben kiadott kritikagyűjteménye is megvan neki, ám Márk hajthatatlan. Egy dolog miatt gondolja meg magát végül: Luca hajlandó elfelejteni, ami történt, úgyhogy emiatt mégis megsemmisíti a felmondását. Ez a Gyuri egyébként lelkesen vág bele a rádió felvirágoztatásába, mégis van benne valami ellenszenves. Előadja terveit, melyek szerint ha minden bejön, kimehetnének a Velencei Filmfesztiválra tudósítani, és élő adás lenne Velencéből. A stáb érthető módon teljesen ráizgul az ötletre, Adélt kivéve, aki jobban belelát a pénzügyekbe. Másnap Gyuri már azzal fogadja Adélt és Márkot, hogy lesz pénz egy kávés cégtől, ők gyártanak mindent a reklámhoz, semmi megkötés, tök jó lesz, másnap érkezik is a pénz. Adél szkeptikus, de Márk annyira örül a hírnek, hogy be is mondja élő adásban a hírt: mennek Velencébe. Adél adás után nagyon letolja, és most marhára igaza van, korai volt. Annál is inkább, mert nem sokkal később a következőt látjuk: Gyuri bejelenti a stábnak is, hogy dől a lóvé, minden állat lesz, majd kap egy telefont, s a hívónak némi izzadtságcsepp kíséretében a következőket mondja: ,,nem kell aggódni, hamar visszafizetem a pénzt”. Jó esetben nem valami uzsorástól kért kölcsön azért, hogy villogjon az apja előtt.

9_3.jpg

Erik pedálozna Zsófinál, aki állítása szerint a lányokat szereti, nincs mit tenni. Valószínűleg tényleg így van, ugyanis Erik és mi is összerakjuk, hogy Zsófinak Zita jön be, az a Zita, aki közben mégis hozzámenne Erikhez. Ildikó a hírek hallatán találkozóra hívja a fiút, ám nem hajlandó tudomásul venni, a srác érdektelenségét Zita iránt, ezért kilátásba helyezi, hogy amennyiben Erik nem megy vissza Zitához, egy életen át rezidenskedhet a kórházban, és nem lesz feljebb. Csodálkoznék, ha ebbe Dénes belemenne, de rendben. Eriknek konkurenciája akad a projektben, ugyanis kiderül számára, hogy Zsófi is Zita kegyeit keresi, s legnagyobb meglepetésére Zita még nyitott is lenne a dologra. Erik elmondja aggályait Dénesnek, aki nem tud mit kezdeni a helyzettel, de látva lányát és Zsófit belátja, hogy itt van valami. Felkészíti Ildikót a várható jövőre: bármi is lesz, támogatniuk kell Zitát. Nyilván ez Ildikónak elképzelhetetlen, olyan nincs, hogy az ő kislánya nem kér többet Erikből, sőt, a férfiakból sem, ezért bemegy a szobájába, és azon kapja lányát, hogy Zsófival csókolózik elmerülten.

9_4.jpg

Félix továbbra is szerelmes Lucába, de ezt most félre kell tennie, mert fenekestül felfordul az élete. Történik ugyanis, hogy a műsorba betelefonál egy nő, aki egy Nizzából Budapestre tartó repülőn találkozott Félixszel. Félix lekeverteti a telefont, de a nő mégis utoléri a mobilján, és elmondja neki, hogy 11 éve, amikor stewardess volt a repülőn, és Félixszel a repülő mosdójában találták magukat, abból lett egy lánya. Félixet érthetően sokkolja a hír, hirtelen nem is tud vele mit kezdeni, ám megpróbálja vállalni a felelősséget a tettéért. A kislány fura, látszólag annyira nem érdekli Félix – annak ellenére, hogy az anyja szerint folyton róla kérdez. Az anya – Panka – a bemutatás utáni napon már rá is sózza a kislányt Félixre két teljes hétre, mert neki óceánjáró hajóra kell mennie dolgozni. Félixnek új az apa-szerep, még a kislány kedvenc babájára sem tud vigyázni, míg a gyermek iskolában van – letöri a fejét, így hát kidobja. Szerencséje, hogy Luca kikukázza, mert a kislány eléggé kiborul, amiért Félix csak úgy kidobja azt, ami nem tetszik neki. Félix elmegy Lucához a baba reményében, akinek addigra a feje is visszakerül a helyére. Lucának gyanús ez, hogy Félix hirtelen nagyon sürgősen akarja a babát, és ki akarja kényszeríteni a választ a férfiból: miért kell neked a baba? Félix ellenáll, erre Luca ollóval menne neki a babának, hiszen biztos droggal van kitömve. Félix ekkor kétségbeesetten kérleli Lucát: ,,Luca, ne vágd fel, az a lányom kedvenc babája!”

9_5.jpg

Kriszti régi életéről a héten nem kapunk további morzsákat, viszont Karesz szerelmi életéből adnak némi ízelítőt. Nagyon tetszik neki Rozina, az előző héten látott nagymellű nő, aki megfigyelte, hogyan dolgoznak. A munkahely mosdójában Karesz sort kerítene egy gyors intimebb ismerkedésre, ám nincs nála semmi, és aggódik, nehogy becsússzon egy többedik gyerek, ám Rozina megnyugtatja: két éve operáltatta át magát, mert egy hiba során férfi testbe született. Ez hamarosan a többiek számára is kiderül, ugyanis a hivatal Róbert névvel küldi el Rozina adatait. Karesznek nagyon tetszik Rozina, de mégis képtelen felvállalni a többiek előtt, hogy együtt vannak, úgyhogy Rozina végül inkább nem fogadja el meghosszabbított munkaviszonyt, amit Karesz közbenjárásával ajánlottak fel neki.

9_6.jpg

Olgának megjelenik a fia, Szása, aki eddig Bécsben élt a feleségével, de most úgy tűnik, válni fognak. Olga régebben a vallás felé fordult, ám mostanában… hát tudjuk, de ő próbálja előadni fiának a szentfazekat, hiszen úgy ismerte meg, és biztosan csalódás lenne egyetlen magzatának, ha anyja nem olyan vallásos, mint amilyennek hitte. Szása tényleg durván tolja a pátoszos dumát, még lelki-gyakorlatra is vinné az anyját, de Olgának más tervei vannak: össze szeretné hozni fiát Lucával, és így talán megszabadulhatna tőle. Luca így kényszerből találkozik Szásával, aki a randin teljesen más: egy nyomulós bunkó. Luca csak néz, hogy skizofrénia áll-e a háttérben, de a férfi elmondja furcsaságának okát: a vallásos anyja a kardjába dőlne, ha tudná, hogy ő egyáltalán nem hisz. Ildikó jár arra a randit megakadályozandó, hiszen nem akarja, hogy Luca egy ilyen szerencsétlennel jöjjön össze, ám Luca megsúgja neki: nincs mitől tartani, ez csak színház. Ha már szóba került a színház, előkerül a színész srác, akit Adél azért bérelt fel a sorozat elején, hogy Lucának legyen egy sikeres randija. A srác összehord mindent arról, mennyire sajnálja amit tett, de Luca átlát a szitán, miszerint a  srác csak promózni akarja a rádióban az új darabját, ezért jó érzékkel elküldi a színészt a fenébe.

Címkék: 200 elso randi
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KapitányG 2018.12.09. 20:38:36

Ne csüggedj, Gillotte! Nem írunk, csak olvasunk :)