Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SURVIVOR 37X10-11 - Blurred lines és burning bridges

2018. december 01. 10:00 - Laura Ingalls

Tíz kicsi survivorrel indulunk neki a mai menetnek, de nyolccal fogjuk befejezni, mert dupla epizóddal örvendeztet meg minket a CBS. Készítse be mindenki a bekészíteni-valót, mert ez egy esti filmnek is beillik, 85 perc móka és kacagás lesz a két rész. Vagy kőkemény taktika, döntsétek el ti.

60_49.jpg

Az öt megmaradt Dávid egymás hátát veregeti az esti tanács után, megint maxra pörgették a taktikai pörgettyűjüket. Carl vizenyős tekintettel egyenesen a Survivor Hall of Fame-be képzeli magát. Ezzel párhuzamosan Princess „felkérdezi” a Góliátokat, hogy „ki szavazott rám? Melyik kezetekkel szavaztatok? Akarjátok még használni?” - bosszúszomjas a csaj, amit azon melegében jelez RKT Christiannek, meg is van az első Góliát, aki többé nem Góliát.


Hajnalodik és Nick Davie-vel karöltve botorkál ki a táborból. Hogy miért? Egy zsák szarért, mondhatnám, de nem, persze hogy idolt keresni, mert ahogy Nick meséli, ha kijátszanak egy idolt a tanácson, elég valószínű, hogy elrejtenek a szigeten egy másikat.

02_37_p_bosszuszomjas.jpg

Nem is értik a srácok - ahogy én sem - hogy miért csak nekik jut eszükbe keresni. Még ha nincs is újabb rejtett védettség, legalább a lehetőségét meg kellene hagyni a találásnak. Node! Nem bajlódunk sokat, újfent egy különös alakú fán találnak valamit. Egy üzenetet: aki mer, az nyer! Bátornak kell lenni a találónak és kiosonni az est leszálltával a táborból, elmenni a sziget legtávolabbi pontjához, ahol egy fáklya jelzi a rejtett védettség helyét. Este kiderül sikerül-e a kiosonás.

03_48_idol_clue.jpg

Jutalomjátékkal folytatjuk. Két öt fős csapatra osztva szaladnak be a tengerbe a túlélők egy kötélhídhoz. Egyenként átmennek a kötélen, majd ha mindenki átért, egy platformra felmászva az egyik játékos három létrafokot kell rádobjon egy fokok nélküli létrára (majd mutatom). A gyorsabb csapat jutalmat kap: survivor piknik! Friss wrapok, saláták és bor. A veszteseknek nuku. Húzás alapján a Narancs csapat: Filmes Mike, Gabby, RKT Christian, Dr. Alison és Alec. Lila csapat: Carl, Davie, Princess, Kara és Nick. Start!

05_28_csapatok.jpg

Szinte egyszerre érnek a kötélpályára a csapatok, Nick és Alec kezdik a sort. Alec gyorsan átér (ahogy az egész évad alatt teszi - mondja erre Jeff és ha nem lenne elég nagy célpont, ezután szerintem azzá válik). A Narancsoknál Dr. Alison a következő, a Liláknál kicsit lemaradva Kara. Azonban Dr. Alison leesik, Kara viszont magabiztosan áthalad. Princess a következő a Liláktól és ő gyorsabb, mint Dr. Alison, de végül Dr. Alison hamarabb átér, utána Gabby folytatja a Narancs oldalon. Princess kis megingással, de átér, Carl követi a Liláknál. Carl szinte átrepül a kötélen, ő (és Princess) nem vett részt a merge óta jutalomevésen. Carl behozza Gabby-t, egyszerre érnek át. Davie (az utolsó Lila) és Filmes Mike (az utolsó előtti Narancs) egyszerre kezdik a kötélpályát. Filmes Mike-nak esélye sincs Davie ellen. A Lilák nagy előnnyel kezdik a dobálózós részt.

Nick dob a Liláknál. Christian még csak a kötélpálya felénél jár, amikor Nick először jól találja el a létrafokkal a létrát. Ezután viszont hiába próbálkozik, nem tudja egyenesen dobni a fokokat. Közben Alec megérkezik a Narancs platformra és gyorsan szerez is egy pontot a csapatának, az állás tehát egyenlő. Sok sikertelen próbálkozás után Davie leváltja Nicket és elsőre pontot szerez. Ám érkezik rá rögtön a válasz, sőt a következő dobása is sikeres Alecnek és ezzel megnyerte a Narancs csapatnak a jutalmat. A Lilák nagyon csalódottak, hatalmas előnyt buktak el. Carl már azon töri a fejét, hogy Alecet kell kiszavazni ha nem nyer védettséget, mert nagyon erős, nagyon jó a challenge-eken. Mond valamit.

A pikniken elégedetten eszik mindenki és Alec úgy érzi meg kell lovagolnia, a rewardon elért sikereket, elkezdi puhítani Gabby-t és Christiant. Úgy csinál, mint amikor bártenderkedik. Hízeleg, nevettet, dolgozik a szavazatért. Esznek és isznak a túlélők, mintha nem lenne holnap, majd egyszer csak Alec belenyúl az asztal mellett álló kosárba és öt darab borítékot vesz elő. Lányoktól instant sírás a válasz, levelek otthonról. Ők öten nemcsak jól laktak, de lelki fröccsöt is nyertek otthonról. Mindenki felszívja magát és Christian összegez: elhiszi, hogy megnyerheti a játékot, vele igenis számolni kell.

Ezalatt a táborban Carl magába roskadt, az éhezés miatt mélypontra jutott, de ettől csak erősebb lesz teszi hozzá sírva. Nem is lehet egyszerű feldolgozni, hogy semmit sem nyer és cserébe’ éhezik. Az ebéd rizs, mi más? Carl ebéd közben előadja Karának, hogy Alec lenne a célpont, ha nem nyer védettséget. Mit gondol? Benne van? Van vajon védettsége Alecnek? Kara nem mond igazából semmit, de a riportban értetlenkedik, hogy nem is érti miért mondták ezt neki, mert Aleckel a legszorosabb a kapcsolata. Így amikor Alec visszatér a piknikről figyelmezteti, hogy veszélyben van, védettséget kell nyernie.

Apropó piknik! Az ész nélküli evés-ivásnak az lett a vége, hogy Alec és Dr. Alison keresztbe-kasba összehányja a szigetet délutántól estig. Whoopsies! A többieket is kiütötte a kaja-kóma, ami pont kapóra jön Nicknek, aki már várja az estét, hogy elindulhasson a rejtett védettségért amikor már mindenki alszik. Davie fedezi a táborban amíg Nick elindul az éj leple alatt. És csak megy, megy, mendegél a sötétben - ott vagyunk már? Még mindig megy, aztán mire szinte körbe ér a szigeten megpillantja a fáklyát és az azon lógó rejtett védettségi nyakláncot! Yihaaa! Kicsit nagyobb biztonságban érezheti magát, mint eddig.

27. nap, védettségi játék. A feladat: egy oszlopon lévő vékonyka kis kiszögellésen állnak a játékosok a válluk felett lévő rúdba kapaszkodva. Az nyer aki a legtovább tartja fent magát. Mi a csavar? Ha valaki elég magabiztos, lemondhat a lehetőségről és védettség helyett egy teknő sajtos, guacamolés, jalapenos, mindenes nachost ehet jéghideg sörrel és margaritával. Carl, Princess és Nick köszöni szépen a lehetőséget, álljon a napon akinek két anyja van! Míg ők büfögve étkeznek a többiek a védettségre hajtanak.

19_29_nachos.jpg

20_16_on.jpg

11 perc telt el és Filmes Mike lábai nagyon remegnek, majd le is lép, ő az első kieső. Davie elveszíti az egyensúlyát és azonnal követi. Princess és Carl megbeszélik evés közben, hogy Alecnek veszítenie kell, mert ők azt akarják. Oké. Egy óra telt el, Carl Alecet bűvöli, hogy lépjen le, (btw: mikor lett Carl ilyen idegesítő?) ehelyett Kara teszi ezt. Másfél óra után Dr. Alison is lelép, nagyon meleg van, még azok is rosszul viselik akik már a padon ülnek. Alec nagyon magabiztos, bíztatja magát folyamatosan, hogy meg fogja nyerni és a többieknek is mondja, hogy a challenge addig tart amíg ő meg nem nyeri. Gabby nagyon küzd, már mindene fáj, de nem akarja feladni. Végül 2,5 óra után lelép. RKT Christian és Alec maradtak. Három óra elteltével Christian engedélyt kér Jefftől, hogy hadd meséljen egy sztorit, hogy elüsse az időt amíg tart a küzdelem, ez segít neki koncentrálni. És elkezd beszélni. És beszél. És beszél. 3 óra 50, 4 óra 20, majd 4 óra 45 perchez ugrunk és Christian még mindig beszél.

Így érik el az 5 órát. 5 azaz öt egész órája tart a játék. Alec kezd megtörni, egyre sápadtabb. Odaszól Christiannek, hogy ő nincs is veszélyben, neki viszont (Alecnek) élet-halál kérdés. Christian elérzékenyül, elnézést kér, de nem adja a védettséget Alecnek, mert ez egy életre szóló lehetőség és nem adhatja fel. Alec nem bírja tovább, lelép. RKT Christian el sem hiszi, övé a védettség 5 és fél óra után. Este viszont pihi lesz, mert csak másnap este tartják meg a tanácsot, így Alec kap még egy napot, hogy meggyőzze a többieket miért ne őt szavazzák ki.

Alec arról beszél másnap reggel, hogy mentálisan nem bírta már a védettségi játékon és ezért veszített. Dr. Alisonnal próbálnak kitalálni valamit, mert Alec természetesen nem szeretne kiesni. A táborban Hall of Famer Carl hirdeti az igéjét Karának és Princessnek: Alec egy challenge-szörnyeteg, egy vadállat, ki kell szavazni most, mikor lehetőség nyílt rá. Gabby ideges lesz, miért beszél Carl az ellenséggel annyit úgy, hogy őt/őket nem avatja be? Beindul a kombinatorika, Gabby szerint Carl a Keresztapa, szereti megmondani a tutit, túl magabiztos főleg az utolsó tanács óta. Neki is esik Carlnak, ami sírásba fullad - na nem Carl, hanem Gabby részéről. Ezután azt gondolom nem lesznek haverok. RKT Christiannek kell megnyugtatnia Gabby-t. Amellett, hogy Christian játssza a játékát, még Gabby lelki békéjéről is neki kell gondoskodnia. (Bár nem szoktam direkt véleményt írni, de ez már kikívánkozik régóta. Isten lássa lelkem, próbáltam megkedvelni Gabby-t, de nem megy. Minden ilyen jelenet után – veszekszik, majd sír, majd Christiannek hisztizik – amikből majdnem minden részre jut, egyre kevésbé értem miért cipeli a hátán Christian. Nagy szerencséje van a csajnak, hogy Chrisszel buddy-buddy-zik, mert szerintem rég kiesett volna nélküle.)

Alec is azt gondolja, hogy Carl túl nagyképű és azt hiszi ő irányít mindent. Rá kellene szavazni, mert nem számít rá. Dr. Alisonnal beavatják Filmes Mike-ot és Karát. Négy szavazat még kevés, ezért mozgósítja Christiant is. RKT Christian nem kertel, bevallja, hogy nem egyszerű Carllal együttműködni. Sőt azt is felvázolja, hogy ha Alec kiesik, nagyobb figyelem hárul majd Christianre. Neki az lenne az érdeke, hogy mindig legyen játékban egy nála veszélyesebb játékos. Végül nem tudjuk meg mire jutottak, majd a tanácson kiderül.

33_55.jpg

A tanácson a védettségi játékkal kezdünk. Christian az összefoglalóját oda futtatja ki, hogy micsoda dolog, hogy szóval tarthatta Jeffet órákig. Végül is Jeff Christian foglya volt, nem tudott menekülni. Elhangzik a kérdés, hogy mit jelent vagy nem jelent az, hogy hárman védettség helyett nachosoztak. Nick csak süketel, de egyértelmű, hogy az a három játékos rohadtul biztos volt abban, hogy nem eshetnek ki. Carl is süketel, de ezen nincs mit magyarázni. Biztosnak érzik a helyüket és kész. Alec nem ült le nachost zabálni, mert ég a segge alatt a bambusz, nem bonyolult ez. Princess is próbál valami okosat mondani, de nem jön össze neki, ahogy általában nem jön össze neki és még Dr. Alisontól is megkapja, hogy ő már rég túl van Princess megnyilvánulásain és az egész Princess jelenségen. Princess nem hagyja annyiban, de túl sokat beszél és hülyeségeket is, úgyhogy hagyom a Princess-show-t és hagyom az egész beszélnek a semmirőlt, inkább lássuk hogyan szavaztak.

36_12_he_was_captive.jpg

37_35.jpg

Miután Jeff megszámolja a szavazatokat felteszi a szokásos kérdést: rejtett védettség van-e? Nem van. Első szavazat: Alec. Második: Carl. Harmadik: Alec. Majd megint és megint. Úgy tűnik a szavazás egyhangú, nem sikerült meggyőzni a többieket, a 11. kieső és a zsűri 4. tagja: Alec. Mosolyogva, jókedvűen fogadja. Viccelődik és ruganyos léptekkel távozik: PieceOnYou!

42_43_peacealec.jpg

A vonalak mintha elmosódtak volna, talán kezd ráébredni mindenki, hogy ideje elkezdeni csak saját magukért játszani. 11 nap maradt, hamarosan az események felgyorsulnak.
Akárcsak az előző tanács után, Carl veregeti a saját vállát, Nick is veregeti a saját vállát, magunk alá gyűrtük a Góliátokat, fölényben vagyunk! Jöhetnek ezután pitizni, kit érdekel? Miénk egész Mamanuca! Én mondjuk kicsit józanabb lennék a helyükben, de kicsi vagyok én ehhez. Egy másik sarokban Christian Dr. Alisont nyugtatja, aki siratja Alecet, az eddigi döntéseit és ki tudja mit még.

45_07.jpg

45_16.jpg

Másnap reggel újabb játékkal indítunk, jutalomért. Két négy fős csapat versenyez, a feladat: elúszni egy platformig amin egy magas létra van. Arra felmászni és a tetejéről beleugrani a vízbe. A víz alól bójákat kell kiszabadítani, majd ezekből öttel betalálni öt magasan lévő kosárba. Akik előbb teljesítik a feladatot eltölthetnek egy délutánt egy hajón. Sült csirke, krumpli saláta, jéghideg üdítők és sajttorta. Maguknak választják a csapatokat, mivel kilencen vannak, valaki kimarad és esélye sincs a jutalomra. A Narancs csapat kapitánya Kara lett aki Carlt, Davie-t és Filmes Mike-ot választotta. Princess a Lilák kapitánya, ő Nicket, Gabby-t és Dr. Alisont választotta, RKT Christian marad a kispadon.

46_35_reward.jpg

A csapatok kb. egyszerre érnek a létrákhoz. Szaporán másznak fel rá és ugrálnak a vízbe. A bójáknál a Narancs csapat kicsit gyorsabb, Kara ügyesen hozza fel a bójákat a víz alól. Davie besegít és a Narancssárgák úsznak hamarabb a kosárba dobáshoz. Dr. Alison is befejezi a bójákat a Liláknak, ők is úszhatnak célba dobni. A Narancssárgák első három dobása nem talál, Nick is nekiszalad a Liláknál és elsőre szerez egy pontot. Erre Davie egy hatalmas zsákolással válaszol. Carl is szerez egy pontot, de Nick kiegyenlít egy újabb Lila ponttal. Erre Davie felel, 3-2. Majd Carl is Dob még egyet: 4-2. Nicknek nincs sok segítsége a Liláknál, látszik el is fáradt, arra vár Davie bedobja-e az ötödik kosarat. Be. Carl végre jutalmat nyert, Princess sajnos hoppon maradt megint.

Carl megkapta a jutalmát és természetesen hideg sörrel kezdenek. De úgy bekezdenek, hogy Carl már a motorcsónakon beszittyózik, akadozik a beszéd, párás a tekintet, itt a vége. Mesél is Karának szorgosan, hogy a következő név Carl playbookjában Dr. Alison. Kara teszi-veszi magát, nevetgél, bólogat, persze Carl, úgy van Carl, közben pedig ámul és bámul, hogy megint olyannak magyaráz, aki másik ligában játszik. Davie és Carl megalakulva szállnak le a motorcsónakról az ebéd helyszínén. Van pogácsa, krumpli saláta, sült csirke, jeges tea, minden adott, hogy feltankoljanak. Davie élvezi, hogy ő volt a challenge sztárja és büszkén veri a mellét, hogy többet nem játsza a fehérek játékát, mert igenis jobban tud kosarazni, mint a fehérek és büszke rá. Vagy valami ilyesmi. Összefoglalva a továbbiakat: Mindenki szeret mindenkit, örök barátság és Dr. Alison kiesik és Kara nem lesz senki bábuja, főleg nem Carlé.

A táborban Gabby arra jut, hogy itt az ideje kiválni az ötös szövetségből és lapot húzni 19-re, mert ha továbbra is azt csinálják amit Don Carl mond, senki nem fogja helyi értékén kezelni a játékukat. Christian mellett Dr. Alisont is beavatja. Ez zene Dr. Alison füleinek, hogy Filmes Mike-kal és Karával öten dolgozzanak együtt a többiek ellenében és első körben iktassák ki Don Carlt. Ezzel szemben Carl azt gondolja, hogy egyenként fogják kiszavazni a 4 megmaradt Góliátot, ahogy nekik kellett volna csinálni, amikor 7-5-ös fölényben voltak.

57_04.jpg

56_05.jpg

Annak érdekében, hogy Don Carl bebiztosítsa a tervet, napszálltakor elbeszélget mindenkivel. A nyugágyból szórja az igét a többieknek, először Nick, Davie és Princess hallgatja. D o k t o r A l i s o n! Értitek? Értik. Princess nagyon benne van, ha lehetne szavazna Carl helyett, sőt mindenki helyett is, annyira érzi ezt a szavazást. A Don Fimes Mike-nak és Christiannek is leadja a hegyi beszédet. Dr. Alison! Vágesz? Igen, meg azt is vágesz, hogy Gabby-nek ezzel szemben azt akarják eladni, hogy Princess megy. Természetesen Christian nem evett meszet, hogy a legközelebbi szövetségese ellen menjen, szóval a Don ezen a ponton vágta el magát előtte végérvényesen és ha eddig bizonytalan volt szakítson-e Dávidékkal, ezután nincs kérdés.

58_54.jpg

Még azon melegében este beszél Filmes Mike-kal, hogy Carlt megrészegítette a hatalom, a fejébe szállt a siker és Gabby-vel ők hajlandók kiszavazni a Dont, ha Filmes Mike, Dr. Alison és Kara melléjük áll. Ezen a ponton Filmes Mike még nem dönt. Úgy érzi mehet Carlékkal is és mehet Christianékkel is, még végig kell gondolnia mi lesz számára kedvezőbb a jövőt tekintve.
Másnap reggel Christian elmondja Gabby-nek, hogy mi a terv és hogy mi az a terv amit Gabby-nek mondanak a többiek. Gabby nevetségesnek találja, hogy ezt csinálja vele az állítólagos szövetsége. Teljesen világos számára, hogy nincs szövetség. Legalábbis Dávidékkal.

60_13.jpg

61_43.jpg

Közben Princess rájön, amikor a reggeli rizset adagolják, hogy szűkön vannak rizs-ügyileg, mondhatni elfogyott. Előáll tehát az ötlettel, hogy alkudozzanak Jeffel a védettségi játék előtt. Mivel Princess haladó alkudozásból is zseniális, mert tanulta a Yale-en, ezért rábízhatja a Kalokalo törzs nyugodtan az ügyet, intézi. A többiek nem ennyire lelkesek.

62_56.jpg

62_59.jpg

A mai védettségi játékon a feladat a következő: át kell mászni egy akadályon, majd körbe-körbe szaladni egy pózna körül, míg le nem tekerik a tetejét. Amikor már kellőképpen szédülnek, végig kell egyensúlyozni egy akadályon, majd az első három rész alatt összegyűjtött kockákból ki kell rakniuk egy értelmes szót, úgy hogy kettőt nem használnak fel a betűikből. Az első aki kirakja a nyerő szót védett lesz az esti szavazáson. Mielőtt azonban elkezdenénk Princess jelentkezik és előáll a rizs hiányával. Jeff meghallgatja az alku tárgyát, majd megmosolyogja és azt mondja szó sem lehet róla, mondok jobbat. Ha egyikőtök nem vesz részt a játékon, kaptok annyi rizset amit be lehet osztani a 39. napig. Ki vállalja? Princess jelentkezik. Azt reméli ezzel gyűjt a többieknél néhány jó pontot. Sajnos nem tudja, hogy a többiek nem azért nem szavazzák ki, mert kedvelik, hanem azért, mert nem tartják veszélyesnek. Na kezdjük, start!

64_37.jpg

65_03.jpg

Minden játékos felrohan az első akadály tetejére és igyekeznek megszerezni az első csomag kockáikat. Kis különbségekkel kezdik a második szakaszt, köröznek a póznájuk körül. Innen leghamarabb Davie, Carl, Christian és Nick indul tovább egyensúlyozni, de a többiek is szállingóznak utánuk. Davie jut át leghamarabb az utolsó részhez, kezdheti kirakni a betűket. A többiek is követik gyorsan és mindenki a 11 betűs szón dolgozik. Carl azt gondolja megtalálta a megoldást, de a készítők nem ezt a szót keresték, tovább kell próbálkoznia. Erre Dr. Alison hirtelen fényt kap és elkezdi cserélgetni a kockáit őrülten, majd Davie-nek is bevillan valami és ő is sietve rak ki egy szót. Davie hamarabb befejezi, szól Jeffnek és igen, övé a védettség!

A táborban várja a túlélőket a rizs és Princess hangoztatja, hogy nem kell megköszönni, ne csináljatok nagy ügyet belőle. Mindeközben a riportban annyira fényezi magát, hogy nem is tudok képet kifotózni, mert folyton bevillan…
Don Carl először is seggére verne a rizsnek, másodszor ráerősít, hogy Dr. Alison megy este.
Mindeközben Dr. Alison fél, hogy vajon vele szavaz-e Filmes Mike, Kara, Gabby és Christian? Vagy ő lesz az 5. zsűritag? Mike még mindig nem tudja melyik oldalra álljon, Karának azt mondja velük szavaz, a Donnak azt hogy velük. Christian átlát a szitán, felismeri a bizonytalanságot és reméli, hogy nem veri át őket harmadjára is.

73_21.jpg

73_37.jpg

Tanács. Újra a régi kérdés: elmosódtak végre a régi törzsi vonalak? El - mondja Kara, Alecet közösen szavaztuk ki, de most fog kiderülni, hogy sikerül-e megszilárdítani az új szövetségeket, a szavazás után kiderül ki kivel van. Dr. Alison is ráerősít, hogy azzal, hogy kiszavazta azt, aki a legközelebb állt hozzá azt mutatta meg, hogy hajlandó játszani, hajlandó másokkal szövetségre lépni. A tábori életről kérdez Jeff, ami Nick szerint kevésbé kaotikus. Christian buggyantott tojáshoz hasonlítja, amit beleütnek egy forró vízzel teli lábasba, kevergetik, örvénylik a víz körbe-körbe és a végén egy egésszé áll össze minden, ami a mai tanács eredménye. Jeff le van nyűgözve.

77_55.jpg

Kicsit beszélnek a tanácsok dinamikájáról, egyre könnyebb kiszavazni a játékosokat és sikerül függetleníteni magukat a játéktól. Szó van még a szokatlanul nyugodt hangulatról a tanács előtt és hogy Dr. Alison emiatt aggódik. Nick azt mondja ez amiatt van, mert most először van kisebbségben, nem ismerte eddig milyen érzés. Jeff felhívja a figyelmet arra, hogy az utolsó három kieső Góliát volt és Filmes Mike az utolsó hímnemű Góliát. Megint visszatérünk az elmosódó vonalakhoz, de ugyanazokat a köröket futjuk folyamatosan, nézzük inkább hogyan szavaztak a srácok!
Jeff szavazatot számlál, majd kérdez: idol? Nincs. Első szavazat: Dr. Alison, második: Dr. Alison. Majd: Carl és Carl. 2-2. A következő két szavazat Dr. Alison, 4-2. Ezután Carl és még egyszer Carl. 4-4. Mindenki ficereg, az utolsó szavazat: Carl. Bazinga!

A 12. kieső és a zsűri 5. tagja tehát Carl. Erre nemcsak ő, hanem Nick, Davie és Princess sem számított. Igazi oldschool blindside rejtett védettség nélkül, így is lehet. Jövő héten érkezik egy kis szeretet a játékosoknak otthonról és úgy néz ki RKT Christian is kaphat egy szép kis hátba szúrást, de szigorúan szemből, mellből.

9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tar 2018.12.01. 14:12:56

Gabby sajna sztem is egyre idegesítőbb: a szélsőséges hangulatingadozásai, az állandó drámázása, bőgése, önsajnáltatása, ami néha aztán szinte egyik pillanatról a másikra átfordul az ellentétes végletbe, a már-már bántóan gőgös önbizalomba... Az elejétől elég valószínű, hogy a leányzónak pszichés problémái vannak, de ez az elején olyan kis, elveszett, szerethető, védelemre szoruló karakternek mutatta be - Christian is ezt érezheti.
De ahogy múlik az idő, valóban egyre inkább sötétedik a kép és egyre inkább egy idegesítő, önsajnálatban fetrengő, a terheket nagyon kevéssé bíró, a konfliktusokat- , azokat a helyzeteket, amik nem pontosan az ő szája íze szerint alakulnak-, azokat az embereket, akik nem pont úgy viselkednek/cselekednek, ahogy szerinte kellene nagyon szarul kezelő, kissé (vagy talán nem is olyan kissé) zsarnoki hisztis liba viselkedés kerül előtérbe.
Személy szerint Carl kiesését valahogy sajnálom - nem volt különösebben sem szimpatikus, sem antipatikus, nem mozgatott meg bennem semmit, de valahogy ideillőnek éreztem.
Christian ezzel az 5 ÉS FÉL ÓRÁS (még leírni is sok) kitartással ismét tovább növelte az esélyét vagy a győzelemre vagy a még nagyobb célponttá válásra - ilyen fizikai teljesítménnyel nyugodtan mondhatja a zsűrinek, hogy az "outplay és az outlast" feltételt egyszerre teljesítette - ráadásul az ő testalkatával. Az "outwit"-et az ő esetében sztem felesleges lenne még külön említeni is, annyira nyilvánvaló lenne - ha eljutna a döntőig.

enzo23 2018.12.02. 01:07:17

A részek jók voltak, a kimenetelekkel is elégedett vagyok. Mindkét felében nagyon gyorsan a rewarddal kezdtek, amiből lehetett tudni, hogy valami hosszabb lélegzetvételű lesz utána (immunity, illetve maga a jutalomkajálás).

Darabkák az első feléből:
1. Tetszett, ahogy a Davidek már tudatosan mindig rámennek az idol újrarejtésre :D Azt hittem, azért Nicknek nehezebb dolga lesz annál, minthogy este kell menni és messze… több challenge közbeni idol kéne!
2. Reward: na, végre újfajta challenge, narancs csapat honnan hozta már vissza, nagyon durva, Alec tényleg threat! (aztán meg ez lett a veszte)
3. Alec bartender-es hasonlata, hogy Christiannel és Gabbyvel kell flörtölnie, nagyon vicces volt :D
4. A hétidézete nálam Angelinától amit az éppen rosszulléttől szenvedő Alisonra mondott: “She’s doing yoga?”, felröhögtem rajta – ennyire ritkán szoktak rosszul lenni a rewardtól :O
5. A külön kajával/piával csábítós immunity is mindig érdekes, de most kivételesen az előre eldöntős, nem a közben kiszállós verzió volt, és azt kell mondjam, mind a 3 részt(nem)vevő döntése jogos: Nick a friss idolja miatt, Carl és Angelina pedig mivel még sose nyertek jutalmat.
6. Egészen durván bírták a challenge-et, 5 és fél óra, mi az isten?? Az egyik legemlékezetesebb kihívás volt, szerintem az elmúlt jópár év top10-ébe bekerül: főleg Christian sztorizása meg Alec pszichikai hadviselése és majdnem beájulása miatt. Ja meg amikor Christian&Gabby belekötött a 0.0-ba, azon is sírva röhögtem, imádom őket :D
7. Még 3 apróság az immunityhez: Kara a semmiből elengedte, pedig nagyon szilárdnak nézett ki ; a szokásoktól eltérően csak másnap este volt tribal ; illetve Mike beszólása: “Can I opt out of the opting out?” :D
8. Alec egyhangúlag esett ki, amit én se értem, mert előtte 6:4-re állt a dolog, de végül még az eredetileg Carlra szavazók is az ő nevét írták fel. (Christian érvében egyébként volt igazság, hogy így elvész a “pajzsa”.)

Darabkák a második feléből:
1. Rewardnál egyszer mutathatnák már a csapatkapitányos választós mókát, bár gondolom ez a hosszlimit áldozatául esik.
2. Carl végre rewardot nyert, de szerencsétlen most meg annyira berúgott tőle, hogy akaratlanul is elkezdte megásni a saját sírját :D
3. Amin még nagyon röhögtem, hogy Angelina már fel se húzza magát azon, hogy mindig az ő neve a vészterv, komolyan döntőbe fog jutni így :D
4. Mitől lett Alison threat amúgy? Csak mert Carl kimondta? Ez nem igazán jött át, talán a vágáson múlt.
5. Angelina alkudozása szerintem alapvetően jó ötlet volt, de egy picit azért így is idegesített egyeseket, ilyen szempontból kifejezetten ügyes döntés volt beáldozni a saját immunity-esélyét, és ezzel nagyot nőni a törzs szemében.
6. Immunity: komolyan a “victory” szót akarták kirakni páran 11 betűvel??
7. Christian hasonlatai (most épp a tojásos) zseniálisak, hatalmas forma :D
8. Necces volt a szavazás, én nagyon nem bíztam Mike-ban, hogy a jó oldalra áll. Az viszont mekkora volt már, amikor Gabby meg Alison benyomták ugyanazt a “DING!” effektet, amit Carl tolt Dan kiszavazásakor, besírtam rajta :D

enzo23 2018.12.02. 01:12:11

Gabby, Gabby...
Na ő egy érdekes kérdés. Christiannel a párosuk hatalmas instant kedvenc lett, mindkettejüket nagyon megkedveltem, a srác kb a lélekállatom (Gabby meg kinézetre is bejön amúgy). Szóval az az igazság, hogy még mindig nem tudom nem szeretni a csajt. Holott van abban is igazság, amit írtok, kicsit tényleg sok kezd lenni a sírás, amit lenyom. De ezt a gondolatmenetet majd a jövő heti rész után folytatom...

Laura Ingalls 2018.12.02. 15:58:27

@tar: nekem Carl olyan semmilyen volt az elejétől, aztán hirtelen ő lett a megmondó ember. Nem éreztem az előző részig, hogy befolyása lenne a többiekre, aztán mégis volt. A Keresztapaság sem volt annyira szembetűnő, de bizonyára így lehetett, mert többen panaszkodtak erre. Mindenesetre semlegesből picit zavaróvá vált, bár az is lehet hatott rám ahogyan felépítették a kiesését.

Christian nálam abszolút nyertes, kíváncsi vagyok sikerül-e a döntőbe jutnia. Az elejétől jó a challenge-eken, okos és kitartó. Ez az endurance challenge meglepett. Annyira könnyedén teljesítette és rég volt már ilyen sokáig tartó megmérettetés, szóval duplán thumbs up. Ezután szerintem nem is kérdés, hogy minél előbb meg akarnak tőle szabadulni.

@enzo23: lehet, hogy indokolható az, hogy nem vettek részt a védettségi játékon hárman, de semmiképp sem szimpatikus. Nick rejtett védettségéről Davie-n kívül senki sem tud, így egy laikus azt hiheti nagyon biztos a pozíciójában. Carl és Princess nem kapott még jutalmat, és? Ha attól féltek volna, hogy este kiszavazzák őket, nem adják fel egy teknő nachosért. Lehet azt mondani, hogy "nem lett volna esélyem" ami Carlnál talán igaz is annyira össze volt esve, de Princess pont jó volt az ilyen típusú feladatokban. Én azzal értek egyet, amit a tanácson is elmondtak, hogy ez pusztán magabiztosság volt.
Princess rá is tett egy lapáttal, hogy a következő védettséget is offolta rizsért. Két védettségi játékot kihagyni egymás után? Nálam ez egy nagy No-No. Ha veszélyben lett volna aznap este, a rizs sem menti meg, de nem volt és ezt ő is tudta. Folyamatosan a "jury vote"-okért dolgozik és azt hiszi ezzel megint plusz pontokat szerzett. Pedig egy-egy riportban elejtett félmondatból kiderül, hogy idegesíti a társait. Ha el is jut a döntőig, senki nem fog rá szavazni. (Nehezen tudom elképzelni, hogy bárkivel szemben lenne esélye.) A saját szövetségesei sem fognak mellette dönteni.

Costanza 2018.12.07. 04:17:11

omg Christian es a girlfriendje a legcukibb dolog amit jatekban lattam reg ota...
egy csomo jo arc van ebben a szezonban

Laura Ingalls 2018.12.08. 21:43:56

@Costanza: tényleg jópofák voltak. Ahogy megálltak egymással szemben, egymás szavába vágva, majd C. ahelyett, hogy a csaja nyakába ugrana előbb Jeffnek mutatja be. XD Az egész jelenet, a testbeszéd, minden alapján egyből arra gondoltam "zsák a foltját". :)

Tök jó volt a casting. Nekem kifejezetten tetszenek a szereplők. Jól megtalálták őket, jól dolgoznak együtt, jó a dinamika, tetszik. Ritkán fordul elő, hogy ne lenne olyan akivel a világból ki lehetne kergetni, de most nincs olyan aki kiugróan zavarna. :)

Costanza 2018.12.10. 07:17:17

@Laura Ingalls: igen, social awkwardness kimaxolva, de megis olyan cukik, es a Christian mindemellett meg jopofa is, tok laza. A Mike-ot is birom, a Gabyt is, es az ugyved/jogasz? pasit is, most nem jut eszembe a neve. Amugy en most kezdtem el nezni a Karamoant a Russel Hantz unokaoccsevel, mert az meg nem lattam, jezusmaria na ott aztan volt orult kirohanas, csak nezek nagyokat. :D

Costanza 2018.12.10. 07:20:33

@enzo23: az Alison talan azert threat mert orvos, es mint olyan, konnyu belole host csinalni a vegso valasztasnal, jo ember, stb stb. En erre gondoltam.

tar 2018.12.10. 09:25:02

@Costanza: "Amugy en most kezdtem el nezni a Karamoant a Russel Hantz unokaoccseve"
A Hantz unokaöcsi kellemetlenül skizoidnak tűnt:
- egyszer ártatlan tekintettel azt magyarázza, hogy ő be akarja bizonyítani, hogy ezt a játékot egy Hantz másként is tudja játszani, mint Russel
- utána rászáll és kiszavaztat egy csajt mert érzi, hogy "rossz" ( ha jól rémlik a csajnak az az egyetlen bűne, hogy jól néz ki és jó lábai vannak)
- utána ördöginek szánt, színpadias vigyorral, hogy érzi, hogy a Hantz vér előtör ereiből és mostantól úgy játszik, mint egy vérbeli Hantz (most már persze a "rossz",mint negatív jelző fel sem merül)
- és a többi skizoid vonás, ami már lehet, hogy spoiler lenne

A hideg ráz az ilyen karakterektől, akik még maguknak is hazudnak folymatosan és átlátszóan.
süti beállítások módosítása