Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Nagyon rég volt ennyire klasszik horror a sorozat - Walking Dead S09E07

2018. november 28. 09:00 - Sick Rhymes

gdgasa.jpg

Elérkeztünk az évad feléhez, és a legutóbbi rész akkora bombaként robbant, mintha csak a 2010-es évek elején lennénk. Ennyire klassz, izgalmas, egyszerűen klasszikus horror hangulata nagyon-nagyon régen volt a sorozatnak, és ezt úgy mondom, hogy alapvetően irtózom a horror műfajtól. Éppen ezért könnyű azt hinni, hogy a midseason finálé csak arról a bizonyos lezárásról szólt, szóval vegyük szépen sorjába, hogy hol tartunk, és honnan futunk majd neki jövőre az évad folytatásának.

Nem nagyon alakul a buli

fafa.jpg

Azt tudjuk, hogy nagy a feszkó a Hilltop és Alexandria között, de az még nem világos mindig, hogy miért. A Michonne-féle brigádot konkrétan megállították a bejáratnál és elvették a fegyvereiket is, szóval nagyon valószínű, hogy valami sokkal súlyosabb beef lehet a két közösség között, mint gondoltuk. Jól jelzi ezt, hogy Michonne Carol második kérésére sem akar delegációt küldeni a rendezendő nagy bulira a települések között.

Eugene tényleg nem egy tudós

fawa.jpg

Emlékszünk még arra, Eugene hogyan élte túl az apokalipszist, és cuppant rá Abraham és Rosita társaságára? Hogy ő valami fontos tudós, aki az egész apokalipszis megoldását tudja, és el kell jutnia Washingtonba? Na, hát ez ugye kamu volt, és hiába lett badass ölőgép meg tanult meg lőszert gyártani, rádiózni, még mindig tök hülye a tudományhoz, mint a segg. Persze érthető a sokkja, de azért akkor is érdekes, hogy az őt megtaláló felmetőcsapatnak azt kezdi el magyarázni, hogy a zombik elkezdtek fejlődni, amitől már beszélni és gondolkodni is tudnak. 

Negan doki újra rendel

jfhjnfd.jpg

Baromi szórakoztató és okos, hogy a készítők minden részben új arcokkal párosítják az évek óta börtönben sínylődő Negant. Most Gabriel atyán volt a sor, aki egyre inkább hasonlít egy karakterre a Preacherből, mintsem valami szent emberre. Nem mondom, hogy ez volt az évad legjobb Negan-dialógusa, de Gabriel szemszögéből azért érdekes volt a kifakadás. Az más kérdés, hogy semmi sem magyarázza, miért hagyta nyitva a cellát Negannek, de mindegy is, sokkal érdekesebb, hogy Negan mit kezd azzal, hogy olyan 8 év után elhagyhatja a celláját.

Henry és a haverok

herhw.jpg

Kevés dologtól tartok jobban és közben várom is kicsit, hogy a sorozat végre kicsit feldolgozza a tinédzserek életét a sorozatban. Kilenc éve minden tinédzser gyakorlatilag csak arra volt, hogy meghaljon, de most már végre Henrynek és pár új barátjának köszönhetően erre is sor kerülhet. Baromi érdekes koncepció, hogyan működnek a kamaszok egy ilyen világban, és kicsit kihagyott ziccernek, sőt, bénácska alibinek tűnik rögtön ellőni egy klasszikus tinihorror klisét azzal, hogy Henry és új barátai az első este bebasznak, aztán elmennek egy gödörben tébláboló zombit csesztetni. Ez a jelenet csak úgy működött volna jól, ha a tinik tényleg viccesek és jól érzik magukat, és nem úgy tűnik, mintha abúzálnának egy szegény kis zombiárvát. A zombik megölnek és halottak, semmi értelme értéket adni a létezésüknek. Viszont Henry döntése kicsit érthető volt azzal, hogy leszúrta, bár az ilyen arcok nem szoktak a buli királyai lenni. Mindenesetre ebből mindenképpen többet lenne jó látni, csak ne ilyen Dawson és a haverok legyen, hanem kicsit mélyebben dolgozza ki a sorozat, miben más egy ilyen világban felnőni egy fiatalnak, mint a miénkben. Azzal a dumával a végén meg pláne elrontották, amikor az alkohol miatt lecseszték szegényt. Ebben a világban is igényli a kamasz, hogy végre életében először berúgjon, nem kell ebből olyan ügyet csinálni, mintha belekkel bekenve rohangált volna egy zombikkal teli mezőn azt kiabálva, hogy Egyetek meg!, Egyetek meg! Bár azt megnéztem volna.

RIP Jézus?!

asfas.jpg

Na, és a lényeg, a suttogók felbukkanása. Darylnek is idő kell, mire leesik neki, hogy valami nem stimmel. Nem úgy mozog a horda, nem úgy reagálnak mint eddig, és hirtelen nagyon sokan lettek. Ezt szívja meg végül szegény Jézus, és nagyon úgy tűnik, hogy neki ennyi volt. Azért mondom, hogy csak úgy tűnik, mert egyelőre nem tudom elképzelni, hogy Maggie és Rick kiírása után a készítők rögtön kiírnák az egyetkel karaktert, akinek lassan akkora kultusza lesz, mint Darylnek. Arról nem is beszélve, hogy valami elképesztően menő volt az egész kardozós, szamurájos jelenet a végén. Eddig kicsit bugyutának hatott, ahogy Jézus karatézik a halottakka, de most valahogy elhittem, hogy 15 év zombiapokalipszis után ez is egy tök ideális technika a zombik irtására, ráadásul baromi látványos is. Kár, hogy fémkarú Aaron az őt alakító színész miatt nem tűnik soha annyira badassnek, mint amennyire annak tűnni akar. Mindenesetre 99%, hogy Jézusnak ennyi volt, és ezt így szomorú leírni.

Suttogók

vfsa.jpg

Egyszerűen fantasztikus volt az egész. Ahogyan a semmiből az egyik zombiról kiderült, hogy egy halotti maszkot viselő ember, a mit sem sejtő Jézus mögé került, hátba szúrta, és megmondta neki, hogy olyan helyen vannak, ahová ők nem tartoznak, valószínűleg arra utalva, hogy ez az ő területük. Ahogyan a ködben és viharban állt a kerítés másik oldalán a késelő zombi, az szerintem az egész sorozat egyik legjobb jelenete volt valaha, és ez így a 9. évadnál óriási szó. Aztán megrohamozzák őket szúró-vágó eszközökkel, de őket a többiek könnyedén lekaszabolják. Ebből látszik, hogy most először teljesen más milyen ellenség bukkant fel, mert a suttogók láthatóan nem harcosok, katonák, hanem lesből támadó orvgyilkosok, akiket 5-6 képzett túléló könnyedén lemészárol. Ez még nagyon érdekes lehet a jövőben.

Csatlakozz a Hogyvolt Walking Dead csoportjához, ahol meg lehet beszélni a legvéresebb részleteket, a legforróbb pletykákat, és szembe jönnek a legizgalmasabb viceók és a legviccesebb mémek!

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dauda András 2018.12.10. 12:47:09

"alapvetően irtózom a horror műfajtól."
Tipikus lame casual.
Ezért nem tartom túl sokra a walking dead-et.
Kb kezet foghatsz azokkal akik ezt tolják: Sose olvastam egy fantasyt se, de a Trónok harcát imádom, mert van benne pina meg intrika.
süti beállítások módosítása