Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 9x08 - Evolution

2018. november 27. 10:00 - hektor_

Kilenc évad alatt egyszer sem féltem ennyire.

A Jézus-Daryl-Aaron trió, amely felesküdött rá hogy megtalálják és hazaviszik Eugene-t, egy dombtetőről vizslatja a körbe-körbe járkáló hordát, és konstatálják hogy itt valami nagyon nem kóser. Nem bizony, apukám, mert mikor a srácok tovább mennek, a kamera ráközelít a zombikra és ezzel együtt megpillanthatjuk közelről az első suttogót - erős nyitás. Mindeközben részletek az univerzum többi részéről: Gabriel Atya Negannál múlatja az időt, de tekintve hogy teljesen másról beszélnek, a lelkész hamar megunja a volt vezető hülyéskedését, úgyhogy lelép. Kiérve a börtönből meglátja a hilltopi hírhozókat, majd egy nő akit szerintem korábban nem láttam tájékoztatja hogy kik ők és hogy Rosita szarul van odaát. Hilltopon futótűzként terjed a hír hogy lovasok jönnek, kettes fokú készültség, pedig csak Michonne-ék azok - a fogadtatásuk hűvösségéhez képest az Éjkirály birodalma olyan, mint egy kellemes nyári délután a Szaharában.

w1.png

Nincs jópofizás, meg kell nevezniük hogy miért jöttek, és csak fegyver nélkül léphetnek be a városba, nocsak. Az újak is csak pislognak, mint pocok a lisztben, itt nem arról volt szó hogy testvérség van a két város közt? Suttogók ide vagy oda, valaki elregélhetné már hogy mi a frászkarika történt itt korábban. Később Carollal futnak össze, aki Siddiqet megöleli, de Michonne-nal már láthatóan feszült a viszonya, szóba kerül ismét hogy Alexandria jó lenne ha küldene delegációt a vásárra, de a feka kapitány tiltakozásul szavakat rak egymás mellé, aminek semmi értelme vagy jelentősége nincs, csupán ténymegállapítás

A Királyság az a Királyság, a Hilltop itt van, Alexandria meg ott.

Lényeg a lényeg, hogy a nem az nemet jelent, és sosem lesz már ugyanaz mint volt, úgyhogy ezt tudomásul véve Carol távozik a városból, Dianne társaságában. Csemetéje, a kis pöcsköszörű Henry már el is kezdené csapni a szelet Enidnek, aki az eltelt 6 évhez képest semmit sem változott, viszont a lányon már kint van Alden foglalt-táblája, úgyhogy a srác inkább új barátok után néz.

Az Atya ismét a börtönben korzózik, Negan:

A minap olvastam egy káprázatos dologról. Tudod mi ez a szag? Az illatmolekulák aktiválják a neuronokat az orrjáratodban. Szóval akárhányszor bejössz ide az ágytálért és szagolod a szarom, akkor lényegében a seggemből kerül bele valami az orrodba.

Gabriel nem bírja tovább és kifakad, a bukott vezér elnézést kér, de a papot nem érdekli a kanosszajárás:

Hagyd, elég szart szedek fel alólad, nem kell még a szádból is.

Míg Michonne és Siddiq a feje felett duruzsolnak, Rosita egyszer csak magához tér és félrelökve takarót, embert és mosdótálat, azonnal indulna Eugene-ért.

w7.png

w8.pngDaryl egy kuruzsló képességeit túlszárnyalva hallgatózik a szélből, ami a horda zaját énekli, úgyhogy mire megtalálják a pajtát, beesteledik. Szerencsére Kutya felfedezi, hogy Frizura ott rejtőzik a padlóban, és mikor a srácok előhúzzák, arról zagyvál nekik hogy a zombiknál evolúció (kimondták!) van, már tudnak beszélni és valószínűleg gondolkodni is, mert őt keresik. Darylék összenéznek, WTF, az nem lehet - de nincs idő pletykálni, mert a horda már itt is van a kertek alatt.

Futnak, Eugene tovább pörgeti a Zombi 2.0 lemezt, Jézus már elkezd hinni neki, baszki, ha beszélnek, a vadászatot is meg tudják tervezni, mondja. Eugene közli egy elágazásnál a többiekkel hogy hagyják itt, mert csak lelassítja őket, de erről szó sem lehet, érted jöttünk, hogy mennénk haza nélküled, tódítja Isten Fia, végül kettéválik a csapat, Daryl megy Kutyával, a többiek meg tovább cibálják Hajast.

w9.pngTÖVIG RÁGOM A KÖRMÖM, DE JELENETVÁLTÁS!!

Henry meg a haverok kiszöktek Hilltopból piálni egy közeli házba. Miután a fél meggymagtól bekarmolva a gyökerek kurva bátrak lesznek, megmutatják a srácnak a fogott zombijukat, aki egy gödör közepén gubbaszt, ők meg a búcsúbeli kötéldobós játékot játsszák vele, aztán egyikük még le is hugyozza. Az új lánybarátnak nem tetszik a dolog, és szerencsére Henrybe is szorult némi érzelmi intelligencia meg józan ész, úgyhogy beugrik a verembe és agyonszúrja a zombit, amivel a bulit kinyírta, tehát a jó haverok le is lépnek, őt meg ott hagyják a lyukban.

 w10.png

w11.png

Közjáték: Nyitva maradt a ajtó, úgyhogy hölgyeim és uraim, most válik el a szar a májtól – Negan újra in dö hauz! Az, hogy ez hogy történhetett meg, érdekes sztori lesz, ugyanis a pap távozása után valaki más zárta rá a kulcsot, szóval feltételezem hogy szándékos volt az akció.

w12.pngMásik cellába nézünk be, itt Henry dekkol a kaptárban, Tara pedig Earl bácsinak meséli épp hogy a gyerek lehányt egy disznót. A férfi kérdésére, miszerint hogy került a kölyök a falakon kívülre, nem kap választ, akármilyen sekélyesek is az új karakterek, mégiscsak ők az egyetlenek, akik vele egyidősek a Hilltopban, így Henry nem köp még akkor sem, mikor Earl hazazavarással fenyegeti, csak elmeséli hogy az anyjának nem okozna csalódást ha nem muszáj, szóval időzik a börtönben míg Jézus vissza nem jön, aztán megbeszélik a büntetését.

VISSZA A PARÁBA

Daryl egy furgon tetejéről petárdázik a hordának, de azok a kereszteződésnél megfordulnak, és indokolatlanul mégis arra mennek, amerre Eugene-t vitték. Közben Aaronék egy kovácsoltvas kerítéshez érkeznek, de ott is zombik vannak, MINDENÜTT ZOMBIK VANNAK, meg óriási köd, és itt kezdtem el letekerni a hangerőt, mert eleve félek a horrorfilmektől, de amikor még nem is látsz lófaszt sem, na az igazán kiborít. Bemásznak a falakon belülre, a halottak utánuk, egyébként oké hogy emberek terelik őket, de attól még gyorsabbak nem lesznek, tehát nem feltétlenül indokolt az hogy mégis folyamatosan a sarkukban csattogtatják a fogaikat. Jézusék megtalálják belül az ajtót, kinyitni persze nem lehet, és nincs már idő sem a feszegetésére úgyhogy Eugene-t leültetik, ők meg ketten kiállnak harcolni a sötétben jövő walkerek ellen, na ez a tökösség, ez már igen! Elkezdődik az abálás, egyszer csak Michonne ott terem a semmiből és elkezdik kiásni a kaput, Magnáék is csatlakoznak megdolgozni a lakhatásukért, sikerül, de ahelyett hogy mindenki menekülne, Jézus még ott marad emberkedni, és akkora showban gyakja le az újonnan érkező zombikat hogy még a rossz látási viszonyokban is tátva marad a szám. Egy zombit hagy utolsónak, de mikor emeli a kardját, a pupilla kitágul, a levegőnk beszorul.. a zombi visszatámad és egy „ott vagy ahol nem kéne” mondat kíséretében HÁTBASZÚRJA JÉZUST!

 

 

Visszarongyol az egész társaság erre és leölik az érkező suttogókat, viszont gyerekek, Jézusnak sanszos hogy ennyi volt, bár úgy tűnik, a hónalja mellett jött ki a kés, de mégiscsak átszúrták, úgyhogy hiába vagdalkozom hogy ezt a szerkik úgysem merték megcsinálni, az van, hogy valsze de. Daryl észreveszi a varrást a „zombi” fején, és lehúzza róla a maszkot, ami alól egy srác kerül elő, közben odakintről hallják a suttogást: kerítsük be őket… nehogy meglógjanak..  

Micsoda midseason finálé! Találkozunk február(?)ban.

Csatlakozz a Hogyvolt Walking Dead csoportjához, ahol meg lehet beszélni a legvéresebb részleteket, a legforróbb pletykákat, és szembe jönnek a legizgalmasabb videók és a legviccesebb mémek!

10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angora Cardi 2018.11.27. 10:38:25

Köszi Hektor_
TWD-det először olvasom, de nem csalódtam.
Nem tudom mások hogy vannak ezzel, de én sajnos minden létező spoilerbe belefutottam mielőtt sikerült megnézni, képregénnyel összehasonlítástól kezdve, stábtagok búcsúzásáig... Jesus nagyon jó szereplő, kár, hogy ennyi volt (úgy tűnik?..) Valószínűleg előre kárpótlásként kapta a néző a Kutyát... Messze van február de az évad legalább tetszett végre, az előző kettővel ellentétben, és ha a képregény szerint megy tovább Negan sorsa... de nem spoilerezek - inkább csak várom a további történéseket.
Mindenesetre a walkerek elleni harc mindig jobban érdekelt mint az ember-ember elleni a soroatban :(

Gia 2018.11.27. 10:44:01

Jó lett Hektor!Jesusnak biztos kaput,mert nem nagyon ugráltak körülötte a többiek,nyilván már nem volt miért.De ne legyen igazam.

BBrigusz 2018.11.27. 11:46:00

A legújabb trailer egy temetéssel nyit, úgyhogy szerintem Jézusnak mindenképp annyi sajnos :(

BBrigusz 2018.11.27. 11:50:22

Ja ès amúgy én imádtam az új kameraállásokat, pl. amikor visszafordult a suttogó Jézus felé, szerintem brutál jó rész volt mindenhogy:)

Tepi · http://tangram.hu 2018.11.27. 17:20:55

Negan ketrecét Gabe nem zárta be, hanem csak becsapta, amikor a szaros jelenet volt. A fegyőr csak a bilincset szedte le Neganről, ő azt hihette, hogy Gabe bezárta a rácsot.

enzo23 2018.11.27. 18:55:55

Nem hiába tartottam ki évekig a sorozat mellett a Whisperers-szál behozását várva, elég frankón sikerült! Érdemes lesz megnézni a zárójelenetre a reakcióvideókat YouTube-on :P Na de menjünk sorjában:

1. Nagyon kéne már egy flashback, hogy mi az isten történt Alexandria és Hilltop között, Michonne-ék elég hűvös fogadtatást kaptak, de mindig csak utalgatás megy valami múltbéli dologra.
2. Aww, Carol is tud jelelni, valamennyit, a Connie-s jelenete a rész legaranyosabbja volt.
3. Enid elég kapós lehet, valaki írta múltkor, hogy Siddiq vágyakozik rá, ezek szerint Henry is, de Alden a szerencsés.
4. Henry bandázása hozott egy kis újszerű szálat a sorozatba, rég láttunk ilyet, nekem a FearTWD-s “bibliakör” ;) ugrott be róla. De valahogy mindig ugyanoda futnak ki ezek a történetek…
5. Az egy dolog, hogy Gabriel agyát úgy felqrta Negan, hogy csak bevágta az ajtót (másodszor követ el ilyet…), de a mellette álló másik random csávónak (aki levette Neganről a bilincset) se tűnt fel, hogy esetleg be kéne zárni??

És akkor a nagy pozitívumról: a viharos jelenetek az egész részben remek creepy hangulatot árasztottak (24:20 körül amikor Darylék mennek be a pajtába, a kinti nagytotál mennyire jól néz ki!), a végén a ködös jeleneteket akármennyire is hatásvadásznak lehet mondani, bitang jól sikerült, és ez elmondható az egész harcjelenetről, és a csavarról, amely szegény Jézus leszúrásával végződött. 10/10 a zárójelenet mindennel együtt!

Gia 2018.11.27. 20:51:11

@enzo23: Én is kitartok,ameddig csak lesz.Imádolom.☺

A_Rézi 2018.11.28. 08:38:42

Ütős rész lett ez a félévzáró! :) A temetős jelenet többször visszapörgetős kategória, a harc úgyszintén zseniális volt. Egyébként, a múltkori részt is beleértve, Jézus mintha "elfáradt" volna: a főnökség, mindenki csip-csup ügyeinek intézése, megoldása nem az ő asztala, a harc annál inkább - kereste és meg is találta... sajnos. Nekem hiányozni fog a karakter.

Annak viszont örülök, hogy a "zombik fejlődnek" elméletet rövidre zárták.

Treff Bubi 2018.11.28. 09:33:33

Nagyon király lett a rész, végre tényleg horrorhangulatot varázsoltak. Jézus mátrix koreográfiáját imádtam, csakúgy mint Daryl taktikai ébresztőóráit:)

Costanza 2019.02.12. 08:05:30

Whisper, whisper, whisper in the garden
Whisper, whisper, so they cannot hear...
Whisper, whisper, whisper when you're sleeping
Whisper, whisper, and they'll know you're here...
süti beállítások módosítása