Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 2x13 - Angyalok otthona

2018. november 20. 13:00 - Szencsike

A sorozat utolsó hogyvoltja óta le sem merem írni, hány év telt el, de úgy gondolom, hogy a Supernatural/Odaát megérdemli, hogy folytatódjon. Fogalmam sincsen, hogy mikor érjük be Baby-t és a fiúkat, akik immár a 14. évadot kezdték meg idén októberben és már a 300. epizódot is megünnepelték. A második évadtól vesszük fel a fonalat, ahol a tesók még szinte fel sem nőttek, olyan kölyökképük volt és legnagyobb gondjuk az volt, hogy hogyan intézzék el a Sárgaszemű démont, régi szép idők… Akkor kezdjünk is, menjünk a Rhode Island-i Providence városába, késő este van, egy unott, kiélt,  ribancosan öltözött csaj kapcsolgatja a tévét, mígnem rátalál egy tévés prédikátor műsorára. Nem hatották meg az Úr szavai, kikapcsolja a készüléket és rögtön utána villogni kezdenek a lámpák, a tévé önmagától bekapcsol, a prédikátor azt kéri a nézőktől, hogy fogadják be az Urat. Az egész lakás remeg, mintha földrengés lenne, a lány azt se tudja, mi történik, majd egy fényalak tűnik fel a folyosón…

1.png

Egy kórházban ugyanez a fiatal szőkeség olvasgat egy könyvet, mikor az ápoló érkezik, aki a mi Sammynk. A lány Gloriának hívják, exprosti, az ápoló fiú, Sammy, most csak helyettesít egy kollégát. Glória teljesen jól érzi magát, sőt beismeri, hogy képzelődött. Sammy nem ezt a választ akarta hallani, így beveti a kiskutya szemeit és meghallgatná az őszinte választ. Gloria még a hírekbe is bekerült azzal, hogy leszúrt egy férfit, mert Isten azt mondta neki, de nem ő személyesen, hiszen ő túl elfoglalt ehhez, hanem küldött hozzá valakit, egy angyalt. Ez az angyal kérte, hogy öljön meg valakit, aki alapból rossz ember volt, a lány kiválasztottnak érzi magát, megtehette mindezt. Az angyal nem mondta meg a nevét, de boldognak érezte magát mellette, ahogy elárasztotta őt a fénye. Az angyal megígérte, hogy küld egy jelet, a lány jó egy nappal később az utcán sétálva látta meg az áldozatát, ennyi is elég volt neki.

A hotelban Dean relaxál a masszázságyon zenét hallgatva, mikor Sammy megérkezik. Úgy kell felráznia a tesót, aki büntiben van, hiszen bankrablásért körözik, nem mehet ki az utcára se. A masszázs lejárt, Deannek nincs több aprója, hogy beindítsa a gépet és Sammynek sincsen, de jöhet a tanakodás. Gloria nem biztos, hogy őrült, minden stimmel, ami arra utalhat, hogy egy angyal látogatta meg. Az a pasas, akit megölt, Carl, meg talán nem is volt olyan gonosz, mint ahogy Gloria és az angyal hitte. Volt állása az egyetemi könyvtárban, sok barátja, templomba járó hívő volt. Dean szerint akkor simán csak bekattant a nő és a vallásra hivatkozva ölt meg valakit. Lehet, de Gloria már a második, aki egy angyalra hivatkozva gyilkolt a városkában. Dean nem hisz az angyalokban, de Sammy cáfol, rengeteg hiedelem támasztja alá a létezésüket. Meg az unikornisokét is, akiknek szivárvány lő ki a fenekükből, ugyan már, az angyalok Deannél a baromság kategóriába tartoznak, hiszen ő egyet sem látott és abban hisz, amit lát. Annyiféle lénnyel kerültek már kapcsolatba, és annyi emberrel találkoztak, de még egy sem mondta azt, hogy találkozott volna egy angyallal. Vagy egy démon vagy egy szellem lesz ez, aki ráveszi a válságban lévő embereket, hogy öljenek. Dean elmenne Gloria lakásába, mielőtt teljesen megőrül a semmittevésben, de Sammy már járt ott, se kén, se elektromágnesesség, és nem, fehér tollakat se talált.

4.png

Ezek után elmennek az áldozat lakására, hiszen Gloria arrafelé sétált, amikor megkapta a jelet. Carl tornácán egy karácsonyi angyal szobor hever, ott az égi jel Dean szerint, ugye Sammy? A karácsonyi díszítés maradt kint, le kell szedni, nehogy az égiek kiválasztottja megöljön. Sammy nem vevő a poénokra, ő alaposabban megszemléli a házat, a kertkapu nyitva, eljutnak a pincelejáratig. Gloria azt mondta, hogy ez a Carl alapjaiban gonosz volt, akár átvitt értelemben is mondhatta. Lesz is találat, Sammy kaparás nyomokat vesz észre a falon és lám, egy leszakadt körömdarabkát is talál. A tesók elkezdenek ásni, és ott a csontváz, talán mégse volt olyan ártatlan ez a könyvtáros Carl. Nézzünk meg valaki mást, ezúttal egy alkesz pasast látunk, neki is megjelenik ez a fénylény, és az első ijedtség után a pasas egészen békés lesz. Jövendő gyilkosunk az utcán sétálgat és ő is megkapja a jelet, a fénylény ezúttal is egy ház előtt jelenik meg. A gyilkosunk teszi a dolgát, bekopogtat az ajtón, azt kinyitja a ház tulaja, a gyilkosunk bemutatkozik, Zach-nek hívják, majd egyszerűen leszúrja a tulajt. A ház előtt itt egy angyal szobor van elhelyezve. Dean a rádión hallgatja a rendőrségi adást, de lehet ez is kényelmesebb lenne, ha bekapcsolhatná a masszázsfunkciót az ágyán. Megjött Sammy is, nem hozott aprót, de híreket igen, három diák is eltűnt az egyetemről, mindet a könyvtárban látták utoljára, ahol Carl is dolgozott. Vagyis az angyal, vagy legyen akármi, csak Dean ne szóljon be ezért, tudott valamit, és Dean egy újabb hírt hoz. Újabb halottról érkezett bejelentés, az elkövető Zach, aki a tette után elment a rendőrségre bevallani mindent. Dean megszerezte az áldozat címét.

A tesók betörnek a lakásba, hiszen még ott virít a rendőrségi szalag, de ez őket sose zavarta. Sammy a számítógép adatai között keresgél, Dean csak néhány ruhakatalógust talál. Sammy rábukkan egy védett mappára, amit sikerült feltörnie, az áldozat ide mentette le a levelezését, amit a 13 éves Jennifer nevű fiatal gyereklánnyal folytatott. Dean elborzad, hallani se akarja, érthető, mocskos perverz, megérdemelte, amit kapott. Egy chatszobában ismerkedtek meg, sőt az egyik levél szerint még találkoztak is volna. Dean szerint ez a valami bosszú hadjáratot folytat, igen, mert egy bosszúálló angyal, pont ráillik a leírás Sammy szerint. Két áldozat nagypályás perverz volt, és volt egy első, Gloria előtti áldozat is, ott is sok mocskot találhatnak, ha keresgélni akarnának. Dean felfigyel egy szórólapra, egy templomé, Carl , illetve a pedofilunk is odajárt.

A tesók felkeresik a templomot, csatlakozni akarnak a gyülekezethez, most költöztek ide. Reynolds atya feltesz pár keresztkérdést nekik a korábbi otthonukról, majdnem lebuknak, ha Sammy nem fojtaná bele a szót Deanbe. Szerencsére az atya sem kérdez tovább, mindig szívesen látják az új arcokat. Szóba kerülnek a gyilkosságok is, borzasztó dolgok ezek, minden áldozatot ismert, a gyilkosaik pedig elkallódott lelkek, Isten angyala kérte őket, hogy gyilkoljanak, tragikus… Dean csalódni fog, az atya hisz az angyalokban, muszáj is a munkája miatt, ugye. Van egy szép festmény Mihályról, a harcosról, aki legyőzi a gonoszt. Vagyis mégse olyan ártatlanok, ahogy azt az átlagember elképzeli, vadak, akik éberen őrködnek, legalábbis Sammy szerint. Talán, szeretőek, de Isten harcosaiként is emlegetik őket és Lukács 2:9-et idézi fel. A srácok bólogatnak, mint akik mindent tudnak. Reynolds atya kikíséri a vendégeit, a templom bejáratánál van egy kis emlékhely. Az előző atyabácsit, Gregory atyát két hónapja megölték, a templom kriptájában temették el őt, jó barátok voltak. Annyira gyorsan történt minden, hogy még az utolsó kenetet sem adhatta fel neki. Nagyon kemény környék, Gregory atyát a kocsija miatt ölték meg, jól jönne egy isteni segítség, hogy nyugisabb legyen errefelé az élet. A búcsú után a srácok megnézik az emlékhelyet, ott egy fénykép a fiatal Gregory atyáról, minden világos Deannek, ő lesz a bosszúálló szellem: erőszakos halált halt, ő is ismerte az áldozatokat, akik elmondtak neki mindent a gyónásuk során és két hónapja kezdődtek a gyilkosságok, mióta Reynolds atya isteni segítségért imádkozik. Sammy kitart az angyal teória mellet, sőt ő elég régóta minden egyes nap imádkozik. Ez a nagy buzgóság Deant is meglepte, inkább nézzék meg Gregory atya sírját.

9.png

Lemennek a kriptába, halk suttogásokat hallani, majd remegni kezd a föld és Sammy előtt megjelenik a fénylény. Dean Sammyt keresi, de ő ájultan fekszik a földön, szerencsére semmi baja sincsen, sőt teljesen nyugodt, hiszen látott egy angyalt. Deanből előtör a szkeptikus, de Sammy pontosan úgy érezte magát, ahogy mindenki, ha angyallal találkozik: fényt látott, békességet érzett, az angyal azt is tudta, hogy kicsoda ő. Ugyan már, vannak szellemek, akik tudnak a gondolatokban olvasni, és ha már itt tartunk, Sammynek el kell intéznie valakit, igaz? Pontosan, és el is mondta, hogy az illető még nem tett semmi rosszat, de hamarosan elkövet valamit. Sammy teljesen belelovalja magát abba, hogy megállíthat egy bűnöst, ám Dean hallani se akar erről, angyalok nincsenek és kész. De igen, csak Dean az, aki elutasítja már a lehetőségét is annak, hogy talán Isten akaratát teljesítik. Akkor ha Sammynek így könnyebb, hát legyen csak hite, Dean ismert valakit, aki szintén így gondolkodott, ez pedig az édesanyjuk volt. Lefekvéskor mindig azt mondta, hogy angyalok vigyáznak rájuk és azon a végzetes estén ezek voltak hozzá az utolsó szavai. Sammy erről nem is tudott, igen, minek mondta volna el, az anyjuk tévedett, nincsenek angyalok, csak a sok gonoszság, ami miatt emberek halnak meg. Ha azt akarja, hogy higgyen az angyalokban, hozzon rá kézzelfogható bizonyítékot, de az tuti, hogy most egy szellemmel van dolguk.

10.png

Visszamennek a kriptába, Gregory atya sírján üröm nőtt ki, ez a nyugtalan lelkekhez kapcsolódik és csak az ő sírján bújt elő a növény. Szellem, és Dean be is bizonyítja, ugyanis megidézik az atyát. Apa naplója írja hogy mi kell, Sammy Whoopi Goldberget is hívná, de ez most komoly, ezzel a rituáléval idehívják az atyát. Viszont ha egy angyal, akkor nem jelenik meg. Biztosra fogják tudni, hogy micsoda, ha elvégzik a szertartást, ez a munkájuk lényege. A srácok bevásároltak, sikerült egy Spongya Bobos terítőt venniük a szertartáshoz, de Dean nem aggódik, majd megfordítják és nem látszik. Az utcán azonban Sammy megkapta a jelet, egy férfi áll a zebránál, őt kell megölnie, ott van körülötte a fény. Onnét ahol Dean áll, a férfi körül egy autó fényszórói világítják meg a teret. Sammy menne utána, hiszen gyilkolni fog, meg kell állítani. Legyen, Dean józanabb, beül Baby volánja mögé, de Sammy előtt zárva maradnak az ajtók. Sammy végezze el a rituálét, ő követi a pasast. Dean az látja, hogy a pasas elmegy a barátnőjéhez, aki beszáll a kocsijába, majd együtt folytatják az útjukat, eddig minden rendben.

11.png

A kriptában Sammy elrendezett mindent a szeánszhoz, égnek a gyertyák, felolvassa apu naplójából a megidéző szertartás szavait, de nem jön senki, csak Reynolds atya.  Mérges, mégis mit képzel, hogy mer egy templomban ilyesmit csinálni?! Korai keresztény rituálé, ha ez enyhítő körülménynek számít, de hiába az érv, Sammynek innen el kell tűnnie. Viszont ekkor meglátják a fényt, megjelent Gregory atya. Reynolds atya angyalnak nézi, de Sammy kénytelen szembesíteni őt is és saját magát is a kellemetlen igazsággal, ez csak az elhunyt Gregory atya szelleme. Gregory atya leoltja magát, immár teljes valójában látszik, ő a válasz Reynolds atya imádságaira. Dean még mindig követ, a kriptában viszont Gregory atya furcsállja, hogy Sammy itt van. Gregory angyalnak tartja magát, Sammy szembesíti azzal, hogy ő ember volt és most szellem, akinek békében kéne nyugodnia. Gregory atya elmeséli a halálát, a templom előtt volt, mikor lelőtték, de nem fájt, és mindent látott. Hallotta az imádságokat és segíteni jött vissza. Ekkor Dean sajnos szem elől tévesztette a pasas autóját az egyik kanyar után.

Kripta, Reynolds atya rájött, hogy a gyilkosságokat Gregory intézte, aki Isten nevében cselekszik, a gyilkosoknak a megváltást kínálta fel. De őket bezárták, ám Gregory atya szerint ők most boldogok, mert legyőzték a démonaikat, mehetnek a mennyországba. Reynolds atya szerint ez sima bosszúállás, az emberekből meg nem válhatnak angyalok, bármit is higgyen Gregory atya. De ő csak segíteni akart, nagyon megrázta a tény, hogy nem egy felsőbbrendű akaratnak segít. Csakhogy Isten egyik parancsa a „Ne ölj”, ugyebár… Eközben a kijelölt gonosztevőnk egy félreeső mellékutcában állította le a kocsiját, a randi partnere azt hitte, hogy a moziba mennek, de helyette itt fogja késsel elvágni a torkát pasas. Szerencsére jön Dean és megmenti a lányt, akinek a súlyos ijedtségen kívül nincs nagyobb baja, a pasas elhajt, Dean utána megy. A kriptában Gregory atya szerencsére hallgat a barátja szavaira, és hagyja, hogy feladja az utolsó kenetet. Rafael arkangyalt szólítja az imádsággal, Gregory atya pedig távozik, oda ahova tartozik, a Mennyországba. Nézzük az üldözést, a kéjgyilkos nem adja könnyen magát, a fél városon átrohannak, mire eljutnak egy kereszteződésig, ahol egy rudakat szállító kisteherautó akkorát fékez, hogy elszakad a rögzítés, egy rúd pedig egyenesen a kéjgyilkos mellkasába repül. Őszintén mondom, hogy megérdemelte, de erre Dean se igazán találja a megfelelő szavakat.

Később Dean visszatért a motelba, mindketten eléggé leharcoltak az este végére. Sammy a szellem-angyal miatt, kénytelen volt elismerni, hogy Gregory egy szellem volt és ezzel az ő hite is megingott. Mindkettejükre ráfér az ital, meghúzzák Dean flaskáját. Sammy részéről egy világ omlott össze, hinni akart, de nem jött össze, egyedül vannak, rengeteg gonoszság veszi őket körül, és ott van még a saját végzete is. Dean mindig vele lesz, ezt Sammy is tudja, de ő is csak egy ember és Sammynek jólesett volna, ha valaki „nagyobb” is vigyáz rájuk és talán megmenekülhet. De ez nem elég, tényleg abban kell hinniük, amit látnak, ebben Deannek igaza volt. Dean is meg van rogyva, elmeséli mi történt a kéjgyilkossal, Gregory nem hazudott, valóban rosszat akart az erőszakolós pasi, de az a halál, ahogy meghalt, talán tényleg van isteni akarat…

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinky A Máffin 2018.11.28. 13:49:01

Jajjjj de jóóóó :D Köszi Köszi örülök hogy újraélednek a Supernatural hv-k épp mostanában olvastam újra a régieket :D
süti beállítások módosítása