Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SURVIVOR 37X08 – Blindside in yo’ face!

2018. november 16. 13:00 - Laura Ingalls

Cowgirl kiszavazása után Princess damage controllon van, oltja a tüzet, magyarázza a bizonyítványt, próbálja kimosni magát a helyzetből nah, de nem jön össze neki, ahogy nekem sem sikerült még kávéhoz jutni ma reggel. Körbe haknizza az egész tábort az éjszakában, senki nem maradhat ki, de egyiküket sem hatja meg különösebben a dolog, az általános vélekedés szerint az sem igaz amit kérdez, szóval Princess bele is feküdhetne a sírjába, mert elég mélyre ásta magát.nyito_5_01.jpg

Másnap reggel Filmes Mike és RKT Christian megbeszélik micsoda ötlet a hatos szövetség, melynek neve mostantól Strike Force, mert lecsaphatnak bárhol, bárkire (bármikor). A nagy bizalom és teljes őszinteség jegyében Filmes Mike aggodalmainak ad hangot Gabby-vel kapcsolatban, mert az előző esti tanácson bemutatott kis közjáték miatt úgy érzi, Gabby nem hisz a szövetségükben. Christian megnyugtatja, hogy Gabby hajlamos pánikolni, de nem lesz vele gond, viszont riportozáskor furcsának tartja, hogy Filmes Mike ilyet mondott neki, bár legalább elmondta. Nem biztos, hogy annyira tartós lesz így ez a szövetség.

04_46.jpg

Nicknek mivel a mai nap semmi dolga nem akadt eszébe jutott, hogy tenni kéne valami nagyon fontosat. Elment tehát Davie-vel körülnézni a szigeten -mert szövetség ide vagy oda- nem árt azért egy idol az egyszeri kirendelt védőnek ha survivort játszik. Hogy, hogy nem, találnak is a földön a dzsungelben egy kék madzaggal átkötött képet - azért cseppet fura nekem a helyzet, el sem volt rejtve, ott vigyorgott az avarban, épp csak egy táblát nem tettek mellé, hogy még feltűnőbb legyen, de nem háborgok inkább. A kép egyezik a merge üdvözlő táblájával és azt okoskodják ki a srácok, hogy körül kell nézni a szigeten és meg kell találni azt a helyet amit a képen látnak.

05_34_clue.jpg

05_44_nick_clue.jpg

Azért mégsem olyan egyszerű a dolog, mert amint elindulnak a partra, Carl hozzájuk csapódik, majd ha ez nem lenne elég, séta közben Carl társaságában megtalálják az ominózus helyszínt sziklástól, pálmástól, mindenestől, de mások is hédereznek a parton, szóval Davie úgy dönt eltereli a parton lévők figyelmét egy kis kalimpálással. Feláll az egyik sziklára -háttal a többieknek- és forgat valami botot és lötyög hozzá irtó bénán, de a hadművelet sikerrel jár, a többiek röhögnek rajta, miközben Nick Carllal kiegészülve beveti magát a pálma tövéhez és megszerzi a kék szalagos papiruszt. Egy előnyre tettek szert, amivel el tudják lopni valakinek a szavazatát és ezzel az előny birtokosa 2 szavazatot tud leadni az egyik tanácson. Erre Carl a nyakába ugrik Nicknek, pacsi-pacsi és „Van egy idol semlegesítőm!” - mondja Carl és Nick már látja, ahogyan leparittyázza az egyik Góliátot a megszerzett előnyökkel épp csak azt nem mondja „in yo’ face”. Újabb formáció amit összeköt egy idol semlegesítő és egy szavazat ellopó előny, plusz Davie-nek van egy idolja is, amiről senki sem tud eddig.

Játék következik, jutalomért. Két 6 fős csapatra osztva versenyeznek a túlélők. A feladat: egymás mellett állnak sorban a játékosok és 8 darab homokzsákot (egyenként 10 fontosak, kb. 4,5 kg) kell tartaniuk a fejük felett. A homokzsákok egy vályúról lógnak le, a vályú tele van vízzel, ha elengedik a zsákokat a vályú rájuk borul. Az a csapat nyer, amelyik tovább bírja. A jutalom: 12 darab pizza. Elöljáróban egy szelet pizzát ad Jeff a túlélőknek, hogy megízleljék miért megy a küzdelem.
A csapatokat maguk választották. A narancssárgákat Gabby válogatta össze: RKT Christian, Dr. Alison, Pankrátor John (2 zsákkal), Alec és Nick (2 zsákkal). A lilák kapitánya Filmes Mike (2 zsákkal), aki: Carlt, Karát (2 zsákkal), Davie-t, S.W.A.T.-os Dant, és Princesst választotta.

08_26_challange_2.jpg

10_20_start.jpg

Minden 15 percben ki kell állnia egy játékosnak és átadni a zsákját egy társának. Keményen meg kell dolgozniuk a pizzákért, ha enni szeretnének. A zsákokat lehet cserélgetni egymás között, az a lényeg, hogy minimum egy zsák legyen mindenkinél.
Az első 15 perc letelte után a narancsoktól Gabby, a liláktól Princess áll ki. A narancssárgáknál ekkor Dr. Alison, Alec és Nick tart 2 zsákot, a liláknál Kara, Dan és Filmes Mike. Mindkét csapat sokat mozgatja a zsákokat, hogy egyenlőek legyenek a terhek. Fél óra elteltével RKT Christian, illetve Carl állnak ki.

11_37_gabby_kiall.jpg

12_50_carl_kiall.jpg

Összesen több, mint 36 kilót tartanak négyen-négyen mindkét oldalon és a fáradság fel is üti a fejét. S.W.A.T.-os Dan három zsákot tart és fájnak a karjai nagyon, Nick is szenved a narancssárgáknál, de a két zsákját végül megtartja a feje felett. Mindenki remeg, mindenki mocorog. Dan gondol egy nagyot, elkezd jampiskodni, hogy „na mi van odaát, bírjátok még? Miért nem tartotok egy kézben hármat?”, de megint úgy jár, mint az előző védettségi játékon, nem arra figyelt amit csinált és megbillen a 3. zsák a kezében, elveszti az egyensúlyát és borul minden, a narancssárgák nyerik a tucatnyi pizzát. Dan nagyon csalódott és mérges magára. Őszintén? Lehet is.

A táborba visszaérve a győztesek nekiesnek a pizzáknak, Princessnek keserű a szőlő, Filmes Mike pedig elgondolkozik azon, hogy végtére is ő nem a jutalmakért van itt, hanem a végső győzelemért, hogy túléljen mindenkit. Én meg rosszmájúan azt gondolom, hogy jobb későn, mint soha, végül is 3 hétnyi játék után meg is érkezett. Számot vet arról, hogy hogy áll szövetségügyileg és kissé elbizonytalanodik a Strike force-ot illetően. Azt mondja Alecnek, hogy talán jobb döntés lenne Princess helyett RKT Christianre szavazni legközelebb, mert Christian veszélyes játékos, tartaniuk kellene tőle. Alec megérti és egyet is ért Filmes Mike érvelésével, de mégis azt gondolja, hogy a későbbiekben neki nem lenne jó, ha Strike Force helyett Goliath strong lenne.

Filmes Mike megosztja a megmaradt Góliátokkal mire gondolt és mindenki egyetért, hogy ha Christian nem nyer védettséget, ő a következő kieső. Princess -miért nem lepődök meg ezen?- nemi kérdést csinál a dologból, azaz arra panaszkodik, hogy mikor egy nő mondta, hogy Christian erős játékos akkor nem szavazták ki, most, hogy egy férfi mondja, most mindenki besorakozik az ötlet mögé. Szerencséjére ezt csak a riportban mondja, a többiek előtt hallgat, sőt abba is belemegy, hogy az ő neve legyen az elterelés. Az előző tanács után hihető, hogy Princessre fognak szavazni, szóval ezt a sztorit osztják majd meg RKT Christiannel. Azért Princess mégis cidrizik, hogy nehogy valódi fenyegetéssé váljon ami csak elterelésnek indult.

19_46_princess.jpg

18_32_megbeszeles_goliath.jpg

Védettségi játék. A mai feladat: a játékosok egy kb. 1x1 méteres platformon lévő egy lábfej szélességű lécen egyensúlyoznak, miközben két bot segítségével egy gömböt tartanak. Akinek sikerül mindenkinél tovább a lécen maradnia a gömböt megtartva, megnyeri az egyéni védettséget, este rá nem szavazhatnak.
Egyszer már (a Survivor - Game Changers-ben) szerepelt ez a játék, ott 23 percig tartotta a labdát a győztes. Mire ezt Jeff kimondja, Kara kezében meg is billen a gömb, néhány másodpercre még megtartja ugyan, de ő az első kieső. Fél perc sem telt el.

RKT Christian és Dr. Alison is kiesik. Másodpercekkel utánuk Davie elveszíti az egyensúlyát, majd Pankrátor John és Gabby is. Christian még mögöttük sétál, szóval szó szerint csak másodpercekről beszélünk. Mire ezt leírom Carl is kiesik ezzel a csoporttal, összesen öten maradtak: Alec, Filmes Mike, Princess, S.W.A.T.-os Dan és Nick. Alec elveszíti az egyensúlyát és mérgesen dobja el a gömböt, majd Filmes Mike is lebillen a lécről. Csak néhány perc telt el és majdnem mindenki kiesett, Nick is elveszíti az egyensúlyát és ezzel Princess és S.W.A.T.-os Dan maradtak. Feszült figyelem a kiesettek arcán. Princess stabilabban áll, mint Dan, ebben a pillanatban én rá fogadnék.

Mindketten izzadnak, mindketten egyre nehezebben tartják a gömböt, a feszültség nőttön-nő -legalábbis minden dramaturgiai eszközt bevetnek a készítők, hogy így érezzük- ám végül Princess meginog, kicsúszik a gömb, Dan nyeri a védettséget. (Látjátok ezért nem fogadok, nincs érzékem hozzá…) Filmes Mike meg reménykedik, hogy este minden terv szerint halad majd és kiszavazzák Christiant.

24_46_p_drops.jpg

25_07_dan_nyert.jpg

A táborban mindenki gratulál Dannek, aki veri a mellét, hogy neki ez meg sem kottyant, ha Princess nem dobja el, Húsvétig ott állt volna.
Christiannek (és a többi Dávidnak) azt mondják az esti szavazás egyértelmű, Princess lesz a kieső. Pankrátor John a riportban heverészve elmondja, hogy Brochacho blindside it is, túl jól játszik Christian, nem maradhat játékban.
Princess Dannek és Karának panaszkodik, hogy nem jó érzés, hogy az ő nevét dobták be Dávidéknak, mert mi van ha kijátszanak egy idolt? (Akkor szopóka nyalóka, de várjuk ki a végét.) Dannek az agyára megy az akadékoskodás, de minden erejével -amit nem arra fordít, hogy megrángassa Princesst- azon van, hogy megnyugtassa. Don’t fos, rendben lesz. „Nem akarom, hogy menned kelljen”-mondja a lánynak, majd vágás és „Haver, Princessnek mennie kell!”- mondja Alecnek és Karának.

Bár Alec azt szeretné, hogy Princess menjen, de inába szállt a bátorsága, mert a többiek meg Christianre szavaznak, nem akarja egyelőre elveszíteni a Góliátok bizalmát. Ugyanakkor Nicket is kedveli és őt sem szeretné becsapni, így ettől vezérelve elmondja Nicknek, hogy SZERINTE át fogják ejteni a TÖBBIEK Christiant és mivel nem tud neki hazudni, könnyítenie kellett a kis lelkin. És finom nőiességgel rákeni az egészet Filmes Mike-ra – mondjuk annyira nem kell kenni, hiszen ő indította ezúttal az eseményeket, de Alecet sem kellett machetével fenyegetni, hogy meghallgassa és bólogasson. Nick csak hallgat és nem érti mi történt a Strike Force-szal.

28_32_alec_snitches.jpg

Nick felhomályosítja RKT Christiant, hogy rá szavaznak este Góliáték, hazudnak neki, tenni kell valamit. Hogyan tegyünk bármit egy Góliát szavazata nélkül?-kérdezi Christian. Nick nyugalomra inti, ne viselkedjen furcsán, csinálja amit eddig is, majd később beszélnek. RKT Christian megijed, nincs rejtett védettsége, kisebbségben vannak, nem tudja mihez kezdjen.
Nick ezután Davie-hez megy, hogy használná-e az előnyét (egy szavazat ellopását) Christian érdekében, mert őt akarják kiszavazni. Davie a riportban azt mondja, szerinte csak egy idol menthetné meg Christiant, de azt nem akarja beáldozni Christianért, arra még szüksége van, pláne így, hogy úgy tűnik a volt Góliátok egyenként szavazzák ki őket. Nick nagyon szeretne segíteni Christianön, de alaposan végig kell gondolnia, hogy mit-hogyan csináljon, hogy meg tudja menteni a Mason-Dixont.

29_12_they_are_lying_to_you.jpg

30_20_davie_es_nick.jpg

Tanács. Princess, mi volt az előző tanács után?-kérdezi Jeff. Magyarázkodás - feleli Princess. Nick, beszélgettetek Dávidékkal? Lehet, hogy meggyengült a Góliát szövetség? - kérdezi Jeff. Persze, de ha van Góliát szövetség, akkor nem fogják maguk közül kiszavazni Princesst, még ha akarják akkor sem. - válaszolja Nick. Mike, miért nincs Góliát hetes? Öt egyszerű tanács és a legjobb hétben vagytok! - fordul Jeff Filmes Mike-hoz. Mike terel, hogy Dávidék az előző szavazásra is hatással voltak és a maira is hatással lehetnek. Davie azt mondja van benne valami, mert nem rendíthetetlen az ellenséges oldal, ha az előző tanács eseményeit figyelembe vesszük.

33_05_jeff.jpg

Ez baromság - szól közbe Carl, többen vannak mint mi, addig nem lehet elhinni amit mondtak nekünk, amíg meg nem ismerjük ki hogyan szavazott, addig csak üres duma az egész. Bizalomról beszélnek, ki-kiben miért bízhat, meddig, majd Pankrátor Johntól elhangzik, hogy ő ma este biztosan arra az emberre szavaz, aki fenyegetés az ő játékára nézve. Jeff megkérdezi Christiant mi a véleménye erről, mire ő azt feleli, hogy bizony van félnivalója, mert ahelyett, hogy meghúzódott volna a háttérben ő gyakorlatilag előlépett azzal, hogy „Helló a középső nevem Fenyegetés!”. Ugyanakkor reméli, hogy a kapcsolatok amiket épített - lsd. Brochachos - elegendők lesznek ahhoz, hogy játékban maradjon. Princessnek közbe kell szólnia mindenképp, hogy de akkor is rohadt nagy fenyegetés vagy, próbálna érvelni valahogy, de Christiannal nem tud versenybe szállni, nem ugyanaz a súlycsoport.

35_21_threat.jpg

36_38_christian.jpg

Szavazás. Davie szájában ide-oda forog egy fogpiszkáló (honnan van neki mindig?), végül keresztbe fog akadni esküszöm. Pattogós zene, valami történni fog, mert megint a frászt akarják hozni a nézőre a szerkesztők. Jeff: rejtett védettség van-e? Ööö…figyu! - pattan fel Davie, „Bocsika, hogy eddig nem mondtam nektek kedves barátaim, most mondom, van egy idolom, amit a haveromnak Christiannek adok sok szeretettel, éljen a szövetségünk. Vagy valami ilyesmi. Ezt követően Princess kétségbeesve fordul Danhez, hogy meg kell tenned öregem, ne hagyj már lógva légy szíves. Dan csak pislog, látszik rajta, hogy tojik ő Princessre magasról, de valami dilemma mégis van a fejében, valószínűleg a „mit fognak szólni a többiek ha kiesik ez a liba” oh pardon egy Góliát lemez. Közben Jeff bejelenti, hogy amit Davie adott valóban egy idol, a Christianre leadott szavazatok nem fognak számítani. Princess szeme ennél már nem lehetne kerekebb, Dan légyszi -könyörög- LÉCCCIIII!

30_28_kriscsonerrr.jpg

39_03_pliiiz.jpg

Dan végül felpattan „A szövetségemért” - mondja kevés meggyőződéssel a hangjában és kiviszi az egyik idolját, így a Princessre leadott szavazatok sem számítanak. Princess hálálkodik, többen kihordtak néhány szívrohamot ülve. Végre muti van, lássuk ki megy, ki marad: az első hét szavazat Christiané, vagyis az összes Góliát rá szavazott. Davie először nevet, de mikor rájönnek, hogy mind a hét Góliát Christianre szavazott, akkor megnyúlik mindannyiuk arca. A nyolcadik szavazat Princess – újabb hálálkodás, majd a következő szavazat is Princess, amire Princess fújtat, Dan meg nevet, hogy milyen fasza gyerek. Na most mi lesz? P a n k r á t o r J o h n - olvassa a következő szavazatot Jeff. Whooopsies! A 9. kieső és a zsűri második tagja: Pankrátor John.

Teljes a zavarodottság, Dávidék örülnek, Góliáték sokkot kaptak, ilyen ez a játék, ez tényleg egy igazi blindside volt, John alig tud magához térni. Az elkösziben megemlíti, hogy amikor Brochacho blindside-ról beszélt ő Christianre gondolt, de végül így is igaza lett. Jövő héten káosz lesz, megérett a pusztulásra a régi Góliát szövetség (ha hinni lehet a teasernek).

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tar 2018.11.16. 23:01:27

IGEEEN, ez a Survivor! :D
Húúú, de nagyon örültem mikor Christian megmenekült, az meg, hogy a Dávidok megosztották a szavazatokat Angelina és John között zseniális húzás volt (bár én abban reménykedtem, hogy Dan-re szavaznak - mintha említették volna, hogy őt tekintik a Góliátok vezérének - és kiesik 2 idollal a zsebében)
És hát John tényleg pont azt kapta, amit adott (you get what you give).
Mike húzása érthető és logikus volt, de azért én most megoroltam rá: ez a 6-os szövetség annyira jó ötlet volt - kár volt egyből kinyírni.

Laura: köszi, hogy ilyen részletes hogyvoltokat írsz és nem slendriánkodod el pár laza odamondással a történteket - nagyon sokat segít az események követhetőségén.

Laura Ingalls 2018.11.18. 16:28:28

@tar: ezért kezdtem el így írni a hogyvoltokat, hogy annak is követhető legyen, aki nem nézi. Örülök, hogy tetszik. :)

Ügyesen megoldották, hogy mind az öten játékban maradjanak. Nagyon meglepődtem, hogy Davie Christiannek adta a rejtett védettségét. Bár ha a szavazatokat nézzük, egymás ellen nagyobb esélyük lehet a végén. Pankrátor Johnt viszont sajnáltam (ugyan megértem, hogy miért őt választották, de akkor is).

Szerintem is volt fantázia a Strike Force-ban, de valamilyen formában megmaradhat. Akár úgy, hogy lecsökken a létszám mondjuk négyre, vagy 1-2 ember lecserélődik. Érdekes lehet a következő részben, hogy Dr. Alison hova húz, mert ő és Dan is jóban voltak Johnnal. Talán akkora kavarodás nem lesz, mint amit belógattak, de biztosan mozgolódnak majd a játékosok.

enzo23 2018.11.18. 19:43:56

Ez a tribal is bekerült a kis gyűjteményembe, ami a legemlékezetesebb tanácsokat tartalmazza.
Na de haladjunk szép sorban.

Bírom, hogy miután a feastnél nem jött át senkinek a logós clue (nem is volt egyszerű), most megint odacsempészték, és sikerült is megtalálni. Tehát a Davie-Nick-Carl triónál van egy idol / stealvote / nullifier trió (illetve az idol már ugye nincs), az nem semmi. Plusz ehhez még jön Dan 2 (most már 1) idolja, ezek alapján lassan amúgy is ideje lett volna egy kijátszásnak. Davie-től meg mekkora volt már a botpörgetős elterelő hadművelet, besírtam rajta :D

1. Bakker, tévedtem, tényleg jury management volt Angelinától, hogy Elizabethnek elárulta a vesztét. Hmmm.
2. A reward elsőre elég faék egyszerűségűnek tűnt, de a cserélgetés érdekessé tette, Dan meg elnagyképűsködte valóban. Aranyos volt, hogy kaptak az elején egy szelet pizzát kóstolónak :D
3. Rewardról elinduláskor jót nevettem a “we’ve got nothing for you either” visszaszóláson, Jeff is mondta, hogy ennyi év alatt hogyhogy nem lőtte el senki…
4. Immunity: megtippeltem a kezdés előtt, hogy szerintem Kara fogja nyerni, erre legelsőnek esett ki :’D good job :D

Csalódás volt, hogy Mike már most felborítaná a hatos Strike Force-ot, még mielőtt igazán akcióba léphetnének. Az ezzel kapcsolatos beszélgetésekből 3 dolog említésre méltó:
– Mike pont Carlt meg Daviet fitymálta le, hogy ők nem threat-ek, ami vicces ugye a fent említett előnyhalmozás miatt :D
– Tényleg ironikus, hogy Angelina múltkori ötlete jött elő megint, csak más által, ezen speciel én is kiakadtam volna.
– És a legfontosabb, ami szerintem a rész kulcsfontosságú mondata volt(!): Alec indoka Mike felé, hogy a hatos szövetség felbontásával neki csak a Goliath szövetség maradna, ahol meg ugye nem épp a tetején áll a Natalia-flip miatt. Ez a gondolat nagyon közrejátszhatott abban, hogy végül továbbdobta az infót Nicknek, aki meg Davie segítségével megmentette Christiant (hála mindenkinek!)

Mi volt ez a tribal, te jó ég, annyira örültem, hogy Davie elővette az idolt (amiről senki nem tudott, pláne), majd utána nem voltam benn biztos, hogy Angelina könyörgése meghallgatásra talál, de Dan szíve meglágyult… és így az egészből az lett, hogy egy “kósza golyó” eltalálta John-t. Nem mutatták, hogy a Davidek splittelni készülnének, úgyhogy ez eléggé meglepett minket, nézőket is. Wow. Ironikus, hogy ugye pont ő jósolt #BrochachoBlindside-ot :D

(Alison pedig “Professor Hubicki”-ként írta fel Christiant, lol :D)

@tar: Danre nem szavazhattak volna, védettséget nyert.

tar 2018.11.18. 22:16:57

@enzo23: "Danre nem szavazhattak volna, védettséget nyert." Basszus, tényleg - ez a kommentelésre már kis is esett a fejemből :D

Most, hogy így írjátok: igen, Alecnek valószínűleg elemi érdeke, hogy a "Goliath Strong" mellett legyen még legalább egy másik szövetsége, úgyhogy - ismerve Alec eddigi működését - valószínűleg lesz is.
És - bár nem valószínű, de - nem vagyok benne biztos, hogy a köv. célpontok egyike nem Filmes Mike lesz, a másik szövetség felborításáért. (Bár Alecből bőven kinézem, hogy 3 vasat is fog tartani a tűzben és az egyikben benne marad Mike is)

tar 2018.11.22. 20:37:42

Épp most fejeztem be a 8. epizódot és elnézést, de nem bírom kivárni a következő hogyvoltot, hogy a világba üvöltsem: IMÁDOM A DÁVID TÖRZSET!!!!
Ilyen fantasztikus kezdeményezőkészséget (idol azonnali össznépi felkutatása), összedolgozást, együttgondolkodást, (nem hülye, naiv, hanem a szükségszerűség felismeréséből fakadó) bizalmat és összhangot sztem még nem láttam szövetségben. Le a kalappal - szívem szerint most az összeset megszavaznám győztesnek!
Utálom a gondolatot, hogy előbb-utóbb egymás ellen kell fordulniuk :(

tar 2018.11.22. 20:38:22

mmint a 9. epizódot, bocs :D

enzo23 2018.11.23. 02:01:34

@tar: teljesen egyetértek!
de várjuk meg a kibeszélőt, ne itt spoilerezzünk^^
süti beállítások módosítása