Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 6x03 - He Be Tight. He Be Mean.

2018. november 16. 11:00 - pethő.anni

Egy út szélén hagyott telefonon Ray keres valakit. Nem kell sokat agyalnunk rajta, természetesen Bunché a mobil, és nem meglepetés, hogy nem veszi fel. Hősünk egyébként zsaru haverjával találkozik a szokott helyen, és arról érdeklődik, Macnek nincs-e FBI-os kontaktja, mert utána kellene nézni, merre jár és mire készülhet Mickey. Lassan telik az idő, még mindig annak a napnak az estéjén vagyunk, amiről az előző epizód szólt, Az öreg Donovant nekünk, nézőknek persze nem kell keresnünk, látjuk, hogy legbefolyásolhatóbb fiacskája kocsijában ül Teresa háza előtt. raydonovan6x3_1.jpg

 Bunchy el akarja hozni Mariát az anyjától. Megint van egy apa-fia beszélgetés, melynek lényege, hogy Mick nem tudja a gyerekei bérmáláskor kapott keresztneveit, ja, amúgy ott sem volt a nevezetes eseményen, Brendanben meg valahol mélyen kétségbeesetten ordibál a józan ész, hogy el kellene tépni a köteléket, de hát nem olyan egyszerű az ilyen. Aztán bemegy a házba Mariáért, miközben Mick arcán látjuk, hogy baromira nem illik a terveibe ez a mellékszál. Közben Ray kissé illumináltan kimegy az esőbe, felhívja Sam Winslow-t, és elfogadja az ajánlatát. De jelzi, hogy szüksége van Lenára, lakásra, irodára és kocsira. Furcsa lett volna, ha Sam bármelyik kérésen is problémázott volna.

raydonovan6x3_14.jpg

Aztán párhuzamosan látjuk a Ray- és a Mick-féle cselekményszálat, miközben ez a zene szól, amitől egy egészen jó kis videóklippé válik a jelenetsor. Különösen Terry néz ki nagyon menő badassnek, amikor az edzőterembe érkező tesót fogadja. Ray püfföli a boxzsákot, ugrálókötelezik, izzad, izmosodik, miközben Mickék autót cserélnek, az öreg befesti vörösre a haját, és nagy bőszen utaznak valahová. Aztán végre visszakapjuk a mi megszokott elegáns és szexi fixerünket a pöpec öltönyében, épp egy trendi loftlakás ablakán kibámulva. Érkezik hozzá Bridget, s Ray arról érdeklődik, Smitty talált-e már munkát, hogy rendes férjként majd eltarthassa asszonkáját. Bridget jelzi, hogy 2018 van és nem 1820, egy ideje már nem ez az egyedüli lehetséges szereposztás egy házasságban.

raydonovan6x3_3.jpg

Nem mellesleg az új lakásban két hálószoba van, biztos, ami biztos Bridget részére is. A lány jobbnak látja inkább most lépni, amúgy is siet, mert gyakornoki helyet kell találnia. Közben a szökevények is megérkeznek a Nagy Almába, Mickey tolja a szokásos bullshijeit, Bunchy meg idegesen bámulja Manhattan felhőkarcolóit. Lena is itt van már, és teszi a dolgát, meg persze szokás szerint morog főnöke hálátlansága miatt, akinek egyébként egy hotelnél kellene már lennie. Meg is érkezik, amikor egy pasast látunk kijönni az épületből, Ray meg bemegy. Egy fürdőköpenyes szőkeség nyit neki ajtót, aki csalódott, hogy nem Lena érkezett. Ray kitépi a falból a lehallgatókészüléket, odadobja az ágyra a pénzt, kéri a videót. 

raydonovan6x3_4.jpg

Merthogy kérem szépen itten egy alaposan dokumentált pásztoróra volt az előbb látott pasassal és a szőkeséggel. A lány továbbra is Lenáról érdeklődik, nem szokott-e csak úgy privátilag beszélni róla? Los Angelesben randizgattak, és nagyon rá lehet kattanva, mert nyilvánvaló, hogy azért vállalta el ezt a munkát, mert hátha. Ray később fel is hozza a témát Lenánál, aki nem tűnik annyira lelkesnek ez ügyben. Ray ad neki pénzt, tessék Justine-t elvinni egy flancos francia étterembe. Azért az lehet, hogy későbbiekben fontos infó lesz, hogy a csaj bátyja egy itteni börtönben ül. Mindenesetre sanszos, hogy nem utoljára láttuk, s Lena karaktere is több teret kap majd az évadban. 

raydonovan6x3_5.jpg

 Mickék megérkeznek Long Islandre, ahol egy olyan néni fogadja őket, akit szerintem minden kisgyerek bácsinak hinne. A nőt Sandynek hívják, régi ismerős, látta Brendant pelenkás korában. A ténytől a férfi idegessége nem oldódik egy csöppet sem. Sandy néni odabent felajánlja, hogy ha szűknek bizonyulna a kacatokkal telezsúfolt szoba a vendégek számára, valaki aludhat vele is a franciaágyon. Bunchy fejében villog a vészcsengő, hogy mi van, ha megint elbaszódik minden, de apja nyugtatja, nem lesz itt semmi baj, csak bízzák rá az ügyet. Mick egyénként amint lehet, lelép. 

raydonovan6x3_6.jpg

Daryll érkezik a forgatásra, és olyan bárgyú hülyegyerek képpel vigyorog, mint  egy lurkó, aki beszabadult a cukorkaboltba. Még fotózik is, mielőtt feltűnik neki, hogy a többiek, élükön AAA, aki egyébként a rendező is, miért olyan morcosak. A szupersztár Jay White nem méltóztatik kilépni az öltözőjéből, áll a meló, az idő pedig pénz, az óra meg most nagyon ketyeg. Daryll a producer, neki kell az ügyet elrendeznie. Sejtésem szerint az öltözőkocsiban vagy konstans hóhullás, vagy pinatenger, esetleg a kettő együtt gátolja a művészurat az alkotásban. Daryll kopogtatására kilép és átszellemülten elmagyarázza, hogy neki egy Uzi kell, mert egy olyan nigga, aki sárgákat ölt a fehérek kedvéért, nem mászkálhat ezután csak úgy egy M16-ossal. 

raydonovan6x3_7.jpg

Aztán persze kiderül, hogy a fegyvercsere csak ürügy, jön a személyi asszisztensnek álcázott díler, hozza az adagot. Jay közben azt magyarázza, hogy ez is a része a szerepnek (én ettől még mindig nem tudom komolyan venni a figurát, de valószínűleg nem is nagyon kell), mert egy PTDS-s színes bőrű veterán kezelésére Vietnam után baszott pénzt adni az állam, így saját magának kellett önmagát gyógyítania. Hogy értsük, hol kapcsolódnak össze a szálak, a következő jelenetben Sam magyarázza Raynek, hogy jó lenne vigyázni, nehogy túltolja ez a White gyerek a method actingoskodást, mert a Mr. Lucky a Featureflix nagy dobása lesz, ahhoz pedig ugyebár el is kell készülnie. Ray mondja, hogy majd beugrik a forgatásra, szóval akkor a filmesek is New Yorkban vannak. 

raydonovan6x3_15.jpg

Mac annyi infót kapott Mickről, hogy nem tudni róla semmit, Ray ezen nem csodálkozik. Mi meg látjuk az öreget, ahogy a kínai negyedben  siet valahova. Egykori rabtársát keresi, aki fegyvercsempészésért ült, de csak az unokáját találja, sebaj, azért rákérdez, nem örökölte-e meg esetleg a kifőzdével együtt ezt az üzletet is. Ray és Lena (bájdövéj, Justine köszöni a vacsorát)  egy mexikói pasashoz tartanak, aki egy elsötétített szobában mobilra mondja, hogy halálos fenyegetéseket kapott, amitől idegállapotba került, így lelép a városból. Ray a pár jelenettel előbb kufircoló pasashoz siet, aki a polgármesterjelöltek vitájának moderátora. Meg is kapja az ukázt, tessék majd a rasszizmusra terelni a szót, és egy Cezar Martinez nevű fickót felszólítani. És ha nem? Akkor az asszony is megtudja, mit csinál férjeura munkaidőben, mutatja Ray a videófelvételt.

raydonovan6x3_8.jpg

Újra a forgatáson vagyunk, de a rajongók közt ott áll  Mick is, és szemtanúja lesz annak, hogy egy kísértetiesen rá emlékeztető pasastól megkérdik, szintén színész-e. Jaja, annyi a szerepe, hogy Jack White lelövi. Ezt a jelenetet láthatjuk is, Mickey enyhén szólva sem lelkes. Sandy néniről  -  most épp apácafityulát visel -  megtudjuk, hogy Cormac bácsi felesége volt (meghalt Vietnámban), aztán elsodorta Donovanéktól az élet. Míg erről beszél, megint jelzi, Bunchy kipróbálhatja a vizes matracos franciaágyat, miközben egy reverendát vesz elő a szekrényből.

raydonovan6x3_9.jpg

A műsorvezető felszólítja a nevezett pasast, aki mit ad Isten, pont a korábban videófelvételt készítő valaki. Elmondja, hogy a mostani polginak volt sofőrje, akitől nagyon szép rasszista szólamokat hallhatott nap mint nap. Anita, akit  korában már láttunk egy interjú során magát a nép jelöltjének tituláni, rögtön lecsap a témára. New York az ország szíve, mindenkit várnak, aki itt szeretné önmagát megvalósítani. Az ellenfél próbál magyarázkodni, de a nő előhúzza a feminista kártyát: vége a korszaknak, amikor a nőket csak úgy félbe lehet szakítani. Úgy tűnik, a korábbi tíz százalékpontos hátrány most könnyen előnnyé változott. Sam meg csak vállat von, mikor kinéz rá a férfi, hát öreg, így jártál. 

raydonovan6x3_10.jpg

Megint áll a forgatás, most épp azért, mert Jay nem akarja, hogy a farokzoknitól (forgatási illemtapasz) ráncosnak nézzen ki a farka. Daryll olyan producer, aki nagyon nem ért semmit a szakmából, úgy tűnik, még azt is meg kell magyarázni, hogy nem élesben mennek a filmforgatásokon a dugások - AAA ki is kéri magának, nem pornót forgat - de annyira bedühödik, hogy a dílertől elveszi a kokót, és lehúzza a vécén. Persze kitör a bunyó, s AAA, a beszélő pénztárgép további költségeket jelez, méghozzá Daryll miatt. K'Lei is sértődöttke, mert egyet akart csak, hogy ne kezeljék mellékszereplőnek, mindenesetre ad egy tanácsot a zöldfülűnek: ilyen helyzetekben egy producernek alá kell játszania a sztárja viselkedésének.

raydonovan6x3_16.jpg

Bunchy kelletlenül ugyan, de felveszi a reverendát, Sandy néninek a katolikus leányiskolai kamaszos bizsergései jutnak eszébe róla, de rögtön kiderül az is, mire értette Mick, hogy profi a néni. Hamis személyazonosság készül Brendannek és Mariának is, ehhez kellett a jelmez. A vita után Anita hívja egy italra Rayt, miközben a tévében a mexikói pasas videófelvételét mutogatják.Igaz, hogy megfenyegették? Legyen elég, hogy nem fogják tudni bizonyítani az ellenkezőjét. Beszélgetnek kicsit Ray gyerekeiről, majd Anita azt mondja, hogy Sam szerint a férfi profi zsaroló, de ő úgy hiszi, még sok másban is az.  Egyenlőre ennyiben maradnak, Anita távozik. Ray felhívja Bridgetet, szerzett gyakornoki munkát a kampányában, tessék holnap megjelenni. 

raydonovan6x3_11.jpg

 Mac hívja dühöngve Rayt, hogy a fiának szánt születésnapi meglepetésnek - melynek része volt egy meccsjegy is-  annyi, mert az a másik pasas elvitte a srácot bowlingozni, aki elfáradt, és most már alszik. Ray szól a havernak, hogy ne csináljon baromságot, de tudja, hogy a tűzoltóállomásra kell sietnie, ahol már megint épp péppé vernék a zsarut, de most Ray beveti a fa testápolót is, bár a fő ellenfelet csupasz kézzel intézi el. Odahaza Mac - szerintem gyanúsan - nyugodt afelől, hogy nem lesz ebből baj, amúgy meg az exe bekaphatja. 

raydonovan6x3_12.jpg

 A rész folyamán elkezdünk haladni Terry cselekményszálában is, egy-egy rövid jelenettel. Egyenlőre ott tartunk, hogy egyedül lakik, és szomorúan nézi odahaza a meccset, majd valaki ajánlj neki egy bunyózási lehetőséget. El is megy a nyilvánvalóan  illegális boxmeccsre, ahol két idősebb ember veri péppé egymást a pénzüket szorongató nézők nagy örömére. Terry halvány mosolya szerintem annak szól, hogy ennyire még se nem öreg, se nem magányos és céltalan az élete. De majd meglátjuk.  

raydonovan6x3_13.jpg

Daryll úgy dönt, maga visz kokót a sztárjának, s a közös csíkozás közben megbeszélik, hogy K'Lei dugnivaló maca, bár Daryll szerint más liga, mint ő. Jay rávilágít, hogy haver, te vagy itt a főnök, s úgy felpumpálja Daryll egóját, hogy igazán látványos lesz, mikor Mick belép az öltözőbe és ráköszön fiacskájára, aki rögtön elpityeredik. Ray épp Mactől távozóban, amikor telefonhívást kap. Persze, hogy az apjától, akinek a kocsija hátsó ülésén ott fekszik az összekötözött kezű és bezacskózott fejű Jay White.   

Címkék: Ray Donovan
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SOIL 2018.11.16. 14:49:19

Azért az öreg hipp-hopp felgyógyult.
Amúgy az első évadban is ez a csávó játszotta Daryll-t? Mert halvány emlékeim szerint ég és föld...
süti beállítások módosítása