Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 9x06 - Who Are You Now

2018. november 14. 09:00 - hektor_

A világnak szüksége van Rick Grimesra, ugye, de az új világnak már nincs, úgyhogy csapjunk is bele a lecsóba. Michonne talál egy seriff figurát egy kocsiban, ezzel a zsebében Rickhez beszél magában a hídnál, amit megesküdtem volna hogy újjáépítenek és a Rick Grimes Bridge nevet kapja, de csak a romok vannak ott. 6 év telt el, mióta a seriff meghalt elrepült Jadissal Isten tudja, hová, ez alatt a csajának és Carolnak király új frizurája lett, Maggie vagy kicsekkolt vagy lelécelt, Daryl meg hobbitköpenyben járja a közeli helyeket, dombokat-hegyeket – de lényeg a lényeg hogy a társaság még mindig úgy várja a szebb jövőt, mint a magyarok minden negyedik év áprilisában.

w1.png

Szóval folytatjuk, ahol abbahagytuk, Judith előkerül az új bagázzsal, Aaronék leoltják hogy ne beszéljen az idegeneknek a helyükről, tudja mi a szabály. Szabály = már nem fogadnak be senkit Alexandriába - jó nagy szarvihar lehetett itt az elmúlt fél évtizedben, ha már a Legendás Állatok és megfigyelésük ügyefogyott muglijától is cidrizni kell. A zombikat mostmár veszetteknek hívják, gyönnek, mire Eugene előugrik, és magát Khal Drogo hajfonatával ékesítve másodpercek alatt szétpattintja a holtakat. Igen, az a Eugene, aki néhány résszel ezelőtt behugyozott, ha meglátott egy rá szegezett pisztolyt – nem mondom, szép fejlődés, kicsit túlzás. Még több walker jön, úgyhogy húzás van innen, Aaronék néznek az új jövevényekre, mire Judith elköhinti az örök érvényű „ha nem jöhetnek, én sem megyek” gyerekérvet, úgyhogy nincs mit tenni, az alakulat együtt menekül. Mire megérkeznek, Siddiq, aki időközben a Lost Said Jarrahja lett, kezelésbe veszi egyiküket, Michonne is befut, eléggé zabos amiért megszegték a szabályt, úgyhogy holnap tanács és közösen penderítik ki őket döntenek.

w2.png

A Királyságban csőtörés van, Henry -aki szintén idegesítő 17 éves lett időközben, nem mellesleg Carolék örökbefogadták- próbálja megjavítani a szerkezetet azzal hogy rászorít egy rongyot és ezzel kész is van, de Ezekiel nem engedi hogy ezt a szakmát válassza és inasnak menjen a Hilltopra, úgyhogy van egy kis csörte. Az asszony aztán csak rábeszéli hogy jó lesz ez, úgyhogy mivel a Király nem tud elmenni velük a reneszánsz vásár miatt, Carol kíséri el a fiút.

w4.png

A tárgyalás a két új kérdés jegyében zajlik: kik voltatok azelőtt/kik vagytok most? Mugli zenetanár volt és még mindig az, Magna pincérnő volt, de már harcos, a süketnéma lány őrangyal, és így tovább. Na akkor szavazás.. lenne, de Michonne szót emel, odamegy Magnához és zrikálni kezdi, Aaron már jön, hogy jajj öreg, ne égess le minket az újak előtt, de ekkor kiderül hogy a csajnak börtöntetoválás díszíti a kacsóját, az megmagyarázná, de a „nincs rejtegetnivalód? - nincs – aha, akkor tedd a kést az asztalra” párbeszéd után kénytelen előhalászni a bugyijából a bökőt, ekkor Michonne ismét utal arra hogy szavazzatok, de emlékezettek mi volt a multkor (MI VOLT???!), majd otthagyja a bagázst.

Az Atya próbálja megjavítani a rádióállomást (éés meg is van, hogy lesz összekötve a sorozat a Fear-rel, helló!), mikor jön Rosita -ezek együtt vannak!-, csak meg kéne nézni azt a távoli tornyot, mondja, Michonne meg fújhatja a biztonsági rés dumáját, amíg bele nem kékül. Na, a mexikói lány felkerekedik Eugene-nal, aki próbálja kideríteni hogy ő és a lelkipásztor most csak barátok, vagy némi reverendában matatás is folyik néha az oltár alatti ostyamorzsákon. Rosita terel, de a gyöngyös hajú koma nem hagyja annyiban, és „burkoltan” céloz rá hogy érdemesebb lenne ő maga a lány vonzalmára, mint a félvak pap akinek az élete nem a tudományra, hanem egy régen megírt tündérmesére van alapozva. Szerencsére a kellemetlen társalgásnak vége szakad, mikor meglátják az úton az arra haladó horda nyomait.

w10.png

Mindeközben Carolék úton vannak a szekéren a Hilltopba, mikor valaki segítségért jajveszékel, Henry már ugrik is le a kocsiról és rongyol a hang irányába, az anyja utána, egy sikátorba érkeznek ahol ott várják őket az immár csöves-saviorök. Elveszik mindenüket, de Jed nagylelkű hangulatában van, így azt mondja Carolnak hogy az életét meghagyja, úgyhogy fordulhat vissza a szekéren a répák nélkül. Az asszony elfogadja a kvittséget, de ekkor Jed elveszi az eljegyzési gyűrűjét is, mire Henry berág és olyat ráver a vasrúddal a férfira, amitől bármelyik, nála jóval jobb állapotban lévő pacák is bedőlt volna, mint a lakástakarék. Sokat nem ért el a hepciáskodással, a gyűrűt mindenesetre Carol odaadja, és mehet mindenki, amerre lát.

w11.png

w12.png

Zseniális közjáték: Judithnak Negan a börtön ablakából segít megoldani egy matekpéldát, egész jó bőrben van az öreg ahhoz képest hogy lassan egy évtizede rohad a cellában, a párbeszédet nem írnám le ha megengeditek -egyébként Sick Rhymes kolléga kitért rá itt-, de nálam magasan veri az eddig történteket.

w15.png

Henry előveszi Carolt, hogy miért nem próbált meg egyedül szembeszállni a saviörökkel, nem erre tanítottál, mondja, mi történt?

Te. Majd egyszer megérted.

A srác duzzogva lefekszik, Carol meg visszaoson az éj leple alatt megkeresni a támadóikat, és Badass Carol in dö hauz - élve felgyújtja őket! DÚRVA!

Hazafelé baktatnak másnap, mikor Henry bocsánatot kér az esti dolog miatt, viszont az anyja kezére pillantva meglátja a gyűrűt, de nem szól semmit, meg ennél nagyobb dolognak tűnik, hogy belefutnak Darylbe.

w17.png

w20.png

Az idegenek megbeszélik hogy Magna nem emberkedik Michonne-nal, ha kibasszák őket, akkor lesz ami lesz és kész. A lány átmegy a Grimes rezindenciába, az ablak körüli leskelődésből ítélve eleinte nem azért, hogy átadja a nyakláncát amin a medál a kiskés-összes a Zeptertől, de mikor meglátja hogy Michonne-nak kisgyereke van, és itt nem Judithra, hanem egy zsír új kisgyerekre gondolok, aki feltételezem Rické - mégis bekopog és leadja a fegyvert. A feka asszony hátrafordulva Judithot kapja el a lépcsőn az apja pisztolyával a kezében, aki továbbra sem érti, miért kell elküldeni a kedves embereket, de Michonne is elpuffogtatja az előbb már hallott „Majd egyszer megérted” anyai indokot, ami után vitának helye nincs.

w18.png

Eugene sikerrel járt a toronyban, viszont megpillantja a hordát ami feléjük tart, sosem értettem hogy történik ez egyik pillanatról a másikra, több száz zombit nem akkor hallasz meg mikor már a sarkadban lihegnek. Lefelé jövet elejti a táskáját, ami akkorát puffan a földön hogy a lovak menten elrongyolnak, majd tovább folytatja a balfaszkodást mikor kirúgja maga alól a létrát, ezért le kell ugrania, de ekkor meg kimegy a térde, ó apám, nézni is rossz. Rosita hoz egy mankót, futás, az erdőben aztán visszatér a jó öreg bömbölő Eugene, nem jövök, csak feltartalak, de mielőtt feláldozom magam, elmondanék valamit – osztja, már jön a zene ami a szerelembevalló, nagy durranás jeleneteknél szokott, amikor Rosita rásüvölt és megrázza, hogy

KUSSOLJ MÁR, így is elég kínos helyzetben vagyunk, túléljük, gyere!

w19.png

Michonne hátán X hegtetoválás, erre is választ kapunk a következő részekben gondolom. Az idegeneket elküldték végül, de a feka főnök az utolsó pillanatban meggondolja magát és Siddiq-kel átviszi őket a Hilltopba, hátha ott befogadják majd a bandát.

Rositáék beássák magukat a sárba, miközben a horda elbaktat mellettük és hallani a hidegrázós suttogást, ahogy valakik hörögve arról beszélnek hogy hová tűnhettek, el kell őket kapni.

w21_1.png

ITT VANNAK A SUTTOGÓK, a részleteket ki lehet beszélni itt:

Csatlakozz a Hogyvolt Walking Dead csoportjához, ahol meg lehet beszélni a legvéresebb részleteket, a legforróbb pletykákat, és szembe jönnek a legizgalmasabb videók és a legviccesebb mémek!

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gia 2018.11.14. 15:48:59

Szuper lett,köszi!

enzo23 2018.11.14. 20:26:23

bedobom ide is a komment:

Ez tényleg egy akkora “második pilot” volt, mint a FearTWD 4.évad kezdése. Kifejezetten tetszett a rész, ahogy szépen bemutatták az időugrás utáni világot és viszonyokat. Eugene tököket növesztett, Gabriel és Rosita együtt (WTF), Earl is még él, Gracie babát Aaron neveli, és komoly infrastruktúra alakult ki Alexandriával, full hivatalos tanács meg minden franc. Az új csapat szimpatikus, nagyon ötletes a süketnéma karakter, remélem egy rövid ideig láthatjuk a “tolmácsa” nélkül is. Michonne “arany középút” döntése is tetszett: Hilltopba velük! – így nem is dobta ki őket, Alexandria életét se bolygatják, és legalább megtudjuk, mi történt amott, és mióta nincs Maggie.

Az időugrás előtti saviorös bunyó flashbackjéről már kezdek lemondani, cserébe a jelenben is láthattuk őket. Carol nem semmi, megmaradt benn valami a régi badass-ségből, megint embereket gyújtogat :O De az tényleg érdekes, hogy Daryl mit csinál ott kinn (gondolom Carol tudott erről, ez volt a letérés oka). (ugyanemiatt tippre Jézus vezeti a Hilltopot?) A Negan-Judith matekleckés jelenet is aranyos volt, mint ahogy a kislány összes jelenete a részben – ugyanakkor egy végtelenül szomorú beszélgetést is kaptunk, mármint arra gondolok, amikor Judith mondta, hogy kezdi elfelejteni Rick és Carl hangját :( (aaaaranyszívem)

Eugene-éknak szerintem is okosabb lett volna fent a tornyon megvárni a horda elvonulását, ehelyett halmozott bénázások eredményeképpen megérkezett a szál, amire több évad óta várok. Meg is nézem, van-e YouTube-on valami olyan néző reakciója a suttogókra, akinek teljesen új volt ez a dolog :D

Darabkák:
– A fiókáit zombiról vett gilisztával etető madaras rész cuki volt :) (ezt a mondatot…:D)
– Na, a hidat azóta sem építették újjá.
– Kb. huszadik új kifejezés a zombikra: “sickos”/”veszettek” (az új csapat által)
– A zombik által húzott szekér azért nagy ötlet :D
– Michonne-on azt az X alakú sebhelyet nem tudtam elsőre hova tenni, de lehet hogy valóban valami műtét nyoma.

Costanza 2018.11.15. 03:57:38

Carol megkapta szurkegandalf parokajat, Daryl meg a kosza szerkot.
Jo ez a titokzatos Aragorn stilus, mar a gyuruk uraban is jol mukodott...

Ketten is irtok hogyvoltot? tokjo

A_Rézi 2018.11.15. 08:34:36

@enzo23: "érdekes, hogy Daryl mit csinál ott kinn"
Nekem két tippem van: 1 - vadászik valakire (esetleg valamire), 2 - végleg tele lett a hócipője azzal, hogy mindenki meghal körülötte, úgyhogy remetének állt. Rick elvesztése biztos kiakasztotta, ráadásul esélyes, hogy bűntudata is van a tesó "halála" miatt - plusz ki tudja, hogy mi minden történt még az elmúlt 6 évben...

Hedo a nokedli szaggató 2018.11.16. 13:02:56

@enzo23: Szia!
a 4. évad közepén engedtem el a sorozatot. És mikor hallottam, hogy ugrottak egy nagyot az időben, gondoltam belenézek. Az utolsó 20 percet csíptem el és őszintén azt hittem a zombik fejlődtek és már beszélgetnek is. Tök para volt meg minden.
süti beállítások módosítása