Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Megérkeztünk a jövőbe - Walking Dead S09E06

2018. november 13. 09:00 - Sick Rhymes

111.jpg

Az előző heti midseason fináléval felérő rész után alig bírtam kivárni, milyen lesz a sorozat egy minden eddiginél nagyobb időugrással, megnőtt Judith-tal, megöregedett Carollal, illetve Rick és Maggie nélkül. Éppen ezért ez most inkább egy lassabb, építkezős rész volt, de így is bőven akadtak érdekességek az eheti részben.

Hat hosszú év

11_11.jpg

Az egyik legfontosabb, hogy hat évet ugrottunk előre. Carol hozzáment Ezekielhez, és iszonyatosan megőszült, Judith annyira megnőtt, mint Carl az első évadokban, Henry meg már totál kamasz. Ja, és Michonne is lebabázott mostanra, szóval bőven akad rengeteg újnak tűnő, de mégis ismerős arc az újonnan érkezett figurákon kívül. Hilltop, a Királyság és Alexandria még mindig áll, azonban a Sanctuarynek lőttek, ahogy ez később kiderült. Ami szintén érdekes még, hogy a készítők múlt héten elmondták, nem csak Rick, hanem Maggie is utoljára szerepelt az évadban, szóval amikor az új arcokat Michonne átkíséri majd a Hilltophoz, valószínűleg kiderül, hova tűnt Maggie, és hogy Daryl vagy Jézus vette-e át a közösség irányítását.

Judith és Negan

11111.jpg

Ahogy erre a képregényekből számítani lehetett, a készítők végül nem hagyták ki a ziccert, és tényleg van párbeszéd Negan és Rick gyereke között. Csak a képregényekkel ellentétben nem Carl és Negan beszélgetnek néha-néha kedélyesen egymással. hanem Negan és Judith. Kíváncsi vagyok mi lesz ebből, mert Judith még nagyon kölyök, és így maximum cuki meg aranyos tud lenni Negannel, és kicsit korai lenne valami bizarr pótapa kapcsolatot vizionálni kettőjük között. Viszont el kell ismerni, Negan példája arról, hogy ebben a világban kicsit felesleges matekot tanulni repülőgépes példák alapján, hiszen maga Judith már nem is látott, és valószínűleg nem is fog működő repülőt látni.

Mi történt Alexandriában?

A hatéves időszakban valami súlyos dolog biztosan történt, mert nagyon furcsa, mennyire ellenségesek a jól láthatóan ártalmatlan új túlélőkkel. A bizalmatlanság nyilván indokolt ebben a világban, de erősen utal arra mindenki, hogy valami olyan történt, amiért Alexandria már nem fogad új lakókat kívülről, helyette a Hilltophoz küldik őket. Mindenesetre nagyon érdekel, hogy vajon a többi szövetséges településen is hasonló törvényhozási és szavazási rendszer alakult ki, mint Alexandriában.

Carol, wtf?!

1_41.jpg

A saviorök maradéka is felbukkan, és ugyebár megtudjuk róluk, hogy a poszt-Rick korszakban a Sanctiorynek lőttek, valószínűleg azért, mert Ricken kívül a kutya sem akarta etetni meg életben tartani Negan korábbi embereit. Mondjuk a részükről is jó nagy ostobaság, hogy csövesként tengődve éppen Carolékat rabolják ki, majd aztán futni hagyják őket. Arra viszont tényleg nem lehetett számítani, hogy Carol nem csak visszamegy bosszút állni, hanem még kegyetlen módon égve felgyújtja Jed és bandája maradékát.

A suttogók

111111111.jpg

Itt vannak már a környéken, ahogy ez kiderült Rosita és Eugene meneküléséből. Ők a zombik között zombiknak maszkirozva, és suttogva-hörögve közlekedő elég beteges arcok, akikről kiderül a rész legutolsó jelenetéből, hogy nem akarják, hogy Rositáék elmeneküljenek, és valószínűleg ők hozzák a hordát is Alexandria felé.

Pár kis érdekesség még:

  • Milyen lesz a felnőtt Enid vajon?
  • Negan egész jól tartja magát ahhoz képest, hogy 6-8 éve egy cellában rohad
  • Értem, hogy ebben a világban egy 8-10 éves kislány fegyverrel már kb. felnőtt, de azért kicsit szürreális, ahogy Judith-ot a felnőttek teljesen egyenlő rangú partnerként kezelik
  • Carol csak igent mondott Ezekielnek
  • Gabriel atyának új nője van, méghozzá Rosita, aki meg Eugene-nek tetszik nagyon
  • Magna és Yumiko elég badassek, ahogy a képregényekben is, de az egész új brigád elég szimpatikus
  • Michonne nem csak Judith-ot neveli, hanem egy R.J. nevű fiút is, aki ezekszerint a közös gyerekük Rickkel
  • Aaron totál steampunk azzal a műkarral
  • Sajnos felröhögtem, amikor megláttam Eugene copfocskáját. Aztán üvöltve röhögtem, amikor kiderült, milyen képzett gyilkos lett belőle
  • Daryllel mi van? Miért mászkál magányosan az erdőben, és miért köszönt neki úgy Carol, mintha évek óta nem látta volna?
  • Azért nagyon érdekelne, hogy élte túl ilyen sokáig az apokalipszist egy néma oknyomozó újságíró és egy jámbornak tűnő zenetanár, de biztos majd lesz erről szó az újakkal kapcsolatban később. Ahogy arról is, hogy Magna miért volt börtönben
  • De leginkább az érdekel, hogy Magnának honnan a francból vannak olyan spéci kiskései, hogy az övébe és a nyakláncába is rejtsen egyet?
  • A Királyságban hamarosan komoly infrastrukturális problémák lesznek
  • Ha Maggie megölni indult Negant az előző részben, akkor lehet, hogy azért nem látjuk sokáig, mert nem ölhette meg, és ezért egy életre elege lett Carolékból?

Csatlakozz a Hogyvolt Walking Dead csoportjához, ahol meg lehet beszélni a legvéresebb részleteket, a legforróbb pletykákat, és szembe jönnek a legizgalmasabb viceók és a legviccesebb mémek!

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása