Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hap and Leonard 3x06 - Monsoon Mambo (Évad- és sorozatzáró)

2018. november 12. 15:00 - Szencsike

Itt az ideje a sorozat lezárásának, sajnálom, hogy nem folytatják, mert a két jó barát kalandjai mindig élvezetesek voltak. Akkor nézzük a mindent eldöntő lezárást, az előző rész végén egy szövetségest vesztettünk, a Főnököt Reynolds rendőrnő lőtte fejbe. Kezdjünk itt, a Főnök holttestét már zsákba rakták, és micsoda véletlen, pont Reynolds irányítja a helyszínelést. Mielőtt elvinnék a Főnököt, az öreg mellé rakja a kalapját, hadd menjen az is. Ezek után gyorsan leszedi az öreg seriff-jelvényét és a sajátja helyére illeszti, hamar kinevezte magát. Menjünk el egy roncstelepre, a szakadó esőben álldogálnak a kocsik, és az egyik csomagtartójában ott ébred Florida is, és segítségért kiabál.

1.png

LaBorde, a depis Leo most épp a kiskorú önmagát haluzza, amikor az előző évadból megismert Illium Moon bácsitól hallgatott végig egy kioktatást. Legyen férfi, álljon ki magáért, ha bántják, mert az élet sokat elvesz, de ha sarkára áll, akkor vissza is szerezheti az önbecsülését, amit mások elvettek tőle. A felnőtt Leónak is ugyanezt tanácsolja, szedje össze magát és csapjon vissza! Charlie Hapet látogatja meg, észrevette a lelőtt mókust és figyelmezteti őt, hogy ideje lenne meglátogatni Leót. Azt is tudja, hogy most kb. a szülés utáni depresszió állapotában lehetnek, de a srácoknak nincsen közös babájuk, Charlie egyszerűen keveri a poszttraumás stresszel az urak padlózását, de sose egymást hibáztassák azért, ami a sikátorban történt. Hap bármennyire is testvéreként szereti Leót, valahol örült, hogy nem az ő golyóit akarták levágni, hanem Leóét. Ezt Leo is tudta, hiszen látta Hap szemeiben ezt a felismerést, talán ez a legnagyobb bánata Hapnek. Charlie biztos benne, hogy ez a grovetowni élmény örökké kísérteni fogja őt, mindig figyelni fogja, honnan csaphatnak majd le rá, de bármi is legyen a vége, előbb-utóbb mindenki a lelőtt mókus sorsára jut. Hap nem kér többet a hegyi beszédből, Charlie menjen el végre.

3.png

Később Hap, ki tudja már hányadszorra, újra meghallgatja Florida magnófelvételét és lehet most felfigyelt valamire, egy furcsa berregésre. Charlie visszatért a rendőrségre, a kollégák már szedik le a karácsonyi díszeket. Hanson nem kapott híreket a Főnöktől és Charlie kénytelen szembesítenie őt azzal, hogy egyre kevesebb esélye van annak, hogy megtalálják Floridát. Hanson most már bánja, hogy nem ment Florida után, sőt, kár volt ezt a két ostoba fajankót utána küldenie. Ezt a két ostoba fajankót majdnem halálra verték, mert Hansonnak tettek egy szívességét, ezt se kéne elfelejtenie Charlie szerint. Mindenkinek a saját melóját kéne elvégeznie, Hansonnak is ezt kellett volna megtennie, ez a két pasas miatta van szétesve, tudná, ha meglátogatta volna őket. Charlie csak fogja be, Hansonnak is épp elég a saját lelkiismeretével birkóznia. Charlie magasról tesz erre, majd visszavonul a saját irodájába, Hanson pedig még megkapja a pletykálós kolléganőjét is, aki szintén Charlie mellé állt. Amúgy meg az FBI keresi telefonon, csak ezt akarta volna mondani a kedves hölgy.

4.png

Leo végre összeszedte magát, és elmenne valahova. Mikor kilép az ajtón, ott toporog a tépelődő Hap, micsoda véletlen, Leo pont Haphez készült látogatóba. Charlie Leót is meglátogatta és a depis Hapről mesélt, annyi viszont biztos, hogy Charlie elérte, amit akart a szövegelésével. Szerencsére az urak között nem volt olyan mély a seb, mint amit elsőre sejtettünk, minden oké, él a barátság. Leo megköszöni azt is, hogy Hap elrendezte őt a sikátorban, nem volt nagy dolog, sem az a testrész, amit Hapnek vissza kellett gyömöszölnie Leó nadrágjába. Ezen röhögnek egy jót, szent a béke, Hap ezek után megmutatja a felvételt, azon egy berregés hallatszik, pont olyan, mint egy gallyaprító hangja, talán pont az, ami a Brown-féle fatelepen is van. Hansonnak nem mondta el, és úgy tűnik hivatalosan is Truman Brown az emberük. Leót a hideg rázza tőle, legszívesebben csak bebújna az ágyba és összegömbölyödne, ha meghallja a nevét. Még mindig maga előtt látja a történteket, és ha eljönnének érte, talán hagyná, hogy elvigyék őt. Hap sincsen jobb lelkiállapotban nála, ő is a fegyverével alszik, de egy valamit tud. Ez a dolog már nemcsak Floridáról szól, hanem arról is, hogy visszaadják a rohadék Brownnak ami jár. Leo ezek után már biztos abban, hogy visszamennek Grovetownba, alig várja, hogy elintézzék őt, akármi is legyen a vége. Ezúttal fegyvert is fognak vinni és azt is tudja, honnan szerezhetnek.

5.png

A fegyverek jókora mordályok lesznek, a Házőrzők hozták, vihetik ingyen is, azok után ami történt, ők is csak örülnek, ha Klan tagokat szednek le a fegyvereikkel. Elmennek velük erősítésnek is, de Hapék szerint ez nem az ő harcuk. Kint egy sziréna vijjog fel, megérkezett a rendőrség, a fegyvereket elpakolják, Leo megy ajtót nyitni. Charlie, Hanson, az FBI ügynök és Reynolds áll a küszöbön. Az FBI-os pasas világosítja fel őket, hogy a Főnök meghalt, fejbe lőtték, és mivel Hap&Leo nemrég a városban járt, ahol összekaptak a Főnökkel, ők lettek az első számú gyanúsítottak. Az ügynök Reynolds serifftől kapta az infókat, Hapék kikérik maguknak, hogy ők bármit is tettek volna, sőt, ők voltak az igazi áldozatok a sztoriban. Reynoldsnak 12 tanúja is van, aki megerősíti, hogy Hap&Leo ártatlan grovetowniakat vertek meg. Charlie bemártja Reynolds-ot, a Klan seggét nyalja a nő, nézzenek körül ott is. Reynolds Sneed-et és Bacon bácsit hiányolja, eltűntek, pedig tanúskodhatnának, de Hapék nem fogják elmondani, hova küldte őket a Főnök. Hanson is gyanúsítható, mit keresett értesítés nélkül Grovetownban? Megy szépen az egymásra mutogatás, az FBI is azért keveredett bele az ügybe, mert egy tiszteletre méltó helyi lakos, Truman Brown szólt a kormányzónak, akik jó haverok amúgy, hogy ki kéne vizsgálni a Főnök halálát, és jajj, ő is az ártatlan polgárok között volt, akiket Hap&Leo csúnyán elintézett. Leo majdnem kap egy pofont Reynoldstól, mert beszólt neki a Klan-tagság miatt, de csak majdnem, mert a csapás előtti pillanatban lefogta a nő kezét, az ő házában ezt nem teheti meg. Az ügynök házi őrizetbe helyezi Hapéket, reggel tiszta fejjel folytatják, hívják az ügyvédeiket. Hap megtenné, de az övé sajnos nem elérhető. Az ügynök és Reynolds távoznak, Leo most örül igazán, hogy meleg, sose lenne képes együtt lenni egy ilyen nővel.

Lássuk Floridát, továbbra is a kocsi csomagtartójában szenved, de kintről zajt hall, valaki járkál. Kiabálni kezd, a járkáló pedig Belinda. A néma lány meglátja Florida arcát egy pici lyukon keresztül, Flo hiába könyörög, a lány nem reagál semmit a segélykérésére, egyszerűen elsétál. LaBorde, az esti utcán Hap piros járgánya tűnik fel, egy közeli mellékutcában ott figyel Reynolds és az FBI ügynök, a nő nagyon büszke magára, tudta, hogy Hapék szökni fognak. A kocsi után mennek, ami meg is áll nekik, de az a kellemetlen meglepetés éri őket, hogy a két vigyorgó Házőrzőt találják meg. Hap&Leo ennél sokkal eszesebb, kölcsönvettek egy másik kocsit és már rég Grovetown felé tartanak. Visszatértek Texas legbarátságosabb kisvárosába, a házak ablakai bedeszkázva, Sonny Knox időjárás-jelentéséből megtudjuk, hogy óriási vihar közeleg, az egész államra vészhelyzetet rendeltek el és aki csak teheti, meneküljön, de a blues zenét a vihar sem pusztíthatja el. Leo a háborúzók örök igazságát fogalmazza meg, előbb meg kell nézni az időjárás-jelentést.

8.png

Hapék Maude étterme előtt parkolnak le, ez is bezárt a vihar miatt. Bent még mindig látszódnak a verekedés nyomai, de Maude jól viseli a dolgot, ezek megjavíthatóak, az emberek nem. Az urak Brownt keresik, de most, hogy Browné a város Reynolds irányításával, Hapék a lehetetlen küldetésre vállalkoznak. Habár az is valami, hogy megpróbálják elkapni őt, de kemény menet lesz, ha csak ketten vannak. Bacon bácsit is keresik, és Brownék nem szokták feladni. Elköszönnek Maude-tól, Knox rádiójához mennek, aki nem örül a viszontlátásnak. De Knox lead egy üzenetet, Hap&Leo visszatértek, és várják Mr. Brownt Tim garázsánál egy kis csetepatéra. Az eső elkezdett szakadni, szegény Florida a lyukas csomagtartóban telibe kapja az égi áldását, és továbbra sem hallja őt senki. Viszont talál egy csavarhúzót, azzal elkezdi piszkálni a zárat, de beletörte. Eddig nagyon esélytelen a nő…

9.png

Hapék megérkeztek Timhez, az eső eláll végül, még a napocska is kisütött, szép idő van a háborúzáshoz, Hapék alaposan felfegyverezték magukat. Az urak várnak, várnak, nem jön senki, talán Brown nem hallgatja a blues rádiót. Haza is mehetnének, tévé, pillecukor, Charlie árnyjátéka lenne a program, de hopp, valaki jön. Csak Tim az, egy lerobbant kocsit hozott, hallotta a felhívást, azonnal megy is biztonságos menedékbe, nem akar itt lenni, amikor kitör a harc, csak elviszi a kocsit. Az autót leereszti a vontatóról, Hap&Leo pedig észbe kap, a magnón pont ugyanilyen berregést lehet hallani, mint amit Tim gépe produkál. Ez egy jókora verést jelent Timnek, aki elmeséli mi történt. Flashback, Florida este visszatért Timhez, maradna még egy éjszakát. Viszont Timnél ott az összetört gitár és a tok is, megtalálta L.C. Soothe utolsó felvételét Bobby Joe cuccai között, és immár az övé. Nem, ez Bobby Joe családjáé, Florida kiszedi a felvételt a magnóból, Tim alkudni próbál, ha eladják, megosztoznak a pénzen, de Florida becsületes, a családot illeti a felvétel. Fenét, Tim leédesemezi a nőt, és nem hagyja elmenni, dulakodni kezdenek. Florida táskájából kiborul minden, szerencsére van annyi ideje, hogy bekapcsolja a saját kis magnóját, így fel tudja venni a dulakodás hangjait. Timnek van azonban egy gyengesége, hogy féllábú, Florida nagyon könnyen kihasználja ezt, letépi a műlábat róla és leüti a pasast, aki eszméletlenül terül el a földön. Florida összeszedi a kiborult cuccait, és elmegy.

10.png

A jelenben Hap agyonverte Timet, aki még mindig azt állítja, hogy nem ölte meg Floridát. Szerencsére Leo észnél van, meg kell találniuk Floridát. Flashback, Tim észhez tért, épp azt látja, hogy Florida távozik, de az erős szél miatt egy leszakadó reklámtábla fejen találja a nőt és elterül a földön. Tim odakúszik hozzá, azt hiszi, hogy meghalt. Később Tim a karjaiban cipeli el a nőt a kocsihoz és belerakja a csomagtartóba. A jelenben Leo felszedi Timet a földről, vigye el őket Floridához. A roncstelep túl nagy, Tim már nem is emlékszik, melyik kocsiba dugta be a nőt. Az eső is újra rákezdett, Hapéknek egyenként kell a kocsikat megnézni. Viszont Florida meghallotta őket, elkezd kiabálni, Hapék meg - eső ide vagy oda, jó még a fülük -, meghallják a kiabálást, és végre valahára megtalálják a kocsit, benne a zokogó nővel. Nagy a viszontlátás öröme, viszont ez se tart sokáig, megérkeztek Brownék, Hap gyorsan elbújtatja Floridát. Hap&Leo áll szemben Brownnal, a két jeepessel és Reynoldsszal. Hapék oldalán még beszállt a csatába a visszatérő Sneed és Bacon bácsi is.

Pár pillanat kényelmetlen farkasszemezés után Reynolds lő elsőként, Sneed a célpontja. Egyszerre lőnek, Sneed lövése pont Reynolds fejét találja el, viszont Sneed is megsérül, aki az elesés miatt véletlenül meghúzza a saját ravaszát, és eltalálja Timet. Bacon bácsi Brownt veszi célba, de a Klan vezér szerint nem fogja lelőni, hisz szerinte az öreg a békét szereti. Bacon bácsi nem is lő, Sneed lesz az, a combján érte Reynolds lövése, de szerencsére elég jól van ahhoz, hogy lelője Brownt. A két jeepes elvesztette mindkét falkavezért, azonnal leteszik a fegyvert és beköpik Reynoldsot és Brownt, ők akasztották fel Bobby Joe-t. Most már csak ők maradtak, de őket nem éri meg lelőni. Mehetnek is, viszont lesz itt nagyobb baj is, mint azon aggódni, mi kerül a jegyzőkönyvbe. Ugyanis a vihar áradást hozott, jókora árvíz érkezik, annyi idejük még lesz, hogy beszálljanak az egyik kocsiba, de túl késő…

Később, miután az árhullám elvonult, a törmelékek között egy béka kuruttyol békésen. Minden csupa sár és törmelék, de megvan az első túlélőnk, Sneed kászálódik elő néhány nagyobb lemez takarása alól. Az árhullám talán az egész várost érinthette, annyi hordalék van itt. Megvan a második túlélő, Leo, majd a harmadik Hap, nagy az öröm, hogy mindketten élnek. A negyedik túlélő Belinda, hogy honnan került elő jó kérdés. Az ötödik túlélő Bacon bácsi, és mindenki oda néz, ahová Belinda mutat. Hap&Leo elindulnak arra, de sajnos ott csak Florida élettelen testét találják, a nőt felnyársalta egy fa. Az epizód és a sorozat Belinda búcsújával végződik, amikor azt látjuk, ahogy Hap és Florida táncolnak, talán egy jobb és békésebb világban, ahol Hap rátalált Floridára és a szerelem sem halt meg. Nem feltétlenül erre a befejezésre számítottam ennyi kalamajka után, de én csak a hogyvoltot írom. Jó volt a sorozat, leginkább az tetszett, ahogyan bemutatták az előző évadok során is, hogy egy apró ügyből hirtelen valami sokkal nagyobb lesz, de a barátság örök. Köszönöm szépen a figyelmet!

Címkék: hap and leonard
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása