Hogy volt?

Ray Donovan 6x02 - Staten Island (2. rész)

2018. november 09. 14:00 - pethő.anni

Szóval ott hagytuk abba, hogy Ray a polgármesterjelölt Anita Novakot egy hulla társaságában találja egy lakásban. Ez így egy pöppet problémásabb helyzet annál, minthogy a nőnek szokása vadidegenekkel, mindenféle bemutatkozás nélkül kefélni, oszt az egyikük meg felvételt készített közben. Ray felveszi a "tököm teli ezzel az egésszel" arckifejezését, amit kb. az epizód végéig le se vesz, no meg persze a nemrég kapott verés miatt sem ugrik ki örömében. Így hallgatja a csajt, amint pia és cigi hiányában idegesen magyarázza, hogy nem volt szándékában megölni a pasast. Megegyeztek 50 ezer dollárban, a pénz ott van az asztalon egy kistáskában, de aztán így alakult.   

raydonovan6x2_1.jpg

Ray Sam Winslow-t hívja. Nem erről  volt szó, hogy odaadja Anitának a kapott nevet és címet. Sam valahol vacsorázni készül éppen, és kéri, hogy Ray neki intézze el ezt az ügyet, mégis, ki mást kérhetne meg rá? Jó, Ray visszamegy a lakásba, kioktatja Anitát, hogy semmihez nem nyúlni, sehova nem menni, senkit be nem engedni, elveszi a telefonját, majd kettesben hagyja Mr Hullával. Ezzel egy időben Mickey fekszik a rohammentőben, a mentősök még defibrillálnak is, ami messze nem olyan teátrális, mint 25 évvel ezelőtt a Vészhelyzetben (igen, kb akkor láttam utoljára kórházi sorozatot).

raydonovan6x2_2.jpg

Aztán Bridget és Smitty estéjébe pillanthatunk be. A srác igencsak izgatottan dug valamit a zsebébe, majd belekezd egy monológba, hogy a lány a legokosabb, legszexibb, legbátrabb, stb, aki ráadásul az ő életét is megmentette, így aztán, akkor itten most megkérné a kezét. Bridget kiborul, és tisztára olyan, mint az ismert csajos mém figurái: nem tudjuk, mit akarunk, de azt nagyon, csak ő fonákjáról: nem tudja, mit nem akar, de azt nagyon nem. Majd elmondja, hogy a férfiak, akik körülveszik, és akiket ő egyébként nagyon szeret, mindig bántják, szóval a fene tudja, mi van. Smitty besértődik, ő nem olyan, mint azok, neki Bridget a mindene, az élete értelme. Ja, értjük, addiktív személyiség, és totális Bridget-függő. 

raydonovan6x2_3.jpg

Szokásos körkapcsolásunk következő állomása valami menő hely Los Angelesben, ahol Daryll, Jay és AAA fűznek hárman egy K'Lei Hughes nevű színésznőt, hogy vállaljon szerepet a filmjükben. Daryll érti, hogy a csaj komoly filmekben szeretne játszani, mert ő is arra az Oscar nevű pasira vágyik, de  - és itt jön a varázslat - kezdő producerünk úgymond érezni szeretné a csajt. A művésznőnek nagyon bejön a duma. Meg is kérdi a másik kettőt, hol szedték össze ezt az érdekes fickót, Jay meg elmondja, hogy épp megölt valakit, aztán Daryllt hívta elrendezni az ügyet, ő meg ezzel a szar filmötlettel zsarolja. Némi hatásszünet, majd mindenki elkezd nevetni, K'Lei nyugtázza, ó, csak azt szokásos sztorizgatás, érti, érti.    

raydonovan6x2_4.jpg

Bunchy épp indulna tajtrészegen Teresa házába, amikor csörren a telefon, a kórházból hívják, ahol Mickey fekszik. Rögtön hívja is Daryllt, aki  nyilván nem csak azért nem akar ezzel a témával foglalkozni, mert fontos megbeszélése van. Majd egy eléggé műmosoly és egy hülyének is (úgy tűnik K'Lei még e szint alatt van) átlátszó dumával lelép. Az apjáért leginkább aggódó Donovan-fivér persze hívja Rayt is, aki épp egy barkácsboltban vásárol unott arccal. Ez a telefonhívás hatására se nagyon változik. Nagy a forgalom Ray telefonján, Bridget a következő, bejelenti, hogy igent mondott a fiújának. Az apa sok okosságot erre sem tud mondani, mindazonáltal ez tűnik az epizódban eddig a legértelmesebb beszélgetésnek. 

raydonovan6x2_5.jpg

Ray még mindig a boltban,amikor Mac keresi, a szamoai a New York Timeshoz ment a sztorival, le kell állítani. Ray otthagyja a boltot, találkozik a rendőrrel, aki elmondja, hogy Autufuga szar ember, mert veri a feleségét. Az asszony nem fogja soha feljelenteni, mert nagyon fél, ezért ő csempészett drogot a pasi cuccába és vitte ki a körzeten túlra. Szerintem ezzel a sztorival Mac ne próbálkozott se kiadóknál se filmstúdióknál, mert nagyon bénának tűnik, de hát jó, Ray elintézi  az ügyet. Kér egy pisztolyt hangtompítóval, meg kokaint. Ezután megy vissza Mr. Hulla lakására, ahol Anita közben talált piát és cigit is, szóval nem hallgatott fixerünkre, engedély nélkül elhagyta a lakást. 

raydonovan6x2_12.jpg

Aztán elmondja, hogy négy hete még nyolcadik volt, majdnem kiesett a versenyből, majd a semmiből jelentkezett Sam Winslow, és azóta beindult a kampány, a csapból is az ő képe folyik, akár még nyerhet is. És hát nem ez az a helyzet, amikor megengedheti magának valaki a luxust, hogy elgondolkozzon, valóban oda való-e, ahova jutni szeretne. Ray kikíséri az épületből (csak engem zavart, hogy a nő nagyon látványosan végigsimított a korláton?), elmondja a legfontosabb tennivalókat: Anita menjen haza, de tegyen kitérőt, fogjon még egy taxit, mosakodjon meg, és ne mondja le a másnapi találkozóit. Aztán Samet is felhívja és kéri, hogy utólag vegye fel a naptárába a nőt, hogy egyezzen az alibi: késő estig beszélgettek a kampányról. 

raydonovan6x2_6.jpg

Bunchy apja ágyánál, a mellé kirendelt és vele összebilincselt őr meg úgy törli meg a száját, hogy közben ide-oda rángatja Mick karját. Bunchy arról beszél, hogy apja igaz, sokat verte őket, meg anyjukat is megcsalta, mikor haldokolt, de őt nagyon szereti, és ezt sok emberről nem tudja elmondani. Ray miután megkapta a kért cuccost (mínusz hangtompító, egyébként Macet közben valaki megfigyelte), visszamegy Mr. Hulla lakására, elrendezi, letörli a mobilról a felvételt, majd hívja Autufugát, kéri, ne tálaljon ki a sajtónak, nem szeretné, ha gyerekei így tudnák meg, hogy leugrott egy épületről. Bármit megtesz, amit a másik kér. Autufugának a pénz kell. Okés, haver, küldöm a címet, ahova jöhetsz érte. Innentől már gyerekjáték az ügy, pasas lelőve, pisztolyok a megfelelő kezekbe. (Viszont nem lesz abból gond, hogy jó pár óra eltelt a két lövés között?) 

raydonovan6x2_8.jpg

Akinek hiányzott Connor az első epizódból, most láthatja, mert Daryll épp az ő társaságában megy a kórházba. Félnagybácsi kérdi is a tengerészgyalogos cuccban lévő srácot, miért csinálja ezt, hát mert valakinek kell ezt is. AAA telefonál közben, teli szájjal üvölti, hogy megcsinálta, vagyis izé, megszerezte K'Lei művésznőt. Erre az eddig zen üzemmódban lévő Connor álla is leesik, kérdezi is, hogy sikerült ezt összehozni. Hát azt szerintem Daryll se nagyon érti. A kórházban közben az őr emésztési problémákkal küzd, s míg kimegy a vécére, mit ad Isten, Mickey pont akkor ébred fel. Persze, hogy azonnal elkezdi fűzni legbefolyásolhatóbb fiacskáját, hogy segítsen kijutni innen. Amikor az őr visszatér, újra bevágja a szunyát, de azért közben Bunchra kacsint egyet. 

raydonovan6x2_9.jpg

Ray még mindig az első epizódban felvett kabátban, és zombimód megy az utcán, eszébe jut, fel kellene hívni az öcsköst, meghalt-e az apjuk. Nem, még nem, de Bunchy azonnal rátér az ő saját problémájára, hogy Teresa elvette a gyerekét, arra hivatkozva, hogy iszik, meg hát a Donovan család sem épp egy példamutató környezet. Aztán félbemarad a beszélgetés, mert elindul egy barkácsbolt felé. Asszem Micknek megint sikerült bepaliznia. Ray Samhez tart, ahol épp egy magas, kopasz pasas számolja a készpénzt, de rögtön ki is lesz dobva, Ray most fontosabb a nőnek. Nagyon könnyedén mondja, hogy bocsika, az ő hibája volt ez az incidens, majd elmeséli, hogy a 75 dolláros Featureflixnek, amivel jól felrázzák majd a piacot, egy telephelyre van szüksége. Pont arra, ahol most egy börtön áll, a jelenlegi polgi meg nem eléggé hajlékony gerincű ez ügyben. Ezért van szükség Anitára. 

raydonovan6x2_11.jpg

Sam heti 100 ezret ajánl fixerének a választásokig, ha nyer a csaj, akkor dupláz. Mellesleg érdeklődik, miért is akart Ray leugrani. Hát, fáradt volt, elege volt mindenből, s úgy gondolta, Abby nélkül amúgy sem tartogat már sok mindent számára az élet. No, hát most van valami, így Sam, ők közösen polgármestert fognak csinálni Anitából. Ray Terry edzőtermébe megy, Mac már várja, hallotta, hogy a belvárosban félrement egy drogüzlet, és egy bróker meg egy díler John Wayne-esdit játszottak. Mac és kisfia el, a magára maradt két testvér pedig megbeszéli Bridget ügyét, és azt is, hogy vajon nem kellene-e mégis elutazni LA-be. Miért is? Hát hogy utólag ne bánjanak semmit, így Terry, de végül megegyeznek abban, hogy egyikük sem érzi, valaha is bármi megbánnivalója lenne e téren. raydonovan6x2_10.jpg

Ray megint a padon ücsörög, de most nem jelenik meg neki Abby, helyette Daryll telefonál, hogy nagy gebasz van, Mickey megszökött a kórházból és Bunchy segített neki. Mikor ők ketten Connorral megérkeztek, már csak a leütött és vérző fejű őrt találták, és Daryll sem hülye, tudja jól, hogy Mickey rá (is) fog vadászni. Ray nem lett bőbeszédűbb az elmúlt nap leforgása alatt sem, leteszi a telefont, majd fog egy taxit.    

Címkék: Ray Donovan
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.