Hogy volt?

Survivor 4x33 - Piacozás, vas, top 4

2018. november 08. 10:14 - Dzsudibí

Robi távozása után tehát immáron már csak Fanni, AlexaSándor, és - Bruti tökéletes névválasztását elirigyelve - Bumbi szotyizgatnak a parton, Bumbi levelet hoz, gratula a top 3-nak, kapnak vacsit, amit maguknak kell megfőzniük, de kivételesen most nem AlexaSándor féle esőkabátos banán és rizs babbal illetve bab rizzsel lesz a menü, hanem kimehetnek a piacra, Fanni szomorúan biggyeszti az ajkait, mert ha ezt tudja, akkor a kabalának nem brumit hozza, hanem a bolygókerekes banyatankot. Mindenesetre ő megy elől, már ismeri a járást, Bumbi és AlexaSándor csak néha jutnak mellette szóhoz (Szori, ő, háu meni pezó?), AlexaSándor azért a bizti kedvéért belebasz a kosárba egy kurva nagy fürt banánt is, mert járt utat a járatlanért el ne hagyj. A grillpartit egy hajón tarthatják meg, de külön szopatás, hogy nem állhatnak még neki, mert várják a negyedik vendéget, a zombit, kinek kilétét számukra még homály fedi, így van idő találgatni, és főleg álmodozni, hogy bár Fíreg térne vissza, mert ellene bármelyikük ki mer állni a végső törzsi tanács elé. 

Eközben a holtaknál még hátra van az utolsó párbaj, akinek a nyertese mehet majd hajókázni, remélem, nem valós időben és sorrendben mutatják az eseményeket, mert szerencsétlen Bayanisok felfalják a hajóskapitányt, ha még ezt is ki kell várniuk. Bencus, Székelyföld Igazságosztója, Fíreg és Spori egy domb tetejére vonulnak fel, hogy legyen értelme utólag azt mondani, hogy megérte elcipelni a világ másik végére a drónokat. Bencus prezentálásában meghallgathatjuk, hogy a survivor az lófasz, de ez a holtak szigete, ez igazi kőkemény túlélés, a szopások között is a legdurvább mélytorok kategória, és még nincs vége, mert hogy a domb tetején 4 asztalka van, ti meg csak hárman vagytok, jön még hozzátok valaki a Bayanitól, akinek ilyen rövidke hírnév adatik meg a hulláknál: vagy nyer, és akkor milyen jó, hogy eljött hozzánk, mert mehet is vissza a picsába, vagy veszít, és akkor meg irány a szálloda. Vera, aki a szigeten megélt harmincvalahány nap alatt energiájának 94,5%-át bólogatásra pazarolta, most is úgy billegteti a fejét, mintha ezért legalábbis pluszpont járna. Érkezik Bártendör, a nagy visszatérő, akit az istennek nem tudnak kibaszni ebből a műsorból sehogyse, úgyhogy nálam már mindenképp szörvájvör közönségdíjas, Vera a székely vendégszeretet és az összetartozás jegyében mordul fel: - Most megöleljük, vagy mi?

Bártendört ezek után olyan buzdító kortáRs beszédekkel tunningolják a párbajra, ami többet mond minden ölelésnél, a Bártendör iránt érzett együttes megvetés és gyűlölet hirtelen minden vérségi köteléknél szorosabb egységbe kovácsolja az ex-holtakat. Székely Xena a leghangosabb, mer ugye Bártendör mekkora kis gané már, hogy ide meri tolni a pofáját, hogy egy másodpercig nem mélytorkozott a holtak szigetén, és egyébként is, hajaismilyen, de mindenekelőtt és leginkább nem is erős játékos, csak azért van itt, mert jól taktikázott. - Hát azért az is fontos, nem? - kérdezi fel Bencus a Kárpát-Medence Erős Asszonyai Társaság alapítótagját - Há fontosnak fontos, csak nem értékes - jön a velős, ám bölcs székely válasz, majd röptében elkap egy arra járó kósza sast és fogaival tépi fel a madár torkát, prezentálva, hogy őt itten az erő repítette idáig a játékban, nem a taktika. Én most hirtelen nem látom magam előtt, ahogy ezek pár hét múlva összeülnek a sarki presszóban nosztalgiázni egyet egy mackófröccs felett, de nem legyen igazam, mindenesetre következik a játék, melynek neve A VAS, lomisok ezreinek dobbant nagyot a szíve ebben a pillanatban a szeretett szó hallatán. A feladat nagyon egyszerű, egy vasrudat kell a levegőben tartaniuk, melynek titka, hogy két fogót kifelé kell húzniuk, miközben a kezeiknek 90 fokos szöget kell bezárniuk a testükkel.

ke_pernyo_foto_2018-11-08_6_51_21.png

A mérhető, exakt szabályzatnak ezen a ponton vége is van, mert Bencus szerint NÉHÁNYSZOR fogja csak figyelmeztetni a játékosokat, ha lejjebb engedik a könyöküket, utána vége. Abból kiindulva, hogy Dávid a múltkori párbajon csak egyszer engedhette volna lejjebb a kezét, oszt mégis volt vagy 40 utolsó figyelmeztetés, nem tudom, meddig fog ez tartani. Mindenesetre Bencus még be sem fejezi a bemelegítő szöveget, Fíreg keze már remeg, olyannyira, hogy még néhány másdoperc, és el is ejti a vasat, melyet Spori lesajnáló tekintettel nyugtáz. - Mi vót a baj Fíreg, mi történt? - kérdi Bencus empatikusan - Hát leesett a vasam baszki, az vót a baj - mondja Fíreg, meg valami vállproblémákra hivatkozik, amiről én eddig nem hallottam, de apropónak jó. Székely Vera annyira koncentrál arra, hogy vérszomjas szemmel vizslassa ellenfeleit, hogy a vasról elfeledkezik, ami így leesik, bájbáj Vera.

ke_pernyo_foto_2018-11-08_6_51_39.png

ke_pernyo_foto_2018-11-08_6_54_54.png

ke_pernyo_foto_2018-11-08_7_11_48.png

ke_pernyo_foto_2018-11-08_6_55_14.png

Marad Bártendör és Spori, míg utóbbi rezzenéstelen arccal és testtel álldogál, mintha csak a buszra várna itt a hegytetőn, éppen csak nem fütyörészi a No woman no cry-t unalmában, addig Bártendör küzd. És gyerekek, amikor azt mondom küzd, akkor értsétek úgy, hogy ez a szerencsétlen még szerintem életében nem küzdött (így) soha semmiért, a disznó a jégen hozzá képest piruettező balerina, asszem felszívta magát most nem kicsit, hogyha már ilyen barátok veszik körül, akkor valamit villantani kell, és ő most itten prezentálni fogja nekünk a világ nyolcadik csodáját, és legyőzi Sporit. Én eddig egy másodpercig nem drukkoltam neki sehol, semmilyen játékban (a közelébe se volt soha, hogy nyerjen bármit is), de itt most megszánom, mert nekem is van szívem, és amúgy meg valamiért úgy rühellem ezt a Spori gyereket, hogy a belem kifordul, aki egyébként időről időre olyan lenézően tekint ki a Hajdu mosógépeket megszégyenítő remegéssel vonagló Bártendörre, hogyha én lennék Bencus helyében, magam basznám ki a kezéből a vasat egy döglött hallal, amit aztán meg is etetnék vele.

ke_pernyo_foto_2018-11-08_7_09_47_1.png

ke_pernyo_foto_2018-11-08_7_09_50_1.png

ke_pernyo_foto_2018-11-08_7_11_48_1.png

ke_pernyo_foto_2018-11-08_7_12_43_1.png

ke_pernyo_foto_2018-11-08_7_12_47_1.png

ke_pernyo_foto_2018-11-08_7_12_56.png

ke_pernyo_foto_2018-11-08_7_13_04.png

Ejj, kicsit elkalandoztam, szóval Bártendör vasa miliméterről miliméterre csúszik kifelé, és még így is küzd, és nem adja fel, pedig teljesen egyértelmű már, hogy mi lesz a vége, hacsak Bencus elő nem veszi azt a halat ködmönkéje alól. És akkor egyszercsak Bártendör vasa kihullik, drámai pillanatok, amit a biztonság kedvéért lassítva nézhetünk végig, Bártendör pedig a vas lehullása után néhány másodperccel maga is a földre rogy.

ke_pernyo_foto_2018-11-08_7_13_04_1.png

ke_pernyo_foto_2018-11-08_7_13_05.png

ke_pernyo_foto_2018-11-08_7_13_05_1.png

ke_pernyo_foto_2018-11-08_7_13_07.png

ke_pernyo_foto_2018-11-08_7_13_08.png

ke_pernyo_foto_2018-11-08_7_13_09.png

ke_pernyo_foto_2018-11-08_7_13_11.png

ke_pernyo_foto_2018-11-08_7_13_16.png

ke_pernyo_foto_2018-11-08_7_13_20.png

Vera és Fíreg csaholó kiskutyaként örvendezi körbe Sporit, miközben Bártendör a szemerkélő esőben a sárban kucorog, Fíreg életreszóló barátságot emleget, Dávid úgy bólogat, ahogy Vera legszebb napjain sem, Vera ilyen messzire nem merészkedik, de azért biztosítja Dávidot, hogy mostmár neki kell megnyernie, Dávid meg belemegy a játékba, mert kellenek majd a szavazatok, a végén még egy gyere kicsim is belefér Verának címezve. Bártendör a maga végtelenül egyszerű kis szókészletével megpróbálja kifejezni érzéseit:

"Ahogy telnek majd az idők, biztos vagyok benne, hogy más szemmel fogok nézni erre a versenyre, és bízom benne, hogy majd átgondolom ezeket a dolgokat."

A végére már sír is, gondolom azért, mert a dolgok átgondolásának gondolata is elszomorítja most. Bencus felkérdezi Verát is, hát Verocskám, te itten egy erős játékos voltál, járt a pofád, ha kérdeztünk, ha nem, leszóltad Bártendört, oszt a végső játékban csak legyőzött téged, nem szar érzés? A szükséges kérdések után búcsú, Gábor zokog, de asszem nem is amiatt, hogy neki vége, hanem most 3 napig nem láthatja legjobb barátját. Bencus és Spori balra el, a többiek meg szimbolikusan az ellenkező irányba, a kiesettek gondolatait halljuk, miközben elhajóznak a naplementébe, Gábor fejben játszotta ezt a játékot, ami eddig volt elég, Vera beszédében a kemény szót névelőként használja, keményen jött ide, de még keményebben megy haza, és igyekszik majd ezt a keménységet a fiának is átadni, hogy ő is kemény legyen (remélem ez nem azt jelenti, hogy kibassza valamelyik lakatlan Duna-szigetre túlélni szerencsétlent), Bártendör már egy kicsit reálisabban szemléli az állást, a játék valószínűleg azért nem formálta újra személyiségét, de reméli, ad egy jókora löketet a továbbiakhoz. Eközben Dávidot egy hajóra baszták ki egyedül, evezzél magad, remélem kurva sokat kell megtennie a Bayanisok hajójáig, had' fáradjon a rohadék. 

ke_pernyo_foto_2018-11-08_7_13_26.png

Mindezalatt a grillrácsok már izzanak, Fanni szúrja ki a hajó felé evező Sporit, AlexaSándor ex-Gagambás haverját meglátva azonnal a szponzor pia keresésébe kezd, mert ezt józanon nem bírja feldolgozni. Dávid érkezésének ténye mndenesetre úgy bassza el a bulit, mint szabadtéri goafesztivált egy váratlan drograzzia. Előkerül a már emlegetett szponzor pia, ennek a jelenetnek párszor neki kellett futni (Tomika, úgy tartsad már a kurva üveget a kamera felé, hogy látszódjon, hogy Kalimba), AlexaSándor már most be van csiccsentve rendesen, legalábbis Tomi tósztjára válaszolva úgy hadarja el, hogy íd'legyed, mintha 3 napja tartana a buli, szerinte nem itta magát túl, csak most jött ki a 40 nap feszkója, hát rajtam is mindig így szokott, hogy úgy artikulálok, mintha egy adag vizes vatta lenne a számban. Dávidot hamar körbeállják, hogy hogy is volt ez a dolog Bumbi átbaszásával, de Dávid tartja magát ahhoz a verzióhoz, hogy igen, ez taktikának indult, de ő végül egy érzelmi döntést csinált belőle, mert amit elmondott Bumbinak a CSALÁDról, az mind igaz volt, és 0% taktikát tartalmazott. Dávid végül mindent legjobb barátjára, Fíregre ken, hogy itten tulajdonképpen mindannyian az ő ördögi tervének áldozatai, Bumbi szegénykém meg olyan nagyon egyszerű, mint az angolszász jogrendszerben az esküdtszék intézménye: mindig annak van igaza, aki utoljára beszélt, így azzal zárjuk az estét, hogy Bumbi már nem haragszik Dávidra, mert nem csinált semmi rosszat. Fanni és AlexaSándor eközben a hajó egyik sötét szegletében kuksolva kezdik kapiskálni, hogy Spori minden bizonnyal szerzett magának támogatókat a holtaknál, és nem lesz könnyű dolguk vele a végjátékban. 

ke_pernyo_foto_2018-11-08_7_14_32.png

Tomika, tarcsad má egyenesen azt a kurva üveget.

ke_pernyo_foto_2018-11-08_7_15_13.png

ke_pernyo_foto_2018-11-08_7_15_17.png

ke_pernyo_foto_2018-11-08_7_16_24_1.png

ke_pernyo_foto_2018-11-08_7_16_14_1.png

Másnap visszatérve a szigetre már Bencus várja őket, sötét jövőképet vázolva a következő két napról, és a nehézségekről, amik még a játékosora várnak. - Két nap múlva már mindenki beszélhet a családjával - mondja, mire Bumbi süvölt fel - DE?! - mert ő már sejti, mi következik, mert ugyan Bumbi ő, de ha a CSALÁDról van szó, vág az esze, mint a beretva. Fannihoz érkezik először a nővére, akinek olyan szakadt a szettje, mintha őt is egy szigeten tartották volna az elmúlt 40 napban, de legalábbis megküzdött volna egy barlangi medvével reptéren, majd AlexaSándor öccse, és végül Bumbi anyukája, aki kis túlzással a csaja is lehetne első ránézésre, és akit úgy mutat be, hogy ő az anyukám, akiről beszéltem, nehogy a többiek azt higgyék, hogy a másik, akiről nem beszélt. Sporihoz ugye senki nem jött, neki marad Bencus, a többiek meg elhúznak romantikázni szeretteikkel. Fanni a két legfontosabb dologgal kezdi a hogyvoltozást, tegnap volt PIAC, illetve megcsípte a seggét egy tűzlégy. AlexaSándor 40 napja nem gondolt szerves kémiéra, ami elmondása szerint is para, akkor mi lenne, ha tudná, hogy én az elmúlt 15 évben nemhogy enm gondoltam rá, de a létezéséről is teljesen elfeledkeztem. Bumbi sír. Megható zene, és a legmeghatóbb pillanatokban becsúszik balról a szponzorpia reklám is, hogy azok, akik nem bírják a feszkót, tudják, van mivel könnyíteni magunkon. Holnap első elődöntő, AlexaSándor sírni fog, ami sok jót nem jelent, de ne legyen igazam. 

 

Címkék: survivor RTL Klub
297 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Folliot 2018.11.08. 20:48:41

@Voltmárjobbis: Csak egy idézet: A szociopaták legnagyobb gyengesége, hogy nem tudják magukat különféle érzelmi helyzetekbe beleélni, mások helyébe képzelni. Ennek következtében általában sikeresek, hiszen céljaikat keményen, sőt kíméletlenül megvalósítják. Egyidejűleg a szociopaták sima modorú, gyakran vonzó és spontán személyiségek, meggyőző beszélőkészséggel. Rosszul viselik a monotóniát, hamar elunják magukat, állandó szükségletük van különböző impulzusokra, ami felelőtlenséggel párosul. Hazudozók, manipulálják a többieket, nincs lelkiismeret-furdalásuk, gyenge az emocionális életük, érzéketlenek, impulzívak, azaz csekély mértékben képesek kontrollálni viselkedésüket. Azt a tényt, hogy csak saját céljaikat követik, legtöbb esetben jól tudják titkolni vagy a gyanakvást elaltatni. Gyakran csak a közvetlen környezetük van azzal tisztában, hogy „valami nincs rendben”. Rá lehet ismerni ebből valakire? Szerintem igen. Talán ha szakember és nem Klaudia castingolna ilyen személyiségzavaros emberek nem kerülnének be.

csillagporszem 2018.11.08. 20:50:11

@Voltmárjobbis: nem akarom védeni, ha így érzed akkor biztos így volt :)
Áhh nem olyan rossz ember ő szerintem mint amennyien itt gondolják, egyszerűen csak benne van a versenyszellem, a mindenáron győzni akarás. Amúgy sem gondolom, hogy bárkiről is kilehet jelenteni, hogy ő rossz vagy jó, összetett karakter szerintem mindenki az életben.
Viszont mivel mindig megsajnálom azokat akik ellen túl sokan szurkolnak, ezért érzem kezdek Dávidnak szurkolni és akkor tuti nem nyer holnap, mert mindig az veszít akinek drukkolok :D Bocsi Feri :D

Oh my... 2018.11.08. 20:51:22

@Voltmárjobbis: most már én is. Tegnap még voltak fenntartásaim, én is Alexa felé hajlottam, de ma nagyon komolyan odatette magát, szívből tudok neki szurkolni ezután (bár, nincsenek illúzióim, pláne RK megnyilatkozásai után az ominózus kibeszélőben)...

bElannaTorres 2018.11.08. 20:53:25

@csillagporszem: persze de ha nő lenne akkor is kedvelnék ennyien Dávidot ? Szerintem nem, akkor aljas kihasználós kígyó lenne

Voltmárjobbis 2018.11.08. 20:56:11

@csillagporszem: Oké! Szurkolj neki! Lehet, nekem is így kellene tenni, a szurkolásaim nem mindig hoznak szerencsét! :-) Egy ideje ezért nem nézek Federer meccset. :-)

Oh my... 2018.11.08. 20:56:43

@nicu71: ne hülyéskedj, Tomival szemben Dávid biztos bukó lett volna a végső törzsi tanácson...

csillagporszem 2018.11.08. 20:57:03

@Folliot: nem :) Ez egy játék amiben a cél a végső győzelem, nem hiszem hogy ez alapján kellene bárkit is diagnosztizálgatni :)

csillagporszem 2018.11.08. 20:58:57

@Voltmárjobbis: :D Nem tudom, nekem tökmindegy melyik nyer :D Szörnyű ez, tavaly izgultam rendesen, hogy Feri nyerjen, pedig éreztem hogy nem fog :D

itteni 2018.11.08. 20:59:05

Kivártam én is eddig a pontig, hogy bejelentkezzek az elfelejtett gáz felhasználónevemmel.
Mivel 2 hét késéssel kezdtem nézni, ennyi időmbe telt behozni a lemaradást.
Idén megfogadtam, hogy tényleg totál semleges leszek és nem élem bele magam annyira mint a tavalyi évadkor. És valóban tudtam tartani, kb. eddig a pontig amikor már kurvára egyértelmű, hogy mennyire tolják egyre beljebb Dávidot. Egy suttyó aki valóban tud kétszínű lenni. Gábor jelensége meg kellett a műsorhoz annak ellenére , hogy leköptem volna a monitort az első pár részbe, de viszont a műsorhoz kell egy ilyen arc is. Robi dettó egy olyan figura aki csak hozzáadott a műsorhoz. Jeremy is kedvencem volt Robi mellett kár, hogy hamar kiesett. Verának meg sikerült totál megutáltatnia magát, úgy hogy nagyjából 50 km van közte és az én városom közt. Egyszóval irritáló jelenség. Fitneszmami meg szintén, ránézésre tudtam, hogy nem fogom soha bírni. Tamás ő Tamás, nagy csendbe majdnem döntőzött. A meglepetés számomra Fanni akiről nem is értettem mit keres itt annyira sehol nem volt az elején. De remélem, hogy ő viszi haza a nyereményt.

csillagporszem 2018.11.08. 21:06:22

@bElannaTorres: azért Fanni sem egy ma született bárányka és mégis sokan szurkolnak neki és senki nem szidja azért, mert néha hazudott :D

Costanza 2018.11.08. 21:08:28

Addig alakitjuk, csurjuk, csavarjuk, amig az nem nyer, akit mi akarunk. Ez nem is verseny, nem tudom minek kell annak beallitani, eladni. Mondjuk aki belemegy, az sem tudom mit var.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.11.08. 21:11:29

@serebii94:
Tényleg azt csaj nyerte, Stolbuci egyből ra röppent.

bElannaTorres 2018.11.08. 21:14:05

@csillagporszem: azért tisztább játékot játszott mint Dávid sokkal, na hazudott Tamásnak hogy nem rá rakott, Tamás szempontjából mindegy mert megmentette, nem is kellett volna. És ha Fanni játsza el a leveles dolgot ...
Plusz Dávid mikor rászólt szandira tegnap, hogy nem téged kérdeztelek, mikor épp megint hazudott Tamásnak, na abba elég úgy belegondolni mindenkinek hogy neki hogy esett volna egy ilyen. Fanni szerintem nem bántott meg senkit

bElannaTorres 2018.11.08. 21:17:27

@szociál: azt nem néztem, de elég gáz , biztos segített a castingnál is, és már olyan szemmel nézte :D

karoton 2018.11.08. 21:17:39

@Folliot: Ebből azért sok minden sántít Dávid kapcsán:
"nem tudják magukat különféle érzelmi helyzetekbe beleélni, mások helyébe képzelni. " - azt elég jól elképzelte, mit fog érezni Tamás a levél kapcsán, de a játék első szakaszában ő volt a gagamba lelki szemetesládája is
"Rosszul viselik a monotóniát, hamar elunják magukat" - nem láttam az elunásait, a monotónia nem tűrését sőt,
"állandó szükségletük van különböző impulzusokra, ami felelőtlenséggel párosul."- Dávidnak állandó impulzuszükségletek, meg felelőtlen húzások?
"csekély mértékben képesek kontrollálni viselkedésüket. " - Dávid, aki szinte sosem esett ki a szoborszerepéből?
"hogy csak saját céljaikat követik, legtöbb esetben jól tudják titkolni vagy a gyanakvást elaltatni."
Az agilások egyből levették az egyesülés után, de tudta ezt Emese, Alexa és Vera is a sajátjainál
"meggyőző beszélőkészséggel" - ua. mint fentebb, meggyőzni jellemzően az egybiteseket tudta, efölött azért sokan levették a viselkedését

Nagyon erőltetettnek érzem egy ilyen speciális környezetben-helyzetben mutatott - ráadásul mások által összevágottan elénk tálalt - viselkedés alapján diagnosztizálni valakit.

karoton 2018.11.08. 21:19:27

@itteni: Úgy látom egy műsort néztünk :)

karoton 2018.11.08. 21:20:43

@szociál: Állítólag már kint megtette, sőt mintha olyan pletykák is lettek volna, hogy nem csak rá, a jó öreg Buci :))

karoton 2018.11.08. 21:25:09

@csillagporszem: Én olyannak nem is tudnék szurkolni, aki nem hazudott :))

Ha nincs a Gábor ügy, meg az utosó pár nap egy-két megjegyzése, akkor kizárólag a szerkik ellen szurkolnék, nem a személye ellen. A legfájóbb, hogy a manipulációk nélkül is jó eséllyel itt lenne, és ha nyerne azt mondanám, hogy bár mint ember nem szimpatikus, mint játékos megérdemelte és máris jobb szájízzel zárulna az évad.

ewita 2018.11.08. 21:26:29

Mi ez a párbaj megint az előzetesben??? Egyenlő szavazat? Azt sem értem miért van páros számú szavazó a végén? annyira gáz ez az egész, hogy már szavak sincsenek rá!
Ez az utolsó végre egy tök jó feladat volt, de eddig ezek hol voltak? Na meg ehhez képest a másik elődöntő pff

itteni 2018.11.08. 21:29:12

Amúgy érdemes megnézni a facebook profilokat. Van akin kurva nagyot néztem :D És van aki olyan amire számítottam.

Kiraly Zoltan1133 2018.11.08. 21:29:49

Fannira az elején úgy gondoltam, mint egy potenciális kiesőjelölt, aki az egyesülésig nem jut el. Már az is meglepetés volt nekem, hogy bejutott a Bayani-ba. Aztán veszélyzónás lett és azt hittem Emese Őt teszi ki.

Aztán valahogy megfordult a dolog, nyert védettségit is...

Ki szavaz Fannira?
- Szandra
- Robi
- Jeremy
- Eszter
- Tomi
- Nóri lehet
- Vera lehet

bElannaTorres 2018.11.08. 21:29:56

@karoton: egyetértek, nekem hátszél nélkül mint ember nem lenne szimpatikus, mert mindenki kicsit szívvel is játszott csak ő nem, de mint játékost elismerném

csillagporszem 2018.11.08. 21:43:30

@karoton:
“Én olyannak nem is tudnék szurkolni, aki nem hazudott :))”

Én simán tudnék szurkolni olyannak is, csak annyi kellene hozzá, hogy nagyon utáljam az ellenfelét :D

Grassest 2018.11.08. 21:55:08

Fanni a Fókuszos riportjában mond egy olyan mondatot hogy "ezzel a pénzzel meg tudja menteni a házukat". Akkor azt hittem hogy a forgatás előtt mentek hozzá felvenni a riportot de most hogy bekerült a döntőbe lehet, hogy ez már utána volt...hmm

A holnapi szavazáson elvileg 6:4 lesz Fanninak, (Robi,Szandi,Emese,Eszti,Nóri,Tomi) de ebből tomi pénzfeldobás, nórinak meg lehet telebeszélte a fejét Dávid. De most h kiesett Szandi beszélhet a többiekkel a szálláson Fanni érdekében.

fujimo 2018.11.08. 21:57:14

@csillagporszem: izé, no offenz, de tényleg nem tudom, h ugyanazt nézzük-e... valahogy te mindig másképp látsz minden szereplőt... :D :$

...honnan vesszük pl, h ha nem lehet megítélni, hogy nem olyan rossz? :$ :)) ...ugyanúgy feltételezzük? :))

...amúgy szerintem simán alap emberismerettel kiviláglik már, hogy kinek milyen a habitusa, beállítottsága, alap személyiségjegyei... minél többet látunk belőlük és minél több szituációban, energia szinttel, annál jobban...

...és ez alapján vera, gábor és dávid is nagyon leszerepelt...kilátszott a maszkok mögül az alap természet...

...noh nem mondom én sem, h anyagyilkosok lennének... de mindegyik erősen negatív és destruktív jellem... (terrormami, energia vámpír, nyers hadúr és ezek keverékei) :D

...de egyetértek, h összetett személyiségek... és biztos van pozitív oldaluk is... csak nem nagyon tört felszínre, h láthassuk... szemben az önző oldali féregségekkel... :))

mindenévfoglalt 2018.11.08. 21:57:36

@Grassest: Tamás Fannira szavazott, én úgy láttam az előzetesben, ahogy két vízszintes vonalat húz a papír elejére, az csak az F betű lehet.

mindenévfoglalt 2018.11.08. 21:59:37

@Kiraly Zoltan1133: Jeremy biztosan nem szavaz Fannira, mert nem voltak jóban a szigeten, plusz Dáviddal örök barátok lettek az első pillanatban.

bElannaTorres 2018.11.08. 22:20:03

Az a baj az ilyen kitalált nézők kedvence féle iranyítgatással, hogy nőben sok olyan van akinek egyik női játékos sem szimpatikus soha, viszont Balázson kersztül, Gábor, Tamás Dávid mind az. Mindegy mit csinálnak, ha kétszer aljasabb vagy hülyébb mint a lányok akkor is, nekik elnézik. Ha rosszabbul játszik, ha nem szociális, ha agresszív, ha gyökkettő akkor is. És ezt az RTL tudja, de nem szabadna erősíteni. Nekik ott a ninja warrior :) azt egy nő se tudta teljesíteni

fujimo 2018.11.08. 22:20:30

@karoton: "Nagyon erőltetettnek érzem egy ilyen speciális környezetben-helyzetben mutatott - ráadásul mások által összevágottan elénk tálalt - viselkedés alapján diagnosztizálni valakit. "

ugyan, azért annyira nem vagyunk bonyolultak, h ne lehessen bennünk olvasni, pláne ennyi rész után... ami nem jelenti, h ne tudnának meglepni, biztos meg tudnának.... de azért nagy vonalakban simán lehet profilt alkotni... (kevesebből is :) )

...bár a fenti jellemzés szerintem sem áll dáivdra... :)

csillagporszem 2018.11.08. 22:21:59

@fujimo: nem tudom, én a Tvgo-n néztem általában, lehet hogy ott mást adtak.. :D
Nem tudom. Én nem hiszek ebben, hogy embereket meglehet ismerni egy ilyen rövid műsor alapján és ellehet dönteni róluk pár percnyi pillanatok alapján, hogy ők rosszak vagy jók.
Ott volt vvattila, én nagyon nem kedveltem, egy köcsög játékos volt szerintem de pl nála is elismertem hogy megérdemelte a nyereményt mert jól játszott és nála sem mondtam volna soha hogy na ő jó vagy rossz ember.

@Grassest: Lehet hogy telebeszélte e Dávid a fejüket, de akik kiestek a holtakról azok onnantól meggyőzhették egymást, hogy de igen, a Dávid egy szemét ember, nem nyerheti meg és van ott olyan aki rendesen utálja :D

fujimo 2018.11.08. 22:40:11

@csillagporszem: "nem tudom, én a Tvgo-n néztem általában, lehet hogy ott mást adtak.. :D"

ahha, tuti az lesz... mi az rtl moston nézzük... :D

"Nem tudom. Én nem hiszek ebben, hogy embereket meglehet ismerni egy ilyen rövid műsor alapján és ellehet dönteni róluk pár percnyi pillanatok alapján, hogy ők rosszak vagy jók."

Abban én sem hiszek eleve, h valaki jó vagy rossz... vagy a legtöbb képesség, képzettség, beállítottság jó vagy rossz lenne... tekintve, h ez már olyan értékítélet, ami erősen szubjektív... azonban se nem rövid, se nem pár perc... erős effektek és szituációk közepette látjuk őket... de kétségtelenül manuperálják a szerkik, h mit látunk... ettől még a gábor féregségeit láttuk, ahogy dávidot is láttuk, h mennyire nem érdekelte más... és még azt is mennyire nehéz volt kicsikarnia magából, h úgy csináljon, mintha érdekelné bárki is... :D

...verát beszólogatni, benit konfliktust és bármilyen interakciót kerülni, robit megsértődni, majd a végén mégis "heroikusan a mennybe menni"... nórit leaderkedve pofára esni... stb... ezek mind mind beszédes pillanatok...

"Ott volt vvattila, én nagyon nem kedveltem, egy köcsög játékos volt szerintem de pl nála is elismertem hogy megérdemelte a nyereményt mert jól játszott és nála sem mondtam volna soha hogy na ő jó vagy rossz ember."

...neeeem, vv atit én sem tartom "rossz embernek"... eleve nem tudom mi az, ezeket mind definiálni kéne és valami közös koordináta rendszerben elhelyezni... :D

...az viszont kétségtelen, h ezek után értékesítő gábortól nem vennék semmit... dávidnak azt sem hinném el, amit kérdez... verával nem állnék le vitatkozni... és bár tamás indítékainak őszinteségét és segítő szándékát nem vonnám kétségbe... sosem fordítanék neki sem hátat, mert hátha beszél vele valaki...

...vagyis szerintem mégis csak megismerhetőek valamennyire... amennyire egy üzletben egy eladót is nagyjából be tudsz lőni akár néhány mondat után is... még ha csak 1 alkalomból annyira, hogy éppen mennyire fáradt, milyen a hangulata... de ilyen hosszú idő után... ennnnnnyire sok szitut megjárva azért a kis csemetéket szerintem jobban meg tudtuk közelíteni... :)

itteni 2018.11.08. 22:48:29

Bárki nyerjen, de szerintem az idei évad szereplői jobbak lettek a tavalyinál. Én speciel unom a sok egyforma elkent hajú gyereket ami a tavalyi évadban volt. Az inkább hasonlított egy VV-hez. Az ideiben, meg több volt a taktika, különbözőbb személyiségekkel és egyértelműen szórakoztatóbbak voltak. Szerintem.

Nem Penny hajója 2018.11.08. 22:50:01

A nézők simán megszavaznák Fannit, de tartok tőle, hogy ez manipulatív pöcs Dávid még annál is alaposabb agymosást végzett, mint amit az összefoglalókban láttunk.

A pesszimista verzióm:
Fanni: Robi, Emese, Eszter, Alexandra,

Dávid: Beni, Tamás, Vera, Jeremy, Nóri, Gábor

Nem Penny hajója 2018.11.08. 22:52:17

@itteni: szerintem is jobbak az idei évad szereplői. Pláne annak fényében, ha megnézed milyen alja embereket kapartak össze az új VV szériába.

bElannaTorres 2018.11.08. 23:02:30

Ezek a feladatok mint a gerendatartós azért igazságtalan a nőkkel szemben a végén, mert a holtakról izomagyú jut vissza, külföldiben már nem nagyon akadna ilyen játékos a végére. Plusz a holtak azért is rossz, mert olyan hülyék vannak ott akiknek eszükbe se jut, hogy van aki ott is játszik, és nem az igazat meséli el

Nevem senki. 2018.11.08. 23:02:54

Számításaim szerint 6:4-re piacos Fanni fogja nyerni. :)))))

Nevem senki. 2018.11.08. 23:13:40

Dávidra fogy szavazni: Vera, Fíregábor, Zsérémi, Beni. Mindenki más Fannira. :))

Nevem senki. 2018.11.08. 23:17:07

@Nem Penny hajója: Tamás és Nóri nálam is bizonytalan, de sztem behúzzák Fannira és happy end. :)

csillagporszem 2018.11.08. 23:25:26

@fujimo:
Persze azt belőheted egy eladónál, hogy fáradt, rosszkedvű, flegma de nem tudhatod miért az és milyen a személyisége alapvetően. Van a bejáratott bevásárlóhelyünkön egy pénztáros csaj, aki tök cuki, aranyos, mindig tökjól elbeszélget a gyerekkel, a gyerek már messziről köszön neki. Eltűnt pár hétre és mikor visszajött, csak azt láttuk hogy szótlan, tesz az egész világra. Férjem egyszer egy jobb pillanatában rákérdezett hol volt ennyi ideig, már hiányoltuk és kiderült hosszabb időre tervezte a távollétet csak sajnos szegény elvesztette a babáját. Nah ha te csak akkor látod annyit állapítassz meg belőle, hogy milyen búvalb@szott, flegma egy eladó és nem tudhatod miért, de lehet már automatikusan berakod negatív skatulyába.
Lehet hogy Dávid tényleg egy köcsög, önelégült majom, nem mondom hogy nem lehet az, de egy ilyen műsor alapján én ezt így nem jelenteném ki :D De lehet nektek van igazatok, elfogadom hogy nem vagyok tévedhetetlen :D

csillagporszem 2018.11.08. 23:27:34

@Slépörskyvischoowskischowaciszkisöinsklein Slepy:
Én 7-3ra tippelek, lehet a végén még Vera is inkább Fanninak adja a szavazatát :D

elektro013 2018.11.08. 23:35:41

Szerintem a benyúlások Dávid javára nem azért voltak, hogy megnyeressék vele, hanem döntőbe jusson. Tipikusan egy olyan karaktert próbáltak felépíteni vele, ami egy survivor minden csínját-bínját jól ismerő figura lenne. A másik oldalról is szépen belenyúltak, hogy a teljesen esélytelenek bent maradjanak és abból kerüljön ki az ellenfél a döntőre. Amit megnyer a teljesen esélytelen, így sugallva, hogy itt bármi megtörténhet :)

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2018.11.08. 23:39:10

"akit úgy mutat be, hogy ő az anyukám, akiről beszéltem, nehogy a többiek azt higgyék, hogy a másik, akiről nem beszélt" :D

Dzsudi fasza vót, sokszor röhögtem :D

Sir Gombóc 2018.11.08. 23:56:57

@fujimo: említetted Benit. Na ő pont azt mondta a legutóbbi kibeszélőben emlékeim szerint, hogy sokat beszélgetett a többiekkel, de ebből szinte semmit nem láttunk. Szerintem nagyon sok minden kimaradt a műsorból, ami a műsor szemszögéből nem volt érdekes és amit láttunk, azt pedig felnagyítva láttuk. Nem szabad ebből profilt alkotni, mert szinte bizonyosan erősen hiányos lesz. És erre sok minden utal, ha az egyéb anyagokba is belenézel, egész másfajta kapcsolat látszik a játékosok között is.

Nevem senki. 2018.11.09. 00:07:35

@csillagporszem: Lehet hogy Vera annyira neheztel Dávidra, hogy tegnap biztosította a szavazatáról holnap meg hátba támadja és Fannira szavaz? Nagy húzás lenne!
Mondjuk Vera Fannit sem igazán kedvelte.
Egyébként meg nem nézem ki belőle hogy itt a legvégén megkavarná a sz@rt, de legyen úgy. :)

Nevem senki. 2018.11.09. 00:32:05

@Kiraly Zoltan1133: Jeremy helyet inkább Emesét kellett volna írnod. :)

karoton 2018.11.09. 01:08:44

@fujimo: Ha a sima modort kivesszük, akkor Gáborra már inkább ráhúzható, én azt is hittem, hogy rá célozgatsz, de mivel az előzményekben Dávid volt nálatok terítéken, némileg meglepődve olvastalak, akkor ezek szerint jól sejtettem :)
Nem állítom, hogy bizonyos alaptulajdonságok nem jönnek le, de akkor is spec. környezetben, erre mentálisan készülve, "szerepjátszva" láthatjuk őket, aztán személyiségtől függöen láthatunk egyre többet a valódi énből, de itt meg bejönnek a vágók, akik vagy megmutatják ezt, vagy nem. Szóval szerintem többszörösen torzított képet kapunk, ami persze az alapoknál lehet valós.

Costanza 2018.11.09. 02:44:45

Jesus.
hadd csatoljak valami orokbecsut, nem akarok szemelyeskedni. www.citatum.hu/idezet/89758

Costanza 2018.11.09. 02:58:39

@bElannaTorres: egyetertek. Ezt kellene mar felfogni, hogy amig nekik se jo, egyikunknek sem lesz jo, viszont a pasiknak minden jo.
Azert erositi az RTL es tobbi pasi egymast, mert azokat a jogokat amiket jogosan a noknek kene odaadni, azt meg a pasiktol veszik el, ok meg ezt egyszeruen nem akarjak odaadni az Istennek sem (hulyek lennenek), meg ha jogosan JAR, akkor sem, a tobbi hulye erre kondicionalt kapo no meg bologatojanos modra beall segget nyalni a rossz oldalra, mikozben ok is csak hasznalva vannak.
Ide illik a beka esete akit elkezdenek forralni szep lassan a meg hideg vizben, majd langyos lesz, elkabul es eszre sem veszi hogy felforr.
Szamtalan esetben, pl. mikor a Fanni haborog, hogy miert is rangatjak bele a ketszerakkora pasik ot a sarba, az nem a Beni meg a Jeremy hibaja (ebben a helyzetben legalabbis), hanem a szerkesztese, de neki kotelezo levernie mindig valakin mindent es teszi ezt 1. igazsagtalanul, 2. rossz embereken.
Csak annyit fog fel az egeszbol, hogy valami nem jo, de nem is erti hogy mi nem.
Az egesz rendszerrel van a baj, es te vagy benne a fogaskerek amitol forog.
Teszed ezt butan, mosolyogva, hiaba vagy G.I. Jane, nem lesz fair play.
Ugy lesz, hogy veszitesz, es te sajat magad asszisztalsz ehhez (es eszre sem veszed)

Somogyi Tamás 2018.11.09. 06:11:46

Fanni nak van 4 tuti szavazata, Tamás,. Nóri és a párbaj lesz a mérleg nyelve. Vera szavazata

Somogyi Tamás 2018.11.09. 06:12:16

@Somogyi Tamás: szóval az csak ráadás lehetne.

Sanda.Ipse 2018.11.09. 06:19:10

@Costanza:
"Szamtalan esetben, pl. mikor a Fanni haborog..." Nem Verát akartál esetleg írni?:)

Visszatérve a jelenetre ahogy Robit fogadták a hóttaknál, számomra érthetetlen. Ha igazságtalannak tartották, hogy 8 nap kihagyással visszajött, lett volna módjuk levadászni pl. akkor, mikor Eszterből és Fanniból csináltak páriát a nyilazós játékban. Akkor is és cetlizéssel is megszabadulhattak volna tőle. Mégis inkább a lányokra ment rá Dávid és a csicskája is.
Dávid végig távolságtartó volt a többi játékossal, ha pedig szólt hozzájuk, akkor lekezelően, gúnyosan. Ő maga is úgy viselkedett, mintha az elejétől kiváltságot élvezett volna.

Akár viszi a fődíjat Fanni, akár nem, számomra ő az idei év nyertese. Az utolsó döntő igazi embert próbáló, összetett feladat volt. Abban egy személyi edzőt leelőzni nem volt semmi egy lánynak. Alexát is kedveltem, jó lett volna két nőt látni a legvégén. Gratula, lányok!

Sanda.Ipse 2018.11.09. 06:22:21

@Somogyi Tamás:
Talán Nóri Fannira szavaz, bár láttuk, mennyire összehaverkodott Dáviddal.
Tamás és Vera Dávidra. Tamás csak nem fog egy cicababára szavazni!

Sanda.Ipse 2018.11.09. 06:27:19

Dávid egy dologban volt igazán jó és taktikus. A piszkos munkát a csicskájára bízta.

Sanda.Ipse 2018.11.09. 06:32:29

Alexa a testi épségére hivatkozott (pontosabban helytelenül az egészségére), hogy feladta a játékot, holott szegénynek a logikain ment el a játék. Nem tudta volna behozni a hátrányát.

Costanza 2018.11.09. 06:35:07

@Sanda.Ipse: jaj de igen, bocs. Vera. mea culpa

lac64 2018.11.09. 06:50:52

@Sanda.Ipse: Szerintem ott nem volt akkora hátrányban, ami behozhatatlan lett volna. Akkor szedett össze sokat, amikor először leesett a kötélről. Utána teljesen elkészült az erejével, amikor már szinte csak csüngött ráközelítettek az arcára, hát ájulás közeli állapotban volt.

Sanda.Ipse 2018.11.09. 06:59:54

@lac64:
Igaz. Ott fogta fel, hogy részére véget ért a játék. Önmagában az is gyengíthette, hogy mindkét másik előtte volt és elkapkodta. De ez egy igazi jó kis összetett feladat volt. Végre nem kizárólag erődemonstráció, hanem logika, ügyesség ÉS fizikai erőnlét.

mindenévfoglalt 2018.11.09. 07:38:14

@Sanda.Ipse: Tamás szerintem Fannira szavazott, én úgy láttam az előzetesben, hogy az F betűt írja a papírra.

etikette 2018.11.09. 08:39:00

Nem ugy van hogy a kiesettek szavazata donti el a gyoztest? Akkor mi ez a parbaj mar megint? (Az elozetesben volt) nem ertem...

Somogyi Tamás 2018.11.09. 08:48:09

@etikette: Lehet 5-5 a végeredmény, ezért a szavazás után, de az eredmények ismertetése előtt lejátszanak egy párbajt, és így előre lehet tudni, hogy a vesztes a végső győzelméhez 6 szavazatot kell szerezzen.

zorja 2018.11.09. 09:12:46

@etikette:

Tavaly is előre párbajoztak:

"Lemegy a cetlizés, DE Bencus nem olvassa fel a HD-ben látványosan gagyi műanyag bödönnek látszó urnába rejtett voksokat, mert tízen vannak és lehet iksz is, így ELŐRE lesz egy tűzrakó párbaj. Mert. Én ezt nem értem, a dramaturgia is azt kívánná, hogy a végén legyen, HA kell, gondolom a műsoridőt ki kellett tölteni valamivel. Aki nyeri a tűzgyújtást, annak van egy plusz szavazata. "

hogyvolt.blog.hu/2017/10/14/survivor_3x35_iliasz

lac64 2018.11.09. 09:29:53

Volt egy érdekes felvetés egy másik fórumon az utolsó holtak szigeti párbajjal kapcsolatban:

prohardver.hu/tema/re_vakegerke_survivor_4/hsz_402-402.html

Mindenesetre érdekes ...

Berborosz 2018.11.09. 09:37:07

@lac64: Biztos van jelentősége, hogy Dávidnál másképpen van összeállítva a két fogószerszám.
Bevetettek itt minden Mufurc Úr érdekében...

mufuvecske 2018.11.09. 09:40:31

@csillagporszem: én már erre nem is emlékeztem, de akkor maradjunk annyiban, hogy tavaly sem volt fair ez a dolog...nem mondom, hogy könnyű volt a rudas feladat, de azért nem mindegy, hogy ugyanakkora méretű rudat egy izmos 70-80 kg-os férfi, vagy egy izmos 50-60 kg-os nő tart...ha annyira egyenlő esélyeket akartak volna teremteni, akkor egy olyan kaliberű feladat lett volna megfelelő, mint az egyesüléses játék...ott nem számított ki hány kiló, ki milyen magas....

doktor faktor 2018.11.09. 09:46:04

@mindenévfoglalt: Mar csak az a kerdes, hogy a kiesore, vagy a nyertesre kellett-e szavazni :D

mufuvecske 2018.11.09. 09:48:02

@doktor faktor: így-így...szó szerint...nekem ez most a legnagyobb csalódás evör...semmi bajom nem lenne ha az utolsó feladatban mind a négyen részt vesznek, ha ott nyer Dávid elismerem a teljesítményét, és azt mondom a végjátékban már mindegy ki győz...de ez így...szánalom

lac64 2018.11.09. 09:48:31

@mufuvecske: A tavalyi annyival fair-rebb volt, hogy mindenkinek a saját testtömegét kellett megtartani. Szandinak ott lehetett is volna esélye, ha pont előtte nem nyúzza le a tenyeréről a bőrt.

Lynette21 2018.11.09. 09:51:55

Szerintem Gabor, Vera, Jeremy, Beni Davidra tesz, plusz behuzza a jatekot, ami ugye 5. Fannira szavaz: Robi, Szandi, Emese, Eszter, Nori, igy ez is 5 es Tomi szvazatan fog mulni hogy ki nyeri.

doktor faktor 2018.11.09. 09:55:17

@mufuvecske: Raadasul az is, hogy azert a negybol kettobe kerulnie jo eselye lett volna, megis ennyire kinosan bevallalosan meg kellett tolni, azt jelzi, hogy tenyleg nagyon melyen benyalt valakinek.

mufuvecske 2018.11.09. 09:56:05

@lac64: csak az a kérdés, hogy eleve így volt-e nekik odakészítve, vagy maguknak rakták össze? én azt is simán el tudom képzelni, hogy vmelyik külföldi szériában volt ilyen játék és Dávid ezekre külön figyelmet fordított...szerintem a legtöbb játékra módszertanilag (öööö) így fel lehetne készülni...ha oda volt készítve, akkor azért most már RK tényleg szarjon sünt, egymás után tizenkettőt...

doktor faktor 2018.11.09. 09:57:39

@lac64: Obasszus, ez mennyire durva!!!!!!!!!

doktor faktor 2018.11.09. 09:58:59

@lac64: Nyiiiilvan, erre @sixx nem kerdezhet ra a kibeszeloben, hanem mjd maszatolnak valamit, hogy ez is mar fel eve direkt igy lett kitalalva, a kialakitast meg rosszul latjuk. :D

doktor faktor 2018.11.09. 10:00:34

@lac64: Az a baj, hogy ezt tovabbgondolva, igazan ellenorizhetetlen, hogy az a rud egy icipicivel konnyebb, a masik egy picivel nehezebb, boven eleg az, ezt kenytelenek vagyunk bemondasra elhinni. Csak ugye, ezek utan eleg nehez.

Niké88 2018.11.09. 10:06:03

@mufuvecske: Hááát, ha nekik kellett volna összerakni, akkor nem az is benne lett volna a feladatban?? De persze, sose tudjuk meg...

lac64 2018.11.09. 10:06:22

@mufuvecske: Így volt odakészítve.

mufuvecske 2018.11.09. 10:09:03

@Niké88: most visszanéztem gyorsan, úgy volt odakészítve :( mondjuk ettől függetlenül azt tartom, hogy Dávid iszonyatosan felkészült erre a játékra, fizikailag, mentálisan is, taktikailag is és szerintem rengeteg játékot nézhetett meg...

Lynette21 2018.11.09. 10:11:33

@doktor faktor: Tudom hogy nem ez a kommented lenyege, es nem kotozkodni akarok, de sajna sixx azt irta, hogy nem o fogja vezetni az utolso kibeszelot, mert kulfoldon lesz. Azt nem irta, hogy ki lesz helyette, de felek hogy kevesbe fog bekerdezni ilyen fontos momentumokra. :(

Sanda.Ipse 2018.11.09. 10:39:24

@Lynette21:
Teljesen mindegy, hogy mire kérdez bárki rá a kibeszélőben, az Rtl-nek sikerült egy olyan műsort összehoznia, ami miatt sokunknak rossz lett a szájíze. Túl sok a megmagyarázhatatlan "véletlen".

Lynette21 2018.11.09. 10:50:54

@Sanda.Ipse: Ebben total igazad van! Bar ma nagyon meglepodtem amikor facebookos kommente beleolvasva azt lattam, hogy rohadtul sokan szurkolnak Davidnak. Nem is ertem.

Sanda.Ipse 2018.11.09. 11:00:20

@Lynette21:
Nekik elég volt, hogy RK azt mondta az első kibeszélőben, hogy Dávid egy szerethető fickó. Nekem nem sikerült semmi szerethetőt fellelni benne, mert ahhoz keveset szerepelt. Szinte alig szólalt meg, őrhelyéről leste a többi játékost és a csicskáját küldte hadba. A feladatok teljesítésében sem jeleskedett. Örök második volt valaki mögött. Legalább olyan unalmas figura volt, mint Beni, a biodíszlet, aki legalább a feladatokban ügyes volt.

rives 2018.11.09. 11:28:19

ha fel is lesz téve kérdésként, hogy mi is volt ez a dolog a vasakkal, RK valószínűleg ezt is kimagyarázza.. Dávid annyira fasza és felkészült játékos, hogy még gyorsan átrendezte a tartó baszokat mielőtt elindult a játék, és mivel a szabályok ezt nem tiltották, ezért megérdemelte, mert ő annyira ügyes...

Amúgy azt én is néztem, hogy neki egy mm-t sem moccant a vas, mintha össze lett volna hegesztve :)

Sir Gombóc 2018.11.09. 11:36:13

@Sanda.Ipse: simán utolérte a többieket a logikai bukfenc után. Viszont kétszer leesett a hídnál. Fizikailag vége volt már szegénynek. Nem kellett volna annyit rumozni előző este...

Sir Gombóc 2018.11.09. 11:46:24

@lac64: lehet a méretek miatt nem lehetett másképp összerakni. De ez így még feszülés nélkül is előnyt jelentett, az biztos, mivel nem kellett figyelni arra, hogy ne csússzon szét a két fogó. Mivel nem tud..

Chuck Νorris 2018.11.09. 12:07:11

@lac64: sokadik belenyulás, nagy kamu az egész müsor.

Sir Gombóc 2018.11.09. 12:11:12

@Sir Gombóc: megnézve a jelenetet, látszik, hogy be volt feszítve a vas. Bár igyekeztek úgy vágni, hogy ne lássuk, mikor Dávidka felveszi, de az indítás előtt van egy jelenet, mikor a kezeivel lazán, majdnem függőlegesen tartja a vasat és a gravitáció láthatóan nem működik.

bElannaTorres 2018.11.09. 12:22:05

@Costanza: észreveszik már, csak nem tudnak mit csinálni, Emese arcán is látszott.
Az egész az empátiáról szól, sokan otthonról nem hoznak sokat, vagy megtanulják hogy a gyereknek kuss van, vagyis az erősebb lenyomhatja a gyengébbet, vagy a másik véglet, hogy neki mindent szabad.
Ilyen játékoknál az a nehéz, hogy a nők közül sokan a férfiaknak drukkolnak, talán mert magukhoz hasonlítgatják a női játékost, irigyek, talán azért mert Fanni csendesebb volt mint veráék már ott sem volt, ha az első kiesett sanyit visszahoznák a döntőre akkor meg neki drukkolnának:D Miközben Fanni végig okosan játszott, Dávid meg nem, túl hamar kezdte a saját szövetségeseit kidobálni, és másik oldallal nem kötött újat közben, nem is igazán értem hogy gondolta.

mézescsók 2018.11.09. 12:57:09

@rives: Dáviddal kapcsolatban túlgondolják a kedves kommtársak a dolgot. Nem kedveltem a pasit egy pillanatra sem, de a tények makacs dolgok.

Dávid egy nagyon jó fizikumú és pszichésen felkészült játékos volt. Szerintem felépítette magában a játékot lépésről lépésre. A kezdetben nem vonta magára a figyelmet, sem taktikázással, sem a játékok sorban nyerésével, hogy ne kerüljön célkeresztbe. Egyszer a kamerának azt nyilatkozta, hogy szivesen meghallgatja a többiek sirámait, a lelki szemetesláda szerep egyszer még jól jöhet. A holtak szigetén egyrészt szerezhetett szavazókat, másrészt előre pihenhetett a végső döntőre. Volt kockázata a dolognak, de kockázat nélkül nyerni nem lehet. A végére pedig szépen odatette magát mindig, amikor kellett. Piszkosul tud koncentrál feladatokra. Kikapcsolta a világot. Neki Bence a hétfátyoltáncot is lejthette volna, észre sem veszi. Azokban a játékokban volt elsősorban jó, ahol csak magának kellett egyedül teljesíteni és valami monoton feladatot.Ott szépen beállhatott, mint egy cövek és mantrázhatta magában, hogy nem fáj, nem fáj, nem fáj, és egy idő után nem is érez semmit. Én számolni szoktam magamban, de mindenkinek más a módszere. Nem vagyok biztos benne, hogy a legutolsó játékot megnyerte volna. Fizikailag nyilván bírta volna, de komplexebb megoldásokat követelt, ahol a világ elé nem húzható egy roló, és nem lehet beállni megkövülve egy pózba.
Csak hát én az emberi embereket szeretem, minden esendőségükkel egyetemben.
Szóval hajrá Fanni, és nem azért, mert nő nyerjen, hanem, mert önmagát győzte le sokszor és múlta felül minden szempontból.

karoton 2018.11.09. 13:05:38

@Sir Gombóc: Az ember már tényleg szóhoz sem jut, mi az a szint amire le tudnak menni, hogy csaljanak egy versenyző javára.
A játék elejei "fanatikusan nem hiszek az összeesküvés elméletekben" kijelentésemtől már odáig jutottam, hogy abban sem vagyok biztos, hogy Dávid egyáltalan versenyző volt-e, vagy direkt castingolt és felkészített "szereplő".

mézescsók 2018.11.09. 13:08:46

Jani, Kitty, Eszti, Viki és Balázs nem szavaz? Jó, Eszti és Balázs feladta,ők esetleg érthető, hogy miért nem, de a többiek kiszavazással estek ki. Nem emlékszem, hogy volt tavaly.

Niké88 2018.11.09. 13:48:00

@mézescsók: Ez mind igaz, de ha az a vas tényleg "meg volt buherálva", akkor még kapott egy plusz könnyítést is, hogy mindenképpen ő nyerjen, ezáltal ne kelljen részt vennie egy olyan játékban, ami nem neki van szabva és nem biztos, hogy megnyeri. Na ez viszont már nem mindegy...

mézescsók 2018.11.09. 15:27:39

@Niké88: Azt már sosem tudjuk meg, hogy meg volt-e buherálva.
Én nem nagyon hiszem. Az nagyon durva beavatkozás lenne a játékba, és nem tudom, miért lenne az RTL-nek annyira érdeke Dávid győzelme, hogy bevállalja az esetleges botrányt. Mondjuk, hogy a játékgazda visszavonja az engedélyt, stb.

Sir Gombóc 2018.11.09. 15:37:46

@mézescsók: ott vannak a felvételek. Látszik, hogy buherálva volt.
süti beállítások módosítása