Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 9x05 - What Comes After

2018. november 06. 08:00 - hektor_

Eljött hát a nap, nem árulok el vele nagy titkot hogy ez Andrew Lincoln utolsó epizódja, mondom akárhogy is, adjuk meg a tiszteletet és pattintsuk ki a tekintélyes méretű tévénkre A Részt, akárhogy is dumál életünk párja arról hogy a részéről a The Walking Dead hajó már évekkel ezelőtt kikötött elsüllyedt; márpedig itt vitának helye nincs, mostantól 47 percig zombik lesznek az ambilightban is. Jó, akkor leül ő is, kezdjük.

Ott hagytuk abba legutóbb, hogy Rick felszúrta magát egy rozsdás bökőre, és tőle méterekre tobzódik a horda; innen is folytatjuk, a zombik gyönnek ugyan, de még mindig nem értek oda, a ló is ott táncol, Rick apánk meg a flashback1-ben visszaugrik a sorozat elejére, és saját magát ébresztgeti a kórházban. A jelenben magához térve jobb ötlet híján elkezdi kicsatolni az övét (É.P. egy „Minek veszi le a szíjat, azzal akarja elpicsázni őket?” kérdés keretében elhagyja a helyszínt) és a felette lévő csőre függesztve azzal akasztja ki magát a vasrúdról, majd a fehér lovon poroszkálva távozik, nyomában a holtakkal.

w1.png

Hol gyorsabban, hol lassabban ügetve tereli a hordát, majd egyszer csak letér az útról hogy egy erdei házban párnahuzattal nyújtson magának elsősegélyt, közben érkezik a flashback 2.: Ismét vissza a kezdetekhez, a város környékén keresi a családját, erre ott ül Shane egy rendőrkocsiban. Burgert zabálva megbeszélik hogy milyen családodat, haver, inkább arról regélj, a lányom rám hasonlít-e, Rick sajnálkozik hogy kinyírta a volt legjobb barátot, az nem bánja, hanem felébreszti – ekkor a jelenben vége a bújócskának, egy jól sminkelt zombi volt a hunyó de már megtalálta Ricket, aki erre kirúgja a ház oldalát és átszúrt gyomorral is simán odaveri az élőhalottakat.

w2.png

Maggie megérkezik végre Alexandriába, beengedik, de Michonne-nak leadják a drótot, így a börtön előtt futnak össze a barátnők. Némi vita arról hogy kinek van igaza és mit ér el ezzel a partizánakcióval, bezzeg ha Rickkel tette volna ezt, már rég halott lenne, mondja az Özvegy, hát ezzel mondjuk nehéz vitatkozni. Végül csak megkapja a kulcsokat, odabent Negan elkezdi felkúrni az agyát a „férjed fejét szétverni egy baseball ütővel micsoda buli volt”-sztorival, a dolog működni látszik, majd a lány ráparancsol hogy húzza ki a belét a fényre, de a férfi nem akar jönni, azt hittem abból ítélve hogy a multkor elkezdte szétverni a saját fejét a téglákon, valami látványosabb dolog jön, de nem, az viszont eléggé az ahogy Negan, a nyomorult lélek sírni kezd hogy nyírja már ki, hadd legyen a rég halott feleségével. Creepy, bár tudtuk hogy ez jön, azért mégiscsak testidegen. Maggie is csak áll megkövülten, majd visszapenderíti a cellájába. A szegény ember tarthi Brienne-je épp megérkezik, mikor kijön a börtönből, lányok valami gáz van a tábornál, futás. Futnak.

w3.png

w4.png

Rick delíriumában beleesik a flashback3-ba: nahát, Hershel bácsi áll egy istállóban a Mátrixból kölcsönvett napfelkelte előtt, neki is elmondja hogy mennyire sajnálja ami vele történt, aztán később ismét a kórházban, immár „Dont open, dead outside” feliratú az ajtó, melyet kinyitva ott találja magát egy mezőn ami a barátai holttesteiből lett összerakva. Itt Sasha jön néhány jótanáccsal, mindent megtettünk öreg, ne parázd túl, mondja

A családodat nem fogod megtalálni, mivel nem veszett el. Ahogy te sem.

A seriff magához térve ismét a földön hempereg, de legalább már ott van a táborban, cserébe a ló elszaladt, hjaj apám, de szar lesz gyalog megtenni a hátralévő utat kilyukasztott béllel hazáig.

w5.png

w6.png

A zombik már gyűlnek is a vérszagra, emberünk nagy nehezen elvergődik a hídig, mikor hallja hogy Daryl szólongatja, és ebben a pillanatban a teljes Alexandria-Hilltop-Kingdom lakosság rongyol megmenteni a vezér seggét. Michonne térdel le mellé, elviszünk innen, mondja, nem bírok, replikázik Rick, mire a csaj előadja hogy azért szerettem beléd, mert harcos vagy, úgyhogy harcolj! Ez nem a valóság, mondja ekkor a seriff, dehogynem az, válaszol a csaj, erre egy csók után Rick arra ébred fel hogy NEM BIZONY BASZDMEG, és még mindig a földön vagyok. Kicsinálnak ezzel a húzd meg-ereszd meggel.

w7.png

Átbotorkál a hídon, azt remélve hogy a még mindig indokolatlanul lemaradó holtak alatt majd összerogy a viadukt – bár emlékeim szerint eddig épp az volt a cél, hogy a hordát el, és ne odatereljék, mindegy –, de a francos tákolmány csak áll, mint Katiban a gyerek, úgyhogy a főszereplő csak félig elégedetten, félig lemondóan sóhajt egyet, és várja hogy a vállába harapjanak, mikor egy nyílvessző teríti le a mögötte kullogó zombit, igen, most tényleg itt vannak a többiek. Daryl az összes nyilát kiröpíti a Rick körül kószáló holtakra, aki integet hogy hagyjátok a picsába, túl sokan vannak, különben is már látja hogy walkerek lelökték a dinamitot épp a híd közepére, úgyhogy míg a többiek drámai zenére rohannak, engem is totál beszippant hogy itt most mi fog történni, ő belelő egyet és felrobbantja az átjárót. Dixon-könnyek, üvöltő Michonne, és egy retekszar cgi-ben a vízbe eső égő zombisereg.

w9.png

w10.png

Jadis nem tudta beindítani a kocsit, de sebaj, hívott egy helikoptert, és most tisztes távolságból nézi és hallgatja a walkien hogy Rick mekkorát pusztított a hidas dologgal, majd a folyóparton megpillantja magát a hőst is. A helikopter megérkezik, mire beleordít a walkieba: egy „B” van nálam, nincs „A”, nem is volt nálam „A”. A rádió másik végén lévő alak figyelmezteti hogy megmondtam mi lesz, ha átversz, de Fufru a pisztolyát eldobva áll ki tovább a dolog mellett: ez az ember megmentette az életem, nem verlek át, csak segíts rajta. És a helikopter vidám zene kíséretében tovaszáll a félholt Rickkel meg Jadissel.

w11.png

A következő jelenetben egy csapat akiket még sosem láttam, keveredik szarba egy nagyobb létszámú zombisereggel a mezőn, mikor a kutyaszorítóból az erdőből leadott lövések és egy vékonyka hang menti ki őket: erre gyertek, tiszta a terep! Odarongyolva egy kislányt pillantanak meg, aki a nevüket kérdezi, ja, mi vagyunk Magna, Connie, Kelly, Yumiko és Luke, és téged?

Judith. Judith Grimes.

w12.png

...és most beszéljünk a tetemes méretű faszságokról is, mert azokról is kell

Összességében nekem bejött a rész, mondjon bárki bármit, nade: eddig egy nap volt átérni Alexandriából a Hilltopba, és ehhez hasonló a tábor is, most mégis megbeszélték hogy valami gáz van, és 20 perccel később ott volt mindenki a hídnál. Eltűnni a zombik elől egy faodúban, mégis odatalál az összes? Persze, meghallhatták a lovat, de azért mégis. Eddig három évad ment el összesen 1 hónap(!!) timeline alatt, itt meg ugrunk 40 percen belül annyit, hogy Judith már mindjárt leérettségizik, de persze, legyen, úgyis folyton elégedetlenkedtünk azért, mert nem halad a sorozat sehová évek óta. Ami viszont személyes sértés, és leginkább átverve érzem magam miatta, az az, hogy Rick távozik, TÁVOZIK, bassza meg, vegyes érzelmekkel várjuk, mi lesz a nagy finálé, nézzük ahogy kimenti magát a vasrúdról és átvonszolja az egész megyén, megúszva mindent, persze, ő a főszereplő, ússzon is meg olyat amiben már a teljes stábot kicsekkoltatták volna, majd jön a hídrobbantás, feláldozás, párásodik a szemed, és NEM, A SZENTSÉGIT, ő felbukkan egy kilométerrel odébb és elrepül Jadissal a naplementébe. Hát HOL VAN A FINÁLÉM, TI TOLVAJ ÍRÓBANDA?HOL?! Az előzetesben lévő dolgokat, meg Carol királyné haját viszont ki lehet beszélni itt:

Csatlakozz a Hogyvolt Walking Dead csoportjához, ahol meg lehet beszélni a legvéresebb részleteket, a legforróbb pletykákat, és szembe jönnek a legizgalmasabb videók és a legviccesebb mémek!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2018.11.06. 09:42:09

Nem értem miért dühös mindenki. Rick végül is TÁVOZOTT vagy nem? Eltávozott egy helikopterrel. :)

hektor_ 2018.11.06. 10:32:49

@Prof. William: Lehet hogy bennem van a hiba, de én valami drámai, prüszkölve könnyezős feláldozást vártam. Valami óriásit, olyat amit közel egy évtized után igenis távozásnak hívnak, nem azt hogy hónapok óta hangoztatják a nagy kivonulást, erre tessék, egy "ebből még bármi lehet".

A_Rézi 2018.11.06. 11:04:33

Nagyon bejött a rész. Végigizgultam. :) Bár útközben eléggé változtak a tippjeim a végkimenetellel kapcsolatban. Utáltam volna, ha Rick a rozsdás póznán végzi zombikajaként. Aztán jött a híd, a szimbolikus híd felrobbantása és a hősi halál lehetősége - előzetesen simán aláírtam volna.
Szerintem jó volt a keret, és tetszettek a visszautalások a legelső részre: a belovagolás Atlantába, a kórház, a hírhedt ajtó, a család keresése - minden kicsit másképp. Ezért volt az a tippem, hogy ha Rick nem hal meg, akkor kómába fog esni - mondjuk ez akár stimmelhet is...

BBrigusz 2018.11.06. 12:32:37

A “ vidàm zene” a Space Junk, ami az első részben is szólt amikor Rick ül a tankban.

Nekem amúgy nagyon bejött ez a rész, Sasha visszahozatalának kivételével. Glenn, Carl, vagy a hülye Lori szerintem sokkal jobb lett volna. Sasha és Rick sosem volt olyan mély kapcsolatban egymással mint Hershellel vagy Shane-el.Szerintem

Treff Bubi 2018.11.06. 12:49:49

@BBrigusz: jaja, esetleg még Laurie ütött volna a régiek közül.

Emmet Ray 2018.11.06. 17:17:20

A sajtkészítő kung-fu mester, Morgan is adta volna magát, mint lázálom. Carl, pedig valószínűleg megnyomta volna a ceruzát a szerződésen, miután nem túl jó hangulatban váltak el (az apja telesírta a sajtót utána). Amúgy, jó rész volt, már gondolkodtam a kaszán, de maradok. RIP Herschel (Scott Wilson), szép utolsó jelenete volt.

enzo23 2018.11.06. 23:25:25

Hú, hát mindenképpen egy mérföldkő volt ez a rész, de felemás érzéseim vannak vele kapcsolatban. A látomások mérsékelten tetszettek (Shane-t jó volt újra látni, Hershel cameo ugye Scott Wilson időközbeni halála miatt külön szomorú, Sasháé felejthető), a hídnál még át is vertek az egyikkel.
A Maggie-Michonne vitatkozás bejött, elég erősre sikeredett, utána a benti jelenet is, de bennem bujkál a kisördög, hogy Negan az "összeomlását" is csak eljátszotta... mindenesetre nagyot ment mindkét színész, bármelyik verzió is az igaz.

Akkor most a baromságokról:
1. Rick úgy mozgott, mint egy számítógépes játék karaktere, de komolyan, ahol a vasba beleesett, ott egy fenti kameraállásból tök tisztán látszott, hogy egy négyágú útkereszteződés, bőven el lehetett volna menni a szélrózsa minden irányába. A híd előtt meg ha nem akarta volna ráterelni a hordát, akkor is bemehetett volna az erdőbe, vagy a parton, vagy mittomén...
2. A ló. A ló az bazmeg ott vár nyugiban mindig, nem bepánikolva akkor sem, amikor már csak pár lépésre vannak a zombik, de amikor hazadobja Ricket a táborhoz, és húszméteres környezetben nincs egyetlen járkáló se, akkor meg elvágtat a 'csába. Bosszantó mértékben rontott az epizódon...
3. Rick haslövéssel és egy kézzel is tökéletesen osztogatja a headshotokat (szintén táboros jelenet), oké...
4. Rick hogy esik bele a folyóba, amikor még csak nem is a hídon állt, és a robbanás ereje is csak még kijjebb röpíthette? (Arról nem is beszélve, hogy pont kievickél a partra és pont ott, ahol Jadis van...)
5. A harminckilós Judith terminátorkodása a rohadtnagy mordállyal, amit amúgy egy felnőtt embernek is két kézzel kéne tartania, olyat rúg vissza, de ő lazán lelövi vele tízméterekről a zombikat...

Na jó, az elején az öves megoldás tetszett, meg a kórházas flashbackben a "Don't dead open outside" (outside!) feliratos visszautalás, illetve azt azért megkaphatnánk egyszer, hogy mi az isten történt a táborban?
A hídrobbantás elég badass exit volt, na. Már ha eltekintünk attól, hogy mi az istent keres ott egy láda dinamit, meg hogy Rick ezért lovagolt el már az előző részben, hogy ne kelljen beáldozni a hidat, erre most csak beáldozza. Az egy jó csavar volt, hogy a híd mégis elbírja a hordát (bár ezt se tudtuk meg igazán, annyi súly az építéskor is volt rajta szerintem), vajon újjáépítették azóta? Szóval na, alapvetően hogy így írják ki a főszereplőt, azzal megbékéltem volna. A Jadis+helikopter szál ellenben eléggé meglepett, és csak annak fényében tartom elfogadhatónak, Gimple nyilatkozata alapján állítólag az egyik TWD-tévéfilmben megválaszolják, mi lett Rickkel az időugrás alatt.

Merthogyugye időugrás volt, mindenki máshogy néz ki (hosszúhajú Carol!), és a kalapot megörökölte pici Judith, aki biztosította az ütős zárójelenetet. Magnáék is megérkeztek (ja hogy Luna a The 100-ból, ezért volt ismerős!), a rész végén leadott 3részes előzetes pedig rendesen felcsigázott - végre jön a kedvenc történetszálam!

BBrigusz 2018.11.07. 07:01:17

@enzo23: Minden mondattal egyet értek. Az a ló Emmyt érdemel az tuti. A sorozattörténelem legkitartóbb karaktere.
süti beállítások módosítása