Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ransom 2x04 - Egy szabad ember Párizsban

2018. november 01. 13:00 - Dzsudibí

Két faszi találkozik egy párizsi presszóban (a városban, nem egy felvágottakat kínáló vendéglátóipari egységben) - Ahmeeed, há de rég votl tezsvírem, meló, csajok, minden okés? - Minden, köszi, holnap veszek ki szabit a tiszteletedre, és megmutizom a várost. Picsipacsi, búcsúzás, közös szelfi, majd a faszit, aki nem Ahmed, de a neve még nem derült ki, üldözőbe veszi egy maszkos tag. Nem Ahmed okosan egy sötét, kietlen helyre fut, nem vissza a presszóba, ahogyan az emberek 99%-a tenné, ahol már várja egy másik maszkos is, leütik, betuszkolják egy fehér swift csomijába, majd főcím.

1_3.png

A Crisis Resolution irodájából nyitunk, Zara és Nem Ahmed anyukája nézik a videót, amin Nem Ahmed és az emberrablók láthatók, Nem Ahmed szerint az emberrablók 5 millió EURt szeretnének aznap estig, vagy neki kampec. Nem Ahmed anyukája kiszúrja, hoyg az egyik emberrabló éppen olyan karkötőt visel, mint Ahmed a közös szelfin. Eközben Oliver, Eric és Maxine már Párizsban kutatja Ahmed nyomait, Eric szerint az Ahmedhez hasonlók (aka migráncsok, lásd még m1 híradó) nem tudnak beilleszkedni a nyugati társadalmakba, ezért könnyen megcsúszhatnak, szegény Ahmed, asszem itt már mindenki elkönyvelte, hogy ő a fő bűnös. Nem mellesleg kiderül, hogy Ahmed Guantánamo-ban raboskodott, ahol Nem Ahmed börtönőr volt, érdekes kiindulópontja egy életreszóló barátságnak. Hamar rájönnek, hogy Ahmed a piacozás mellett feketén egy autószerelő műhelyben is dolgozik, ahol meg is találják Ahmedet, amint egy kocsiban bújkál. Ahmed tagad, neki semmi köze semmihez, csak azért bújkált, mert házkutatás volt nála, és a karkötője sem egyedi darab, sok embernek van ilyen Párizsban. - Aztat bárki mondhassa - mondja Eric sötéten, és úgy határoz, Ahmed este velük tart, amikor találkoznak a túszejtőkkel.

2_3.png

3_3.png

A parkban egy hangszóró várja őket, amin keresztül az emberrablók Eric-kel dumcsiznak, Maxine ránézésre tudja, hogy ennek a hangszórónak a hatótávolsága 60 m, az emberrablók valahol itt vannak valamelyik bokor mögött. Eric felajánlja a nála lévő 200 ezer ojrót, emberrabló barátunk azonban köti az ebet a karóhoz, ő öt millát akar. Ahmed felismeri a hang alapján a haverját, ez bizony Samir, Ahmed uncsitesója. A deal végül elmarad, mert nem sikerül pénz fronton kiegyezniük, Samir azt mondja, ha nincs meg az öt milla, Michael (közben kiderült, hogy ez Nem Ahmed neve) meghal. Eric és pajtásai úgy ülnek be ezután kávézgatni, mintha nem most mondták volna nekik 3 perce, hogy a túszuknak annyi, Ahmed esküszik, hogy Samir egyébként jó gyerek, nem is vallásos, így nem is radikalizálódhatott. Nem édes unokatestvérek egyébként, hanem Samir apja befogadta Ahmedet, amikor a szülei meghaltak gyerekkorában. Mindenesetre azért ellátogatnak Samirhoz, Eric Oliverrel és Ahmeddel megy fel a lakására, amíg Maxine lent vár rájuk a kocsinál, miközben ilyen szimpatikus alakok stírölik a teliholdas éjszakán:

4_3.png

A lakásban nem találnak semmit, ám ekkor becsörög Samir, hogy Ahmeddel akar talizni a pincében. Ahmedet gyorsan bedrótozzák, majd leküldik, ahol valóban ott van Samir, meg egy nagyon hosszú és csúnya nevű másik arabus is, akit nevezzünk egyszerűen Mohamednek. Mohamed elmondja, hogy Samir apja nem természetes halállal halt meg Guantánamoban, hanem kivégezték, és Michael is ott volt, és most igazságot akarnak szolgáltatni (na meg a pénz sem mellékes). Addig-addig duruzsolnak Ahmednek, hogy az végül úgy dönt, átáll a sötét oldalra, és eltűnik az emberrablókkal a sötét éjszakában. Nemsokára azonban ismét becsörög Eric telefonja, a vonal másik végén Samir, aki megengedi, hogy Eric találkozzon Michaelel rongyos 200 ezerért. A megadott címen Eric beszáll az emberrablók kocsijába, ahol Michael a hátsó üléshez van láncolva, Eric igyekszik minél többet megtudni Samir apjának haláláról, aki szerint az öreg szívrohamban halt meg. Valaki kamuzik, annyi szent. 

5_3.png

A kocsi egy adott ponton megáll, az emberrablók kipattognak belőle, és elfutnak, miközben arabul kiabálnak, csakhogy autentikus legyen az összhatás. Kiderül, a csomagtartóban bomba van, és ha Samir egy órán belül nem kapja meg a maradék 4 millió 800 ezer ojrót, akkor Michaelt felrobbantják. Hogy cifrább legyen a szitu, kamerán keresztül live küldik az éterbe a közvetítést Michaelről és az autóról, aminek nem tudom mi értelme, de egyre többen nézik az adást. Megérkeznek a rendőrök is, Eric pedig interjúvolni kezdi Michaelt, hogy hogyan lettek barátok Ahmeddel, meg milyen volt őrnek lenni - megható pillanatok következnek. Michael elmondja, hogy Samir apja megmakkant és szívrohamot kapott, amikor ő át akarta kísérni az orvosi szobába, Ahmed a bombát aktiváló távirányítóval a kezében zokog, miközben az adást nézi, de Samirt semmi nem hatja meg, ő mostmár vérszemet kapott, és ki akarja nyírni Michaelt. Michael tovább vall, eleinte bűntudatból barátkozott Ahmeddel, de aztán már várta a beszélgetéseiket, és cukorszirup meg buzulás. Ahmed lerohan (merthogy egy közeli lakásból figyelték eddig az eseményeket), - Hazudtál, kihasználtál! - üvölti, de Ericet sem olyan fából faragták, hogy majd itt hagyja, hogy robbantgassanak a migráncsok - Ejj, te Ahmed, te jó ember vagy, nem terrorista, szabad vagy, mint a madár, egy szabad ember Párizsban. 

6_3.png

7_2.png

Ekkor lesz tele a töke Samirnak a bájolgással, és fegyvert ragad a kezébe, majd bemondja a hangosbemondón, hogy akkor kinyírja ő Michaelt. Ahmed ismét oldalt vált, és Michael elé ugrik - Akkor engem is ki kell nyírnod, baszod! - kiabálja, miközben testével védi Michaelt. Samir leszalad, emeli a fegyverét, de a kommandósok kilövik, Ahmed sír, Eric nyugtatja, mindenki fellélegzik. Ahmedet elviszik kihallgatásra, de Eric szerint majd úgyis elengedik, mindenki boldog, megint happy end. 

Címkék: axn ransom
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása