Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 9x04 - The Obliged

2018. október 30. 09:00 - hektor_

Michonne napjai pörögnek repeaten, a program picit szűkölködik a változatosságban: reggel, gatya fel, gyerekezés, veteményes felett óbégatás a retkek miatt a többi asszonnyal, este álmatlanságtól szendvedve kiszökni legyakni pár zombit, reggel megint puszi apának, délelőtt számoljuk a paradicsomokat a gyerekkel, mondjuk hogy a zöldeket miért szedték le, azt nem vágom. Este megint kezdődik a gyilok, mikor egy akasztott emberbe fut az erdőben és addig bámészkodik, amíg jön egy zombi és majdnem leszedi, de az utolsó pillanatban épp meg tud kaparintani egy baseball ütőt és kiiktatni a támadót, az ütőn meg úgy állnak az agydarabok mint a megboldogult Lucille-on a szögesdrót.

w1.png

Maggie kitekint a birodalmára, majd egy feszítővasat a táskájába rejtve elhatározza magát az indulásra, mikor jön Krisztus a demokrácia nevében szólva pár szót: igen, Rick rosszul tette mikor egyedül döntötte el hogy Negan márpedig életben marad, de ha te ugyanígy egyedül döntesz a haláláról, legalább légy biztos a dolgodban. Az Özvegy olyannyira biztos, hogy az itteni Brienne of Tarth már adja is alá a lovat.

w2.png

Rick kivan az özönvíztől, el fogja vinni a hidat ugye, mondja Eugene-nak, aki sajnálkozva bólogat, de cserébe közöl egy jó hírt arról, hogy a két zombihurrikán, Tybalt és Cordelia nem egyesülnek és valószínűleg így el is kerülik a tábort, aztán kesereg rajta hogy ha a Shakespeare összes helyett mondjuk mérnöki tanulmányokból olvasott volna többet, a híd valószínűleg állva maradna. Rick aztán Carolhoz állít be, aki miután a saviorök leléptek, végre hazamehet a Királyságba – a férfi előadja kétségeit arra vonatkozóan hogy nem biztos hogy hagyni kéne hogy a megmentők akik nem akarják hogy megmentsék őket, azt csináljanak amit akarnak, de nincs mit tenni.

w3.png

Jerry jön reggel az újsággal, miszerint Maggie lelécelt Alexandriába, úgyhogy Rick odaszól a walkien az egyik csajnak hogy tartóztassák fel. Daryl almát falatozva hallgatja egy fa mellett, majd szól a seriffnek hogy hagyja a lovat, majd ő elviszi, aztán persze nem arra megy a motorral, amerre kell, Ricknek leesik, honnan fúj a szél és összeverekszenek az avarban, aminek az a vége hogy beesnek egy kurva mély verembe. A lélekvesztőben aztán előkerül minden, ami elő szokott vitás helyzetekben, odáig nyúlunk vissza a bezzegezésben hogy bezzeg Glenn ha anno nem menti meg Rick seggét, most nem dekkolhatna itt Daryllel egy gödör közepén ücsörögve, úgyhogy Maggienek joga van kinyírni a gyilkosát - támadhatatlan gondolatmenet. Darylből aztán kibukik az is, hogy az óceánparti nőkör kezdte eltenni láb alól a megmentőket, mire kapunk egy közelit Crying Rick 2.0-ról, mikor megpróbálja megértetni a legjobb barátjával hogy ha Negannak annyi lesz, akkor mártír lesz belőle, és mindenki feleslegesen halt meg idáig, Carl is. Daryl köti az ebet a karóhoz.

w4.png

Mindeközben Alexandriában is szar kerül a palacsintába, Negan éhségsztrájkba kezd, úgyhogy Michonne megy le hozzá kezelésbe venni. A férfi azt kéri, maradjon beszélgetni, aztán mély jellemelemzést tart a nőnek arról hogy oszt amugy a benned lévő harcos mit szól ahhoz, hogy káposztát kapálsz? Michonne-nál könnyű kiverni a biztosítékot, úgyhogy a bukott vezér taktikát vált, és a halott feleségéről kezd beszélni, majd felhozza a lány halott fiát is, összefűzve az esetet azzal, hogy ők ketten egyformák, ahogy ő a nő halálától lett erős, Michonne-t is ez acélozta meg, úgyhogy legyen hálás a fiú elestéért – osztja Dr.Negan a lélekbúvár okfejtéseit, hát, volt ideje eleget filozofálni az elmúlt pár évben a cellában. Michonne erre fölhözbassza a tányért és távozik.

w6.png

Közjáték: az Atyát megkötözve tartja fogva Jadis, majd ráereszt egy zombit, de az utolsó pillanatban meggondolja magát. Később mire Gabriel felébred a kloroformos álomból, Fufru egy levelet hagyott a zsebében, ő maga meg meglépett.

w5.png

A táborban egyszer csak ott teremnek a semmiből a saviorök, szeretném tudni hogyan történhet ez meg észrevétlenül, ha egyszer az összes Rick-megyét több őrszem is őrzi. Megy a pöcsméregetés egy darabig, majd Carol másodszor is csőbe húzza Jedet a megadommagam-trükkel, de azért van kis lövöldözés, így a zajnak köszönhetően a még mindig a gödörből kijutni próbáló seriff és nyilas cimborájára csak úgy peregnek a zombik hason csúszva az erdőből.

w7.png

Michonne visszamegy a cellához, Negan tovább tolja az egy követ fújunk-dumát, a párbeszéd amugy zseniálisan lett megírva. Végül harap egyet az újonnan hozott szendvicsből, és előáll egy kéréssel: szeretném látni Lucille-t. Amennyire beteg a kérés, a lányt olyannyira nem lepi meg, viszont azt mondja hogy nem tudja, hol van a baseball ütő és erre jelenleg én sem emlékszem, hogy elhagyták odakint vagy valami vitrinben őrzik, úgyhogy aki viszont igen, nyugodtan leolthat kommentben. Michonne ismét távozik, Negan meg tehetetlenségében elkezdi verni a fejét a falba, a vér fröccsenését hallva nem viccből.

w8.png

Rick nagy nehezen felkúszik egy gyökéren csimpaszkodva a kráterből a felszínre, és kihúzza a bajtársát is. Miután kikeveredtek a kutyaszorítóból, belekerülnek a következőbe mikor kiérnek az útra, jön az egyik zombihorda – de ekkor pont megjelenik a táborból szökött ló, úgyhogy Daryl hiába húzna el onnan a lehető leggyorsabban, Rick meg akarja menteni a tábort, de a hidat sem akarja bukni azzal hogy átkel rajta a helyi halottegylet, szóval ennek az a vége hogy Rick a fehér lovon ügetve tereli maga után a walkereket, míg komája gyors istenhozzádok közepette a másik irányba lécel le, nem tudjuk, hová.

w9.png

w10.png

Az utolsó vágóképekben mindenhova bepillantunk: Michonne mesét olvas a New York Yankees kalandjairól, Maggieék még mindig úton vannak odafelé, és itt megjegyezném hogy ahhoz képest hogy néhány rész alatt éveket ugrottunk előre, nem picit estünk vissza az időutazásban, ha egy nap alatt még mindig nem sikerült átérni a szomszéd faluba. Rick elszámította magát, mert a navigálásnak az a vége hogy jól összeterelte a két hordát, ezen meg a lova annyira meglepődik hogy futóhomokra lép és ledobja hátáról az utasát az egyetlen építkezési hulladékra ami tízmérföldes körzetben található, így Rick karóba húzva várja hogy odaérjenek a zombik. Tűkön ülök hétfőig.

Csatlakozz a Hogyvolt Walking Dead csoportjához, ahol meg lehet beszélni a legvéresebb részleteket, a legforróbb pletykákat, és szembe jönnek a legizgalmasabb videók és a legviccesebb mémek!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Costanza 2018.10.31. 06:59:33

most seriously tenyleg azon a droton fogja vegezni Rick? nem tudom elkepzelni hogy johet ki ebbol barhogy is, de akkor is mindenkepp csalodas mar ez a ledzsalo veg, hirtelen elhullott az osszes fo karakter, igy az egesz sorozat az ertelmet veszti. Nem tudom elkepzelni maskepp, h ezek utan hogy ne nyirjak ki amikor egy vasvillaban fekszik, hogy maszol ki ilyenbol? sehogy.

BBrigusz 2018.10.31. 14:17:03

@Costanza: Van már trailer a kövi részhez, az kicsit árulkodó, csak nem akarok spoilerezni:)

Treff Bubi 2018.11.01. 15:07:55

Én az esti portyánál azt hittem, Lucille-t találta meg Michonne, és mintha az a hely lett volna, ahol Negan megölte Glennéket - de persze ennek nincs értelme.
A teleportáló zombik után a teleportáló Megmentőknek viszont van:) Bár az is lehet, hogy az őrszemek nem annyira lelkesek már, ahogy a walkie-talkiezó lány is illusztrálta.
süti beállítások módosítása