Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hap and Leonard 3x04 - Senorita Mambo

2018. október 30. 15:00 - Szencsike

Ez egy visszatekintő rész lesz, így meg tudjuk végre miért is ekkora szívás a grovetowni kaland. Belindával, a néma lánnyal kezdünk, Lucinda Williams: Like a Rose című száma szól, a lány vidáman játszadozik a mezőn. Kiér az út mellé, szerencsétlenségére a jól ismert fekete jeep áll meg mellette. A lány nem vesz róluk tudomást, a két férfi kiszáll, és nagyon ajánlja, hogy a lány fogadja el tőlük azt a fuvart. Belinda menekülni kezd, de a férfiak elkapják őt, és nagyon elégedettek, hogy élve fogták el őt, így jöhet a következő lépés, a nemi erőszak.  Belinda küzd, ahogy csak tud és nemsokára lesz egy megmentője, Bobby Joe. Elintézi a két fehér idiótát, addig Belinda bemenekül az erdőbe. Később Bobby Joe utána megy, visszahozta neki a leesett szemüvegét, a lány még mindig rémült. Hozna segítséget, de Belinda nem akar egyedül maradni, így Bobby Joe felkapja, és ölben viszi el a szörnyű helyről. Sajnos baj lesz ebből a segítségből is, mire Bobby Joe kiér az úthoz, megérkezik a rasszista Reynolds rendőrnő és Sneed.

1.png

Bobby Joe a fogdában ül, Sneed hallgatja ki Belindát, aki ugye nem szól egy szót se. Sneed azt hiszi, hogy Bobby Joe bántotta őt, de már nem kell félnie, többé nem fog hozzá nyúlni. Sneed tudja milyen az, ha valaki kiszolgáltatott helyzetben van, az apja gyakran verte az anyját. Próbált segíteni az anyjának, de akkor az apja őt is elintézte. Ezalatt Reynolds Bobby Joe-t cseszegeti, valahonnan ismeri őt, Bobby Joe a klubra tippel, zenél a Blind Tillie’s-ben. Ugyan, Reynolds oda be se tenné a lábát és azt se tűri, hogy fekete férfiak bántsák a fehér nőket. Nem ő volt, a fekete jeepesek támadták meg, de ez semmit se jelent Reynoldsnak, aki azt ajánlja, hogy akassza fel magát. Bobby Joe az ügyvédjével akar beszélni, ehhez joga van, Reynolds csak röhög, szerencsére Sneed a srác mellé áll, jár neki az ügyvéd. Nem jár neki semmi, azok után, amit tett. A lány amúgy sem mond semmit, így azt se, hogy mit vagy mit nem  tett vele a fekete srác. Reynolds agyában forognak a kerekek, pár feszült pillanat után Reynolds úgy dönt, hogy elengedi a srácot. Belinda továbbra is csak mered maga elé, valamit eszeget. Bobby Joe szemszögéből nézve a lány nem volt nagy segítség.

Térjünk vissza Hap&Leonard pároshoz, a vonatos kaland után az erdőben bolyonganak, de lesz ez még rosszabb is, eljutottak a Klan vezér Truman Brown fatelepére, Hap tényleg sajnálja, hogy belekeverte Leót ebbe a kalandba. Ugyan már, nem Hap tehet arról, hogy az emberek seggfejek, inkább azzal törődjön, hogy elintézzék Brownt. Kellett mondani, Hap feltalálja magát, és elkezd felmászni a kerítésen, Leo egyszerűen csak kinyitja a kaput. Viszont ez is csak fél győzelem, a telepet őrző kutyák védik, vissza is kergetik őket az erdőbe. Az urak persze kiadják a mérgüket, Hap szerint ez Leo hibája, ha nem égeti le a drogtanyát, Hanson nem kéri meg őket, hogy jöjjenek ide. Állj, Hanson csak őt kérte meg, Leo puszta barátságból tartott vele, de részéről még Florida is hibás, ha időben itt hagyta volna ezt a rohadt várost, most nem lennének itt. Viszont elég egy rossz lépés, mert egyszerre botlanak meg és zúgnak lefelé a lejtőn, egyenesen egy bozótos közé rejtett autóhoz. A kocsi Floridáé, de ez még mindig nem jelenti azt, hogy halott, de azt se, hogy él. Az eső is rákezdett, beülnek a kocsiba, ott megtalálják Florida kis szütyőjét, abban van egy hangfelvevő, szerencsére a kazetta is ott van benne, és dulakodás hangjait hallják, egy férfi és egy nő hangját és egy dörrenést. Most már Hap is a „Florida halott”-elmélet felé hajlik. Meghallgatják a többi felvételt, amolyan hangos jegyzet, kit kell felhívnia és milyen jogok illetik meg Bobby Joe-t L.C. hangfelvétele után.

4.png

Nézzük Floridát, épp a rádióban mondja el a magnójába a gondolatait, mialatt Knox bemond egy reklámot. Később Knox üdvözli Floridát, ez lenne az a bizonyos egyeztető találkozó L.C. felvételéről, de Bobby Joe nincs sehol. Udvariaskodnak egy sort, Florida egy kávét kér, ha már Knox megkínálta. Knox nemcsak a kávét hozza ki, hanem elfilozofálgat azon, hogy talán a zsidók és a feketék hasonlóak, mindkét fajnak sanyarú a sorsa. Flo nem megy bele ebbe a témába, inkább beszéljenek az üzletről. Knox nagyon elmismásolja az üzleti részét, de Floridát nem veri át. Átverni, dehogy is, sőt, inkább hadd ismerje meg őt jobban, egy finom ital mellett alaposabban átbeszélhetnek mindent. Knox annyira belelendült Florida elszédítésébe, hogy a kezeit a nő derekára teszi, de Flo itt meghúzza a határt. A legutolsó pasit, aki kéretlenül érintette meg, azt lelőtte. Florida elsétál, Knox oda-vissza van, hogy mennyire belevaló egy nő. Florida ezek után elmegy az étterembe, ahol Hapék előadták a hangyás mesét, hát őt is alaposan megbámulják a helyiek. Telefonál, felhívja Hansont, de előbb végighallgatja az adminisztrátor kolléganő jó tanácsát, hogy lépjen túl Hansonon. Majd ha előbb beszélhet végre vele, jöhet Hanson, de a kedves kolléganő kint hallgatózik a másik telefonon. Hanson kimegy hozzá, elég volt egy szigorú pillantást vetnie a nőre, hogy az letegye a kagylót. Most, hogy végre nyugodtan tudnak beszélni, Florida beszámol, hogy itt van Grovetown-ban, de az ügyfele eltűnt. Hanson rendőr, kell a segítsége, jelezze a helyi rendőrségnek, hogy Bobby Joe eltűnt, keressék meg. Hanson azon kattog, hogy Florida jöjjön haza, leginkább hozzá, hiszen bébinek szólította. Flo tudja, hogy nem fog segíteni, így a saját kezébe veszi az irányítást, és nincs joga többé ahhoz, hogy bármilyen becenéven szólítsa őt.

5.png

A hívás után Florida letelepszik egy asztalhoz, Maude, a pincérnő egy kávét ajánl neki, magától és egész kedvesen. Sajnos megjött Klan vezér Brown, aki azonnal kiszúrja a fekete nőt az asztalnál és odaül, hiszen az az ő helye, amit Florida elfoglalt. Floridát nem rémisztette meg, a pultnál is van elég hely, Brown üljön oda. Brown-on látszik, hogy nincs hozzászokva, hogy a négerek visszaszóljanak neki, ám ekkor egy srác ront be, és jelenti, hogy valaki felakasztotta magát a hídnál. Flo odamegy,  Bobby Joe lóg onnan felakasztva, hát ezért nem jött el. Később Floridát Sneed tartja fel, mit keres itt, de Flo egyszerűen csak átsétál a kordonon, az ügyfele halt meg. Flo itt találkozik a Főnökkel is, Flo az FBI-t emlegeti, hiszen felakasztottak egy feketét a hídra. A Főnök számára ez csak egy egyszerű öngyilkosság lesz, karácsonyi magány és miegymás, de meglátjuk mit mond a halottkém. Florida is jöhet, hiszen azonosítani kell a hullát. A halottkémnél is öngyilkosságnak vélik az esetet, hiába vannak Bobby Joe csuklóján az árulkodó jelek, hogy valaki megkötözte őt, sőt alaposan meg is verték. Flo felismeri a nyilvánvaló erőszak nyomait, nyíltan megkérdőjelezi a trehányságukat. A Főnök meg őt cseszi le, sok hullát láthatott, ha ilyen biztos a dolgában. Eleget, hogy felismerje, ha valakit összevertek, majd felakasztottak, de az okos grovetowniak szerint Bobby Joe önmagát verte meg, kötözte meg és akasztotta fel. A Főnök látja, hogy ez a nő nem viccel, hajlandó annyi engedményt tenni, hogy megkéri a halottkémet, hogy az öngyilkosságot csak ceruzával írja be, ha a nyomozás mást mondana, akkor kitörölhessék. Flo telefonálni akar, a fizetőst a folyosón találja.

Flo be se tudja pötyögni a számokat, a Főnök máris leállítja őt, hiszen az FBI-t akarta felhívni. Erre semmi szükség, de Flo szerint ebben a városban mindenki hazudik. A Főnök szerint hiába ütné bele az orrát, Bobby Joe-t már nem hozza vissza. Menjen haza és ha valamit talál, fel fogja őt hívni. Floridát nem nyugtatja meg ez a válasz, de kénytelen elfogadni. Mindezt a történetet, Hap&Leo a magnóról hallgatták végig, majd jön egy másik felvétel, mintha valakit bepakoltak volna a csomagtartóba. Leo nyitja ki a csomagtartót, Hap oda se bír nézni, és mázli, senki sincsen benne, csak Florida bőröndje. Hap megkönnyebbül, de Leo nagyon dühös, hiába reménykedik, nem jutottak előrébb, csak a Klan karjaiba rohantak. Leo kiadta a mérgét, beülnek a kocsiba és eldöntik, hogy a következő lépés Hanson lesz, hiszen ő is nagy veszélyben lehet, ha a Főnök is benne van Florida eltüntetéseben. Sajnos a kocsival nem fognak kijutni az erdőből, kifogyott a benzin és az eső még mindig szakad.

8.png

Nézzük ismét Floridát, megérkezett Tim műhelyébe, Tim hozza a szokásos lüke formáját, mikor megismerkednek. Flo Bobby Joe szobáját akarja látni, de Tim nem engedheti be, a Főnök kérte ezt, nehogy eltűnjön valami. Florida egyszerűen lefizeti őt, amit elkönyvel majd Bobby Joe kifizetetlen szobájáért. Florida is szobát szeretne magának, meg olajat a kocsijába. A szoba oké, az olajra még várni kell, Flo ad még egy kis pénzt neki.  Flo bejutott Bobby Joe szobájába, elkezd keresgélni, a gitártokban talál egy üres titkos rekeszt, majd ismét magnóra mondja a gondolatait. A seriffnek tudnia kell, ki ölte meg Bobby Joe-t, sőt talán ő is benne lehet. Valakit találnia kell, akiben megbízhat. A következő reggelen Florida visszatér az étterembe, az egyik asztalnál reggeliző Reynoldsnak és Sneednek máris megakadt a torkán a falat, ahogy meglátták őt, Reynolds leginkább azon döbbent meg, hogy a nő visszatért, Sneed pedig leginkább a balhétól tart. Flo megkörnyékezi Bacon bácsit, de az öreg nem túl beszédes. Feltűnik mellette Belinda is, Flo épp felfrissíti a sminkjét és látja, hogy a fura lány nagyon nézi a rúzsát, odaadja neki, majd Belinda kirohan az étteremből. Brown is itt van, hiába ült Florida a pulthoz, ez is Brown helye, gyakorlatilag a hely Browné és a fehéreké. Flo ügyvédhez méltóan védi meg magát, joga van itt lenni és akár be is perelheti őt diszkriminációért. Reynolds azonnal ugrik, hogy védje a gazdit, de szerencsére semmi baj se lesz, Brownnak tetszett Florida pimaszsága, Bacon bácsi is jobban teszi, ha ügyesen szolgálja ki ezt a nőt, igaz az öreget „fiú”-nak szólította. Bacon zokon veszi ezt, semmi köze sincsen egymáshoz, hála az égnek Brown most humoros kedvében van, viszont Sneed nem akar balhét, kikéri Florida kávéját, hogy végre elmenjen és ne legyen balhé.

Sneed fuvarozta el Floridát a városhatárig, a Főnök egy másik kocsiból követte őket. Most már ideje, hogy hazamenjen, de Flo tudja, hogy a Főnök ellopta Bobby Joe felvételeit. Floridát a Főnök  beülteti a kocsiba, vissza se jöjjön, Florida pedig elindul hazafelé. Flo viszont cseles lány, autózik egy ideig, majd szépen visszafordul a város felé. Később Tim autómentője parkol le a rádió előtt, az anyósülésen Florida bujkál. Szerinte ha a Klan ölte volna meg Bobby Joe-t, akkor a felvételek még mindig a gitártokban lennének. A felvételek sokat érnek, hogy öljenek is értük, bárki is tette, azt akarta, hogy a Klanra terelődjön a gyanú, a gyilkos az lesz, aki a rádiós Knoxnak is el akarja adni. Knox viszont vitán felül ártatlannak tűnik, ugyanis bucira verték őt a stúdióban. Igaz, így legalább Florida is rá figyel végre. Egy bizonyos Cleavont emleget, zenész a Blind Tillie’s klubból és a L.C. Soothe felvételeket kereste. Ennyi is elég volt Floridának, irány a klub, ott Cleavon azt mondja, hogy Bobby Joe tartozott neki, és a felvételek sokat érnek. Knoxnál kereste őket, hisz úgy tudta, Bobby Joe neki adta el, de hiába kereste Knoxnál és verte meg a pasast, a felvételeket nem találta. Az énekesnő, Tillie elég jól ismeri a zenészeket, Cleavon a szíve mélyén jó ember, nem gyilkos. Bobby Joe is zenész volt, de más típusú, aki szerette ha szerették. Mostanában viszont balszerencsés volt és ennek köszönhető, hogy meghalt. Később Flo magányosan autózik, ám hamarosan felbukkan mögötte a fekete jeep és üldözőbe veszi őt. A jelenben a kocsiban Leo már rég elszunyókált, Hap újra és újra a felvételt hallgatja, igaz már a sírás határán van. Egy kicsivel arrébb Belinda ácsorog a szakadó esőben a fák takarásában, rálát a kocsira. Valahol, valamikor, valaki berakta az eszméletlen Floridát egy másik autó csomagtartójába.

Címkék: hap and leonard
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása