Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

S37X05 –Dzsekik és tojások és Brochachos

2018. október 28. 11:00 - Laura Ingalls

Natalia kiesése után Carl bemutatkozik a Narancssárgáknál megmaradt két Góliátnak. Kara a tanácson sokkot kapott, nem így kellett volna történnie, hanem ahogy megbeszélték, 3 Góliát vs. 2 Dávid, Cowgirl megy haza, sima liba. Lett volna, ha Alec nem lett volna. Persze nincs harag, ááá dehogy, csak az első adandó alkalommal fog Kara Alec ellen szavazni, amúgy minden szuper.

nyito.jpg

A Zöldek napfelkeltét néznek, csodás új nap kezdődik. Vagy mégsem olyan csodás? Néhány vágóképpel éreztetik velünk, hogy érkezik a vihar, sötét fellegek, nagy szél – CEO Natalie-t majd elviszi. Aki erre peckesen közli, imádja ezt az időjárást, legalább érzi, hogy él. Én viharos szél és villámlás nélkül is érzem, sőt anélkül is, hogy befagyna a seggem, de az ő dolga. Eközben az eső is elered, ami már nem olyan gyönyörűséges. Azt hiszem mennünk kéne – mondja a kamerásnak.

we_need_to_go.jpg

Hatalmas vihar támad, az eső vízszintesen esik az erős szél miatt. A Zöldeknél olyan víz áll a menedék alatt, hogy állnak mellette, mert azon ülni már nem tudnak. Mindenkiből csavarni lehet a vizet. A túlélők levelet kapnak: a szigeteket a következő órákban olyan erős ciklon éri el ami miatt evakuálni kell a játékosokat, amint véget ér az ítéletidő, folytatódik a játék. – Hogy Kara szája mindig tátva marad bármilyen meglepő dolog történik, ez hihetetlen, a múlt héten is bevágtam vagy 3 ilyen képet és jóval több volt. – RKT Christian összegez, most mindannyian Dávidok vagyunk és ő (az égre mutat) a Góliát. Jól mondja.

Másnap reggel mindegyik tábor siralmasan néz ki, állhatnak neki a 14. napon új menedéket építeni. Itt kérem a magyar (mostoha)testvérműsor Zsérémíje, a csigazabáló, aranylábú –jah, nem- focista már rég felkötötte volna magát. Dr. Alison úgy érzi mióta itt van egy élet eseményeit átélte: 2 ciklon, 1 orvosi evakuálás, 1 ember feladta, folyamatosan változnak a körülmények és csak azon múlik minden, hogy mennyire tudnak alkalmazkodni. Na ja, 1 millió dodó múlik rajta…

Itt az ideje egy jó kis challenge-nek. Helló-belló – üdvözli a játékosokat Jeff – vessetek egy röpke pillantást az új Narancssárga törzsre, azt mondták Nataliának tipli van. Szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik, kiesett egy GÓLIÁT WTF csináltatok??? – gondolja minden ex-Góliát, mert a matek nem adja ki hogyan lett 3-2-nél Natalia a kieső. Kara feltűnően csóválja a fejét, jelezvén ő nem tehet semmiről, ott sem volt. Oda se neki, jutalomjáték következik. Minden csapatból 2-2 játékosnak egy fejük fölött kifeszített hálóról kell leütni kb. 2 tucat kislabda méretű homokzsákot (a háló alatt állnak és alulról ütögetik bunkós végű oszlopokkal a zsákokat), majd miután összegyűjtötték a zsákokat egy 3. játékos csúzlival lövi ki azokat, hogy ezután beletaláljon 2 kosárba. Az első csapat pipiket kap –négyet, tojást tojót plusz egy kakast- jutalomként, a második helyezett pedig egy tucat tojást.

7_52.jpg

8_24.jpg

A háló alatt SWAT-os Dan és Pankrátor John a Zöldeknél, Filmes Mike és Nick a Liláknál és Alec és Davie Narancséknál. A Zöldek fejezik be először az első szakaszt, szorosan utánuk a Lilák, majd kicsit lemaradva a Narancsok. A csúzlizás előtt még ki kell bontaniuk néhány csomót, ami rögzíti a csúzlit, aztán lőhetnek. A Zöldeknél Dan kezdi a lövést, a Liláknál Princess lő. Egyik sem talál. Alec céloz a Narancsoknál és neki sikerül elsőre, már csak egyet kell találniuk. Cowgirl váltja a következő körre. Közben Princess szerez egy pontot, Nick váltja. Cowgirl lő és a 3. próbálkozásra kosár, ők nyerik a baromfikat. Cowgirl önkívületi állapotban ordítja, hogy: ez a csúzlis mókusvadászat miatt van! – yiha. SWAT-os Dan végre szerez egy pontot, de túl késő, Nick kosarat dob, a Liláké a tucat tojás.

Eufórikus állapotban a győztesek, Davie Kentucky Boiled Chicken-re vágyik és mindannyiuknak ezt kívánja, lakoma lesz, nem is vitás. Emellett azért megy a helyezkedés, vagyis Kara helyezkedik, miután Alec-kel már nem haverkodna a 2 estével ezelőtti blindside után. Próbálkozik Carl-nál, Davie-nél, Cowgirl-nél, mindnek ígér szóló szőlőt, mosolygó almát és csengő barackot, de Cowgirl rávilágít az egyetemes igazságra, a kétségbeesett ember kétségbeesett ígéretek tesz. Inkább Alec-et tartaná bent, mert Alec-nek az árulása után se kutyája, se macskája, Kara viszont ott hagyná Cowgirl-t tátott szájjal a faszerdőben ha a merge megtörténik.

Végre egy kis fehérje, a Liláknál is jó a kedv. Egészen addig, amíg Vezérigazgató Natalie be nem dobja a mai első bombáját, főzzük meg az összes tojást, MOST. Puerto Rico próbálkozna, hogy ha nem tesszük őket ki a napra, 1-2 napig elállnak. A főnökasszony hajthatatlan, NEM, megromlanak, most együk meg, PONT. Puerto Rico nem akarja elhinni, hogy lehet valaki ilyen fafejű. Filmes Mike szerint mesterien barátságtalan. Szerintem is. Puerto Rico-val ezután arról beszélnek, hogy nem akarnak tovább egy levegőt szívni a Vezérigazgatóval és készen állnak a CEO mentes survivor-re.

16_35.jpg

Épül az új menedék a 15. nap reggelén. A Zöldek harmadjára fognak neki a mutatványnak. Pankrátor John, SWAT-os Dan és RKT Christian dolgoznak keményen és erősítik a köteléket. Dan hízeleg RKT Christian-nek: tudod mi az a Ka-Géniusz? -Nem.- Az eggyel jobb, mint a sima géniusz és te bizony Ka-Géniusz vagy! - Hát köszi, megtisztelsz.- Sőt, része vagy a Brochachos-nak is! /Muchachos->Brochachos=Pankrátor John, SWAT-os Dan és most már RKT Christian./ - Ó igen? Kiváló! Én leszek a HAS (Head of Awesome Staff) a Brochachos-ban jó? – mondja lelkesen RKT Christian és biztos vagyok benne, hogy tényleg fantasztikus dolgokat fognak csinálni.

SWAT-os Dan arról beszél a riportban, hogy igyekeznek bevonni Christian-t, tagja ő is a Brochachos-nak, ezzel viszont Gabby perifériára szorul és egy esetleges tanácson őt fogják kiszavazni. Viszont ahhoz, hogy ez biztos legyen és nehogy előkerüljön Gabby zsebéből egy rejtett védettségi medál, Dan-nek fel kell áldoznia magát és fel kell kutatnia – hiszen új szigeten vannak és ez evidens, hogy van valahol egy elrejtett védettség. Szóval Dan keres és keres és keres és talál. Egy zöld madzagot rátekerve egy bambuszra. A bambusz üregében pedig üzenet: a védettségi játékon itt és itt (rajzzal illusztrálva) megtalálod az idolt. Ha elég bátor és merész vagy, tied a védettség. Zsír! Akkó’ irány a védettségi játék!

19_58.jpg

dan_orul_idol.jpg

A mai védettségi játékon át kell mászniuk a törzseknek egy háromszög alakú akadályon, majd felemelni és nekidönteni egy létrát egy emelvénynek. Egy-egy játékos felszalad a létrán, ledob a többieknek egy kötelet, amit meghúzva ők felhúznak egy hidat. A hídon átszaladva mindenki lecsúszik egy póznán. Majd egy játékos kiszabadít egy golyót egy zsákból és ezt egy trükkös kígyó formájú „labirintuson” juttatja el a kígyó fején lévő lyukba. Az első két csapat védettséget kap, az utolsók tanácson szórakoztatják Jeffet este. A magyarázat közben megmutatják nekünk a rejtett védettségi medál helyét, kíváncsi vagyok megszerzi-e Dan.

21_39.jpg

Jeff visszaszámol, uzsgyi! Narancs, Zöld, Lila a sorrend. Carl ér fel először az emelvényre és dobja a kötelet Narancséknak, Gabby szorosan utána a Zöldektől. Ők már felhúzzák a hidat, mire PuertoRico felér a Liláktól. A Zöldek egy hajszállal átveszik a vezetést a Narancsoktól a hídon átfutva, a Lilák kicsit lemaradtak. Gabby megszerzi a golyót a Zöldeknek, Pankrátor John megy „kígyózni”. Kicsit lemaradva kezdi az utolsó szakaszt Alec a Narancs oldalon és Nick a Liláknál. Mindenki a srácokra koncentrál, nagyon izgalmas a feladat, ám Dan az ajkát harapdálva azon gondolkodik hogyan szerezze meg a védettséget. Elkezd hátrafelé araszolni, majd gyorsan leguggol az idol mellett, egy gyors mozdulattal kipattintja a rejtekéből, sutty bele a gatyába és ezzel kettő azaz kettő darab rejtett védettségi nyaklánca van és már ott izgul a többiekkel újra Pankrátor Johnért. Ügyes.

Visszaérve a Lilák Góliátjai gyorsan megbeszélik, hogy PuertoRico-t küldik haza, mert sem a táborban, sem a challenge-eken nem hasznos, Nick-re viszont szükség van. Majd picit később Princess közli CEO-val csak úgy mellékesen, hogy neki kell PuertoRico dzsekije. Ööö…azt hogy? Princess fázik, nem bírja a klímát. Vezérigazgató Natalie visszakérdez, szeretnéd, hogy megszerezzem neked? Jó lenne – mondja Princess (meg a főnyeremény is jó lenne, mondom én). Miss Natalie akcióba lendül és rá akarja izzítani Nick-et a kabát ellopására. Nick persze értetlenül néz, hogy: eszednél vagy asszony? Nem lopok. Sosem, semmikorsem, sosenem, haggyá’ békébe’! Jól van, jól. Akkor add ide a tiedet Nick fiam. – veti oda félvállról Miss Natalie. Kérsz? Kapsz, csiga-biga faszt – mondja erre Nick. Vezérigazgató Natalie visszakérdez, hogy megér ez neked 1 milliót? Nick ezt már nem bírja befogadni, hogy megzsarolják egy kabáttal, a „beszélgetést” lezárta.

princess_jacket.jpg

Nick és Filmes Mike megint arról beszélnek, hogy ki kell szavazni Vezérigazgató Natalie-t mert egy kibírhatatlan perszóna. Filmes Mike arra kéri Nicket, hogy győzze meg Princess-t, hogy szavazzanak mind Miss Natalie ellen. Princess megértőn bólogat, de rá van írva a fejére, hogy 3-2, hülyék vagytok??? A riportban mondja is, hogy 8-7 az arány Góliáték javára, ha kiszavaznák Vezérigazgató Natalie-t akkor 7-7 lenne, ami túl kockázatos. Nem lehet hibázni, ez egy nehéz döntés. Ezen agonizálva indulunk el a törzsi tanácsra.

pok.jpg

Jeff felteszi a kérdést, mennyire fontos a mai szavazásnál, hogy 3-2 az arány a régi Góliát törzs javára? Princess válaszol: nagyon. Csak ez számít, Góliátnak erősnek kell maradnia. PuertoRico rámutat: ezt hajtogatjátok folyamatosan, de honnan tudjátok, hogy Góliát még mindig létezik? Halló, van otthon valaki? Ad.1: 3 külön törzs lettünk, ad.2: Nataliát is kiszavazták és ő is Góliát volt – jó estét kívánok! Vezérigazgató csitítja PuertoRico-t, hogy Góliát bizony erős és létezik és ő hisz benne és akkor úgy is van. Már ne is haragudj muter, de téged akartak kiszavazni az első tanácson nem? – kérdezi Puerto Rico. Natalie átmegy szarkasztikusba: mindig bajban vagyok a tanácson, nem Jeff? és mosolyog mellé elnézően. Jeff: ez új neked Natalie? Ó hogyne! Sosincs dráma körülöttem, soha! –közben reped a mennyezet felettem… PuertoRico olyan arcokat vág, egyre jobban csípem. Otthon ugyan Miss Natalie a főnök, de sokkal kevésbé irányít, mint gondolnánk. (Persze, az ő fejében biztos így van.) Vezérigazgató Natalie maga hozza fel a Tojás-gate-et példának. Hiba volt, megint ugyanaz az értelmetlen vita.

Princess és Filmes Mike is hangot ad Vezérigazgató Natalie-val kapcsolatos gondjaiknak, bár nagyon diplomatikusak, Miss Natalie nem is igazán veszi fel a kritikát. Jeff hívja fel rá a figyelmét, hogy úgy tűnik a többieknek gondjaik vannak veled. Gondok Jeff? Csak nem mindenben értünk egyet, nem ugyanaz, ne keverd a szezont a fazonnal! Jeff is arcokat vág, belemegy a játékba. Nick behozza a kabát témát, mire Natalie úgy kezdi az indoklást, hogy ő üzletasszony. Ez a kabát neki alku tárgya volt, nem pedig zsarolás, ahogy Nick értelmezte. Mondjuk, ha nekem állnak, hogy „ideadod a kabátod vagy kiszavazunk” én is pont úgy venném, hogy éppen alkudozunk… Princess nagyon lapít, de Natalie odafordul, hogy egyébként nem akarsz ezzel kapcsolatban mondani valamit galambocskám? Jah dehogynem, épp azon voltam. Majd beismeri, hogy Miss Natalie neki akart kabátot csencselni, mert fázik, de ő nem buzdította a Vezérigazgatót, hogy ilyen aljas eszközöket használjon – nos nem is akadályozta, némán állt mellette. Nah száz szónak is egy a vége, szavazás.

Szokásos kérdés: van nálatok idol? Nincs? Első szavazat: Miss Natalie, majd PuertoRico, majd megint Miss Natalie és a szabályosság kedvéért Puerto Rico. 2-2, vajon mit rejt az utolsó CETLI? A 6. kieső: Vezérigazgató Natalie. Whoopsies! Ezt úgy hívják szakszóval, hogy b e s z o p á s .

whoopsies.jpg

42_25.jpg

Princess jó érzékkel megöleli a kiesőt, majd rárepülne a KABÁTjára. Szólítgatja Natalie-t, aki a füle botját sem mozdítja, szarik ő már a farmra és viszi a kabátot vissza Los Angeles-be. 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2018.10.28. 15:57:33

Direkt lett csak "S37x05" a címben? :P

Szóval, kibeszélő:
Szépen felvezették a vihart a napsütésből való átmenettel. Natalie nem százas, hogy neki tetszik ez az idő. Az egyik kollégámra emlékeztet :D Én amúgy kajak fürdőköpenyben jönnék a játékra, az elég multifunkcionális ruhadarab. Volt már ilyen, hogy evakuálni kellett mindenkit a vihar miatt? Nekem nem rémlik… (Survivor – Global Warming) …kár, hogy nem mutattak jeleneteket onnan, ahol a vihar alatt éltek.

Reward:
– Na végre van külön reward challenge!
– Tényleg érdemes volt nézni a Goliath-os arcokat Natalia kiszavazásának hírére, főleg Angelináét :D
– Vicces, a magyar verzióban is pont most fogtak tyúkot (vagy mit), erre itt meg az a nyeremény :D Davie-től a “Kentucky Boiled Chicken (KBC)” dumán felröhögtem :DD
– Amúgy ha már hús, Angelina komolyan vegaként eljön a Survivorbe? Az merész…

Vegyes & immunity:
– Egyre jobban sajnálom, hogy Christian az izomsrácokkal spanol, persze vicces a Brocacho-zás, de sokkal jobban szeretném, ha Gabby-vel egy erős páros lennének, és inkább Allisonnal fognának össze, mert így ha neadjisten vesztenek egyszer, tuti Gabby megy…
– Dan bevallása szerint keresi a zöld színű dolgot a qrvanagy dzsungelben. Az igen! :D A challenge közbeni idol mondjuk mindig királyság, lehet izgulni – most simán behúzta, és már kettő van neki, ez úgy lenne ütős, ha Karával post-merge újraegyesülnének és még meglenne mindkettő.
– Hú, de rohadt szoros volt a challenge vége, de a Tiva csapat behúzta, majd’ levert a víz, számításba véve, hogy a számomra legkevésbé szimpatikus játékos volt pengeélen az egyik esetben, és a legszimpatikusabb lett volna a másik esetben (ha nem a lilák vesztenek)…

Várható volt, hogy Natalie nem sokáig kibírható, de azt nem igazán értettem, miért kéne ellene 4:1 (mármint Mike-ot ÉS Angelinát is meggyőzni), végül legalább az egyiknek volt esze. A Jacketgate meg…no komment, sírva röhögtem a végére, én ezentúl Nick vagy Lyrsa helyében simán immunity jacket-nek hívnám :DD És tényleg az volt a slusszpoén, hogy Angelina megpróbálta elkérni az éppen távozó Natalie-től is, besz@rás :DD Nagyon fázhat a lány…
Szóval na, a “Goliath strong” érv valahol jogos, mert egyenlő lett így, de van az a kiállhatatlanság, amikor (ahogy Jeff fogalmazott:) a törzsi harmónia oltárán fel kell áldozni a számokat.

#hétidézete:
“You could make a preacher curse” :DDD /Nick a szavazás közben Natalie-ról/
(meg a fenti KBC :D)

tar 2018.10.29. 06:12:59

No végre! Nem zökkent ki a világ a helyéből, az emberi szociális folyamatok még mindig logikusan működnek, bevált az előre megjósolható vég és CEO Natalie kiesett.
"Gyászbeszéd és megemlékezés" róla: Emberileg "örülök" neki, "cirkusznézőként" kicsit sajnálom: a fantáziadúsabb, stílusosabb cirkuszcsináló közé tartozott, aki végre nem érzelmi kitörésekkel és dedós, paranoid gyanúsítgatásokkal cseszegette a társait, hanem egy egész egyedi stílusos, végtelenül nyugodt, határozott, passzív-agresszív módon. Érdekes volt, na! (ettől függetlenül az ég mentsen meg ettől a típustól!)

Gabby-re (és kicsit Christian-re is) kicsit dühös vagyok: valszeg nem hülye nő, sőt.. Mégis ott van egy új szigeten, nyilvánvalóan a legnagyobb célpontként, ezt pontosan tudja is és fél is tőle és mégis: eszébe nem jut rejtett védettséget keresni. Ekkora amatőr hibát!
Helyette az amúgy is tök jó helyzetben lévő Dan az egyetlen, akiben felötlik az ötlet, hogy: "Nahááát... Új sziget - lehet, hogy ITT IS el van rejtve valahol egy védettségi totem, ahogy az ÖSSZES TÖBBI táborhely körül az eddigi ÖSSZES ÚJABB ÉVADBAN?" És tényleg el van rejtve egy védettségi totem(hez vezető nyom), szörprájz-szörprájz!

Viszont ezeket a játék során titokban, szinte a többiek orra előtt megszerzendő védettségi idolokat nagyon-nagyon szeretem - a műsor egyik legizgalmasabb és leginnovatívabb részének tartom. Végre nem "csak" megkeresni kell a védettséget és kvázi "ingyen", biztonságban megkapod, hanem nem kevés kockázatot kell vállalnod a birtoklásáért azzal, hogy a többiek jelenlétében (csaknem szeme láttára) kell valahogy észrevétlenül megszerezned. Az évadok legizgalmasabb részei ezek számomra, ez esetben bárkiről legyen szó (még ha számomra nem is annyira szimpatikus játékos) nagyon-nagyon szorítok neki - eddig mindenkinek sikerült ez a mutatvány, de mindig nagyon izgi :)

Dávidéknak amúgy eszméletlen mázlijuk volt eddig, hogy a 3 Góliát közül mindig volt 1, akit min. 1-1 Góliátos társa annyira nem tudott elviselni, hogy inkább Dávidékkal szavazott.

@enzo23: Azt hiszem pont az előző évadban volt, hogy ciklon miatt - ha jól rémlik - 3 teljes napra evakuálni kellett a csapatokat. Akkor otthagytak néhány kamerát és nagyon jó felvételek készültek arról, hogy mi történik ciklonban a táborhelyeken.

enzo23 2018.10.29. 20:17:45

@tar: bakker, akkor annak rémlenie kéne, ha pont az előzőben volt :O na mindegy...

a challenge közbeni idolokkal kapcsolatban meg abszolút egyetértünk :)

Laura Ingalls 2018.11.05. 17:32:49

@enzo23: Így sikerült, siettem. :p
süti beállítások módosítása