Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SWAT 2x03 – Mindent semmiért

2018. október 26. 15:00 - szde

Rögtön belecsapunk a lecsóba, Nia tárgyalásánál járunk, idős embereket dobálnak Molotov-koktéllal, ez most történik, legalábbis Jimmy-ék is indulnak a helyszínre, bár nem az ő körzetük, majd az utolsó áldozatunk, Andrea, aki a férjéhez és a gyerekeihez igyekszik haza, egy rosszarc a kocsijába dobja a koktélt. A nő bepánikol, jó hogy, majd nekihajt egy oszlopnak, kocsi felrobban, SWAT úton. Jimmy-nek megjött, mert semmi sem tetszik neki, amit Társ mond, a tettes bemenekült egy fészerbe, a csipetcsapat már készen is van az elfogására.

vlcsnap-2018-10-22-18h53m11s209.png

Közben kiderül, hogy Andrea volt a koronatanú Nia ügyében, aki két órán át tanúskodott az előző részben. Jimmy kedvét az sem vidítja fel, hogy Chrisen kívül senki más sem szól hozzá, de még csak biccenteni sem biccent (Luca, kérlek), pedig a török ügy óta azt hittük (én és Jimmy), hogy fejlődés állt be. Érkezik a tévé is, akik a gyászoló férjet zargatják, Deac lép közbe, de pont megtalálják a tettest, így élőben adja le a riporternő az elfogást. Hogyan értek oda ilyen gyorsan, merül fel bennem a kérdés.

Nia az HQ-n, Hondo-val beszélik meg az esetet, az ügyésznő nagyobb halra vadászik, politikusokra, és most jól áll az esküdtszék, egy újratárgyalást nem biztos, hogy megnyerne. Jess biztosítja, hogy a csapat rajta lesz az ügyön, és vigyázni fognak az esküdtek családjaira, az esti rosszarc pedig már ki is került a sittről, így Hondo női kézenfogva sétálnak el a bíróig házkutatási parancsért.

vlcsnap-2018-10-22-18h54m35s344.png

vlcsnap-2018-10-22-18h54m58s442.png

Chris szerint Jimmy-nek esélye van visszakerülni a csapatba, amihez az első lépés egy bocsánatkérés Hondo-tól, amit Jimmy férfibüszkesége nem enged. Deac szerint a srác még nincsen kész a csapatra, mindenkit hibáztatott, csak saját magát nem, ez pedig hiba. Mert eddig senki sem látja, mit adhat a csipeteknek Jimmy Street, csak Chris. Hondo a nővérével telefonál, úgy tűnik, apuci kocsijával gáz van.

Az öreg az utcán baktat felfelé, amikor befut a fia meg Deacon, aki eddig még nem találkozott a férfivel. Az autót amúgy a garázsból lopták el, valószínűleg az óvadékügynök, de nem Hondo Sr volt letartóztatva, hanem valami nő unokáját, egy semmi ügy miatt vitték be, és mivel a munkájában nem hagyhat ki egy napot, az öreg meg jófej volt, és kiváltotta. A tag amúgy szabálytalanul közlekedett gyalogosan, a bíróságra meg egy hónap múlva van időpontja, bűnösnek meg mégse akarta Hondo Sr, hogy a tag vallja magát. Hondo a kezébe veszi az ügyet, mert ismer valakit az ügyészeknél. (Valakit…)

vlcsnap-2018-10-22-18h55m33s996.png

vlcsnap-2018-10-22-18h55m49s730.png

vlcsnap-2018-10-22-18h55m55s314.png

Jess és Nia a bírónál, rádumálják, hogy aláírja a házkutatásit, Hondo-ék máris a helyszínen vannak, a Vádlottal beszélgetnek, aki amúgy Andrea főnöke volt, és irritáló pöcs feje van. HQ-n Victor Jess-szel beszélget a konyhában, hogy a megszorítások miatt a faszacsávókat, azaz kommandósokat, azt a 2*6=12 főt is le kell építeni, és visszasorolják őket egyenruhássá. Jess szerint ez csak pletyka, de Victor is hallotta már a nevét azon a bizonyos listán, és érthető módon aggódik. Hicks épp most ért vissza a költségvetési megbeszélésről, ami mehetett volna jobban is, majd Jess rákérdez a listára.

Hicks elmondja, hogy a nőt már így is elég támadás érte a javaslatai miatt előző évben, de még semmi sem végleges, azonban a vezetés több rendőrt akar látni az utakon. Chris és Victor már egy esküdt családja előtt őrködnek, amikor befut a két bérgyújtogató, és üldözésbe kezdenek. Amiből baleset lesz, és Chriséket feltartják. Bérgyújtogatóink saját módszerükkel égetik el a bizonyítékot (aka autót), egy nő is megsérül közben, Victor pedig megy, és nyugtatja, hogy a segítség úton van.

vlcsnap-2018-10-22-18h56m23s765.png

vlcsnap-2018-10-22-18h56m49s841.png

vlcsnap-2018-10-22-18h57m07s875.png

A bérgyújtogatók saját szállásukon pakolnak (majd gondolom molotovoznak egyet), ami egy benzinkút környékén található (végül is jogos), ugyanis a csipetcsapat máris ott van. Victor elszúrja a kamera behelyezését, mire Luca egy füstbomba elhelyezésével reagál, a két tag pedig nem akarja feladni magát, a menekülés mellett dönt az egyik, a másik meg kimászik a nyitott kapun, végül a másik is feladja. A benzinkút pont azon a területen van, ami a Vádlotté (micsoda véletlen egybeesés), még az örmény maffia is benne van, Hondo pedig kapja az sms-t, hogy az esküdtszék döntött.

Deacon jótékonykodik Andrea férjével, a gyerekeik kábé egyidősek, Nia pedig nem aggódik amiatt, hogy a rövid gondolkodás bűnös ítéletet vonz általában, és a halott nőt is eléggé kedvelte. Sőt, a medve bőrére is előre iszik, vagyis csak egy randit beszél meg Hondo-val, aki most nem aggódik a happy hour miatt, és hiába volt a kalandjuk egyéjszakás, ők is látták a Kétéjszakás kaland című filmet.

vlcsnap-2018-10-22-18h57m38s375.png

vlcsnap-2018-10-22-18h58m18s401.png

vlcsnap-2018-10-22-18h58m27s021.png

A tárgyalóteremben jön a meglepi, ugyanis az esküdtek nem döntést hoztak, hanem vakvágányra futottak, és bár döntést hoztak, nem olyat, amire számítottak. Vádlott összenéz egy helyes faszival bőrdzsekiben, akit Hondo-ék elkezdenek követni, mindenki megvehető, ugye. Prokopp Dóra is megmondta, van az a pénz, amiért korpásodik a haja. Bőrdzseki közelről már nem is néz ki olyan jól, és azzal a kopasz taggal beszélget, aki átadta a bérgyújtogatóknak a lakcímeket. Kopasz ismeri Hondo-t, mert hát az információ hatalom.

Nia pakolja el a jegyzeteit, amikor jön a törvényszolga, hogy egy borítékot talált az esküdtek szobájában, pedig kétszer is ellenőrizte a helyiséget, sőt, be is zárta az, mielőtt beengedte volna a tizenkét dühös embert. A borítékban újság volt, főcímként pedig Andrea gyilkossága és a tanúk házainak megtámadása – ezért nem hoztak ítéletet.

Andrea férje a saját kezébe vette az irányítást, Vádlott házánál van, Jimmy pedig akkor fut be, Jess-nek mondja el a szabadidejére vonatkozó terveit: önként besegít a kommandósoknak, amiről a nőnek nem is kell tudnia. Kopasz elfogta Andrea férjét, kicsit össze is verték, Vádlott pedig nem akar több testet látni. De hát az üzletet is ő szúrta el, közben pedig a csipetcsapat behatol a házba.

vlcsnap-2018-10-22-18h58m32s683.png

vlcsnap-2018-10-22-18h58m43s018.png

vlcsnap-2018-10-22-18h58m58s480.png

Kopasz kinyírná Andrea férjét, mögöttük meg már felsorakozott az egész team, csak a megfelelő pillanatra vártak. Vádlott ügyvédet cserélt, a régi csak fehérgalléros ügyekre szakosodott nem rablásra meg gyilkossági kísérletre, Nia pedig most jelenleg a pasas egyetlen, de egyben legjobb barátja. Vádlott végül vallomást tesz, de az ügyésznő nem elégedett. Amúgy beszélt az ismerősével, a unoka ügyét ejtették, a nő szerint szomorú, hogy külön vannak kezelve a gazdagok és a szegények, rájuk más szabályok vonatkoznak. A hotelbeli tali azért még áll.

Jess elmondja Hondo-nak, hogy Jimmy bent járt, önkéntesnek jelentkezett, próbál piros csillagokat szerezni, Hondo köszöni az infót, de nem tud most vele mit kezdeni. Victor is megtudja, hogy tényleg van lista, de Jess harcolni fog minden egyes névért, ami azon rajta van, és most a munkára kell koncentrálni. Hondo és Hondo Sr jönnek a kocsiért, de az már el lett adva, de a hétszáz dollárt érte megkapja. Hondo-nak máris van ötlete, ugyanis GPS nyomkövetőt rakott a kocsiba még anno, így le tudják nyomozni az új tulajt, és visszavásárolni a kocsit.

vlcsnap-2018-10-22-18h59m22s634.png

Deacon hazahozta Andrea férjét, aki igazságtalannak látja a dolgokat, Deac pedig felhívja a férfit következő nap, ez itt egy csodás barátság kezdete. Hondo és az öreg már az új tulajok előtt várakoznak, Hondo Sr nagyon szerette a kocsit, és hát kicsi Hondo élete is annak hátsó ülésén kezdődött. TMI, reagál fő-főhősünk, az óvadékügynök pedig megtartotta saját magának a járgányt. Hondo átnyújtja a 700 dolláros borítékot, a kocsi akkor már Hondo Sr-é, akit nem kell hazakísérni.

Hiszen Hondo-ra vár Nia a hotelben.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása