Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hap and Leonard 3x03 - T-Bone Mambo

2018. október 26. 12:00 - Szencsike

Este van, Hanson úton van Grovetown felé. Egy fatelep címerét viselő teherautót követ (Brown karácsonyfája), de a szél leviszi a kocsi tetejéről a fedőfóliát és pont Hanson szélvédőjére tapad, le is csúszik az útról, bele egyenesen az árokba. Talán őt is elérte az Ördög ezzel a véletlen balesettel… Lássunk egy sokkal kellemesebb jelenetet, Hap és Florida ébrednek egymás mellett, apró semmiségekről beszélgetnek, de ha Hap meg akarja találni Floridát, akkor ne várjon tovább. Hap ekkor ébred fel a csúnya valóságban, a lepukkant ágyában és tök egyedül. Habár mégsem, Flo ott áll a sarokban, csupa sár, a szemei kifordultak és Hap segítségét kéri. Na, ez az összes jelenet volt a  teljes álom, Hap végre tényleg felébredt.

1.png

Ébresztőnek ott van még a kalapácsoló háziúr, Tim, épp a generátort javította, kalapáccsal, mert a víz belefolyik a tankba, ha nagy eső volt. Hap nem kíváncsi a magyarázatra, bár szegény Tim inkább csak azért dumált ennyit, mert van aki meghallgatja végre. Tim szerint Leo már kora reggel elment a fekete negyedbe, Hapnek azt üzente, ne merészeljen utána menni. Hap kocsija még nincsen kész, de mindegy is a dolog, mert Reynolds rendőrnő érkezett meg. Hap „barátját” keresi, Hap köszöni, hogy ilyen jót feltételez róla, hogy Leo az esete lenne. Nézzük Leót, a folyó mellett két kisgyereket vesztegetett meg egy kis pénzzel, hogy együtt keressék meg az öreg urat, aki városi étteremben dolgozik. A fekete negyed határozottan élettel telibb, mint a civilizált fehérek lakta rész, és Leót egy rakás gyerek kíséri el az öreg úrhoz. A gyerekek a templomhoz vezették el Leót, az öreg Bacon bácsi ott lesz bent.

2.png

Hap és Reynolds rendőrnő a szavaikkal dugják csak egymást, tagadhatatlan, hogy a nő hatással van Hapre, akit még le is tartóztat. Hapet beülteti a kocsiba, majd útközben valahol az erdő mellett látjuk a szedáltnak tűnő lányt. Hapet egy fatelepre viszi, ez pedig a Brown karácsonyfája nevet viseli, micsoda véletlenek vannak. A főnök, Mr. Brown látni akarja Hapet, milyen fura, a fekete jeepes összevert pasasok is ott vannak és Mr. Brown első látásra egy pszichopatának tűnik. Menjünk vissza a jelenbe, Leónál a két Házőrző táncversenyt rendez, a frissen ébredt Leo csak egy legyintéssel intézi el a vidám párost, majd visszamegy a szobájába. Öltözni kezd, de a mozdulatai nagyon lassúak, nem is van itt fejben. Előkerül a kitüntetése, amit Vietnamban kapott, és a szoba másik sarkában megszólal a régi, katona önmaga, a plecsnit azért kapta, mert megmentette a társai életét. De a régi Leónak már nyoma sincsen a jelenlegi Leóban.

Menjünk vissza a grovetowni  feketékhez, az öregúr nem csak halottakat öltöztet, nem csak szakács, hanem a templomi zenekar oszlopos tagja is, mint gitáros, épp próbálnak. Az öreg nem örül, hogy megzavarja a próbát, de attól se lesz jobb a kedve, hogy Leo elhozta a szalvétát, az öreg írta a figyelmeztető/fenyegető üzenetet. Tud valamit, de ha Leo is bajba keveredik, azzal nem old meg semmit, és segíteni se nagyon akar. Leo Tamás bátyának hívja, az öreg megsértődik, kikéri magának, harcolt a második világháborúban! Leo meg Vietnamban, de akkor sem fogja etetni a Klant. Az öreg szerint harc nélkül sokkal egyszerűbb lenne az élet, de Leo meg akarja találni Floridát, és ha nő tényleg halott, akkor azért valaki fizetni fog. Mert Leónak is kell egy golyó a fejébe, ha a Klan megtalálja őt, de akkor a semmiért fog meghalni.

6.png

A fatelepen Mr. Brown épp valami vadat nyúz, elég fenyegető a külseje így csurom véresen, de Hap nyugis. Brown azért osztja ki őt, mert a két jeepes faszinak ő a főnöke, és nem tetszett, hogy megverte az embereit. Bocsánatot kérni itt nem elég, egyszerűbb lenne, ha elmennének ebből a békés kisvárosból. Hap előtte megkeresne valakit, és ha tud valamit a nőről, mondja csak. Brown szerint Florida sokak tyúkszemére rálépett, igen, mert ügyvéd, ők általában ilyenek, még a fekete, női ügyvédek is. Brown elkezd filozofálni a fehérek felsőbbrendűségéről, nagyon nem tetszik neki, hogy a feketék szép lassan beszivárognak mindenhová, a szórakoztatóipartól kezdve a Kongresszusig. Ha a fehér ember valahol munkát talál, akkor jótét lelkek a feketéknek is átadnák a munkát. Hap jól mondja, borzalmas ember a pasas, hiába hivatkozik a Bibliára. Brown képtelen megérteni, hogy Hap miért áll a feketék mellé, Hap képtelen őt megérteni, szóval parttalan a vita. Brownt elkapta a karácsony szelleme, kifizeti a szétvert kocsit, csak vigye el a néger haverját a városból, mielőtt valami olyasmi történne, amit nem tud visszacsinálni. Hap távozóban még feltesz egy kérdést, mit akar valójában Brown ezzel a sok marhasággal, mit akar elérni? A pasas egy komoly náci külsejével rendelkezik, ehhez is méltó választ ad. Hap továbbra sem érti, viszont kap 24 órát Browntól, hogy eltűnjenek a városból. Odakint Reynolds rendőrnő szolgálatkészen vár rá, még a kocsi ajtaját is kinyitja Hap előtt, de ezúttal ő inkább a sétát választja.

7.png

Hap egyenesen a rendőrségig sétált, és az élénk tiltakozás ellenére egyszerűen besétál a Főnökhöz. Ő is azzal kezdi, hogy miért nem ment el, de Hapet mit sem érdekli ez, megvádolja Brownt és az embereit, hogy valaki közülük megölte Bobby Joe-t. Florida eljött a városba, elkezdett mélyebbre ásni az ügyben és emiatt őt is megölték. A főnök állítja, hogy ő maga kísérte ki Floridát a városból, de Hap szerint akinek egy fatelepe van, ott könnyen eltüntethet egy embert, főleg ha az aprítógépet is használja. Hap szerint itt két dolog lehetséges: Brown, az emberei, Reynolds rendőrnő és a Főnök is részt vettek a gyilkosságban és annak az eltussolásában, vagy egész egyszerűen a Főnök egy lusta, szemét, rasszista zsaru, aki simán elfordítja a fejét, ha ilyesmi megtörténik. A Főnök kikéri magának a lusta jelzőt, ha Hap azt hiszi, jobb nála, hát téved! Akkor meg segítsen megtalálni Floridát! De nincs kit megtalálni, mert nincs a városban! Mert már sehol sincsen, azért! Sajnos a kiabálásnak volt egy fül- és szemtanúja is, Reynolds épp ekkor kávézgatott a főnök ablakos irodája mellett, pár kínos pillantás után arrébb sétál a nő. A Főnök a fekete negyedet ajánlja most is, a nő ott bujkál, de látva Hap elkeseredettségét, Sneed tényleg igazat mondott Florida+Hap+Hanson háromszögről. A Főnök biztos abban, hogy Florida előkerül, ha ő maga is elő akar kerülni, addig rejtőzni fog. Hap átgondolja a szavait, ám meglátja egy fiatal, de fogyatékos fiú képét a Főnök asztala mellett. Nem az unokája, a fia, aki már halott, Hap pedig tűnjön el végre!

8.png

Hap az út mentén gyalogol az erdő mellett, szerencsére felveszi őt egy kocsi, ahol a platón a szedált lány is ott hever, a sofőr pedig az étteremből a pultos-pincérnő, Maude. Hapnek feltűnt a furcsa lány, szinte mindenhol ott van, a neve Belinda. 5 éve tűnt el, akkor csak 11 éves volt, hónapokig nem tudták, hova lett, mindenki halottnak hitte őt, mire előkerült, de senki sem tudta, mi történt vele. Maude biztos abban, hogy ez a lány mindenről tud, ami a városban történt. Hap megkérdezné a lányt, hátha tud valamit az eltűnt barátjáról, de Maude szerint felesleges lenne, mióta előkerült, azóta meg se szólalt. Hap visszatért a motelba, szerencsére Leo is hazatért, megnyugszik, hogy túlélte a kalandot ő is. Elmeséli neki, hogy küldte el a francba a helyi Klan vezért és beszámol a Főnökről is. Leo elmeséli Bacon bácsit, a templomban találta meg, ezt a részt viszont Hap nem érti, a feketék és a templom. Mert ezt az egy dolgot nem tudták tőlük elvenni a fehérek, ez szent igaz. Viszont Bacon bácsi látta Floridát a helyi bárban.

Nézzük ezt az emléket, Florida a Blind Tillie's nevű helyen beszélget néhány helyi hölggyel, Bacon bácsi a bárpultnál figyelte őt, Bobby Joe-ról érdeklődött szinte mindenkitől. Ez karácsony este történt, és állítólag a Főnök ez után vitte el a városhatárig Floridát. Szóval valaki hazudik, de ebben a városban ez nem újdonság. Akkor az urak következő útja a bárba vezet, szerencsére a kocsi is elkészült, Tim szívesen dumcsizna még velük, de a küldetés az küldetés. Este, titokban a Főnök kiment a fatelepre, és alaposan megszemléli az aprítógépet. És igen, a szerkezeten ott van az árulkodó vérfolt. A heresérves Főnök ugrik egy nagyot az ijedtségtől, mert az épület lámpái felkapcsolódnak és Brown lép ki a teraszra. A Főnök elismeri, hogy az eltűnt ügyvédnő miatt van itt, akit a Klan tényleg megfuttatott egyik este. Az eltűnt nő ügyvéd, előbb-utóbb keresni fogják, és lám, itt is vannak, Brown pedig hiába valaki, nem áll a törvény felett. Ám Brown számára ez csak felesleges szócséplés volt.

11.png

Hapék elmentek a Blind Tillie"s-be, Leót egy saigoni bárra emlékezteti. Leo gondolatai a halálon járnak, Bobby Joe, Florida halottak, az átok valódi. Nem, kamu, de Hap ugyanezt mondta régen a mojo-ról is múltkor. Hap nem megy el addig, amíg nem talál valamit, nagyon ragaszkodik valamihez. Bacon bácsi köszön rájuk, Hap jelenléte nem kívánatos erre felé, még egy tábla is kint van, fehéreknek tilos bemenni (No honkie -fehér ember)). Hapnek van kajája, kint marad kocsit őrizni. Nem lesz eseménytelen a feladata, ugyanis feltűnik Belinda, a szedált lány, egy arany színű rúzst ad Hapnek, ez bizony Floridáé, honnan van? A lány eltűnik, Hap követné, de sehol nem látja őt, a bár bejáratánál egy nagyon csinos nő tűnik fel, szinte megszólalásig olyan mint Florida, Hap megy is utána, igaz a tiltó tábla valójában csak az autósoké, ne dudáljanak (no honking). A csinos nőt a táncparketten találja a partnerével, de téves, a nő csak távolról hasonlított Floridára. Szerencsére nem lesz balhé, Leo idejében elkapja Hapet. Később a vak énekesnővel és a bár névadójával, Tillie-vel beszélgetnek, a nő emlékszik Floridára. Bobby Joe-ról érdeklődött karácsony este, talán túl sokat is. Egy Cleavon nevű pasas azt mondja, hogy Bobby Joe felvételeit kereste, talán az tud valakit, aki elvitte ezeket a felvételeket. Ám hogy ki akasztotta fel Bobby Joe-t, az tuti nem a feketék közül volt valaki. Florida azonban ott van, ahol a gonosz is van.

A jelenben Hap a ház előtt őrködik, ő se nagyon találja a helyét. Hogy lekösse magát valamivel, töltényeket kezd el gyártani, majd jöhet a gyakorlás. A célpontok között ott van a rúzs is, minden találat pontos, de valami megijeszti őt, ám csak mókus volt, az is holtan végzi. Hap nagyon ki van, bármi is történt Grovetownban, az nagyot szólt. Vissza a sztorihoz, hazafelé Hap elmeséli hogyan kapta meg a rúzst Belindától, de ő nem fog beszélni. De írni csak tud, veti fel Leó, ez bezzeg Hapnek eszébe se jutott volna, ezért is olyan jók együtt. Az urak épp a vasúti átjáró előtt járnak, de az ismerős fekete jeep elcsapja őket, pont a sínek mellé csúsznak párhuzamosan. Jön a vonat, a fekete jeep egyenesen a száguldó vonatnak löki őket, egyik oldalról a jeep, a másikról a vonat szorításában vannak. A vonat elment, Hapék kiugranak a kocsiból és rohanni kezdenek az erdő felé. A jeepes idióták pedig távcsöves puskával lőnek rájuk, az egyik lövöldöző Mr. Brown. Nincs elkeseredve a Klan főnök, Isten velük van, és mivel Hapék az erdőbe menekültek be, rájuk még rosszabb dolgok várnak ott.

Címkék: hap and leonard
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása