Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 9x03 – Warning Signs

2018. október 24. 13:00 - hektor_

Járkálókkal nyitunk a sötétben, egy ház körül bóklásznak amelyre valamelyik graffitiművész odafújt egy „Utolsó figyelmeztetés” feliratot, ekkor ébred újra a halálból az előző rész végén kinyírt megmentő, Justin. Főcím.

w1.png

Folytatódnak a krónikák a Grimes család átlagos kedd reggelével, Michonne forgolódik álmában, apuka bemegy megnézni, miért köhög Judith, nincs-e láza, lefelé menet vet egy pillantást a két deszkára, amit magukkal hoztak az új fészekbe mert rajta van a megboldogult Carl kézlenyomata, majd a farmerrá avanzsált seriff kimegy a veteményesbe és elpazarol egy érett paradicsomot a kőrakásra - megható pillanatok. Visszatérve a hálóba megbeszélik az élet nagy dolgait, és Rick megköszöni az asszonynak hogy van neki – mióta tudom hogy Andrew Lincoln lelép a sorozatból, mindenbe a búcsúzkodást látom bele, kicsit ez is ilyen megágyazás Michonne feltehető későbbi flashbackjeinek.

w2.png

Maggie és Bajszos Glenn, aki valójában Kal, szállítják az árut mikor az úton rátör a szekerükre pár savior a hírrel: a barátunkat keressük, tegnap nyoma veszett, tán tudod, hol lehet – adja elő pofátlan stílusban egyikük, majd rámar egy paradicsomra és befalja. Az Özvegy fenyegetőzik egyet: felírom a nevedhez, mire a csávó nyilván más nevet mond, de a többiek látják hogy ebből még baj lesz, úgyhogy mentik a szitut, köszi köszi, már itt sem vagyunk, kezdődik a műszak – és lelépnek, de Maggieék amint tovább mennek, kisétál eléjük a keresett ember zombiként.

w3.png

Grimesék családi napját egy hírhozó fossa ketté: meggyilkolták az egyik megmentőt, gyere főnök, mert már megy a csikágó. A táborban valóban tart már az a hangulat, ami egy késdobálóban mivanmivanmivannal szokott kezdődni, Alden csitít, de a csávó aki az előbb Maggiet heccelte lekúr neki egy isteneset, majd Carolba is beleáll: gyere, lőjél agyon itt mindenki előtt, jobb mintha megint hátbatámadnátok. Kattannak a pisztolykakasok, megy tovább az egymásramutogatás, Jadis neve is előkerül, az egyik megmentő felkap egy baltát, nem tudom mi a pöcsömet akart vele negyven fegyveres ellen, de jön Rick és véget vet a kakaskodásnak. Megkérdezi Gabriel Atyát, hogy is van ez Jadissal, egész este együtt őrködtek ugye? Ja, ja, őrködtünk, mondja a pap, és remélem Rick válaszát szándékosan írták egy „keep an eye(!) on”-ra.

w5.png

A tiszteletes bemegy Fufruhoz, aki természetesen vérig van sértve, hiszen hogyan történhet meg ebben a kurva világban olyan igazságtalanság, hogy azt vádolják meg elsőként, aki már palira vette a népet párszor – teljesen érthetetlen. A seriff Darylt megy kihallgatni, figyelj öregem, az a lyuk, az nem véletlenül került oda, nem is golyó ütötte lyuk volt, hanem olyan íj vagy nyílpuska ütötte lyuk. Daryl:

Régen ilyen szarságokat csináltál?

Nem ő volt, de eléggé be van feszülve mikor Rick előveszi a ködös képet a jövőről ahol egymás kezét fogva táncolják körbe az örömtüzet, jóvan apám, mondja, de hol az igazság abban, hogy a megmentőknek jár ez a jövő, míg a halottainknak, Abrahaméknek, Sashanak meg nem - ez mondjuk true story. Rick arra kéri hogy próbálja megérteni akkoris, és ez lehet élete egyik legjobb döntése, mint ahogy az is az volt, hogy életben hagyta ugye „a csávót” aki otthagyta Merlet megdögleni a tetőn az első évadban.

w6.png

Jobb ötlet híján kettesével indulnak az őrségek, Maggie Pocahontassal pörgeti párban, megnéznek egy házat ami dugig van zombikkal, onnan jön a zaj, mert egy rozsdás szar ütemesen csapódik a tetőhöz – szeretném tudni, mi fújja, mikor egy fűszál sem rezdül a környéken. Cyndie épp odaér, mikor beszakad alatta a veranda és az összes bezárt zombi egyszerre tör ki a deszkákon keresztül, de Maggie elintézi a holtakat, közben Rick és Daryl is előkerülnek. A csapat megy megnézni, mi történt az ötös őrszemmel, aki az egyik oceansidei csaj, hát ott fekszik a földön, azt állítja valaki leütötte, a párját, Aratot meg úgy néz ki, elvitték. Este összegyűlik a kistanács, az egyetlen értelmes kérdést Jerry teszi fel: "Jó, de ki dönti el, mi lesz, ha megtaláljuk az elkövetőt? Gregorys vagy Neganes megoldást választunk?" Kínos csend, összenézések, majd Cyndie azt mondja bárhogyan is, az illető megkapja majd a magáét.

w7.png

Carol Rickkel megy párban, kibeszélik ezt a megmentők-parát, majd a férfi látva az asszony reakcióját elsztorizza hogy igen, ő is minden reggel azzal ébred hogy most lemegy a cellába agyonbaszni Negant, de ez mégse járja, azzal tisztelgünk a halottaink előtt, hogy életben hagyjuk az embert, aki felelős a halálukért. A Daryl-Maggie párosnál ugyanezt a lemezt tették fel a lejátszóra, kivéve hogy itt egyik sem tudja elengedni a „meg kell ölni és nyugodtan alszunk” ötletet. Szembekerülnek egy zombival, aki épp harapna egyet a földön fekvő friss hullából, akiből a nyilat kiszedve Daryl rájön, ki lehet a ludas az eltűnésekért.

w8.png

Fufru visszamegy a korábbi albérletébe, és leadja a drótot a párnák alá páncélszekrényen keresztül zokniba rejtett adóvevőn keresztül a (NAMITMONDTAM) helikoptereseknek, akik egy „A”-t követelnek tőle. Rezzen a szemétdomb, előkerül Gabriel Atya és számonkéri a szarházit, akiről kiderül hogy emberkereskedelemre adta a fejét az emberei jólétéért, mondjuk tekintve hogy nincs már egy szál embere sem, a mostani helyzetben ez nem állja meg a helyét. Jadis könnyes szemekkel folytatja a kamuzást, láttad hogy bántak velem Alexandriában, ha valami rossz dolog történik, rögtön engem gyanusítanak, pedig most is csak idejöttem az éjszaka közepén suttyomban tárgyalni valakivel személy-adásvétellel kapcsolatban, mi a gond ezzel. A pap csak pislog, mint pocok a lisztben, és nem hiszem el, de a csaj rátesz még egy lapáttal: ha BÍZOL BENNEM, olyan életünk lehet, amilyenért a dubaii olajsejkek a legmerészebb álmukban is csak sírva fohászkodnának, gyerevelem, segíts is, de nem mondhatod el senkinek. Amikor azt hiszed, már nem lehet fokozni, a pap megcsinálja a pályafutása faszságát: nem lehet, el kell mondanom Ricknek – mondja az éjszaka közepén egy szemétdombon, távol mindenkitől, fegyvertelenül. Jadis leüti.

w9.png

Közjáték: Carolt elkapják az erdőben, majdnem megölik, de nem. A két megmentőt életben hagyják.

w10.png

Darylék odaérnek a helyre, ahol korábban Pocahontasék éltek – no lámcsak, most is ott vannak, ők fogták el Aratot, basszus, engem totál megvezettek a showban, rájuk egy percig nem gondoltam. Arat a földön térdel, könyörög az érkezőknek hogy mentsék ki a seggét, de Daryl rákérdez hogy van-e okuk megölni, mire a nők elhogyvoltozzák, mi az az igen nyomós ok = ők itt éltek korábban, jöttek a megmentők, elvették a cuccaikat, megölték a férfiakat, úgyhogy mikor kaptak egy utolsó figyelmeztetést (nyitó képkockák, halló!), megléptek, de nem tudtak felejteni, úgyhogy mikor Maggie felakasztotta Gregoryt, úgy gondolták, nekik is jár a jussuk, szóval elkezdték megbosszulni a sztorit a résztvevőkön. Arat esdekel Daryléknek, mire Pocahontas folytatja: itt lőtted agyon az öcsémet, nevettél, és mikor könyörögtem neked, mit mondtál?

Azt, hogy nem kivételezünk.

Darylék sarkon fordulnak és elmennek, viszlát Arat.

w11.png

w12.png

Másnap reggel a megmentők lelépnek, úgyhogy Rickék szarban lesznek a híd építésével. Maggie és Daryl közös nevezőre jutnak:

Adtunk esélyt Ricknek. Ideje meglátogatnunk Negant.

Csatlakozz a Hogyvolt Walking Dead csoportjához, ahol meg lehet beszélni a legvéresebb részleteket, a legforróbb pletykákat, és szembe jönnek a legizgalmasabb videók és a legviccesebb mémek!

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2018.10.24. 15:31:29

Amikor azt hiszed, már nem lehet fokozni, a pap megcsinálja a pályafutása faszságát: nem lehet, el kell mondanom Ricknek – mondja az éjszaka közepén egy szemétdombon, távol mindenkitől, fegyvertelenül. Jadis leüti.""

Ezt mindig bírom az amcsi filmekben/sorozatokban.

IGEN tudom hogy te vagy a gyilkos, aki hidegvérrel megölt és feldarabolt 200 embert és ezt HOLNAP el is fogom mondani mindenkinek, csak előtte még hazamegyek és alszok egy jót. :)

hektor_ 2018.10.24. 16:19:17

@Prof. William: Igen, és igen! Miért nem az az alapvető reflex a vészhelyzetben hogy "ú, persze anyukám, átgondolom" - majd stikában elpofázza Ricknek, és kész.
Nekem tetszik az új évad, de az ilyen húzásoknál mindig azt gondolom hogy direkt dühítik a nézőket.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2018.10.24. 21:43:59

@hektor_: Valamelyik sorozatban/filmben volt hogy a jól elrejtőző hullajelöltek kihallgatták a gonoszokat akik valami gonoszságot terveztek.
Persze szépen megvárhatták volna amíg elmennek és aztán elmondani a dolgot a főhősnek de ők hangos NEEEEMMMM! felkiáltással kirontottak a fedezékből és hősiesen lekaszaboltatták magukat a túlerővel. És rzt újra és újra meglépik pedig nincs épeszű ember aki így cselekedne egy ilyen helyzetben.

Treff Bubi 2018.10.29. 10:15:46

Michonne miért fintorog mindig? Annyira idegesítő a folyamatos homlokráncolása (amit egyébként sok fekete színésznőnél megfigyeltem már, mint akik állandóan valami büdöset éreznek).
süti beállítások módosítása