Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan - Erősen kezdett a hatodik évad

2018. október 24. 17:00 - AaannnaaA

Valljuk be őszintén, a Ray Donovan 5. évada nem aratott osztatlan sikert: az alkotók úgy túltolták a vekengést Abby halála miatt, hogy néha nézni is nyűglődés volt. Hát még hogyvoltot írni belőle, ezért egyelőre nem vagyok olyan bátor, hogy az S06 hogyvoltjainak nekivágjak, pedig az már most látszik, hogy nagyságrendekkel minőségibb szórakozás lesz, mint az előző volt.

Addig is, míg egy kiváló írótárs jelentkezik mellém, hogy elvinné velem felesben az évadot (légyszi, ha akad ilyen lelkes jelentkező, írjon rám a blogon keresztül!), maradok a kritikánál - kibeszélni így is kiválóan lehet az eseményeket, sőt a végén még szavazás is van. Nézzük!

1.jpg

A történetet ott folytatjuk ahol az előző évad végén abbamaradt: New Yorkban járunk, Ray leveti magát egy épület tetejéről, és.... hoppsz, bele a folyóba. Ahonnan szolgálatban lévő rendőr húzza ki, aki köszönetként jókora jobbegyenest kap magához térő hősünktől. Ki gondolna arra, hogy ez egy barátság kezdete? Pedig de: Ray maga alatt, megmentője válófélben, harcban a gyerekéért - megérzik egymásban a hasonszőrű nyomorultat, és összebarátkoznak, sőt összebútoroznak.

És mi lehet hasznosabb problémamegoldónk számára, mint egy zűrös magánéletű rendőr barátsága? Reménykedjünk, hogy az évad során láthatjuk, ahogy a) Ray titkolódzik előtte, miközben egyre mélyebbre süllyed a mocsokban, b) nem kevés nyűglődés után rendőrünk is utána merül. Ti melyiket néznétek szívesebben? Én őszintén szólva egymást követően mindkét variációt meglesném.

2.jpg

Marginálisan vetünk még néhány pillantást a többi szereplőre: Bunchy úgy néz ki egy ideig a gyermekelhelyezés miatt fog vekengeni (uncsi), Terry viszi a termet (egyelőre semmi, majd meglátjuk), Bridget kerüli aput, de még megvan a rákos (gyógyult?) csávója (uncsi). Connor a katonásdival sanszosan tartósan kilőtte magát az űrbe, mert egy villanásnyi jelenete sem volt eddig. Tegye fel a kezét, akinek hiányzik, aztán gyorsan tegye is le (és nézzen meg pár Homeland epizódot az első három évadból, rögtön érteni fogja miért soroltam be az"idegesítő kölkök" címszó alá mindkét Donovan utódot).

Daryll készül leforgatni Donovanapu forgatókönyvét, amiről utóbbi a tévéből értesül, és amit rendkívül rossz néven vesz - konkrétan lépéseket tesz a szabadulása (na jó, egyelőre csak a börtönkórház) felé. Ez a szál még jó is lehet, ha az írók ügyesen tekerik.

3.jpg

De ami a lényeg, visszatért a Susan Sarandon által kiválóan alakított filmmogul karaktere, akinek egyelőre nem a filmiparban akadt újabb problémája, hanem az általa bőszen támogatott polgármester jelölttel. A csajról ugyanis kompromittáló fotót készített egyéjszakás partnere akció közben, és mikor hősünk kideríti a korábbi alkalmi szexpajtás címét, polgármesternéni odamegy, és első indulatból megmurdeli a tagot. Na EZ a szartenger széle, lehet belemerülni.

4.jpg

Ha az írók ügyesek, az első évadokhoz méltón kutyulják a szálakat, hogy tövig rághassuk a körmünk, mire hősünk mindent megold. Vagy sem. A sztori rengeteg irányba mehet a nyitány után, reméljük a legjobbakat! És persze nézzük, naná!

5.jpg

Hogyvoltíró a twitteren - további tervek, megjelenések, készültségi fok információk:

https://twitter.com/AaannnaaA_HV

 

Címkék: Ray Donovan
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szunya 2018.10.25. 10:59:35

Régi szép időket idézett az epizód, Ray már leharcolt, kevésbé elegáns, de a szakáll alatt ott a pasi, aki mindent elrendez...
Remélem, marad a színvonal.

AaannnaaA 2018.10.25. 13:04:41

@Szunya: Én pont ugyanezt éreztem nézés közben :)
süti beállítások módosítása