Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Stranger Things 2x07 - The lost sister

2018. október 23. 11:00 - Ancsinszka

Visszacsatolunk Elevenhez és az anyja látomásaihoz. Eleven, azaz Jane úgy gondolja, hogy a látomásban szereplő másik kislányt nem véletlenül „mutatta” meg neki az anyja. Terry vezetett egy aktát a többi eltűnt gyerekről, és a sok újságkivágás között Eleven talál is egy cikket a látomásbeli kislányról. A kép alapján felfedi a lány hollétét, és a keresésére indul. Végül Chicago egyik külvárosi hajléktalan negyedében talál rá a lányra és sleppjére, egy elhagyott raktárépületben.

st_01.jpg

A slepp hasonló kvalitásokkal rendelkezik, mint szegény ember suicide squadja, de Eleven kistestvére nincs ott éppen. A banda legagresszívabbnak látszó punk frizurás tagja kicsit ráijeszt Elevenre, de aztán ők gyulladnak be, mikor Eleven megmutatja a gyerekkori fényképet a bandavezérről. Az Exploited fanboy ijedtében előrántja a pillangókést, de akkor hirtelen fekete özvegyeket kezd hallucinálni a kézfején, és már antrézik is Kali, aki a hallucinációkért felelős a csapatban. Gyorsan össze is rakják a képet, mert Eleven a mentális erejével felkapja a földről Exploited fanboy kését, majd Kalival egyeztetik a csuklótetoválásukat, és a mentál-tesók egymásra találnak.

st_02.jpg

Eleven és Kali a képességeikről beszélgetnek, és Kali meggyőzi Elevent, hogy Hopper seriff védelmi ajánlata nem elég jó. Szerinte nekik igenis használniuk kell az úgynevezett ajándékokat, és Hopper sose tud majd megegyezni a laborosokkal, hogy mindenkinek jó legyen. A nagyon érzelmes egymásra találás mellett persze Kalinak vannak egyéb tervei is Elevennel. Mivel őt egy kép alapján találta meg, számukra ez kifejezetten hasznos lehet majd megtalálni bizonyos embereket. Persze ilyenkor már nem olyan tökös a csapat, és félnek, hogy Eleven végül bajba sodorja őket.

st_03.jpg

Eleven álmában meghallgatja Hopper seriff érzelmes bocsánatkérő üzenetét, majd arra ébred, hogy Kali a vállát rángatva ébresztgeti. Eleven reggelire kap egy gyors bemutatást a szuicid osztagról. Van itt punksérós Expolited fanboy, Kócoska, Afro-Sentinel és Mókasugár a harcos (ez utóbbi tükörfordítás akar lenni). Eleven kérdőn néz, hogy vajon a többieknek mi lehet a szuper ereje, de mentál nővére elárulja, hogy az csak nekik kettőjüknek van, de a többieket is hasonlóan kitaszította a társadalom. Kali nem szöszöl, gyorsan felvázolja Eleven előtt a kis csapat küldetését, miszerint módszeresen bosszút állnak az összes olyan emberen, aki valamilyen módon fájdalmat okozott nekik. Ehhez van egy kosárnyi személyigazolványuk a gonosz emberekről, ami alapján megtalálják őket.

st_04.jpg

Eleven lelkesen csatlakozni szeretne a csapathoz, és bizonygatja, hogy ő már ölt embert, méghozzá gonoszakat általában. Mielőtt terepre mennének, Kali kicsit gyakoroltatja Elevennel a jedi erőt, és a feladat, hogy egy vonatszerelvényt odamozgasson mentálisan. De ez nem megy csak úgy érzelemmentesen, ehhez kell a düh, és Eleven felidézi az összes olyan kicseszést, ami eddig életében történt vele, és már siklik is a vonat a betonon. Kali most már megmutatja kik azok, akikhez nincsenek adataik, csak képek, ami alapján Eleven majd megtalálja a gonoszokat.

st_05.jpg

Eleven az egyik képen felfedezi az anyja álmában látott elmegyógyintézetes munkatársat, aki kisütötte Terry agyát az elektrosokkal. Az újságkivágásban szereplő kép alapján Eleven megtalálja az emberüket, de mielőtt nekiindulnának Elevent egy kicsit szuicid osztagos kinézetűvé varázsolják. Ráadnak egy bőrdzsekit, hátrazselézik a haját, és kap egy kis mosómedvés szemfestéket. Így már fasza, indulhat a vadászat! Joan Jettre lassított felvételben vonulni eléggé Galaxis őrzői koppintás, de azért jól nyomja a kis csapat! Beszállnak a scooby-doo autóba, kicsit headbangelnek az autóban a zenére, majd megállnak egy benzinkútnál. Ahogy tartja a mondás, ingyen tankolhatsz pénzt, ha veszel benzint, ők is kicsit felpakolnak, amíg pultosra ráeresztenek egy hallucinációt figyelemelterelésképpen. Eleven végre feltankolhat kedvenc gofrijából. Sajnos kicsit kapkodniuk kell magukat, mert a hallucináció nem tartott ki elég sokáig, és már szirénázva jön a rendőrség.

st_06.jpg

A gonosz elmegyógyintézetes ápoló elég ártalmatlannak tűnik, ahogy a tévéje előtt magányosan tejet iszogat és a Lassie hazatért nézi. Sajnos ezek az utolsó nyugodtnak mondható pillanatai, mert Elevenék már körbe is kerítik és sorolják a faszi bűneit, akiben már a szar is vigyázzba állt. Eleven a falhoz löki, hátha ettől visszajön az ápolós emlékezete. Emberünk próbál védekezni, hogy csak parancsot teljesített. Kali persze megvilágítja számára, hogy volt ám választási lehetősége, mondhatott volna nemet is. A volt ápoló próbálja menteni a seggét, azzal hogy elmondja hol van Brenner, merthogy még él, de ezt már mind tudjuk, hogy nem így van.

st_07.jpg

Eleven a mentális erejével fojtogatni kezdi a pasast, ahogy Darth Wader tette azt engedetlen kollégáival. És ha már az említett Star Wars utalás megtörtént, hát Kali pont olyan hévvel biztatja Elevent a fojtogatásra, mint az Uralkodó, mikor Luke-ot szítja, hogy ölje meg az apját, és engedje, hogy a bosszú átjárja. De Eleven ekkor meglát a földön egy képet a pasasról a lányaival, és leáll. Hiába liheg a nyakába Kali, hogy de ölje meg, nem marad sok idejük, mert a másik szobában kuporgó gyerekek már kihívták a zsarukat. Mivel Eleven teljesen lefagyott, Kali előrántja a stukkert, de Eleven kiveri a kezéből, és több akcióra már nem marad idő.

st_08.jpg

Kali nagyon pipa mentál hugijára, és ráförmed, hogy az ő bosszú hadjáratába többet ne avatkozzon bele. Eleven meg hiába bosszúéhes, attól még nem tud olyan hidegvérűen megölni egy fegyvertelen embert, akinek a kisgyerekei a szomszéd szobában reszketnek. Kali szerint ez nem menti fel a bűnei alól, ők is ugyanolyan gyerekek voltak, akiknek a szüleit kiiktatták mindenféle lelkiismeret furdalás nélkül. Kali elmeséli, hogy ő is keresztülment pár érzelmi hullámvasúton, hogy elrejtse-e a képességeit vagy sem, majd kicsit rásegít Eleven meggyőzésére és odahologramozza Papát.

st_09.jpg

Elevennek döntenie kell, hogy visszamegy Hopperhez, vagy szabadjára engedi a gyűlöletét, és csatlakozik a bosszúálló-szuicid osztag-galaxis-őrzőihez. Hogy ha csak a bosszú éltetné, persze egyértelmű lenne a választás. Ugyanakkor ott vannak a barátai, mint Mike, és ott van Hopper, aki apja helyett is apja volt, meg otthont adott neki. Mentálisan belepillant a szerettei jelenjébe, és meglátja, ahogy Hopper laboros pizsiben mutogat egy monitoron, majd Mike rohan be, és Ackbar admirális jelszavával élve közli, hogy ez bizony egy csapda.

st_10.jpg

Ám ekkor puskaropogás hallatszik, és az elhagyott raktárépületbe betörnek a tekesek. Kali összegyűjti maga köré a csapatot, és mindenkit mozdulatlanságra int, mert most jól el fogja hitetni az összes rendőrrel, hogy nincsenek is ott. Közben sikerül kisurranniuk az épületből, és a scooby doo kocsihoz rohannak, ám közben a kint őrködő rendőrök rájuk lőnek. Kali még gyorsan bedob egy hallucinációt, hogy el tudjak szökni, de Eleven nem tart velük, hanem a barátai megmentésére indul.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2018.10.24. 10:04:47

Érdekes rész volt ez, egy kicsit kiszabadtultunk a szokásos helyekről. Tizi egész vagány volt az új kinézetével. Aztán persze csak feltámadt a lelkiismerete. Azért a halus csaj elég kemény lehetne az életben.
süti beállítások módosítása