Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

200 első randi – 11-15. rész

2018. október 23. 09:00 - Gillotte

Múlt héten ott hagytuk abba, hogy Luca meg van róla győződve, hogy Félix neki szervez titkos randit egy étterembe. Nem lövök le nagy poént, ha elmondom: mire Luca odaér, Félix már nagyban fűzöget egy bigét, úgyhogy a lány hazarohan bánkódni. Másnap a rádióban Félix elmondja, hogy munkavacsorán volt, a kampány doktornőjét fűzögette, hogy menjen be a rádióba is, hiszen így hitelesebbnek tűnik a ghánai kórháznak való gyűjtögetés. Luca elájul: hát ez az ember milyen tökéletes, feláldozza az estéjét a munka miatt. Tények elé állítja terapeutáját: szerelmes Félixbe, nincs min gondolkodni. A lélekgyógyász házi feladatot ad: úgy készítik fel Lucát a következőkre, hogy őszintének kell lennie mindenkivel. Nem bunkónak, őszintének. A kettő közt igen nehéz megtalálni az egyensúlyt, de Luca emberről-emberre megy, s elmondja mindenkinek mit érez, vagy érzett. A húgának azt, hogy kiskorában nem szerette őt, és néha irigy rá, amiért ennyire menyasszony, szép, és vékony. Zita is őszinteségi rohamot kap, elmondja Lucának, hogy nem akar többé orvos lenni, és hogy nem biztos benne, hogy hozzá akar menni Erikhez. ,,Na ez már gázosabb” – mondja őszintén Luca, de abban támogatja, hogy húga ne tanuljon olyat, amit nem szeretne. Folytatódik az őszinteség: anyjának elmondja, hogy úgy érzi, szeretet nélkül kellett felnőnie – erre nem kap reakciót. Dénesnek elmondja, hogy őt tekinti apjának és nagyon szereti. Gézának, a saját apjának elmondja, hogy szereti, de sosem fogja elfelejteni neki, hogy ott hagyta az anyját és őt évekre. Ki is van még hátra…ja Bence. Neki felvázolja, hogy oké, hogy elhagyták, de ez nyűglődés, amit csinál, már szánalmas. Még jó, hogy Bence nem az a sértődékeny fajta…
3_1.jpg

 A reggeli műsorban Félix kemény és áldozatos munkájának köszönhetően ott van a dokinő, aki a kampány mellé áll és hálálkodik a befolyt összegért. Félix emeli a tétet, és felhívja élő adásban a konkurens Várkonyi Zsoltot, hogy nem akarna-e beszállni mondjuk 5-6, vagy akár 700 ezer forinttal. Mit lehet tenni élő adásban, a fickó rámondja, hogy persze. Beszélnek meg a ghánaiak helyzetéről, s Félixet ez annyira meghatja, hogy elbőgi magát élő adásban. (Később megköszöni kollégájának a szem alá kenhető szert, mert épp akkor könnyezett tőle, amikor kellett…) Luca és a dokinő ájultan figyeli ezt az érzékeny embert. Mikor a dokinő kimegy, Luca elérkezettnek látja a pillanatot, hogy a hallgatóság füle hallatára coming outoljon: Félix, szeretlek. Lehellet megszegik, és Félix elkezd nevetni, úgyhogy Luca is kénytelen: ,,mint hallgató, nem úgy, ugyan már!” – tér ki a kínos helyzet elől. Adáson kívül újra próbálkozna, de visszajön a dokinő, Félix rohan és átkarolva vezeti ki a stúdióból. Luca szomorúan megy haza este, hiszen nem sikerült elmondani Félixnek, mit érez, ám pihenés helyett Szilárdot, az expasi taxisofőrt találja a kanapéján – nála maradt a pótkulcs pótkulcsának a pótkulcsa. Elzavarja Szilárdot, ezredszer is elmondja, hogy ők ketten soha nem lesznek már együtt, de a nyomorúság érzése erősebb, úgyhogy végül Luca inkább lefekszik az exszel.

3_2.jpg

Luca másnap rettenetesen szégyelli magát az előző éjszaka miatt, a kisagyából is törölni szeretné az emléket. Van rá alkalma, mert Márknak segít. A férfi leszervezett egy interjút egy Cowboy művésznevű amerikai zenész atyaúristennel, be is harangozta a rádióban, hogy kivel hallhatnak majd másnap interjút felvételről, ám a kontakt-ember telefonál, hogy ,,bocs, mégsem’’. Márk karrierje végét vizionálja, ám Luca szerint kár feladni. A neten keresgélnek, hogy merre járhat az amerikai, s képbe kerül valahogy egy gitárkészítő mester, aki külföldieknek is készít gitárt, és mivel Luca csinált mar az ürgével interjút, elsietnek hozzá. Galambos Péter játssza a mogorva gitárkészítőt – imádom, amikor arcot is kapnak a szinkronhangok. Nem sokat tudnak meg róla, de van nála egy gitártok, rajta egy hotel matricájával és szobaszámmal. Lucáék a hotelhez sietnek, de azt az információt kapják, hogy a Cowboy Sydneyben van. Na, akkor kamu volt az egész Pestre jövetel – szontyolodnak el. Taxit hívnak, s naná, hogy Szilárd érkezik, aki idegeskedik, hogy egy amerikai, cowboy kalapos csávót szállított egy Sydney nevű bárba és a bunkó jenkije még csak nem is fizetett. Lucáék bepattannak a sárgába és utasítják a kocsist, hogy hajtson a bárba. Sztriptízbár lévén nők nem mehetnek be, Márkon látszik, hogy újságíró, úgyhogy Szilárd vállalja be a csapatért, hogy bemegy. A biztonsági őr régi ismerősként fogadja, ám azt már kevésbe nézi jó szemmel, hogy két perccel később Szilárd az öntudatlanul részeg a Cowboyjal csörtet kifelé a csehóból. Bevágják a hátsó ülésre, és elszáguldanak Lucához.

3_3.jpg

Útközben az amerikai lerókázza a kocsi oly drága kárpitját, lesz vagy harmincezer a tisztíttatás – károg Szilárd. Ledobjak az ürgét Luca kanapéjára, és tanakodnak, hogy mi a teendő. Megpróbálják felébreszteni a jenkit, amikor az egyszer csak megszólal magyarul: ,,haggyámá!” majd ájultan zuhan mély álomba. A józan férfiak maradnának, úgyhogy Luca visz nekik alvóalkalmatosságot, ő pedig a saját agyába megy aludni. Mire a férfiak felkelnek reggel, Cowboy már a zuhany alatt áll, Luca pedig a kávét főzi. A felfrissülő zuhany után a jenkiről kiderül számomra, hogy a Megasztárban ezer éve látott Kontor Tamás az (és én erre miért emlékszem?!), aki egész jó amerikai angollal tolja a szöveget, de nincs sok értelme, mert előző este lebuktatta magát. Elmondja, hogy miskolci, kiment Amerikába dolgozni, lejárt a vízuma, stb, úgyhogy inkább befutott sztár lett, és amerikai identitást vett fel. Cserébe a kocsi lehányásért és a taxiért amúgy sem fizetésért, vállalja, hogy élő interjút készíthet vele Márk a rádióban. Márk nagyon boldog, végre érvényesülhet az éterben. 

3_4.jpg

Öröm és bódottá van tehát, Márk készül az interjúra, ám Félix beleköp a levesbe. Odamegy Adélhoz azzal, hogy mivel ez az ő műsora, ő akarja készíteni az interjút a csávóval, arról nem is beszélve – emlékezteti Adélt – hogy könnyen kiderülhet a titok, hogy Márk és Adél egy pár. Ha ez nem lenne elég, Adél apja is azt az utasítást adja, hogy Félix készítse az interjút. Márknak így is a bögyében van Félix, és ettől nem lesznek jobb barátok, az biztos. Adél elmondja a hírt, Márk érthetően kiakad, és elmegy borozni este, amihez Luca is csatlakozik. Beszélgetnek mindenféléről, és Márk felismeri, hogy Luca szerelmes, mégpedig Félixbe.

3_5.jpg

Tartalmas ez a hét, azt kell mondjam. Luca családjában is zajlik az élet: látogatóba érkezik Jolán, Dénes nővére. Utálatos egy nő, nem szívleli Ildikót egyáltalán, folyton beszólogat neki. Ildikó már előre készül a dologra, s a cseszegetést elkerülendő Gézát beállítja inasnak, hogy nehogy abból is probléma legyen, hogy a volt férj ott él náluk. Természetesen minden titokra fény derül. Dénes sokáig tűri nővére megjegyzéseit, de csak kirobban belőle, hogy 25 éve együtt van Ildikóval, ideje mar beletörődni, hogy őt szereti, különben is, ő hívta magukhoz Gézát lakni, nem Ildikó. Jolán teljesen meglepődik, hova züllik ez a világ, jelenlegi férjek volt férjeket fogadnak be… hazautazna, ha Zita nem kérné meg, hogy maradjon, és próbálja elfogadni Ildikót. Géza viszont színészi pontossággal csinálta az inast, komolyan mondom, sajnálom, hogy csak volt férj, és nem inas. Jolán másnap jobb lábbal kel, és még a rohadó fogú szomszéd nőtől is megvédi Ildikót.

3_6.jpg

Bence továbbra is szenved Milán miatt, még a rendőrséggel is akad egy incidense, ugyanis behúz a srácnak egyet, akiről azt gondolja, hogy ő Milán új szeretője. Megszerzi valahonnan Milán telefonszámláját, amiben meglátja, ki a leggyakrabban hívott telefonszám. A hívott fél nem kapcsolható, de ő nem ismétli meg hívását később, hanem követi Milánt egy házba. A ház előtt vár, hogy történjen valami, amikor egy régi ismerős csaj jár arra. Bence lerohanja a nőt, hogy képzelje, szakítottak Milánnal, ó borzalom, és a hívott fél nem kapcsolható, most is hívom, hallod, hogy nem kapcsolható? A nő nem hallja, csak a saját telefonjának a csörgését, ugyanis a hívott szám ezúttal kapcsolható. Bence nem akar hinni a fülének, hogy a jelek szerint Milán barátja kihűlt…

3_4_5.jpg

Kriszti, a lökött lány a mosdóban furcsa hangot hall, úgyhogy lerohan a portáshoz elmondani, miket észlelt. A vicces kedvű portás felvilágosítja, hogy ez az épület hajdanán kórház volt, tele pszichiátriai betegekkel, akiket különböző módokon nyugtattak le, s azok lelkei a legenda szerint itt kísértenek továbbra is az épületben. Kriszti teljesen ráizgul a témára, s Adél engedélyt ad a rádióban való kivesézésére, de csak akkor, ha vannak bizonyítékok, így utasítja Simont, a technikai zseni srácot, hogy maradjon bent Krisztivel éjszaka hangokat felvenni. Simon annyira vágyik erre, mint ébresztőórára kelni vasárnap reggel, de mit lehet tenni. Unja is veszettül az éjszakai szellemvadászatot, de mégis sikerül felvenni valami hangot, amit másnap a rádióban le is szándékoznak játszani.

3_7.jpg

Nagy nap van másnap a rádióban, ugyanis továbbra is a ghánai gyűjtés a téma, ott van a dokinő is, majd érkezik Kriszti rovata: elmondja az épület történetét, majd bejátsszák a megdönghetetlen bizonyítékokat, miszerint szellemek járta épület ez. Nem írnám le a lejátszott hangokat, de két ember intim közelségbe kerülését hallhatjuk, annyi bizonyos, s nekünk, nézőnknek be is játsszák, ahogy éjjel Félix az asztalra döntve látja el a dokinő baját. Ennek lehettek fültanúi a rádióhallgatók. A doktornő azonnali hatállyal szakít Félixszel, úgyhogy oda a partner az Aranymikrofon díjátadó gálára. Félix Lucát kéri meg, hogy kísérje el, aki teljesen odáig van, hiszen végre megtörténik a randi, mire oly régóta várt. Igen ám, csakhogy Félix kibékíti a dokinőt, úgyhogy a már felöltözött Lucának kell elmondania, hogy sajnos az anyja hirtelen feljött vidékről, úgyhogy őt kell vinnie, mert mégis. Luca természetesen ezt megérti. Félix el, érkezik Márk, hiszen megbeszélt vacsorájuk volt. Akárcsak én, Luca is teljesen elfelejtkezett erről, de kedve ellenére elmegy Márkkal vacsorázni. A vacsora jól telik, csakhogy az est végén ugyanabba az étterembe érkezik a díjazott Félix a dokinővel, ahol Lucáék is vannak. ,,Anyád hogy van?” – kérdezi sértetten Luca, majd elvonulnak Márkkal. Az Istenért Luca, gyere már le a Félix nevű szerről!

Címkék: 200 elso randi
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása