Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Survivor 37X04 – Sárm offenzíva

2018. október 19. 18:00 - Laura Ingalls

Felvirradt Mamanucán a 10. nap és egyik ámulatból a másikba esik az egyszeri néző már az aktuális epizód legelején. Gyűlnek a törzsek Jeff színe előtt, Dávidék értesülnek, hogy Jeremy volt, nincs, B feladja a játékot és újra osztják a törzseket, nem is akárhogy és ez csak az első 5 perc.
elso.jpg


Miután a törzsek megérkeznek Jeff elé, ő B-hez fordul, hogy mesélje el mi is történt, mert ha jól értesült, akkor valamit be szeretne jelenteni. Így van Jeff, tegnap nagyon megsérült a térdem, sportoló vagyok és úgy döntöttem emiatt fel kell adjam a játékot – mondja sírva B, akit már a bejövetelkor kiszúrtam, hogy nagyon biceg és a táskája is tele van. Sír B, sír a törzs, majd Jeff megint elkezdi a „kivel történhetne ez ha nem veletek Dávidék, de ezért hívnak így titeket, hogy leküzdjétek ezt az akadályt is” szöveget és kezdem már nagyon unni, hogy minden részben a néző arcába tolják az évad témáját, hátha elfelejtette az elmúlt 6 napban.

bi.jpg
Egyik váratlan pillanat követi a másikat, hiszen ahogy Jeff mondja ez egy kiszámíthatatlan évad, szóval dobjátok el a kendőiteket, mert újra törzseket választunk, viszem a zsákot, húzzatok egy kendőt, de ne nézzétek meg amíg nem szólok! Hú de izgi. -Eközben bevágják Davie-t, akinek tetszik a fordulat és végre előveheti „ördögi Davie-t” aki imádja a hazugságokat, hátbaszúrásokat, másokat egymás ellen fordítani és készen áll, hogy megtegye mindet.- Akkor most muti van, mondja Jeff, nyílnak az öklök és láss csodát: narancs, lila ÉS zöld kendők. Nem kettő, hanem három törzzsé alakultak túlélőink. A mosolyok nem őszinték, viszont kínosak és a túlélők zavarodottan keresik kihez tartoznak mostantól.

swap.jpg
Carl törzs nélkül maradt, nincs kendője. Újabb fordulat. A többiek elhelyezkednek törzsenként, ki-ki megtalálja új pajtásait, Carl pedig Jeff mellé áll. Ami egyből látszik, minden törzsben 3-2 az arány Góliáték javára. Whoopsies! A törzsek a következőképp alakultak: Narancs: Natalia, Kara, Alec valamint Cowgirl és Davie; Zöld: Dr. Alison, Pankrátor John, Dan, valamint Gabby és RobotikaKutatóTudós (a továbbiakban RKT) Christian; Lila: Vezérigazgató Natalie, Princess, Filmes Mike, valamint Puerto Rico és Nick. Carl pedig menni exile island. (Exile=száműzetés.) Ez annyit jelent, hogy az exile-on még annyi sincs, mint a saját szigeteiken, magyarán semmibb a semminél, ott csak a semmi semmizik. Carl a következő törzsi tanácson csatlakozik majd és beáll a törzsbe a kieső játékos helyére. Szóval 2 napot elhéderezik majd magában, bizonyára lélekemelő lesz. Carl balra el, Narancsok Dávidék táborába, Lilák Góliátékhoz. Jeff dob egy térképet a Zöldeknek, mert új helyre mennek és így a 10. napon építhetnek újra bunkert (nah jó a bunker erősen idézőjeles), de akkor is szívás elölről kezdeni a játék majdnem harmadánál.

lyrsa.jpg
A Narancsok megérkeznek régi-új otthonukba és a három Góliát álla leesik, hogy Dávidék tábora sokkal jobb, mint az övék. Alec örül az új, kényelmes tábornak és annak, hogy hárman vannak kettő ellen. Kis ismerkedés, Cowgirl-nek 3 gyereke van, Kara szurkoló-lány (ez nekem új), de térjünk a lényegre: nagy a baj Davie szerint, mert Góliáték többségben vannak, valamit ki kell találni, de villámgyorsan. Majd beismeri, hogy nem szokott fehérekkel barátkozni, na nem azért, mert nem akar, hanem egyszerűen csak szinesbőrűek veszik körül, ámbár ő egy „black nerd” vagyis „blerd” és ebből az következik, hogy kedvelhető, szóval jó lesz ez.

narancs.jpg
Cowgirl és Kara is barátkoznak, kiderül, hogy sok közös vonásuk van. Például a lovak szeretete. Mindketten versenyeztek, Kara például díjugratott. Natalia végig mellettük van, látszik rajta, hogy szíve szerint átlőné Cowgirl-t a lovaihoz vissza Kentucky-ba, csak ne haverkodjon már ennyire Karával, de csak ennyit mond: bárcsak ismerném a lovakat. Be is vágják a riportot, hogy készíti a rakétát Cowgirl-nek, már csak a jelre vár a kilövéshez. Majd elmondja Karának, hogy aggasztja, hogy beszélget Cowgirl-lel ami nagy hiba volt, mert Kara ezt elmondja Alec-nek és mindketten elbizonytalanodnak Nataliával kapcsolatban, hogy a paranoiás ember sosem jó.

natalia_2.jpg
Exile: Carl bandukol a parton, még sosem volt ennyire egyedül, szívás. Megérkezvén levelet talál, abban versikét, hogy hol találja a rejtett védettségi medált. Rezignáltan veszi tudomásul a hírt és kis gondolkodás után a part felé veszi az irányt kókuszdiót keresni, mert a fejtörő szerint abban lesz elrejtve. Ha azt hittétek fel kell forgatnia a partot az eldugott kókuszért, akkor tévedtetek, mert tele a part velük és elkezdte behúzni a víz őket, szóval gyorsan kell keresni és van miből válogatni. Aztán az első kétségbeesés után megpillantja a megjelölt kókuszdiót és ki is varázsolja a belsejéből a rejtett védettség helyett a rejtett védettséget semlegesítő medált. Na kösz – gondolom én, mert ez úgy működik, hogy szavazáskor le kell írnia annak a játékosnak a nevét akiről azt gondolja használni fogja a rejtett védettséget. Ha eltalálja, a rejtett védettség semlegesítve lesz, ha nem akkor bukta. Azért Carl szerencsére jobban értékeli, mint én.

nullifier.jpg
A Liláknál Filmes Mike szerint olyan csapat gyűlt össze, akiket tutira utolsónak választanak bármilyen csapatjátékban, most meg összekerültek, szóval sok törzsi tanácsot lát a (közel)jövőjükben. Ők is ismerkednek, kérdezik Mike-tól, hogy honnan ismerhetik, Rocksuli – mondja, mire jót nevetnek, mindenkinek beugrik. Vagyis Vezérigazgató Natalie nem nevet, neki nem elég emelkedett a beszélgetés. Egyébként sincs kedve a felesleges szájtépéshez, mert túlerőben vannak, ki fogják a két Dávidot szavazni, hagyjuk is a francba a formaságokat, csomagoljanak inkább és hagyják a nagyokat játszani. Beindul a vezérigazgatás, mindenki megkapja a beosztását. A főnökasszony nemhogy meghúzódna kicsit, hanem bemutatkozik rendesen a két Dávidnak is.

ceo.jpg
Ez mindig ilyen? - kérdezi Nick. Hát persze, hogy mindig. No, akkor ezt fogom én meglovagolni. Ezzel a lendülettel meg is kérdezi Filmes Mike-ot, hogy mi a véleménye és miután kiderül közös nevezőn vannak meg is alapítják a „Rocksztárok” nevű formációt. Majd Filmes Mike elmondja, hogy odaát Dan-nél van az idol, de Nick nem tudja, hogy náluk meg Davie találta meg, sőt most már Carl-nak is van. Izgalmas lenne, ha mind eljutna a merge-ig. (Merge=a törzsek egyesülése.)

nick_filmes_mike.jpg
A Zöldeknél zajlik az új menedék építése. Duzzadnak Pankrátor John izmai, sírnak a bambuszok az ütései alatt. Majd ellenpontként megkapjuk RKT Christiant, aki kevésbé technikás és Dan el is kéri tőle a szerszámot, add csak ide barátom, hadd segítsek és elmagyarázza neki hogyan kell csinálni. RKT Christian el akarja bájolni a társait, szóval sárm offenzívába kezdett, amit a sárm apokalipszis követ és úgy tűnik jól kijön a többiekkel. Természetesen Pankrátor John-tól Slamtown-ról kérdez, végre kiélheti magát. Gabby viszont elbizonytalanodik és sírásban tör ki megint, hogy ő nem tud olyan megnyerő lenni, mint Chrstian. Az említett megölelgeti és próbálja helyre hozni Gabby világának a rendjét.

rkt_christian.jpg

charmoffensive_2.jpg
Elérkeztünk a védettségi játékhoz. A feladat: 1 ember irányít, a többieknek be van kötve a szemük és az ő utasításai alapján cselekszenek. Az első részben egy talicskán ül az irányító amit két társa tol át egy akadálypályán, aminek a legvégén az irányító megszerez egy labdát. Ezt beleteszi egy asztal méretű labirintusba, amit a másik két társa tart a két oldalánál fogva és az irányító utasításai alapján kell mozgatniuk az asztalt, hogy a labda beleguruljon végül a labirintus végén található lyukba. Aki először végez a védettség mellé jutalmat is kap, kávé és édes péksütemények formájában, a második helyezett is védett, viszont az utolsó törzs tanácsra megy, ahol kiegészülnek Carl-lal, aki a szavazás után velük együtt megy vissza a táborba.

challange_1.jpg

reward.jpg
A Liláknál Princess irányít, CEO Natalie és Nick tolja a talicskát. A Zöldeknél Gabby irányít, Pankrátor John és Dan tolja, míg a Narancssárgáknál Kara irányít és Davie és Alec tolja a talicskát. Gabby nagyon ügyes a Zöldek hamar megszerzik a vezetést, a nyomukban a Lilák és valamivel lemaradva Narancsék az utolsók Aztán a pálya közepén a Lilák elakadnak és a Narancssárgák nemcsak behozzák őket, hanem meg is előzik. A Zöldek tisztán vezetnek, amikor elkezdik a labirintust a Lilák még az akadálypálya közepén, a Narancssárgák pedig annak utolsó szakaszán járnak. A Zöldeknél RKT Christian és Dr. Alison, a Narancssárgáknál Natalia és Cowgirl csinálják a labirintust, míg a Liláknál Puerto Rico és Filmes Mike kezdik el amikor a másik 2 csapat már szinte a 2/3-ánál jár. A Zöldek szinte a végén vannak, a Narancssárgák is közel járnak, amikor egy óvatlan mozdulattól elveszítik a golyót, kigurul a labirintusból, újra kell kezdeniük. Ezzel a Lilák jutnak lehetőséghez, ők a pálya első harmadánál járnak. A Zöldek ezután fejezik be, ezzel megnyerve a jutalmat és a védettséget, de egy hely még kiadó. A Lilák előnye elolvad, mert nem sikerül a labdát a lyukba illeszteni. Megkerüli minden létező irányból, közben a Narancsok labdája is kerülgeti a lyukat, ám végül a Liláknak sikerül betalálni, megnyerik a védettséget.

Fájdalmas a vereség, Cowgirl és Davie nyaka körül szorul a hurok. Ezért Cowgirl kitalálja, hogy idolt kell keresni, nincs mese és elkapja Davie-t, hogy „azt hiszem tudom hol az idol”, mire Davie-ben megáll a levegő (is), majd rájön, hogy Cowgirl csak azt hiszi, hogy tudja, mert az erdőbe rángatja Davie-t, de gond egy szál sem, ott keresheti. Ezután Davie szalad Karához és Nataliához, hogy elújságolja Cowgirl rafkós idolt keres, de mivel nem talált, Nataliát penderítené ki a játékból. Természetesen Davie mindezt nem kétségbeesésében mondja el, hanem azért, mert együtt akar működni a csajokkal.

i_know_where_the_idol_is.jpg

tanacs_elott.jpgCowgirl közben Alecet puhítja, hogy ha szeretne sokáig jutni a játékban, ahhoz komoly döntéseket kell hozni, taktikai lépéseket kell tenni. Alec-en látszik, hogy nagyon elgondolkozott, de nem meri kockáztatni a szövetségét a többi Góliáttal. Erre Cowgirl bedobja Davie nevét, hogy hajlandó ellene szavazni, Alec bízhat benne. Alec felveti ezt a lányoknak, hogy mi lenne, ha inkább Davie-t küldenék haza, de arról szó sem lehet. Alec ezután kezdi azt érezni Natalia nem bízik benne és a véleményére sem ad, ettől még kevésbé biztos az esti szavazásban. Ezen pedig nem segít, hogy a menedékben Natalia befenyíti Davie-t azzal, hogy ha nem Cowgirl-re szavaz, nincs jövője a játékban, majd „ti ketten meg kussoljatok”-kal ott hagyja Karát, Alec-et és Davie-t. Egy óvatlan pillanatban Davie felteszi Alec-nek a kérdést biztos-e az esti szavazásban és elmondja, hogy Cowgirl Nataliára akar szavazni. A bogarat elültette Alec fülében, meglátjuk mennyire fogja birizgálni a tanácson.

alec.jpgTörzsi tanács, 11. nap este. Megérkeznek a játékosok és Carl is helyet foglal velük szemben, végig fogja mozizni a tanácsot. Jeff kérdésére Natalia elmondja, tiszta sor: ma Davie vagy Cowgirl haza megy. Cowgirl védi magát, ha nem szavazzák ki, lojális marad a sírig. Davie is érvel, azzal, hogy Cowgirl-nek 3 gyereke van, nehéz sors jutott neki, jó a háttérsztorja, szerethető és sok barátja van Dávidék között, míg őt átverték az első törzsi tanácson. Elkezdődött a játék? – kérdezi Jeff. Naná és az életben maradáshoz tökösnek kell lenni és merni kell nehéz döntéseket hozni – mondja Cowgirl. Miközben zajlik a tanács és nagyobbnál nagyobb közhelyeket durrogtat mindenki, a kamera folyton Alec-re ugrál, aki nagyon töpreng, nagyon tipródik, majd egyszer csak felpattan és elkezd Cowgirl fülébe beszélni. Nataliának nem tetszik, Alec azt mondja csak biztosra akarok menni, hogy ugyanazon az oldalon állunk. Kis zavart érzek az erőben, de nincs már idő ilyesmire, irány szavazni.

tribal_2.jpg

blindside.jpg
Jeff rákérdez a rejtett védettségre, Davie lapít. Az első szavazat Cowgirl, majd Davie, majd Natalia. Majd újból Natalia és már csak egy szavazat van. Natalia. Három szavazattal ő az 5. kieső.

Natalia úgy tűnik saját maga ül fel a rakétára amit Cowgirl-nek épített, de előbb odaszól a többieknek: Szarjatok sünt! Fordítva! – majd meg sem várja, hogy Jeff elmondja az elköszit, elviharzik, Carl pedig csatlakozik a törzshöz. Jövő héten innen folytatjuk, szevasztok!

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2018.10.19. 20:12:38

"Ez mindig ilyen? - kérdezi Nick. Hát persze, hogy mindig. No, akkor ezt fogom én meglovagolni."
Ezt félre lehet érteni úgy, hogy Natalie-t akarja meglovagolni :DDDD (ewww, vizuális típus vagyok :D)

"Szarjatok sünt! De farfekvésest", én ezt írtam volna ;)

na de dobom a rendes kibeszélést is, köszi a hogyvótot!

enzo23 2018.10.19. 20:29:23

Szóval, elég jó rész lett, nagyon tetszett!
Szó szerint a legelső jelenetben már vonultak Jeff színe elé, ebből eléggé tudható volt, hogy valszeg swap lesz. Már bántam, hogy a múlt heti előzetes ezt ellőtte nekem, viszont arra nem számítottam, hogy emellé még fognak záporozni egyéb meglepetések: Bi kilép! Harmadik törzs! Carlnak nincs törzse! Exile Island! Mi van itt?
A Dan-Kara páros szétszedve, a Mason-Dixon vonal is, de legalább Christian-Gabby nem, úgyhogy nagyon szurkoltam, hogy a zöld csapat ne veszítsen immunityt – és gyönyörűen nemhogy nem vesztették el, de simán meg is nyerték! Mutathatták volna, hogy Gabbynak visszajött-e némi önbizalma, szegény eléggé szenvedett előtte, és callernek lenni húzós feladat egy ilyen kihívásban, úgyhogy csak dobott rajta valamit az, hogy sikeresen lehozta.

A lila törzs nem egy kifejezett fizikai veszély, és előzetesen azt mondtam volna, hogy itt van a legnagyobb esélye a Davideknek egálra hozni a dolgot Natalie kiállhatatlansága miatt, úgyhogy meglepődtem, hogy sikerült visszahozniuk az (egyébként ötletes, tetszetős) immunityt, és a narancsokat küldeni tribalre.
Vicces volt, hogy Elizabeth pont annak az egy embernek mondta, hogy tudja, hol az idol, akinél konkrétan ott van :D Davie meg lazán bedobta a busz alá, de aztán Natalia is kezdett negatívkodni, az eddig nettó nulla sztorit kapó Alec meg megingott, és kész is a blindside. Nem semmi, hogy egy ötfős törzsben három ember neve is felmerült, plusz még képbe került Davie idolja, és a visszatérő Carl, aki egy újabb figyelembe veendő adalék. Már csak azért is, mert ugye talált egy idol kioltót – nagyon ötletes volt az időhöz kötött megtalálás a kókuszokkal és a dagállyal, illetve azért nem akkora előny így, hogy a szavazásnál kell megadni, hogy ki ellen rakod, ilyenekkel szépen mellé lehet lőni…. remélem felhasználásra kerül.

A tribalon Carl behozhatott némi social lemaradást azzal, hogy meghallgathatta a beszélgetést. Apropó beszélgetés, micsoda suttogás indult, nagyon komoly lett a tanács, tényleg nem tudtam, hogy mi fog történni, de ezek szerint Natalia és Kara annyira megkeveredett, hogy még ők se szavaztak ugyanarra :D

Még pár további highlight:
– Gabby reakciója Jeremy kiszavazására, az a szájtátás :DD
– Idéznék múlt hétről magamtól: "Ha nagyon akarnának változtatni, olyat lehetne, hogy mindkét törzsben húznak kendőket, és 1/3-1/3 újjáalakul egy harmadik törzzsé. (bár végülis még nem kizárt, hogy ez lesz)" --> éééés bingó! pedig eskü nem tudtam :D
– Egyik kedvenc jelenetem, ahogy Natalia szegény próbált becsatlakozni az Elizabeth és Kara közti lovaglós beszélgetésbe, de kétségbeesésében csak ennyit tudott hozzátenni: “I wish i had a horse” :DDD #életem :D
– A különbség, ahogy John vágta a bambuszt, meg ahogy Christian, hatalmas :DD

tar 2018.10.19. 23:21:40

Úgy tűnik ebben az évadban minden Natalie/Natalia -ból kijön a parancsolgató, zsarnoki énje, de legalább az egyik már belebukott és úgy tűnik, hogy már a másiknak sem kell sok.
Bár én nagyon szeretem a "big move"-okat, és a mostani is tetszett, de úgy érzem Alec ezzel a lépéssel most bakot lőtt: őszintén szólva nem látom, hogy Natalia kiszavazásával miféle előnyhöz jutott. A 3:2 Góliát fölényt, most 2:3 Dávid fölénnyé alakította, és ennyi - bárhogy nézem ő ezzel csak szarabb helyzetbe került, mintha az egyik Dávidot szavazták volna ki. Davie-től nagyon tökös húzás volt, hogy nem használta fel az idolt - én egy ilyen szituban gondolkodás nélkül kijátszottam volna.

Laura Ingalls 2018.10.20. 08:12:40

@enzo23: szokásom ilyeneket mondani - Nick-es meglovaglás - jót mulatnak rajtam a többiek, úgy tűnik le is írom XD

@tar: Nagyon tetszett, hogy ennyire meg tudták forgatni Alec-et, hogy a sajátjai ellen szavazzon, nagyon érdekel mi lesz ezután vele.
A főnökasszonynak nagy mákja van, hogy nem mentek tanácsra, mert most kiszavazták volna, nagyon kihúzta a gyufát.
Én a legtöbbször meglepődöm, hogy ilyen helyzetekben nem használnak idolt, de Cowgirl annyira szúrta Natalia szemét, hogy Davie joggal bízhatott abban, hogy ha nem Cowgirl megy, akkor sem ő, mert a másik irányból is bebiztosította magát.

tar 2018.10.20. 09:31:09

Amit még nem tudok hova tenni az a "rejtett védettség-elvevő idol". Az elején elégedetten csettintettem, hogy "mecsoda zseniális ötlet", de ahogy jobban átgondolom, már nem tatzsik annyira: úgy érzem ez az erősebb felet erősíti.
Jópár törzsi tanács során az egyetlen izgalmat ( és a gyengébb helyzetben lévők egyetlen reményét a fordításra) az jelentette, hogy a fölényben lévő szövetség rettegett attól, hogy akire tesznek az előkapja az idolt és elveszítik a fölényüket ill. jópár olyan játékosnak, akik már tökegyedül álltak a velük szemben blokkba tömörült többiekkel szemben (pl. Mike, Ben, stb) a védettségi játék elvesztése után 1-1 ilyen védettségi idol jelentette az egyetlen bennmaradási esélyt.
Most azzal, hogy behoznak egy ilyen "ellen-idolt" ez a kockázat/esély is eltűnhet - nem tetsz :/

tar 2018.10.20. 09:32:39

@tar: tehát összefoglalva: sztem a "rejtett védettség-elvevő idol" valójában kiszámíthatóbbá teszi a játékot és elvesz egy olyan kockázati tényezőt, ami érdekesebbé tette a döntéseket.
süti beállítások módosítása