Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hap and Leonard 3x02 - Ho-Ho Mambo

2018. október 19. 11:00 - Szencsike

Floridával kezdünk, aki az esti karácsonyi díszkivilágításban pompázó Grovetown belvárosában sétál. Egy lélek sem mászkál odakint rajta kívül, erre nem most kezdik lekapcsolni a fényeket?! Egy másik utcából pedig előbukkan egy Klan-tag, aki meggyújtott egy jókora keresztet is. Fegyveres férfiak állnak Flo mögött, ott vannak a jeepesek is, Flo lassan leveti a cipőjét és rohanni kezd, a jeep üldözi őt, de zsákutcába fut. Az összevert Hap otthon arra riad fel, hogy Charlie felkapcsolta a villanyt és hozott egy kis kaját, de Hap majdnem lelőtte őt, hiszen a pisztollyal bújt ágyba. Vagyis a jelenben vagyunk, és nagyon durva dolgok történhettek velük Grovetownban.

1.png

Később már Hap a díványon üldögél, teljesen szétesett a faszi. Charlie falatozik a kajából, Hapnek enni sincs kedve. Leo jól van, a Házőrzői szerint épp alszik. Hap valami Sneed-et emleget, aki ott volt. Na, menjünk vissza Grovetownba, kijöttek a rendőrök, az egyikük Sneed, régen még LaBorde-ban dolgozott, és ő volt az, aki megverte Leót. Sneed ugyanolyan seggfej most is mint volt. Egy bizonyos Reynolds nevű rendőrnő is a helyszínen van, de ő csak tilosban parkolásért bünteti meg Hapet, a szétvert kocsiról tudomást sem vesz, elvitetik majd egy szerelőhöz, épp csak hogy hozzá nem teszi, hogy aki négerekkel barátkozik az bekaphatja. Most Leónak kell nyugalomra inteni Hapet, akinek sikerült magára haragítania Reynoldsot, pusztán azzal, hogy asszonyomnak hívta. Sneednek kell elvinnie a srácokat a szerelőhöz, Hap meg se lepődik, hogy Sneed milyen jó helyet talált magának a rasszisták kisvárosában. Sneed még LaBorde-ban elgondolkodott, mit is tett Leóval, sajnálja, de az ő fejében az a tanulság, hogy tovább kell lépni, ez végül is nála felér egy bocsánatkéréssel, de Leo inkább ara kíváncsi, hogy hova viszi őket… Sneed rákérdez miért vannak itt, Florida eltűnése az ok, viszont Sneed azt mondja, hogy Florida már elment, ezt magától a serifftől tudja.

Menjünk vissza LaBorde-ba, a rendőrségen családi nap van, Charlie a Mikulás. Hanson behozta a gyerekeit, akit lepasszol a recepciósnak, Charlie-t pedig megmenti a további szakáll cibálástól, hogy tárgyalni hívja. Szegény Charlie ott is csak panaszkodni tud, az asszonytól karácsonyra nikotinos rágót kapott. Hanson azon rugózik, hogy mi van Hapékkel, hát Charlie-tól kell megtudnia, hogy már rég Grovetownban vannak, és igen, jól sejti, ha a két hülye már ott van, a balhé sem marad el. Grovetown, Reynolds egy város végi házikóhoz érkezett, egy idős, néger úriembert kell furikáznia, a nő arcán semmi jele a lelkesedésnek, az öreg sincsen oda érte. Az öreget a hullaházba hozta, maga a seriff kérte, hogy jöjjön, mert egy fiatal fekete férfi meghalt. Minél gyorsabban el kéne temetni, a férfi karján egyébként megkötözés, a nyakán fojtogatás nyomai látszódnak, de se a halottkém, se Reynolds nem látja szükségesnek a boncolást. Sneed meghozta Hapéket a Rocket nevű autószerelőhöz, itt lesz majd a kocsi, jobb lesz ha mennek, amint elkészül. Előbb megkeresik Flo-t, valakinek csak feltűnt egy fekete nő. Sneed el, a műhelyben nincsen senki, Hap biztosra veszi, hogy Sneed jót röhög rajtuk. Kocsi az nem lesz egyhamar, de találtak egy tandem bringát.

A bicajozás közben van idő gondolkodni, talán Flo a fekete negyedben van, ami itt valahol a szemétlerakó és a szennyvíztisztító mellett lehet, de az is lehet, hogy már rég Hansonnal vacsizik otthon. Hát persze, bármi lehet, de a nagy tekerés és hülyeségek között nem veszik észre, hogy a fekete jeep elindult utánuk. Vissza a jelenbe, Charlie felemlegeti Hapnek azt, hogy a hazaúton azt mondta, hogy találkozott az Ördöggel. Bevágnak nekünk egy lángoló házat és egy idősebb, de nagyon szigorú tekintetű urat. Leónál a Házőrzők jókat nevetgélnek valami rajzfilmen, mikor Leo lesétál a mosdóba. Nem tudják ők se hova tenni, annyira zord a pali, bár egy okot lehetne mondani, Leo véreset pisilt. Alig várom, hogy kiderüljön, mi történt velük… Vissza a meséhez, Hapék megérkeztek ahhoz a leégett házhoz, amit láttunk, ott az úr fogadja őket, valami nagyfőnök lehet errefelé, tudja, hogy mi történt Hap kocsijával, sőt a fekete csajra is emlékszik. Leo tesója, mindketten Hapnek dolgoznak, de nem hallottak már napok óta Floridáról. Az égő házból a szél egy Elvis-képet sodor a lábuk elé, a Főnök nem tud lehajolni érte, csinálja meg Leó. Leo viszont egy elég vaskos dudort lát a Főnök nadrágjában, heresérve van, ne bámulja őt, fújj. Ő se különösebben bírja a feketéket, de ha egy csirke és a fekete csaj között kéne választania és nem lenne heresérve, akár még el is gondolkodna Floridán… Na ez már nem tetszik Leónak, majdnem nekimegy az öregnek, akiről végre kiderül, hogy ő itt a helyi rendőrfőnök, és tudja, hogy valójában kicsodák is a városka új vendégei.

5.png

Elkezdett esni az eső, az öreg a kocsijába ülteti őket, és elmeséli mit tud Floridáról. Idejött, mert a rádiónál volt valami biznisze, elvégezte a feladatát, majd elment. És a Klan? Tisztában vannak azzal, hogy meddig mehetnek el, úgyhogy erre a lehetőségre ne is gondoljanak. Az urak kénytelenek belenyugodni a ténybe, az öreg még leszögezi, hogy sose volt együtt egy csirkével, Leo vissza is kérdez, hogy akkor egy disznóval csinálta-e, de a nagyfőnök kizavarja őket a kocsiból. Nézzük meg a halottasházat, az öreg szépen rendbe teszi a halott fickót, felöltözteti és egy kis sminkkel eltünteti róla az árulkodó nyomokat.. Hapék visszakerekeztek a városba és a rádióhoz mennek, hogy találkozzanak Mr. Knox-szal. Ő a műsorvezető, megmutatják neki Flo képét, máris nem vigyorog többet. Két dal között elmeséli mi történt: Flo tényleg itt volt és Bobby Joe Soothe-tal akartak megállapodni. Igen, Leo jól hallotta, Bobby Joe a híres L.C. unokája. Bobby Joe megtalálta a nagyapja utolsó felvételét, amit a halála előtt rögzített. Nem is tudtak arról, hogy ez létezik, amíg Bobby Joe meg nem találta. Elhozta Knoxnak is, hogy eladja neki, ami, ha igazi a felvétel, egy egész vagyont ér. Knox igazi szakértője a bluesnak, a felvétel valódi. De nem történt semmi, mert Bobby Joe jelezte, hogy beszél az ügyvédjével, Florida Grange-dzsel az eladásról. Knoxnak már megvolt a pénze is, az időpont is, de Bobby Joe eltűnt, majd holtan találták. Felakasztották, vagyis ő a hullánk. Knox szerint ez az átok része, hiszen aki meghallgatja L.C. dalát, az átkozott lesz. Knox viszont nem hisz benne, neki ott a zene, az üzlet és a pénz. A háttérben megszólal a telefon, a rögzítőre mondja a hívó fél az üzenetet: a tűzoltóság vezetője kereste, mert leégett a háza. Knox az Elvis kártyáit emlegeti, igen, Hapéknek is leesett, hogy ők látták a házat szénné égni.

A rádióból kisétálva az urak érzik, hogy ez a sztori egyre gyanúsabb, a Főnök se mondta el nekik Bobby Joe halálát, pedig tudta, hogy Bobby Joe-nak köze volt Flo-hoz, aki eltűnt. Az utcán sétálgató emberek bámulása is egyre rémisztőbb, és ez csak rosszabb lesz, mikor betérnek egy étterembe, mintha az Alkonyzónában lennének. Hap telefonál Hansonnak, addig Leo leül a pulthoz, és a lehető legudvariasabban rendel valami kaját. A pincérnő tessék-lássék módon feljegyzi a rendelést, amit szándékosan elvitelre kért ki neki. Hap is visszaért, sajnos csak üzenetet tudott hagyni Hansonnak, aki remélhetőleg gyorsan visszahívja őket. Hap a pincérnőnél is rákérdez Floridára, de ő az állítása szerint nem emlékszik rá. Két nehézfiú telepszik le Hapék mellé, Leo Hapnek dolgozik, ugye? A pincérnő az egyik pasas anyja, ő se akar balhét, de a fiúk csak nyomják tovább a dolgot. Valójában Hap dolgozik Leónak, kártevőirtók, épp LaBorde-ból jönnek, ahol elszaporodtak a karácsonyi hangyák. Afrikai mutánshangyák, amik egy szállítmánnyal érkeztek az országba, és a helyi doktor Bagoomba urat kérte fel, hogy szakértsen egyet. Meséljen, milyen károkat okoztak Afrikában a dögök, erre Leó előveszi a legjobb akcentusát, még ezt is feliratozni kell, és elmeséli, hogyan pusztítottak ki a hangyák egy falut. A fiúk a megbízólevelüket kérik, szerencsére megszólal a telefon, mielőtt kínosabb lenne a szitu.

Leo köré szépen gyűlnek a helyi erős emberek, Hap tájékoztatja Hansont, hogy meghalt a tag, aki miatt Florida ide jött. Hanson eljön a városba, Hap a szerelőműhely címét adja meg neki, találkozzanak ott. Hap visszatért, újabb hangyákat láttak, menni kell, kész a kaja is, a szakács a fekete öregúr, aki a halott Bobby Joe-val foglalkozott, Hap az Erő legyen magukkal! jókívánsággal búcsúzik. Kint viszont még gázosabb lesz a helyzet, a fekete Jeep szándékosan tönkreteszi a bicajukat, a kocsi után futnak, szerencsére tudnak olyan gyorsan futni, hogy felugorjanak rá. Igaz, ezzel nincsenek előrébb, mert tervük sincsen, hogy mi lesz, ha megállnak. A kocsi megállt a pirosnál, a sofőr és az utas is egy jókora fegyverrel száll ki, és szerencsére a LaBorde-i kétszemélyes hadsereg alaposan szétveri a Grovetown-i rasszistákat, akik úgy iszkolnak el, mintha tényleg egy hadsereg üldözné őket. Leo dühében a kocsi szélvédőjébe vágja a fegyvert, majd nyugisan visszasétálnak az elejtett kajacsomagért, közben boldog karácsonyt kívánnak az utcai Mikulásnak.

10.png

Az urak este, szakadó esőben érnek be a szerelőműhelybe, egy szerencséjük van, a szerelő Tim nem rasszista seggfej vagy legalábbis normálisabb, mint a többi városlakó. Rákérdeznek Floridára is, nem emlékszik rá, pedig egy ilyen jó nőt ő megjegyezne. Őt nem érdekli a csajok bőrszíne vagy bármi más furcsaságuk, egyszer még egy törpével is összejött. Ha szálláshelyet kellene mondania, ahová Flo mehetne, talán a déli városrész, a fekete negyed. A kocsi javítása kb. két nap lesz, így ha nekik kéne szállás, akkor Tim szívesen látja őket, hiszen nála is van egy kisebb motel. Elég lepukkant a hely, sőt, a legjobb szó rá a putri, de mivel a szerelő az egyetlen, akinél ellakhatnak, Hapék kénytelenek elfogadni a szállást. Odabent a szerelő a téma, megbízható-e vagy sem, Hap az igen felé hajlik. A szobájuk és az ágy is bűzlik, Leo inkább a kanapét választja, Hap be is ugrik az ajándék ágyba. Ott viszont megérez egy illatot, azonnal irány Tim és a fejébe nyomja a párnát, szagolja meg, Florida itt volt, ez az ő parfümje!

11.png

Hap lenyugodott, a szerelő se halott, sőt készséggel elmeséli, hogy Flo tényleg itt volt, de azt kérte tőle, hogy ne szóljon senkinek, hogy itt járt. A szakítást mondta indoknak, nehogy az exe rátaláljon. Másnap reggel már el is ment, Tim nem tudja hová, és az igazat mondja, nem titkol semmit. Tényleg, és mi van azzal, hogy szereti a nőket, Leo leginkább ezen gondolkodott el. Á, igazából semmi, csak a szája jár, barátai is alig vannak és szinte mindenkit felidegesít. Igen, megpróbált kikezdeni Floridával, hiszen jó nő, de nem volt semmi, ráadásul hiányzik az egyik lába, a műláb meg elijeszti a legtöbb nőt, Flo-val se lett volna semmi. Mondott bármit Bobby Joe-ról? Semmit, de ő is csak annyit tud, hogy felakasztotta magát. Saját magát, azt meg hogyan? Ezt mondja a rendőrség, akikről tudni, hogy eléggé lazán kezelik az igazságot.

13.png

Menjünk el Bobby Joe temetésére, este temetik, sokan eljöttek a búcsúztatására a néger közösségből. Kicsivel odább ott posztol Reynolds rendőrnő és Sneed, a nőről kiderül, hogy a csinos külső egy ostoba belsőt takar. Furcsa számára, hogy az a népség pont úgy törődik a saját halottjukkal, mint „mi”, szinte emberiek. Sneed is csak bólogatni tud, de mintha távol tartaná magát Reynolds ostobaságától. Szerencsére a nő elmegy, Sneed egyedül marad a gondolataival, bár lehet jót is tesz neki, ha végre gondolkodik egy kicsit. Vissza Hapékhez, az urak most Hansonon agyalnak, elég kemény fickó, mi van, ha Florida joggal tartott tőle? Feleség ide vagy oda, Flo a szeretője volt, lehet a pasas csak megjátssza az aggódó exet és csak vissza akarja szerezni magának. Furcsa, mert Leo egész okos dolgokat mondott, és ő ugye meleg, de gyakorlatilag az ő kapcsolataik is ugyanúgy működnek mint a heteróknál, csak lényegesen egyszerűbbek. De talán Hap végzi a piszkos melót Hanson helyett. Nem csak talán, tényleg ő csinálja, de ő legalább őszintén tudni akarja, hogy Flo biztonságban van-e. A holnapi program az lesz, hogy elmennek a fekete negyedbe, de Leo vétóz, Hap marad, megvárja Hansont. Egyszerűen azért, mert Hap fehér, a fekete negyedben ha ő is ott lesz, senki semmit se fog mondani, maradjon csak a seggén. Remek, aztán Leót is egy fára akasztva találja majd meg, rossz ötlet, de Leo most azt kéri, hogy bízzon végre benne. Hap nagy nehezen beleegyezik, nem szívesen hagyja magára, de legyen. A srácok vacsora közben beszélték ezt meg, Hap egy furcsa szalvétával törölte meg a száját, mert egy felirat van rajta. Nem a szokásos cukiság, amiket egy szép szalvétára szokás felírni, hanem az, hogy a „Nő meghalt, ti következtek.”

Címkék: hap and leonard
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása