Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SWAT 2x02 – Jimmy beszélni Türk

2018. október 18. 11:00 - szde

Nő keresi Ela nevű lányát a házában, amit két tag szitává lő, ekkor érkezik meg Adam 13, azaz Jimmy és Társ, hogy segítséget nyújtsanak. Miközben erősítést hívnak, a török vendégmunkások is ugyanezt teszik. Társ nem menne be, de ott van a kislány, így Jimmy megy, közben meg löki a SWAT-szlenget, amit előbbi nem ért. A SWAT is megérkezett, gyorsan reagálnak a srácok, nem hiába ők az elit elitje. Megjött a török erősítés, valami szuperkocsijuk van, ami tökre hasonlít Luca egyik játékszeréhez, és a funkciói is ugyanazok, főként: golyóálló. Sosem értettem, miért nem a kereket lövik ilyenkor. Az nem golyóálló. Jimmy-t Ela szimpatikusnak találja, függ rajta, mint kismajom az anyján, annak ellenére, hogy egy közös szót sem beszélnek.

vlcsnap-2018-10-08-12h51m28s756.png

Megérkezett a DEA, az Omega kartellről van szó, ugye, Törökországból, a vezérük Omega Egyes, és van egy ellenséges Baja Diablos nevű szervezet, akivel az Omegák nincsenek jóban, de még így se állnak szóba rendőrökkel, szóval szép próbálkozás Beni, de nem jött be. Hondo-nak az a remek ötlete van, hogy Jimmy kérdezze ki a kislányt, aki nyilván az elmúlt két percben megtanult angolul, vagy Street szuperképessége az, hogy rögtön beszél törökül. Közben Hicks és Jess egy nőt fedeznek fel egy kocsiban, aki régóta őket figyelni, személyi helyett pedig fegyvert mutat, így ki kell szállnia, de miközben motozzák, Jess felismeri: Kamile az, török interpolos. A szépsége a dolgoknak az, hogy az Interpolnak nincsen hatásköre az Egyesült Államokban, viszont a nő ugyanazt csinálja, amit a SWAT – el akarja kapni az Omegákat, főleg Egyest.

HQ-n Ela továbbra sem szólal meg, Chris homályosítja fel Jimmy-t, hogy a google a barátunk, főleg a translate funkciója, és hiába lehet itt nemsokára egy tolmács, neki kell nekiállnia a dolgoknak. Eléggé jól megy neki a török, végre megtudják a kislány nevét, mármint nekünk feliratozzák, de akár azt is mondhatta volna, hogy „haza akarok menni”. Hicks, DEA és Jess azon tanakodnak, higgyenek-e Kamile-nak, aki eléggé megszállott a munkája iránt, talán túlságosan is, de muszáj hinniük neki, hiába pattant le az Interpoltól betegszabi vagy táppénz kérése nélkül. Kamile amúgy elmehet, a nővérével pedig már nem beszélnek, mire Jess is megnyílik, de Kamile szerint akkor lehet valaki jó ügynök, ha mindent előtérbe helyez.

vlcsnap-2018-10-08-12h56m24s695.png

vlcsnap-2018-10-08-12h59m03s159.png

vlcsnap-2018-10-08-13h02m27s154.png

Közben bevágják nekünk, ahogy az Omega Team kínozza a két vendégmunkást, jól leöntik benzinnel, majd még fel is gyújtják őket. Kamile pedig megosztja Jess-szel, hogy ez egy elhelyezési vita a szülők közt, ugyanis Ela és a kissrác Omega Egyes gyerekei. Luca, Deacon és Chris mennek Luca emberéhez, aki megcsinálja neked a saját bejáratú SWAT-os kocsidat, a hapi neve amúgy Gangster, ráadásul fürdőruhás nőket kell lelőni a golyóálló üveg előtt, szóval szexista is. Luca befenyíti az embert, akinek jó pénzt hoz az Omega Team, és két fasza kocsit kértek, de ő nem volt ott a végső kiválasztásnál, Lucának pedig kell, hogy mivel lehet kárt tenni a járművekben.

Hondo a bíróságon, ahol Nia már nagyban dolgozik, teljesen felépült, nemrég volt a kulcstanújának két órás vallomástétele, nyilván a keresztkérdések húzták el az időt. Hondo felhozza a volt férj esetet, aki csak szeret védelmezőnek tűnni, de a hónapban aláírják a válási papírokat. Új rabokat hoznak, ahol ott van Hondo barátjának, Leroynak a fia, Darryl, fegyveres rablásért hozták be. Hondo-nak nem tetszik az egész, számon is kéri a srácot, hogy mit keres megint LA-ben, amikor elment a nagynénivel. A nagynéni beteg lett, Darryl lejött a városba egy hétre, felcsinálta a barátnőjét, így tizenöt évesen már számlái vannak, amiket fizetnie kell. Hondo-t meg nem kereste, aki ezen felhúzza magát, mert szerinte a srácnak nem ez az útja. Darryl másképp látja a helyzetet.

vlcsnap-2018-10-08-13h06m30s579.png

vlcsnap-2018-10-08-13h09m02s727.png

Érkezünk Leroyhoz, aki tud pár infót adni az Omegákról, mert ilyen jófej, meg hát más dolga nincs is az életfogytig alatt, és tudja, hogy a fiát letartóztatták. HQ-n Hicks és Jess összefoglalják, mit tudtak meg, Chrisnek pedig egyre szimpatikusabb Omega Egyes (nem), ráadásul megvan az egyik búvóhelyük, ahol benzindobokat találtak, amibe az azonosítatlan holttesteket teszik. Kamile látott már ilyet, csak nem a nővérét?

Deaconnek pluszpénz kell, mert hát a két nagyobb gyerek költséges holmit akar, a babának meg az új bébinek új szoba kell, Hondo rá fog kérdezni a haverjánál, aki éjjeli műszakba keres embereket. Luca megint új lakást keres, most már egy végleges helyet, és van ez a program, hogy rendőrök olcsóbban tudnak szegényebb környéken lakást venni/bérelni, hogy biztonságossá tegyék az utcákat. Luca is pont ilyenbe akar költözni, biztos valami tré helyre, és Hick megírja az ajánlást, ha nagyon akarja, de nem véletlenül a mocsokban dolgoznak, de ez még nem jelenti azt, hogy oda is kell költözni.

vlcsnap-2018-10-08-13h13m15s525.png

vlcsnap-2018-10-08-13h15m01s865.png

Ela énkicsipónim karaktereket sorol fel, Deacon szerint Jimmy nyelvérzéke perfekt, már csak hétéves kislány-nyelvet kell megtanulnia, és láss csodát, anyuka és kisfiú egy lóversenypályán vannak. Az egyik boxban pénz van elrejtve, de hát megjött az Omega Team is, még a csipetcsapat előtt. Lövöldözés, mindenki egyben, rosszfiúk elfogva, de Omega Egyes nincsen itt, majd miközben Jess és Kamile viszik a kocsihoz anyukát és kisfiát, az interpolos nő fegyvert ránt, és viszi magával a gyereket, mert vele elő tudja csalogatni Egyest. És igen, a testvérét az Omega Team nyírta ki.

Jess kocsijának GPS-ét sikerült bemérni, ott van már a dokkban Kamile, mellette egy benzindob, benne a kisfiúval. Kamile az öt milliót személyesen Omega Egyestől akarja megkapni, és mivel jófej, ő nem kínozza meg az áldozatait felgyújtás előtt. A kocsi hátuljából kiszáll a nagyvezér, és már itt van a SWAT is, mire Egyes futna, de Kamile hátbalövi, mire a vállába Jesstől kap egy golyót.

vlcsnap-2018-10-08-13h18m54s451.png

vlcsnap-2018-10-08-13h22m08s395.png

vlcsnap-2018-10-08-13h27m16s581.png

HQ-n Jimmy-nek már telefon nélkül is megy a török, a család pedig bekerül a tanúvédelmi programba, Street pedig végre azt csinálta, amire megkérték, ez pedig Hondo-nak is feltűnt, kapsz is egy pirospontot, nemsokára ebből visszakerülés lesz. Jess kicsit depis, Hicks pedig jófej főnök akar lenni, amit a nő se tud sehova tenni, de udvariasan végighallgatja a monológot. Közben Leroy kioktatja Hondo-t, hogy nem lehet mindenki olyan, mint ő, mármint ők is hárman voltak, egy meghalt, egy sitten van, egy meg Hondo, és ugye Darryl nem okos, fősulira se fog menni, de még a közoktatás befejezése is kérdéses. Hondo bejuttatná a katonákhoz, ha elkerüli a komoly balhét, de ebből Leroy köszöni, nem kér.

Luca elhozta magával Hicks-et házat nézni, a környéknen graffiti-problémák is vannak, de kedvenc zsarum nagyon rápörgött a Lakásfelújítók új évadjára, hogy már el is képzelte, mit fog csinálni a házzal, hova teszi a biliárdasztalt, milyen színharmóniában fogja összeállítani a nappali és konyha kinézetét. Hondo Niához jön, kis lelkizés itt is, Hondo a változás akar lenni, de nem biztos, hogy képes is rá, és muszáj optimistának maradnia, legalábbis James Baldwin szerint.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása