Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Korhatáros szerelem - 2x01 - Minek egy irodába váltócipő?

2018. október 18. 14:00 - Sancho Panka

vlcsnap-2018-10-17-18h07m22s628.png

Kedves Emberek, íme itt a második évad. Azt gondoltam, hogy a záróepizód volt csak összecsapott és minden koncepciót nélkülöző, de tévednem kellett, a második évadra – most úgy tűnik- ez maga a koncepció. Sajnálom, mert az elején szeretnivaló sorozatnak látszott, de most úgy fest, alábbhagyott a lendület. Mindenesetre én még bízom benne, hogy feljavulunk, márcsak azért is, mert nekem mindenképp végig kell néznem.

Az első epizód egyébként is a hogyvoltozás jegyében telik, aki nem látta az első évadot, az is tudja, hogy mi a stájsz. Szerelmespárunk boldogan szaladgál az esőben, már csak azt várom, mikor fakadnak dalra. Eszter úgy csókolózik, mintha kéz nélkül kellene kiszednie egy vödör vízből egy almát, István a Malom helyett a Brooklynban issza magát a sárga földig, Dusán mintha becsajozott volna egy nővel, akiről végig azt hittem, hogy Rába Tímea, a gyerekek Floridában nyaralnak az apjukkal, Mártika meg bridzspartit rendez a barátnőivel, akik az előző évadban még nem voltak, ezért kellett random marihuánatermesztő polcelánfigura-árusokat örökbefogadnia a netről, a srácot, akinek meg nem tudom a nevét, - de 18 éves kora előtt gyereket vállalt a 16 éves barátnőjével- a szórakozóhelyről viszi el a gyámügy.

vlcsnap-2018-10-17-18h07m39s529.png

Júlia és István, valamint a vöröshajú srác meg a csaja (majd kikeresem a nevüket) olyan hangosan vesznek össze, hogy még a zene is elhallgat, Dusán meg szívinfarktust kap a parkett közepén, Dóra meg váratlanul leégeti a szalont az Andrássyn. Erre mondják, hogy gyenge kezdés után erős visszaesés…az idillnek vége, üdv a valóságban. Dávid rohan Dusánhoz, Eszter meg a tűzhöz. A kórházban Rába Tímea úgy ül és nyilatkozik Dusán ágya mellett, mintha legalább már az óvodában is Dusán lett volna a jele, Dávid rá is kérdez, hogy te meg ki a fszom vagy? Eszter közben elég lakonikusan veszi tudomásul, hogy a szalon odalett, nekem biztos elhagyta volna a számat néhány cifrább kifejezés, főleg, mikor kiderül, hogy Dóra gyújtotta fel. Nem tudjuk meg, hogy hogyan, de úgy látszik, itt a második évadban az ok-okozati összefüggések még annyit sem jelentenek, mint Soros Györgynek a magyar nemzetállam.

Másnap reggel Betti pattogtatja Alexet, hogy húzás felöltözni, és munkát keresni, kisfiam, jelentkeztem a nevedben is egy állásra. Alexet nem dobja fel a felnőtt élet gondolata, inkább szexuális életet élne, amit a helyiségben tartózkodó Dávid olyan arccal asszisztál végig, hogy azt ember azt gondolná, Betti az ő csaja. Holott a valóságban…tényleg az ő csaja. :D

Betti megjelenik az állásinterjún az egyetlen cégnél, amely e sorozat világában létezik, és kellemetlen kérdésekre válaszol, melyet az antipatikus, szocreál ruhában üldögélő HR-es néni tesz fel. Azt azért nem lehet mondani, hogy a sorozat komolyabb mentális ráfordítást követelne meg a nézőktől: ódivatú ruhás nő= rosszindulatú főnök, kivágott ruhás nő= pénzéhes kurva. A rosszindulatú nő Alexet azért felvenné, miután kiderül számára, hogy mi is volt pontosan az előző elbocsátás oka. Akit ez tényleg érdekel, az nézze, de legalább olvassa vissza az előző évad hogyvoltjában. Otthon meg is beszélik az interjú eredményét, Betti olyan folyékonyan hazudik a végeredményről, hogy öröm hallgatni. Vagy ha nem hazudik, akkor valami egészen más rendezvényen van.

Mindeközben a kardiológián az egész folyosó azt hallgatja, ahogy Dusán, és újdonsült barátnője egymáséi lesznek, amit az egy orvosnő fontosnak tart közelről is megszemlélni, de nem éri meglepetés. A nyakamat rá, hogy a végére, mire Dusán számára is kiderül, hogy a Rába Tímeának álcázott nő pénzéhes kurva, ezzel az orvossal fog összejönni.

A sziámi ikrek a szalon leégését követően a legnagyobb egyetértésben salátázgatnak Júliánál, és egyben elhogyvoltozzák, hogy Dóra most a meleg barátjának, és annak a meleg barátjának szeretne gyereket szülni, mióta nem láttuk, miközben az is kiderül, hogy István továbbra is válni akar, Júlia meg nem. Az olyan apró részletek most sem derülnek, ki, hogy akkor miért laknak együtt, illetve, ha nem laknak együtt, akkor miért Júlia lakik abban a házban, ahonnan korábban elköltözött, vagy, ha ez nem az a ház, akkor ezt hogy csinálta??

Az ezt követő jelenetek annyira kínosak és/vagy feleslegesek, hogy nehéz is összefoglalni őket. Alex, a diplomatikus, miután a csaja továbbra sem szeretne vele intim kapcsolatba lépni, lebálnázza, amitől a csaj lelép, és máshol alszik. Alexnek emiatt el kell rohannia Dávidhoz Csepelre, (mivel az nem vette fel a telefonját!) egy bruttó másfél perces, ajtóban lefolytatott csevegésért és egy jótanácsért, miszerint adja oda a megnyert állását a lánynak. (Mondja valaki, hogy a multiknál nem helyettesíthetőek az emberek.) Természetesen, ez a közjáték ismét Esztert és Dávidot akadályozza meg az együttlétben, amiből már ebben a részben is volt egy alkalom, de az előző évadban meg legalább 8. Úgy látszik, ez annyira hatásos fordulat, hogy egyik epizódból sem lehet kihagyni.

Júlia párterápiára cibálja Istvánt, de ezt úgy éri el, - mivel István magától sosem menne-, hogy megzsarolja a főnökénél, baráti. István még mindig a legjobb karakter a sorozatban, szerepileg is, meg színészileg is, most, hogy Dusán karakterét sikerült kiherélni. A férfi egy cumisüveggel a kezében ül Rába Tímea rózsaszín lakásában, a megismerkedésüket követő mintegy 18. órában, és bejelenti Dávidnak, hogy eladja a Malmot, ami ezekszerint tényleg a Malom, csak egy másik hely játssza. Dávid sokkot kap, de igazán nem tartósan, mert egyből felhívja anyukáját Mallorcán, hogy adjon negyven milliót, de nem ad. Szerencsére, a következő 10 percben, István viszont igen, így megveheti a Malmot. Így megy ez ma Magyarországon.

Amúgy vicces, hogy milyen kicsi a magyar sorozatvilág, akármit nézek, Ónodi Eszter biztosan benne van. (Így elég nehéz elvonatkoztatni attól, hogy Janka megszülte Hollós Endre fiatalkori énjét). A végére kiderül, hogy Bőgős Bandi és Betti egy projekt teambe kerül, csak azt mondja el nekem valaki, hogy ők mégis honnan ismerik egymást, mert hogy az előző évadból biztosan nem. Valamint az is, hogy Dóra annyira alkalmatlan, hogy nem elég, hogy felgyújtotta a szalont, még a biztosítást is elfelejtette befizetni, ezért nem fizet a biztosító. Ezekután még megkérdezi Esztertől, hogy még mindig haragszik-e? Kénytelen eladni a házrészét (szintén egy perc alatt) és lakhely híján Júliához költözni. (Hova máshova?)

Eszter felhívja Floridában hesszelő exférjét, de biztos vagyok benne, hogy csak azért, hogy egy kicsit játssza az eszét, és udvaroltasson magának, amivel végülis nem téved, mert az ex el is énekel neki egy romantikus dalt, gitárjátékkal szórakoztatja, és szívének kedves mondatokkal is ellátja. Dávidnak nyilván letagadja az egészet, de egy ilyen rafinált fiatalembert nem lehet csak úgy átverni.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csillepityu 2018.10.19. 21:34:56

Helló Sancho Panka!
Ha Ön lesz az általam kedvelt sorozat HV. írója,szeretném tudatni (ezt megtettem az első évad fő HV. írójának-Orsika89B-nek is),hogy a téma nem " hétköznapi , kitaposott".Ezért én ezt úgy kezelem,hogy jobban elnéző vagyok a botladozások miatt.Legyen ez dramaturgiai,rendezői,vagy színészi ,egyáltalán alkotói eredetű.Magam is rácsodálkoztam az új évad nyitó részben annyi megoldásra váró probléma halmazt dobtak fel,ami egy Közép-Dél amerikai sorozatban 170 részben sem tudnának megoldani.Ezt nyilván úgy oldják meg,mint Dusán intenzív osztályon történő magára hagyását.Aki átesett (mint jómagam)tudja,hogy az intenzív ágyakhoz a Jóistenen kívül,CSAK a szakavatott kórházi személyzet juthat be! A látottak alapján a főnővér akár a gyertyát is tarthatta volna,mind amellett,hogy a férfiember ilyenkor totálisan impotens. Ez arra vall,hogy az alkotó Team ilyen valósághű nüanszokban nem tud gondolkodni.A lényeget akarja kicsikarni bármi áron. (F@sz feláll,ész megáll)Csak evvel még hiteltelenebbé teszi az amúgy is nehezen kezelhető,de mégis előforduló emberi ,különleges kapcsolatot Eszter és Dávid ,semmivel sem párhuzamosítható lelki és testi szerelmét. Tudnék még sok mindent írni,de ehhez beleegyezése is szükséges.Szándékom az ,hogy az Ön írásai minden Hogyvoltozó elismerését kiváltsa!

Gillotte 2018.10.20. 21:32:13

Hú, erősen kezdtél Sancho, nehogy abbahagyd nekem! :D

Csillepityu 2018.10.20. 22:31:03

@Gillotte:
Maximálisan egyetértek Veled!Már a második rész is vetítésre került,ami Hogyvoltozás szempontjából nagyon ígéretesnek tűnik.Rajta Sancho !!Hadd pironkodjon a többi posztoló.

Gillotte 2018.10.20. 22:33:31

@Csillepityu: Mondjuk én is ,,többi posztoló" vagyok, de pironkodom is :D

etikette 2018.10.20. 22:38:43

Szorcsik Viki az nem a Rába Timcsi vagy 10 évvel idősebb és jobban szét van plasztikázva ;)

Csillepityu 2018.10.20. 22:53:05

@Gillotte:
Bocsánatot kérek Tőled! A "többi posztoló"titulussal olyanokra gondoltam,akik már arra sem veszik a fáradságot,hogy nevükön nevezzék a szereplőket,pontosabban összekeverik őket.Ha érdekel,megírom melyik sorozat,hányadik részéhez írt poszt verte ki a biztosítékot egy csomó HSZ írónál,mindamellett ,hogy a "felelős posztoló" lapít mint a ........... a gazban.

Gillotte 2018.10.21. 00:10:25

@Csillepityu: Nem kell, tényleg jó ha látom, hogy milyen szintet kéne megütnöm.
A nevek összekeverése minden odafigyelésem ellenére velem is előfordult már. Van, hogy a legnagyobb odafigyelés mellett sem akar sikerülni valahogy. Vagy az időhiány, vagy ki tudja, mi miatt.

Júliusi 2018.10.28. 14:34:43

@etikette: Jaja,en is csak neztem,milyen Raba Timea...:)
Eleg erdekes amugy a sorozat,engem szorakoztat,bar...
Onodi tenyleg mindenhol ottvan,es nekem is Janka jut eszembe rola.

Nemeth Kristof tul fiatal apanak tunik a 25 eves srachoz...

etikette 2018.10.28. 17:33:13

@Júliusi: jajj Nemeth Kristof total rohejes hiteltelen hogy a srac apja legyen. Komolyan nem volt egy idosebb 50es pasi aki bevallalta volna a szerepet?

szde 2018.10.28. 19:44:08

@etikette: pont az benne a lényeg, hogy amikor szülők lettek, még gimisek voltak (17-18 évesek), szóval sztori szempontjából nem gond (azt hiszem 17 év is van a két színész közt) :)

Csillepityu 2018.11.07. 19:11:05

Helló Sancho Panka! Vajh ,mi történt,hogy se szó,se beszéd,abba hagytad e jónak tűnő sorozat Hogy voltozását ? Régiómban azt mondták valamikor,hogy idézzem : "leálltál ,mint a Gépüzem szabadszombaton".Kár lenne,hisz Gilotte kommenttársam is arra biztatott,hogy jól kezdtél,abba ne hagyd!Csak biztatásként is mondom,hogy a "Sorozatbaráton" az utolsó részt jóval több mint tizenegyezren lájkolták. Tehát sokan vannak,akiknek valamiért(gondolom az egyedi témája miatt) tetszik ez a sorozat.Biztos ,hogy sok Hogy volt kommentelni akaró is van köztük. Viszont,ha úgymond leállítottak,mert más csati blődségeire akarják terelni a figyelmet,akkor bocsika,felejtsed el,nem is szóltam!
süti beállítások módosítása