Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 9x02 - The Bridge

2018. október 17. 19:00 - hektor_

"It’s been a while since we had one of these talks."

Lecserélték az „előző részek tartalmából” narrátorát a sorozatnál, csak mondom. Rick sztoriban van, Tudjukki a hallgatóság, de erről majd később - régen a túlélésért küzdöttünk, mondja, ma már egy fenntarthatóbb és élhetőbb Magyarországért jövőért, nekem meg eszembe jut már így 01:48-nál hogy ebből a részből vették ki a legtöbb képkockát a 9.évad előzeteséhez: Rick sétál a sátortáborban, a Matrjoska-nő Jerryvel smárol, az ex-megmentők nagy harmóniában isszák a fűrészporral felütött 3in1-eket, a múlt héten beomlott híd pedig már félig-meddig újra is van építve. Jó minden.

w1.png

 

A Király osztja az igét Henrynek, egy nap majd átmész az unokáiddal ezen a hídon, és elhogyvoltozod nekik, hogyan épült. Jön Carol és az anyukák szokásos puszikérésével fordul a gyerekez, úgy tűnik hogy ezek együtt nevelik a fiút, nocsak. A seriff Eugene-nal sétál és a hídról tárgyalnak, mikor befut Rosita, aki eddig valószínűleg Daenerys Targaryen fodrászának a székében ült, és száz zombit meg robbantásokat emleget, de Rick azt mondja, várjanak még ezzel, aztán elhangzik egy sejtelmes mondat arról, hogy a hónapban már a 6.ember távozott a megmentők brigádjából, úgyhogy a HR-eseknek lesz mivel elszámolniuk. Siddiq Enidet tanítja az orvosszakma finomságaira, pl hogy hogy varrjon össze egy tenyeret – Pocahontas vagy kurva kemény, hogy fel sem szisszen, vagy legyártottak valami érzéstelenítőt is a gyűjtögetett bogyókból. Frizura folytatja az elszámolást: minden megye sokat küldött már ide mindenéből, de még mindig nem elég, a Hilltopnak is többel kellene beszállnia, de Rick megnyugtatja hogy Michonne már rajta van az ügyön.

w2.png

w3.png

Maggie rodeózással múlatja az időt, amikor az emlegetett szamár befut: láthatóan nem örülnek már úgy egymásnak, mint két évaddal ezelőtt, főleg úgy nem hogy a Hilltopnak elküldtek a megmentőkkel bizonyos etanolt, ami sosem érkezett meg, de Michonne ettől még elvinné a cserébe beígért kaját. Jézus, a jótét lélek nem bírja tartani a száját: jaj Maggie, adjunk nekik, van fölöslegünk. Kiderül hogy van, de a múltkor a múzeumból lopott ekét meg kéne csinálni, hogy a jövőben is legyen, viszont Earl, a kovács jelenleg egy börtönben tölti a szabadidejét a múltkori gyilkossági kísérlet miatt, szomorú. Michonne rámutat hogy tán ki kéne engedni, hogy el tudják vetni a magvakat, de az Özvegy szarik a farmra, majd ha lesz etanol, lesz kaja is, addig kuss.

w4.png

Henry körbejár egy ballon vízzel a hídon dolgozó munkások közt, mindenkinek fél bögre jut, de egyikük többet akar és fel is löki a kölyköt, a vizet meg elveszi – na, egy szempillantás alatt kitör a csikágózás, Darylt később elő is veszi Rick hogy bírjon már ki még pár napot, de Darylnek tele van a fasza már mindennel és otthagyja a seriffet, aki meg az asztalra csapja erre a könyvet amit a nadrágkosztümös nőtől kaptak az előző évadban a „jövő kulcsával”. Mindeközben Tammy Jézussal cirkuszol, hogy mikor láthatja a férjét, addig nem mozdul a pince elől, míg Maggie fel nem oldja a zárat, Michonne szemtanúja az egésznek, de hiába győzködi Jézust hogy beszéljen az Özveggyel, Isten fia kimaradna az ítélkezésből.

Közjáték: Fufru Gabriel Atyával lóg, az új világban a művészetet sem hanyagolják, a lány elmondás alapján rajzol egy képet egy nőről a férfinak, közben elsírja neki bánatát, miszerint a többiek szarnak rá, és nem tud beilleszkedni, ami érthető végül is, mivel nem egyszer, hanem kétszer kúrta át őket mint szart a palánkon. A dologból hamar kézfogdosás lesz, szerintem Fufru a pap szentségtartóját is megtapogatja hamarost.

w5.png

Maggie meg Krisztus beszélgetéséből kiderül, hogy már egy hónap is eltelt az előző rész óta, ami azt jelenti hogy átugrottunk annyit, mint az előző két évad, most már senki nem károghat a lassúságon. A hegyi beszéd sikeres, Tammy-nek megengedik hogy lássa a férjét, és arra is fény derül hogy az öreg korábban sem a csizmába töltötte a bort, hanem jóideig gyarapította az AA-sok táborát. Később az Özvegy is beszél vele, apám is tintás volt, de ettől még jó ember, adok második esélyt – mondja, és Earl hipphopp szabad lesz.

w6.png

Rositáék robbantanak, Tara odaszól Ricknek a walkien:

- Gőgös Gúnár, itt Szem Az Égben, jelentkezz.

- Gőgös Gúnár?

- Ja, ne vedd magadra, de a ti neveitek szarok. Ezek sokkal jobbak.

Beindul a hordaterelő terv, közben jön a hilltopi exmegmentő srác, Alden hogy hallod, apám, kutyaszorítóba kerülhettek a megmentők, egyik sem ment haza, pedig többeknek családja van, itt szar lehet a palacsintában. Rick pislog, de Tara ekkor ismét jelentkezik az adóvevőn hogy füstbe ment a terv, a második sziréna nem szól, így meg egyenesen a favágó tábornak mennek a zombik. Épp megérkeznek a holtak miközben Aaronék tolnak fel egy félmázsás fát a rakásra, fent két megmentő, akik a zombikat meglátva a kötelet elengedve iszkolnak, így a fa rázuhan Aaron karjára, a földhöz szegezve a férfit, aki ordít, hogy hagyják ott, de Darylt nem olyan fából faragták, úgyhogy elmegy legyakni a járkálókat, majd elhurcolja onnan a haverját akinek ripityára tört az alkarja. Megérkezik a felmentő sereg, Rick látja hogy itt baj lesz, így a seriffség csúcsát produkálva ellövi a fákat tartó kötelet, ami pörögve henteli a zombikat. Darylék közben megérkeznek az orvosi szobába, Siddiq már nincs ott, így Enidnek kell fájdalomcsillapító nélkül egy vajazókéssel a könyvben lévő képek alapján levágnia Aaron végtagját, kemény világ ez, baszki. A nyilazás nimfája átszalad Carolékhoz, ki felejtett el szirénázni, üvölti, mire a csávó aki elvette Henrytől a vizet, terel, le vót merülve az adóvevő - lófaszt, mondja Daryl és akkorát ráver hogy kiüti a sátorból.

w7.png

w8.png

w9.png

Közjáték: Maggie odaadja Michonneéknak a kaját, beszél róla hogy Earl szabad és a jövőben kormányt kéne alakítani, Gregory viszont egy féreg volt és megérdemelte, amit kapott. Eny-nyi!

w10.png

A vizesember megy Ricknek ugatni, kösd meg a kutyádat, majdnem kiverte belőlem a szart is a semmiért, de a seriffnél is tele van már a hócipő, és közli vele hogy ismeri a fajtáját, és reggel húzzon el vagy

Ha újra meglátlak itt, a sebeidet nem lehet majd összevarrni.

Nagy szavak. Elmegy meglátogatni Aaront, aki szarul van, de büszkén viseli ami történt vele, és miután Rick elsajnálkozta magát, közli vele hogy jóvan, öregem, továbbra is testvérek vagyunk, mikor jöttek a zombik, azt hittem, itt a világ vége, erre te elhoztad az új világot, én meg a fél karom odaadtam volna végül érte.

Mindeközben Gabriel atya a békák párzási énekéről regél Fufrunak míg őrködnek, majd miután felfedi hogy a nő akit lerajzolt neki a lány, nem a szeretője volt, a dolog náluk is egy koituszba csap át, elvégre episzkopális pap, úgyhogy a katolikus formaságok rá ugyan nem hatnak. A táborban Carol elkéri Ezékieltől a gyűrűt, a Király már térdelne is le, de a nő MÁR MEGINT nem hagyja hogy elmondja a kis beszédét, na tudod, ki próbálná meg harmadszor.

w11.png

Vissza a rész elejére: Rick befejezi a sztorizást, nehéz nap volt, hídépítés, egy embernek odalett a karja, jöttek a zombik, tömegverekedés, de a nap végére mégiscsak újra egy boldog családként ültük körül a tüzet, mert az embernek természete hogy egymáshoz húz… ekkor megszólal a reszelős hang, amit annyira csípek: nagyon szép képet festettél le elém, Rick, de arról dumálj inkább, mikor láthatom? Ja, hát azt semmikor, mint mondtam korábban, ebben a cellában fogsz megdögleni, jól élünk nélküled, építjük a jövőt.

… már nincs családod, ahogyan nekem sincs. A híd nem a jövőt jelenti, csak egy emlékmű a holtaknak. Te most nem megmented a világot, Rick, hanem előkészíted nekem.”

BAMM, mekkora a mellény!

w14.png

Fufru őrködés közben meghall egy helikoptert, az arcából ítélve pontosan tudja, kik ezek és mi a helyzet, úgyhogy  arról, hogy fog-e szólni róla a többieknek, alább lehet találgatni:

Csatlakozz a Hogyvolt Walking Dead csoportjához, ahol meg lehet beszélni a legvéresebb részleteket, a legforróbb pletykákat, és szembe jönnek a legizgalmasabb videók és a legviccesebb mémek!

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2018.10.17. 19:41:44

bedobom ide is:

1. Na most legalább megkaptuk Negant, elég egyértelmű volt, hogy hozzá beszél Rick az elején.
2. Hm, ez a Toledo nevű közösség valóban valami magyarázatra szoruló új dolog, mint ahogy a helikopter kérdését is eléggé a levegőben hagyták (pun intended), és még Georgie néni is szóba került.
3. Mekkora jó már, hogy elnevezik a hordákat :D
4. Áh, akkor Earl is kapott büntit, méghozzá elzárásost. Enidről meg azt hittem, mégse sérült meg annyira akkor (ugye tolószék), de aztán mondták, hogy eltelt 1 hónap már.
5. Ez a sátortábor, ahol történt az események nagy része, ez amúgy Alexandria helyett/mellett van?
6. Nice touch: a Eugene árulása miatt csonka kezű saviorök mutatása
7. Ez a Frufru-Gabriel románc, hát ezen behalok, teljesen indokolatlan és szürreális :D
8. Előre tudtam, hogy a nagy farönköt ráejtik Aaronra, mondjuk jogos, hogy azt a hülyét is meg lehetne büntetni, aki elengedte. Újabb odateleportáló zombihorda, meh, a farakásos zombiirtás Ricktől viszont ettől függetlenül elég menőre sikerült.
9. Amputáció minden érzéstelenítés meg fájdalomcsillapító nélkül + kezdő “orvossal”? Áú…
10. Maggienek eddig is ilyen erős akcentusa volt?
11. Amikor Justin mondta, hogy még éjszaka lelép, akkor egy kisebb összeget tettem volna rá, hogy az utolsó jelenet az lesz, hogy Justin is arra a sorsra jut, mint az eltünedező saviorök (meg valszeg az eltűnt etanol). És be is jött. Mondjuk az meglepett, hogy Justin felismerte a rátámadó valakit.

ez meg nálam is #hétidézete:
“-Mother Goose, this is Eye in the Sky. Come in, please.
-‘Mother Goose’?
-Yeah, no offense, but your call signs suck, so we can do better.” :D /Tara megint sziporkázik/

hektor_ 2018.10.17. 21:06:50

@enzo23: ú, a hatos tételt én össze sem raktam
süti beállítások módosítása