Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Minden fontos tudnivaló a Walking Dead S09E02-ből

2018. október 16. 17:00 - Sick Rhymes

twd_s9_902_amcp_openingminutes_1.jpg

Ahogyan lenni szokott, az évadnyitót követő új Walking Dead-rész kicsit lassabban mozgott tovább, mint az előző, azonban így is akadt bőven egy rakás új infó és apró részlet, amelyeket érdemes kicsit részleteiben is vizsgálni. Mint várni lehetett, hamar kiütköznek érdekcsoportok és közösségek között az ellentétek, és ezek kihatással vannak a fontosabb szereplőkre is. És egy olyanra, akit az első részben nem láttunk.

Mi az a Toledo felirat?

5bc389dba5a15c42ba1ef9c2-960-720.jpg

Az epizód elején ismét jobban rálátunk arra, hogyan próbálják a kisebb kolóniák újra felépíteni a civilizációt. Ennek jele például a közös útelágazással kapcsolatos tábla is, amelyen az összes eddigi települést látni plusz egy újat, Toledót. Toledo a képregény- illetve a Hogyvolt-olvasóknak lehet ismerős, ez ugyanis egy Commonwealthhez tartozó település neve. A Commonwealth a képregényekben a legnagyobb emberi kolónia, 50 ezer túlélő lakja Ohióban, és már az első részben is utaltak a Commonwealthre, szóval lehet, a következő részekben tényleg találkozhatnak Rickék egy olyan közösséggel, ami nagyjából egy rendes kormányra hasonlít. Az is lehet, hogy Georgie, a nő, aki a nyolcadik évadban a semmiből előbukkant az építkezésben segíteni, és átadott neki egy dossziét is önellátással kapcsolatos tudással. Lehet, Toledo már Gergie és a Commonwealth felségterülete, és Rickék már kapcsolatban is léptek a sorozat legnagyobb erőjátékosával? Vajon mit akar Georgie Maggiet-től azokban a levelekben, amiket neki ír? Ezért is valószínű, hogy Laura Cohant nem írják majd ki végleg, hanem csak esetleg lelécel a Commonwealth-be. A suttogók előtt óriási kapkodás lenne a Commonwealthet is bemutatni, szóval valószínű, hogy itt most megágyazzák már Maggie lelécelését.

Bármikor láthatjuk a csordaterelést

walking-dead-characters.jpg

Ennek a képregényes sztorinak az egyik leglátványosabb eleme, ahogy a civilizációt újrakezdve a közösségek megtanulták csordaként terelni a nagyobb zombihordákat, mint valami bizarr posztapokaliptikus cowboyok. Ugyan még csak utalgattak rá, de már tudjuk, hogy ez a sorozatban is működik, és Rick szirénahangot is használ az eltereléshez. Nem véletlen, hiszen a hatodik évadban Neganék pont, hogy szirénával csalogatták először Alexandriához a zombikat. Mondjuk az biztos, hogy rohadt drága lesz megcsinálni, hogy a szereplők több száz zombit terelgessenek mérföldeken át.

A nagy találkozás tökéletes

Az epizód végén jön a nagy (?) csattanó, hogy Negan él és virul, csak mint Rick foglya a börtönben. Rick végig narrálja a történéseket Negannek, szóval az is lehet, hogy az epizódban látottakhoz képest még több idő fog eltelni, mire az aktuális idősíkhoz érünk. Ez azért érdekes, mert nyilván itt jön képbe Negan, aki régóta a retekben rohad Rick rabságában ahelyett, hogy megölnék végre. Már most halál idegesítő, hogy Rick elegánsan Negan orra alá akarja dörgölni, milyen jól megy mindenkinek, mintha Negant ez tényleg annyira megviselné. Mindenesetre a jelenetük nagy részét egy az egyben a 129. részből vették a képregényből.

A híd

zach-mcgowan-the-walking-dead-901-screencap-003.jpg

Ez volt az epizód neve, nem is véletlenül. Még mindig állati furcsak megszokni Zack McGowant, aki a Black Sails szemét kalózkapitánya volt, itt meg valami letört Negan-csicska, aki lázadó kamaszfiúként ellenkezik Darylékkel, hogy aztán szó szerint egy lázadó kamaszfiú alázza meg.Mondjuk a Shamelessben meg egy idő kattant nő csöves szeretője volt, szóval mindegy is. A híd építése lesz a nagy diplomáciai bonyodalom a különböző játékosok között, de egyelőre csak arra jó a feszkó, hogy mindenki megkérdőjelezze mindenki más vezetői képességeit. Az viszont érdekes, hogy McGowan karakterével mi történt az utolsó pillanatokban.

  • Jerry összejött Nabilával
  • Gabriel atya összejött Jadisszel
  • A saviorök kezdenek eltünedezni
  • Aaron karletépése még Walking Dead-szinthez képest is brutális volt
  • Daryl viszont olyan lazasággal szúrt fejen három zombit is kb. egyszerre, hogy lassan ebben nem lesz semmi izgi
  • Az amputációt meg kb. az az Enid végezte, aki még csak nemrég kezdte a gyógyítás tanulását Siddiqtől
  • Az Oceanside egyik tagjának volt egy állati menő horgonyvető puskája, vagy mi
  • Carol másodjára is sztornózza Ezekiel lánykérését. Pedig ha tudná, mi lesz a suttogók és Ezekiel kapcsolata a jövőben
  • Minden jel arra mutat, hogy McGowan és a többi savior eltűnése a suttogók felbukkanásának a jele
  • Megint felbukkant a helikopter. Most már tuti, hogy ebben a Commonwealth emberei vannak.
  • Vajon hosszú haja és szakálla lesz Negannek a böriben?

 

Csatlakozz a Hogyvolt Walking Dead csoportjához, ahol meg lehet beszélni a legvéresebb részleteket, a legforróbb pletykákat, és szembe jönnek a legizgalmasabb viceók és a legviccesebb mémek!

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása