Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Survivor 37X03 - A blindside nem egy jó érzés

2018. október 14. 11:00 - Laura Ingalls

Onnan folytatjuk, ahol abbahagytuk. 6. nap éjszaka, törzsi tanács után Dávidéknál fagyos a hangulat. Davie nem tud napirendre térni a tény felett, hogy megvezették és nem tűnt fel neki. Szerencse, hogy a zsebében van a rejtett védettségi nyaklánc, legalább ez, ha már nem avatták be a többiek. Félrevonja RobotikaKutatóTudós Christian-t, hogy ő és Nick igazán szólhattak volna neki, mert csak nézett, mint Rozi a moziban. Christian nagyon megérti, hogy Davie elárulva érzi magát, de hát nem volt mit tenni, mert Gabby a galád kényszerítette őt és Nicket és hát tudod milyenek ezek a nők, merj nekik ellent mondani. Az utolsó percben ragadta meg a Mason-Dixont a tökeiknél fogva, kénytelenek voltak kiszavazni Jessicát.

01.jpg

Miután Christian finoman a busz alá löki Gabby-t, Davie le is vonja a megfelelő következtetést: ezzel a Gabby-vel vigyázni kell, boszorkány, megbűvölte a szegény férfiakat, hogy Davie ellen (értsd: Jessicára) szavazzanak. Máglyára vele.

02.jpg

Hey Mason! Mi van Dixon? – a megigézett férfiak ünnepelnek valahol a part mentén a sötétben. Örülnek maguknak, mert a három lány (Gabby, Cowgirl, Puerto Rico) azt gondolják szövetségben vannak velük, plusz Davie, Carl és B is számít rájuk a következő szavazásnál, szóval pontosan középen helyezkednek el, legközelebb rajtuk múlik ki fog kiesni egy esetleges törzsi tanács alkalmával. Nick szeretné a busz alá lökni Gabby-t, de már egy bekezdéssel feljebb Christian erről gondoskodott. Úgy tűnik, a csaj fogja elvinni a balhét.

03.jpg

Carl sírdogál a holdfényben, Jessica, Carl első számú szövetségese kiesett. Olyan volt neki a szigeten, mintha a lánya lenne, nagyon hiányoznak neki az otthoniak.
Felvirradt a 7. nap. Carl és B vesézik reggel a törzsi tanácson történteket. B-t felébresztette a blindside, ide mégsem nyaralni jöttek. Először azt gondolta jó lesz, ha úgy szavaz, ahogy a többiek akarják, de ez nem vált be, szóval kezébe kell vennie az irányítást. Ő is Gabby-t teszi meg bűnbaknak, mérges, mert Gabby kihagyta a tervből, így Gabby-nek pusztulnia kell. Nick bőszen bólogat, ha rajtuk múlik Gabby-nek reszeltek.

04.jpg

A Pankrátor John percek következnek. Góliátéknál John halat fogott, az elsőt. Mindenkinek jut egy falat. Boldogság van, új nap, új remények, párás tekintettel nézik a picike halat. Főzés közben chit-chat. Kiderül Jeremy még nem látott pankrációt soha. MICSODA? Hördül fel John, férfiak csilli-villi harisnyákban és nem érdekel??? Ne mááá’ elvesztegeted az életed! Úgy tűnik Jeremy nem így érzi. Itt a szigeten Pankrátor John csak John és nem Slamtown polgármestere (Mayor of Slamtown az egyik művészneve). Szocializálódik, kapcsolatokat épít, beszélget, nevetgél és jól érzi magát. Ezt csak Vezérigazgató Natalie főnökösködése árnyékolja be. Pankrátor John szeretné Natalie-t játékban tartani, de ez nem egyszerű úgy, hogy Natalie mindig vezérigazgat.

05.jpg

09.jpg

Filmes Mike és Jeremy rákot fognak. Mint kiderül jól összehaverkodott Mike Jeremyvel, jókat mulat rajta és az sem zavarja, hogy sokat főnökösködik. Rákászás közben megtudjuk, hogy Jeremy otthon sokat horgászik az édesapjával, akinek korai Alzheimere van. Jeremy nagyon felnéz rá és nagy szívfájdalma az, hogy az apja nem láthatja, milyen férfi lett belőle, hogy az áldozatok, amiket ő érte hozott, azért hogy jobb élete legyen, nem voltak hiába. Sírva mondja, hogy még meghálálni sem tudta mindazt amit érte tett, mert mire felnőtt az édesapja már beteg volt. Filmes Mike szerint Jeremy önmaga ellensége lesz ebben a játékban és bármekkora haverok, nem biztos, hogy vele akar tartani a későbbiekben.

10.jpg

Dávidéknál a 8. napon a kockák (Gabby és RobotikaKutatóTudós Christian) kosárfonás közben arról beszélgetnek milyen lehet az a Slamtown ahol Pankrátor John a polgármester. Nos, ha ott vagy, nyilvánvalóan börtönbe zártak. Pankrátor John -aki ott született és nevelkedett- a polgármester és ő kormányozza a slamtóniaiakat – mert így nevezte el Christian a slamtown-i lakosokat, slamtóniaiak. Látom, ahogy Carlban meghűl a vér amint hallgatja őket. Christian és Gabby másik dimenzióban mozognak.

11.jpg

B, Nick, Davie és Cowgirl kint vannak a tengeren. Utóbbi próbál halat fogni, előbbiek ötletelnek. B megint arról beszél, hogy nem tud megbízni Gabby-ben. Próbálja a két srácot is ebbe az irányba terelni és megágyazni annak, hogy ha lehetőségük lesz rá, szavazzák ki Gabby-t. Nicknek sem kell több, adja B alá a lovat, vesszen bárakárki, éljen soká Mason-Dixon. Vagy valami ilyesmi.

12.jpg

Életképek Góliátéktól, dolgoznak szorgosan, mint a méhecskék és közben-előtte-utána beszélgetnek mindenféléről. Idilli. Lenne, ha Jeremy nem lenne paranoiás. Azt hiszi mindenki taktikázik és mindenből kihagyják, mert felismerték, hogy ő jelenti a többiekre a legnagyobb veszélyt. Letámadja Karát, hogy itt egész reggel ment a taktikázás. TÉNYLEG? –kérdezi Kara kikerekedett szemekkel. Aztán rájön, hogy Jeremy valószínűleg képzeleg. Jeremy tovább megy és a tűz mellett ülve az egész törzsnek elmondja, hogy az egyesülésig egyben kellene tartani a törzset és nem taktikázni, márpedig kérem itt mindenki egész délelőtt mást sem csinált, ne is tagadjátok. Nos ha eddig Jeremy nem volt célpont, most már az.

13.jpg

Princess gondolatait beindította amit délelőtt hallott. Ő inkább Jeremy-t szeretné elküldeni Dél-Karolinába, ha egy mód van rá, már tegnap. Ehhez képest Jeremy először Vezérigazgató Natalie-t küldené vissza a keleti partra, majd Dan-t vissza a S.W.A.T-hoz dolgozni. Hogy a dolgot irányba állítsa elpletykálja Dr. Alisonnak, Alecnek, majd Pankrátor Johnnak, hogy Dannél van a rejtett védettség, látta. Megmutatta neked? – hangzik a kérdés. Nem, a zsebében találtam, dah! Egyre jobban látszik Jeremy hátán a célkereszt, Pankrátor John ezek után nem is bízik benne.

15.jpg

9. nap, jutalom és egyben védettségi játék. Már megint zuhog az eső. Jeff meg is kérdezi, ugye milyen jó idő van, direkt így rendelem, csak itt, csak nektek. A feladat: először a törzsekből 1-1 ember ki/letekerint egy kötelet egy akadályról, majd másik 3 játékos egy kötelekből álló fonatot „fon szét”, ha ezzel megvannak, ketten meglasszóznak egy raklap méretű platformot amin egy 4 darabból álló piramis puzzle van. Magukhoz húzzák a platformot és a törzsek 2-2 játékosa megoldja a kirakóst. Aki előbb befejezi, jutalmat és védettséget kap. A jutalom: komfort (székek, takarók, párnák, függőágy) és természetesen egy szabad este, mert aki veszít, nem hogy nem lesz takarója, de még tanácsra is kell menni. Góliáték kettővel többen vannak, Princess és Natalia nem vesz most részt.

16.jpg

B és Alec gabalyítják ki az első szakaszban a kötelet. Bujkálnak, ugranak, gyorsan mozognak, oda is csapják magukat mindketten a nagy sietségben, B-nek rondán reccsen valamije, de megy tovább. Először Alec vezet, de aztán B behozza a lemaradást, fej-fej mellett mozognak és szinte egyszerre érnek vissza a többiekhez és adják át a stafétát a következő három társuknak. Nick, Davie és Puerto Rico az egyik oldalon, Kara, Filmes Mike és Jeremy a másik oldalon. Egyszerre végeznek itt is a törzsek, mehet a lasszózás. Karl és Cowgirl Dávidéknál, Pankrátor John és Dan Góliátéknál. Carl dob először és vele párhuzamosan Pankrátor John. Egyikük sem talál. Carlnak nem megy a dobás, cserélnek, eközben Johnnak sikerül meglasszózni a platformot, elkezdik visszahúzni, de Cowgirl is elsőre talál és ők is megragadják a kötelet.

17.jpg

18.jpg

RobotikaKutatóTudós Christian és Gabby, valamint Dr. Alison és Vezérigazgató Natalie dolgoznak a piramis puzzle-ön. Először mindenki tanácstalan, forgatják a darabokat, próbálnak rájönni, hogyan illeszkednek. Bevágják Princess-t, amint elborzadva fordul el és odasúgja Nataliának, hogy látja a megoldást. Nem sokkal ezután Gabby-éknek is összeáll a semmiből, ezzel Dávidék nyerik a mai játékot. Góliáték tátott szájjal fogadják az eredményt. Natalia kissé kiakad és Vezérigazgató Natalie-t hibáztatja. Ha rajta múlik, mehet vissza vezérigazgatni oda ahova akar.

19.jpg

20.jpg

A táborba visszaérve Dávidék örülnek a jutalomnak, rájuk fért egy győzelem. Sajnos B térde megsérült, méghozzá a belső oldalszalagja rándult meg. A Survivor előtt volt egy belső oldalszalag szakadása, amivel 2 hónapig kellett pihennie és most megint megsérült. A riportban aggódva meséli, hogy nincs most jó állapotban a térde és a játék fizikálisan egyáltalán nem könnyű.

21.jpg

Góliátéknál Vezérigazgató Natalie magyarázza a bizonyítványt, majd kijátssza a testvér kártyát Jeremy-n: hol az én testvérem támogatása? Kérdezi, mikor már a guillotine alatt van a nyaka – bezzeg amikor a múlt héten Jeremy testvér meg akarta támogatni egy-két jó tanáccsal, hogy hogyan is szoktak a normális emberek viselkedni egymással, akkor azt mondta csitu van majd én tudom. Jeremy nem vevő a barátkozásra.

22.jpg

Dr. Alison szerint Vezérigazgató Natalie 9 napja mást sem csinál csak a saját sírját ássa és a puzzle ki nem rakásával beleütötte az utolsó szöget is a koporsójába. Hozzátenném, hogy Dr. Alison is veregeti belefele a szögeket abba a koporsóba rendesen, annál inkább, mivel neki sem sikerült megcsinálni a piramist. Gondolatait megosztja Princess-szel, aki más irányból közelíti meg a dolgokat és felveti, hogy Natalie bármikor kiszavazható, ellenben Jeremy testvér keményen taktikázik, inkább őt kellene visszaküldeni Alabamába még most, amikor nem számít rá. Miután Dr. Alison azt mondja felőle zöld, Princess körbehaknizza a szigetet briliáns tervével.

23.jpg

Igen ám, de filmes Mike futna még egy kört ezzel kapcsolatban. Próbálja meggyőzni a többieket, hogy Vezérigazgató Natalie nem hiányzik nekik sokadik kerékként a szigeten, ne cipeljék magukkal plusz súlyként, ha nem kifejezettennagyonszükséges. Emellett természetesen Mike-hoz nagyon közel került Jeremy és nem szeretné elveszíteni idő előtt – bár nem feltétlenül munkál benne a gondolat, de amíg Jeremy ott van, nagyobb veszélyt jelent a többiekre, így Mike-ot nem akarják majd kiszavazni…

25.jpg

Vágás után Natalia odasúgja a délutáni pihi közben Princess-nek, hogy „akkor Vezárigazgató Natalie-ra szavazunk ugyi?” „Nem, Jeremy-re”. WTF? - mondja Natalia. Hát mer’ nem bízok benne, azér’. Kisebb vita alakul ki, miért kellene kiszavazni az egyiket, vagy a másikat, ami azzal zárul, hogy Natalia azt mondja „kabbe gyíkok” Vezérgazgató Natalie-ra szavazok és pont. Princess fejben a szuszt is kinyomja Nataliaból, hogy ellent mer neki mondani. Szerintem arra gondol, inkább Nataliát fogja kiszavazni ha nem rendezi a sorait gyorsan.

Ezután azt látjuk, hogy Kara, Dan és Pankrátor John ülnek a parton, érkezik Vezérgazgató Natalie nyomában Jeremyvel. Natalie beszélni akar a másik hárommal, megkéri Jeremy-t húzzon már el addig. Jeremy megmakacsolja magát, hogy ő onnan egy tapodtat sem mozdul, beszélgessenek előtte. Natalie félrehívja Karát, Jeremy megy utánuk kíváncsiskodni. Ebből parázs vita lesz Jeremy és Natalie között, Jeremy paranoiás, hogy Natalie őt akarja bemártani, Natalie rá nem jellemző módon védekezik, hogy esze ágában sem volt Jeremy, hanem arra akarja kérni a többieket, hogy gondolják át a döntésüket. Ne gondolja senki, hogy harc nélkül törődik bele a kiesésbe! Rámutat, hogy Jeremy a saját hátára rajzol ezzel a viselkedéssel célkeresztet. Lehet nem mond Natalie nevet, de ha a többiek fontolóra veszik, hogy ne rá szavazzanak este, akkor annak eredményeképp valaki más fog kiesni.

26.jpg

27.jpg

Törzsi tanács és ismét zuhog az eső. Góliáték első törzsi tanácsa, lemegy a szokásos rituálé, majd helyet foglalnak és Jeff rá is kérdez az esővel kapcsolatos gondolataikra. A végső következtetés: nem gondolták volna, de igazán leadtak az igényeikből és a kényelmes szó itt a szigeten egészen mást jelent, mint otthon.
Jeff Jeremy-t kérdezi a csoport dinamikájáról, ő pedig készségesen mártja be Vezérigazgató Nataliet, nehéz vele szót érteni Jeff, ez van. A főnökasszony természetesen nem hagyja ezt szó nélkül. Jeremy kijön a sodrából és nem válogatja meg a szavait, amikor azt mondja Natalie-val nem lehet kijönni, nem tud viselkedni, goromba, szavába vág az embereknek és mikor szembesítik ezzel neki áll feljebb.

28.jpg

Jeff úgy fogalmaz, hogy Jeremy nem a busz alá lökte Nataliet, hanem egy 18 kerekű kamionnal újra és újra és újra átgázolt rajta. Natalie előnyösebb helyzetbe kerülve, kicsit elegánsabban dorongolja le Jeremy-t, akinek nem áll jól a szénája. Jeff a többieket is megkérdezi a főnökasszonyról, akik egytől egyig megerősítik amiket Jeremy mondott és csodák-csodájára CEO Natalie nyitott az építő jellegű kritikára. Milyen kár, hogy épp tanácson ülnek és egy szavát nem hiszem, no de vissza a többiekhez.

29.jpg

Beszélgetnek még egy kicsit Natalie-ról, de különösebben nem érdekes, az viszont igen, hogy miután másodjára is csendre inti Jeremy-t, bejelenti a kis pajtásainak, hogy ha nem szavazzák ki, elkötelezi magát a többiek felé és ha jönne egy törzs csere, ő hű marad Góliáthoz. Pankrátor John-nal zárjuk a szavazás előtti beszélgetést, aki szerint erősnek kell maradnia a törzsnek és itt az erős szónak több jelentése is lehet. A szavazás kimenetele dönti el, hogyan fogják Dávidékat Slamtown-ba juttatni. Ezzel a felütéssel indul a szavazás. Jeff megszámolja a szavazatokat, majd felolvassa őket. 1 szavazat Natalie-ra, 1 szavazat Jeremy-re. Majd még egy, még egy és még egy. Jeremy-nek a 4. szavazat után esik le, hogy itt a vége. CEO Natalie vigyorog. Jeremy balra el, Jeff pedig próbál bogarat ültetni a fülükbe, hogy egy jól kivitelezett blindside után gondoljanak arra: én lehetek a következő. Szevasztok!

30.jpg

A következő részben újra osztják a törzseket, ki fog derülni CEO Natalie mennyire hű Góliáthoz.

10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tar 2018.10.14. 19:29:46

Laura: most először érzem úgy amerikai survivor kapcsán, hogy a róla készült hogyvolt jobb és izgalmasabbnak mutatja be az eseményeket, mint amilyeneknek én valójában láttam őket - azaz gratula hozzá!
Van egy olyan érzésem, hogy vezérigazgató Natalie (valszeg a stílusa miatt) neked is a bögyödben lehet, mert a róla írt mondataid a legjobbak :)
Jeremy az a fajta paranoid android volt, aki - amúgy egész jó játékos lehetne és egész jó észrevételei vannak (pl. a power couple-t illetően ill. ő volt az egyetlen, aki elég pofátlan és tökös volt egyszerre, hogy átkutassa Dan gatyáját), de pont emiatt - egyszerűen nem képes visszafogni magát, túltolja a játékot, több-kevesebb agressziót és nyomásgyakorlást is belekever és ezzel saját maga teszi saját magát potenciális célponttá. Jópár ilyen típus volt eddig, annak rendje és módja szerint szépen ki is estek, az egyetlen aki megúszta (ráadásul a játékát is megynyerte) és sztem szintén kb. ebbe a kategóriába volt sorolható az Tony volt.

Vezérigazgató Natalie: a (z amúgy nem hülye) stratégiája sztem ez: folyamatosan hangoztatja, hogy ő "idős, gyenge, semmi esélye, stb, stb ezért hülyeség kiszavazni" - mivel végül is teljesen igaz amit mond, tényleg nem szavazzák ki, ezzel a taktikával eljut a döntőig, ahol kivágja a rezet: ő volt a legkevésbé esélyes, mégis eljutott idáig, így ő érdemli meg a legjobban a győzelmet - és basszus igaza lesz!
És mivel az amerikai Survivorokban a győztest ált. valóban főként nem érzelmi választják meg, hanem a teljesítményt nézik (erre a legjobb példák Sarah és redneck Mike győzelme, az egyetlen ellenpélda ami eszembe jut most, azok Russel Hantz nevezetes esetei), így - ha tartják magukat ehhez a becsülendő szokáshoz - bizony meg is nyeri.

Laura Ingalls 2018.10.15. 09:48:20

@tar: Köszi, örülök, hogy tetszenek a hogyvoltok! :D
Az az igazság, hogy magam sem tudom hova tegyem Natalie-t. Az elejétől tátott szájjal nézem mit csinál. Például a beszélgetése Jeremy-vel zseniális volt, amikor abszolút tagadásban pontosan azt csinálta amiről Jeremy beszélt. Nem tudom eldönteni tényleg nem veszi észre magát, vagy nem akarja. Mindenesetre az ő jelenetei közben tényleg sok minden jut eszembe. :D
Jeremy túlpörgette magát, pedig tényleg voltak jó meglátásai. A különbség Tony és a többiek között, hogy bár Tony is túlpörgött, de nem vont bele a hülyeségébe másokat, mert senkiben sem bízott. 3 órákat aludt, hogy mindig mindenről tudjon, folyamatosan jelen volt, gyűjtötte az információt és nagyon jól szűrte, hogy kinek mit mond el ezekből. Ha elkezdi elmondani a társainak, tőle is megszabadultak volna rövid úton.

Natalie taktikája akár be is válhat, bár egyelőre én nem fogadnék rá, hogy döntőben lesz, vagy megnyeri. Ahhoz valami olyat kell csinálnia social game téren, hogy érdemesnek tartsák, kellene neki egy-két barát, mert egyelőre nem tud felmutatni semmit, viszont nagyon utálja mindenki. Sokakat szavaztak már ki azért, mert idegesítőek voltak. Viszont tribe swap lesz, szóval akármi lehet, talán arra kényszerül majd, hogy kicsit finomítson a viselkedésén, vagy ha meglapul lesz más aki kitűnik, kiesik. Annyira az elején vagyunk, bármi lehet még ezen a vonalon is.

Hantz-től mondjuk engem mindig kiráz a hideg. XD

enzo23 2018.10.15. 20:54:40

na akkor ide is kommentelek:

1. Nana, ez nagyon nem tetszik, hogy Gabby kezdi szúrni mindenkinek a szemét, főleg, hogy Christian (nem Michael! :D) is kvázi “beárulta” őt Nicknél…
2. Legalább a challenge-et megnyerték, örültem neki rendesen, nagyon mérges lettem volna, ha pont Natalie veri meg a kedvenc párosomat puzzle-ben…
3. Érdekes, hogy kifejezetten készülnek a tribe swap-ra a játékosok, többször is elhangzott…hát ja kérem, ennyi évad megnézése után már benne van az emberben.
4. A Goliath törzsben a spontán rákverseny nagyon aranyos volt :)
5. Hát kapnak elég esőt, az tuti, most az immunity alatt szakadt le az ég, nem semmi.
6. Elizabethnek milyen kis testhezálló feladat volt a kötélgyűrű-dobás, ha jól láttam, meg is csinálta elsőre.
7. Mike-on a tribal (és nyilván a veszekedések) alatt “Can’t we all just get along” feliratú póló volt, priceless :D

Tyű, Jeremy tényleg rendesen elásta magát. Pedig jó meglátásai voltak Natalie-ról (lecseszi őt a nő, hogy nem támogatja, amikor az első alkalommal próbált neki jótanácsot adni, csak le se sz@rta?), de ez a beparázás meghozta a gyümölcsét, nagyon sokszor az ennyire egyértelmű szavazat helyett kapva kapnak valakik az alkalmon egy jó kis blindside-ra. És mivel sok:1-re nyert Natalie, még az is meggondolta magát (Natalia vagy Angelina? őket keverem), aki előtte hangsúlyozta, hogy márpedig ő Natalie-re fogja tenni a voksát. Az még eszembe jutott, hogy a Dan-Kara párosnak érdemes lenne Natalie-t benn tartani, mert a nő úgyis fog még konfliktust generálni mással is, és addig se az ő power couple-ségük van előtérben. :) Szóval ja, Jeremy poénos figura volt, elfért volna még egy darabig (mondjuk kapott képernyőidőt eleget), a Dan idoljáról való tudomást meg továbbadta kiesés előtt, kérdés, hogy elhiszik-e neki.

tar 2018.10.16. 09:03:12

@enzo23: A játék szempontjából (tehát hangsúlyozottan nem "morális" nézőpontból, aminek egy olyan "sakkjátékban" nem sok értelme van, ahol a a játék lényege és célja pontosan az, hogy leüsd az ellenfél bábuját) a Mason-Dixon vonal nagyon ügyesen pakolta szerencsétlen Gabby-re az összes létező felelősséget, kerültek ki (legalábbis látszatra) az "ellenség" képéből és lavírozták magzukat gyorsan újra középre.
Mindazonáltal függetlenül attól, hogy kívülálló szemmel elismerem a húzás ügyes voltát, amúgy nekem sem tetszik igazán.

@Laura Ingalls: Én sem hiszem, hogy Natalie eljutna a döntőig, legalábbis ha ezt a viselkedést folytatja, pusztán felvázoltam egy lehetséges taktikát, amit a CEO követ.
Mondjuk az is eszembe jutott, hogy egy ennyire szélsőségesen túltolt negatív (agresszív, zsarnokoskodó) viselkedés esetén, már egy parányi visszafogottság is annyira látványos és annyira nagy dolognak tűnik, hogy a CEO-t egyből - a viselkedés valós változásánál jóval inkább - elviselhetőbb karakternek fogja feltüntetni.
Egyszerűen azért, mert ha az eddigi 100%-ról 90%-ra csökken a nagyképű zsarnokoskodás aránya, az a (z amúgy roppant kevés) -10% is nagyon soknak tűnik.

Laura Ingalls 2018.10.16. 09:17:15

Whoopsies, bénázok, szóval @enzo23: szerintem elhitték, lehet, hogy a tribe swap után elő is kerül a téma, hogy Dannek ott lapul a kabátjában a rejtett védettség...
Annyira beépült náluk a swap, hogy szinte ki tudják számolni mikor történik. Nagyon tudatosan játszanak, sokszor meglepődöm rajta.
Filmes Mike pólóját nem is figyeltem. :D
Natalia gondolta meg magát végül, gondolom belátta, hogy egyelőre jobb a fősodorban maradni.
Natalie nekem lutri lenne. Logikus bent tartani, de nem tudom mennyire megbízható. Sőt abban sem vagyok biztos, hogy nagyobb célpont lehet, mint Dan és Kara. Odakint nagyon tartanak a párosoktól, talán jobban, mint egy fizikálisan erős játékostól. Nagyon kíváncsi vagyok mennyit fog változtatni a törzseken az újra osztás. :p

enzo23 2018.10.16. 17:52:13

@tar: Tény, hogy önmaguk szempontjából egy jó húzás volt, csak meglepett, mert én azt hittem, hogy Christiannak a Gabbyvel való szövetsége van olyan erős, mint Nickkel :(

@Laura Ingalls: Hát sajnos ki lehet számolni...elég elszomorító, hogy kötelezően jön, pedig most szerintem jó a dinamika mindkét törzsben. Ha nagyon akarnának változtatni, olyat lehetne, hogy mindkét törzsben húznak kendőket, és 1/3-1/3 újjáalakul egy harmadik törzzsé. (bár végülis még nem kizárt, hogy ez lesz)
Most már igyexem megkülönböztetni Nataliát és Angelinát...Angelicát? Szóval a másikat :D Eh, pedig nevekben elvileg jó vagyok.

tar 2018.10.16. 20:12:39

@enzo23: jaja, nekem is úgy tűnt, hogy Christian és Gabby szövetsége ennél erősebb, de persze ki tudja. Bárhogy is van, ha kitart, akkor az évadnak üde színfoltja lehet a "nerd-power".

@Laura Ingalls: Nem tudom mennyire vagy motivált a hogyvoltok írásában, de ha esetleg nem tudod hol kiélni ez irányú energiáidat, akkor a kedvemért írhatnál a Heroes vs. Healers vs. Hustlers évadról is - ui. sztem az volt az eddigi legjobb és legizgalmasabb évad, az amiről a Survivor igazánszó: számtalan váratlan fordulat és jobbnál jobb kielemezhető helyzet. Remélem láttátok...

Laura Ingalls 2018.10.17. 05:54:38

@enzo23: igen, korábban ritkább volt, hogy keverték őket a merge előtt, tényleg meglepetés számba ment. Szerintem jó lehet ez, mert hamar formálódtak most szövetségek, felboríthatná egy jó kis keveredés a kialakult formációkat. Aki eddig nem tudott előtérbe kerülni, lehetőséget kaphat. (Bár volt már rá példa, hogy kb. 3 játékos cserélt helyet, remélem ezúttal máshogy lesz. :p
Az elején én is nagyon figyeltem a két lányra, mert Natalia és Angelina hasonlítanak is egymásra. Nekem Natalia nevét nem sikerült megjegyezni, mikor először írtam róla vissza kellett tekernem, hogy megkeressem hogy is hívják... :D
@tar: :D Láttam persze. Ha ennek az évadnak vége, lehet róla szó, ha a főnök is beleegyezik. :D

tar 2018.10.17. 08:42:19

Igen, a magam részéről én is úgy érzem, hogy pont most kissé feleslegesen keverik össze a törzseket. Ennek vagy akkor van értelme:
- ha már nincs semmiféle mozgás a törzsön belül, mivel megmerevedtek a frontvonalak vagy
- ha az egyik belső szövetség egyértelmű fölénybe került, azaz a kiszavazások már semmiféle érdekességet nem hozhatnak (igen-igen, mi vagyunk 6-an, ti 5-en voltatok, 2-őt már kiszavaztunk közületek, a következő 3 gyűlésen szép sorban kiszavazzuk a maradék 3-at, oszt csá' - uncsi :/)

Itt viszont egyik eset sem áll fent. A Mason-Dixon egyelőre középen áll két hármas között és bárhová húzhatnak, A Góliátnál meg, ahogy én látom még csak csapatdinamika sincs és ezen Jeremy kiszavazása semmit sem változtatott : ez is egyhangú kiszavazás volt és Natalie-t is a túlnyomó többség rühelli - még nincsenek igazán ütköző érdekek a törzsön belül.

Amennyire én látom az egyetlen eredménye ennek az összekeverésnek az, hogy a konfliktusos, cirkuszcsináló Natalie-nak adnak esélyt egy szilárdabb pozíció kialakítására.
süti beállítások módosítása