Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 11x25 - Te vagy az otthonom

2018. október 12. 12:00 - Hoppancs

Szóval April megérkezett az autóban rekedt Keith-szel és közepesen rémisztő, fanatikus arckifejezéssel. "Adni akartam, egy"….lihegi, "...második esélyt", fejezi be Meredith, mert ő érti. Ember, ő aztán érti. Jackson aggodalmas tekintete egy olyan férjé, aki rájött, hogy az asszony bármelyik éjjel megjelenhet a közös ágy mellett, kezében egy kanna benzinnel és egy gyufával, azt kérdezve, „nem fázol, édesem?" A faragatlan Keith, ahelyett, hogy megköszönné az extra ellátást, Joan felől érdeklődik. Meredith megy és kideríti, mi van, mert ő nem az a típus, aki egy a „nem látja, hogy dolgozom?” mordulással lerázza a hozzátartozót/pácienst, aztán a Praxis blogon köt ki. 

bscap0000_7.jpg

Eközben odabent Arizona - a nyakroppant, frissen szült, egy szóval halmozottam hátrányos helyzetű - Joant tologatva észreveszi, hogy a nő már csatakosra vérezte a hordágyat. Finoman, a hasonló helyzetekre kifejlesztett görcsös műmosollyal veszi magához a csecsemőt, és közli, hogy öhm, Joan, még meg kell vizsgálnunk egy kicsit a műtét előtt, különben perceken belül elvérzik. A mondat második felét persze csak magában mondja ki. Viszik is a szerencsétlent sietve, de mégsem annyira gyorsan, mert ugye a nyaka… Maggie és Amelia különböző okokból feldúltak, előbbi az apjával veszekszik telefonon, utóbbi ridegen közli, hogy ő költözik, mert Meredith, aki nemhívtafelamikorhaldoklottabátyjaésamúgyisegyseggfej eladja a házat a feneke alól.


bscap0001_6.jpg

Keith reklamál, amiért még nem szabadították ki, aztán Joanról, meg a félresikerült, babával végződő első randijukról mesél. Erre Mer ráküldi a tűzoltókat, hogy kezdjék el „hangosan és ijesztően” kivágni az autóból, hátha akkor elhallgat. Steph be akar mosakodni Joanhoz, de Torres villámgyorsan helyre teszi: ne is álmodjon erről, miután hagyta, hogy a butus dokikezdemények birizgálják a beteg gallérját. Steph sértődötten el.

bscap0008_4.jpg

Az orvosok végre hozzáférnek Keith-hez.

„Idegen test a hasban és a mellkasban”

diagnosztizálja Owen a csávóból kiálló bazi nagy ajtódarabot. Bailey imádja az új, tökös Aprilt. Tök zsír, hogy meghalt a gyereke, meg háborúba is ment, és most már nem olyan kis irritáló.

bscap0002_7.jpg

Richard és Catherine románca felett felhők gyülekeznek. Utóbbi a Főnök szerint diktátor, mely véleményét gyűrűvisszaadós homlokráncolás kíséri. A cseppet lemaradt Meredith elmondja Keith-nek, hogy Joan kiválóan van, és fia született. Utóbbi persze tényleg igaz. A csendben vérezgető másik felet is - szigorúan félinformációkkal - tájékoztatják szerelme állapotáról, mire izgalmában intenzív haldoklásba kezd. Keith pedig, ha folytatják a kivágási procedúrát, rövidesen kettészakad. Ezt elkerülendő, odakint kell felnyitni, aztán villámgyorsan eljuttatni a keleti lifthez, majd az egyetlen szabad műtőbe. Elvileg ez lehetetlen, de itt a Grey Sloanban úgy vannak vele, mint Sheperd-tesók az operálhatatlan agytumorokokkal. Majd megoldják.

bscap0003_6.jpg

Csak azért is maga lesz a sebészeti főnök, mert a csajom tiltakozik,  veti oda Richard a meglepett Mirandának, aki a végén még egész jól profitálhat ebből a kis kapcsolati válságból. Amelia műtét alatt viccesen fájdalmas beszédet vág le arról, hogy miért nem randizik többé Owe…ööö…kollégával. Keith már a kötelező „mondják meg a nőmnek, hogy szeret(t)tem szövegnél tart, ez után közvetlenül a "nagyon fázom" következne, de Meredith közbelép. Érzi, hogy fogyóban a pozitív gondolkodás, ezért odaviteti hozzá a kisfiát, hogy egy pillanatra szipp, láthassa, hüpp, mielőtt megh… rendbejön. A kölök elég cuki amúgy, vissza is jön Keith életkedve. Alex és Jo megbeszéli, hogy mindketten hülyék voltak, és már majdnem megint szeretik egymást, amikor előkerül a „Mer hozzánk akar költözni három kisgyerekkel” téma.

bscap0004_7.jpg

Hunt és Kepner felvágja Keith-t, miközben a háborúról nosztalgiáznak. Hát igen, ott minden egyes nap ilyen izgis, nem kell holmi alagútomlásra várni. A csibedokik új feladata, hogy segítsenek az durván vérző apukát három, azaz három perc alatt a távoli műtőbe juttatni. Egyiküknek a liftre kéne vigyáznia, hogy nehogy bárki használja, mielőtt odaérnek, de nem megy az olyan könnyen, már viszik is az orra elől. Az utolsó pillanatban aztán visszaér az elkóborolt szerkezettel, jöhetnek a további izgalmak. Egyelőre mindkét friss szülő életben van, amitől Owen és Amelia egy pillanatra feloldódik, annyira, hogy a férfi félreérti exe(?) „úgy szeretném, hogy működjön” mondatát. Pedig nem kettőjükről van szó, hanem még mindig a betegekről. Karev győzködi szíve hölgyét, hogy csakis őt akarja, Mer csupán egy különösen hangsúlyos mellékszereplő az ő kis sztorijukban. Maggie pityereg, de még mindig nem tudni, miért, csak sejtjük, hogy a szüleivel van valami. Mer odaadja Ameliának a Derek utolsó üzijét rejtő mobilt.

bscap0005_7.jpg

Steph játssza a seggfejet, mert a jó sebész az olyan, ugye? De most neki kell lekapnia Joan gallérját, mert vér  került a nő légcsövébe. Aztán továbbra is paraszt módon torkolja le a kérdezni próbáló gyakornokokat, amit Bailey nehezményez, ezért elmondja, miről is szól ez az egész program. Az van, hogy tanítani kéne ezeket a nyomikat, hiszen direkt ide kiválogatott tehetségek. Richardék csúnyán néznek egymásra, mire Meredith előhúzza a „Derek halott, Elise is, meg Adele is, maguk meg élnek" kártyát. April megint Jordániába vágyik, Jackson  pedig könnyedén bele is egyezik az utazásba, hiszen April szemébe a harctéren tért vissza a fény. Csak annyi, hogy már nem akar itt lenni, amikor maga Kepner jön vissza. Ugyanis most lett elege abból, hogy a neje egyedien értelmezi a házasságot, és miután egy évig meg sem kérdezte, hogy van, látszólag most sem izgatja annyira.

bscap0006_7.jpg

Joan és Keith szomszédos kórteremben örül egymásnak, Richardék kapcsolati és szakmai kérdésekben egyezkednek: Balieynek meg kell küzdenie Catherine jelöltjével, és a hálószobában nem lesz üzlet, vagyis munka. Lemegy az esküvő, Jackson szomi, April is sír, mert ők épp javában távolodnak ettől az élménytől. Miranda lelkesen készül arra, hogy kicsinálja a másik főnökaspiránst. Wilson szeretne venni egy ronda loftlakást, hogy ott új életet kezdjen Karevvel, a másikat meg visszaadhassák Mernek. Beleegyezés, smár, boldogság. Steph végre normális a kisdokikkal, nahát. Arizona vigasztalja Aprilt, de szex nem lesz. Hunt és Amelia együtt hallgatja meg Derek üzijét, miközben vissza is ugrunk a kompokat csodáló elhunytra.

bscap0007_5.jpg

Maggie szülei válnak, mert az anyjának tizenegy éve viszonya van az autószerelővel, amit az apja is rég tudott, csak a "gyerek" kedvéért maradtak eddig együtt. Rosszul érzi magát, amiért egy ilyen semmiség miatt bőg, amikor Meredithnek rémes az élete, neki meg még egy macskája sem múlt ki eddig. Befut a megkönnyebbült Amelia is, aztán hármasban kitáncolják magukból a rosszat.

Címkék: grace klinika
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása