Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 9x01 - A New Beginning

2018. október 10. 09:00 - hektor_

Eljött hát az október, visszatért a képernyőkre a legnépszerűbb zombis sorozat, aminek a kapitányai ráadásul megajándékoztak minket a megszokottnál korábbi kezdéssel, így az RTL Spike ledarálta egy nyár alatt az eddigi 8 évet, hogy mindenki kellően fel tudjon készülni az új kezdetre – premier minden hétfőn 22:00-kor.

Eltelt pár év a Megmentőkkel vívott csata óta, hogy mennyi, azt megsaccolni maximum Rick szakállából lehetne, vagy Judith már folyékony beszédéből, esetleg abból hogy Maggie egy örökérvényű, véget nem érő terhesség után végre valahára csak kidobta az almot - de láthatóan idilli nyugalomban múlt az idő a társaságnál, a Grimes család békésen kirándul a közeli mezőkön, és mindenkinek tökéletesen formázott a frizurája. Mindeközben a Menedékben felhúzzák a Boltonok nyúzott emberét a kukoricás elejére, kiváló volt a madárijesztő ötlet, de jön Daryl és elrontja a bulit, mikor nyilat röppent a keresztre feszített zombi fejébe, aztán indulnak portyázni. Főcím – ami zsír új, és sokkal faszább mint az eddigi!

w1.png

Itt vannak a beígért lovas szekerek, a csapat egy múzeumba tör be még több középkori cuccot szerezni a gazdaságba. A bejáratnál üveglap, alatta zombik, de semmi para, ha itt hatvanfős turistacsoportok szedték a lábukat egyszerre, két tucat embert csak elbír az a flaszter. Zseblámpás kotorászás a pókhálók között, majd egyszer csak Siddiqet lerántja egy zombi a lepel alá – ezúttal nem sajnálták a pénzt a sminkesektől, az élőhalott arcából pókok másznak ki, ifjú dokink elintézi ugyan, de jobban beszart a nyolclábúaktól mint attól hogy lerágják az arcát. Gabriel Atya legyak egy zombit az egyik folyosón, ami épp úgy dől el, hogy tökéletes szatíra legyen a képből, mutatom:

w2.png

Pocahontas egy kenut nézeget párás szemekkel, valahogy kibírom hogy ne süssem el azt a viccet ami elsőre eszembe jutott, Daryl megy oda társalogni, rossz bőrben van a srác, vagy csak görbére sikerült a forgatás előtti este. Mialatt Rickék Fufru ötletétől vezérelve az alagsorban gyűjtik be a magokat a veteményeshez, Maggie-ék diskurzusából kiderül, hogy Alexandriában választások voltak Gregory indíttatására, utóbbi persze nem számított rá hogy ő húzza a rövidebbet. A csapat készen van, már csak egy kordét próbálnának meg átvonszolni az üveg padlólapon, de hiába 21.századi a jármű, ABS-sel meg állítható kerékiránnyal, a lap elkezd berepedni – ennek ellenére átérnek, sőt, még a kenut is utána tudják cipelni, viszont az ekénél az üveglap azt mondja szevasztok, én lépek, és ezzel a lendülettel a Király meg is kezdi a bodysurföt az éljenző zombik között - de mindenki peace yourself, mivel össze voltak kötve, simán fel tudják húzni az uralkodót az üvegszilánkokon súrlódó kötélen. Ezékiel fent, Carollal már egy pár alkotva csókolóznak – BAMM, mit jósoltam 2 évaddal ezelőtt ugye, itt is van erre a tökéletes mém:

w5.jpg

w4.png

A Király előtt lepergett az élete, úgyhogy hazafelé lovaglás közben elérkezettnek látja az időt egy lánykérésre, elő is kap egy gyűrűt a zsebéből. Carol:

Tedd azt el. Mindenbe beleakadna, mondtam hogy ne csinálj ilyesmit.

Mivel a Fear The Walking Dead-es vihar itt is lecsapott, a híd beszakadt, így egy sáros, mocsaras úton kénytelenek hazakullogni, a szekér beragad így a legjobb ötlet az, hogy a lovakat fogják ki előle és majd ők, emberek kihúzzák a lápból – igen ám, de közben jönnek a zombik, végül sikerül ugyan kikaparni, de a lovakat visszakötötte elé egy srác akit még soha nem láttam, hiába üvölt Rick hogy hagyja a szekeret, a kölyök visszarohan elengedni előle a lovat, mire az egyik járkáló bele is harap a karjába, a kiszabadult ló meg ráadásnak rúg egyet a szügyébe. Szerencsére ott van Siddiq, aki már metszené is le tőből a fertőzött testrészt, de a fiú két búcsúmondat között kicsekkol. Maggie megy közölni a szomorú hírt a szülőkkel, az anya összeomlik és kiosztja a lányt: meghalt a fiam, egy nyomorult ekéért amit ráadásul a megmentőknek adtatok, bezzeg Gregory… A lány segítene a temetésben, de az anya közli vele hogy no, és ne is jöjjön el rá, mert nem látják szívesen.

w6.png

w7.png

Mindeközben Rickék a Menedékben vannak, ahol egyszerre bombázzák őket kérdésekkel, Daryl hárítja ezeket, amikor megpillantanak egy „A megmentők megmentenek minket, még mindig Neganok vagyunk!” falfirkát. Daryl rávakkant egy csávóra hogy takarítsa le, az nem akarja, de muszáj neki. A megmentők panaszkodnak, hogy lehetőleg kevesebb semmit, több mindent, mire Rick mindenkit megnyugtat hogy lesz örök élet és ingyen sör nem sokára, itt a hallgatók részéről még egy „Légy áldott Rick Grimes” is elhangzik. Daryl négyszemközt közli vele hogy már nem akarja vezetni ezt a helyet, amugyis egy fos az egész, hagyják őket egyedül boldogulni oszt jóvan, neki amugyis tele van a pöcse azzal hogy már ennyien vannak, régen minden jobb volt! Később a nyilazás pápája épp rádurrant egy bagirára, mikor jön Carol, odanyújtja neki a dekket, de az asszony fogja és széttapossa, amiért én mondjuk nem élőhalottként is átharaptam volna a torkát ezekben a szűkös időkben. Átveszem a helyed, mondja a férfinak, a Király amugyis megkérte a kezem, de nem mondtam igent, ha eddig ráértem, a zombiapokalipszis közepén bőven van még idő gondolkodni.

w8.png

w9.png

Közjáték: Rick Michonne-nal az élet nagy dolgait beszéli meg, nem jó az ami most van, új Andrew Abraham Lincolnként alkotmányt kell kreálni.

w11.png

Gregory, A Féreg könnyfakasztó beszédet mond a szertartáson, majd ott marad a gyászoló apukával tintázni és zendülésre uszítani. Az akció sikeres volt, ezt követően Maggiet babasétáltatás közben elkapja a férfi azzal a kamuhírrel hogy Glenn sírját valaki megrongálta, majd mikor a lány odainal gyerekestül, a már bekarmolt apuka leüti, de a gyerek is kiborul a kocsiból és bömbölni kezd, mire odagyűlik mindenki. Gondolom kiderült, honnan fúj a szél, mert az Özvegy berongyol Gregoryhoz:

Vezetni akarod ezt a helyet? Még egy embert sem tudsz megölni.

Veszekedés, dulakodás, egy utalás amit nem teljesen értek, hogy a nő nem mehet vissza Alexandriába, mert Tudodki még ott van, aztán nyilván a férfi veszít.

Másnap a verandán a seriff is csábítja vissza Alexandriába, de nem, jó, akkor beszéljünk a hídról: ti éltek a legjobban és tudom hogy sokat adsz, de adj még többet, ember és étel is kéne. Nos, innentől Dark Maggie in dö hauz, és azt mondja, vége az ingyenkonyhának, akkor adok, ha a megmentők dolgoznak legtöbbet a hídon, és így is tegyék össze a két kezüket, amiért nem öltük meg őket, ennyi járt nekik oszt kalap. Este lesz a nappalból, a Hilltopban egy emelvény körül gyűlik össze a teljes udvartartás, ami alatt Gregory, A Patkány ül egy lovon, kötéllel a nyakában, de ha jól látom, sorban áll az apuka is aki megpróbálta kinyírni Maggiet. A nő szónokol: ez az event nem lesz minden pénteken, de a bűnösöket megbüntetjük, Gregory mit kívánsz mondani az utolsó szó jogán? A férfi azt kívánja, hogy valaki vessen véget ennek, de hiába sivalkodik, Daryl rávág a paripa fenekére, hiába ordít Michonne hogy az aludni küldött gyerekek időközben kimerészkedtek és végig fogják nézni az egészet, de már mindegy.

w13.png

w14.png

És most jöjjön az epizód legégetőbb kérdése: HOL VAN NEGAN?

Csatlakozz a Hogyvolt Walking Dead csoportjához, ahol meg lehet beszélni a legvéresebb részleteket, a legforróbb pletykákat, és szembe jönnek a legizgalmasabb videók és a legviccesebb mémek!

8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hektor_ 2018.10.10. 11:03:03

@ZoliVVV: Az nyilvanvaló, de az nem vilàgos, hogy épp mivel ketrecben van, miért ne mehetne oda. Maximum nem akar oda menni, de a “nem akar” és a “nem mehet” között óriàsi a különbség.

BBrigusz 2018.10.10. 15:36:44

Kövezzetek meg, de nekem kifejezetten tetszett, hogy kimaradt ebből a részből.

enzo23 2018.10.13. 19:01:53

Nem volt rossz ez a kezdés, tényleg érződik, hogy itt már masszív letelepedés van, és kialakult rendszer mindenre. A washingtoni látogatás rémlett, hogy lesz a szezonban, de meglepődtem, hogy már most meghúzzák - apropó meghúzás, a szekér elég menő (volt) :) Az üvegpadlós jelenetnél már előre fogtam a fejem: mivel marha veszélyes rámenni, ezért nyilván azon keresztül kell húzni a szekeret, meg minden egyéb nehéz dolgot és embert :D várható volt, hogy beszakad, csak az volt a kérdés, hogy mennyire fontos szereplő alatt...

Ken kiírásán én meglepődtem, azt hittem, hogy Marco-val együtt fontos szereplő lesz egy szálban, amit már várok, így viszont majdnem azt kell mondjam, hogy a gyászolására kicsit sok idő ment el...de végül a belőle kialakuló szituáció miatt megérte. Valahogy olyan hiánypótlónak éreztem az öreg házaspár gyászolós jeleneteit, vagy hogy mondjam, nem sok hasonló volt eddig. (Fel nem ismertem volna, hogy az öreg fickó az Earl, a kovács.) Gregory meg mekkora rohadék, megérdemelte a végzetét... gyilkossági kísérlet egy terhes nő ellen? (Earl amúgy nem kap semmi büntit?)

Darabkák:
- Judith nagyon aranyos :)
- A varjak egy új átívelő motívum lenne? Több jelenetben is feltűntek, és az egyébként tetszetős új főcímben is ott vannak. Sőt, zombi madárijesztő is volt, amíg Daryl le nem lőtte :D
- Ne már, hogy itt is szerepel ez a csávó, a SHIELD Ivanovja, a The 100 Roan-ja... *gugliz* Zach McGowan, azaz! Már unom az arcát, komolyan. És hogy lehet a karakterét Justinnak hívni? Tök nem testhezálló :D
- Daryl amúgy visszamegy a nyilaiért? Csak ebben a részben elpazarolt vagy kettőt-hármat...
- Nem hittem volna, hogy a 9.évadra is meg tudnak lepni creepy zombik terén, de amit Siddiq kapott, az elég félelmetesre sikerült a bogarak+pók kombóval :O
- A "human evolution"-> zombi szekrénysoros jelenet zseniális, el kell ismerni!
- Jadist...vagyis Anne-t, alig ismertem fel a részben...
- A vihar, ami elmosta a hidat, az amúgy nem lehet a FearTWD-s vihar, ott még nem tartunk ennyire előre.
- Daryl-től tetszett az a szöveg, hogy kis csapatként mennyivel jobban működött az egész.
- Enid tolószékben a végén, ennyire keményet kapott Earl-től a bunyóban? :O

#hétidézete:
"-Sanctuary to Alexandria Relay One, come in. You hear me, AR One?
-Loud and clear, Ponytail." :D /Eugene&Tara/

FistLover 2018.10.15. 15:55:44

Lovak nem tudják áthúzni a 1cm mély sáron a kocsit, de majd ők kézzel... Úristen, megint micsoda bullshitek vannak/lesznek.
A beszakad az üvegpadló olyan tutti volt, mint ahogy lőrinc nyer minden közbeszt.

Treff Bubi 2018.10.18. 11:27:38

Elsőre nem vágtam, miért torpedózta meg Daryl a frappáns madárijesztő-állítást, de egy 0-24-ben hörgő zombi könnyen odacsalhat egy nagyobb csordát, szóval érthető volt a lépése.

Costanza 2018.10.19. 06:17:29

@Treff Bubi: humanus okokbol torpedozta meg, mert a zombi is ember volt anno, latom ez mar nem is opcio
süti beállítások módosítása