Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Minden fontos infó a The Walkin Dead évadnyitójáról

2018. október 09. 17:00 - Sick Rhymes

twd_9-1.jpg

Lement a kilencedik évad nyitórésze, és ugyan a cselekmény sokat nem haladt, azért elég sok minden olyan dolog kiderült, amik alapján már lehet sejteni, mi vár ránk a mostani évadban. Az epizód gyorsan kinyírt két karaktert is, és felvázolt több olyan potenciális ellentétet, ami kulcsfontosságú lehet például azzal kapcsolatban, hogy mi lesz Rick és Maggie sorsa jövőben.

Tényleg volt egy kis időugrás

Ahogy arra számítani lehetett, a sorozat ugrott egy kicsit az időben. Rick nagyon ősz már, megszületett Maggie babája, és mindenki szakállat hord, kivéve Darylt. Azt is megtudtuk, hogy a Sanctuary, a Hilltop, Alexandria és a Királyság szorosan együttdolgozik, bár a Negan korábbi emberei közül nem mindenki bizonyul együttműködőnek. A települések ráálltak a régi típusú gazdálkodásra, és igyekeznek mindenhol zöldségeket és gyümölcsöket termeszteni.

Már Washingtonban

walking_dead_season_9_episode_1.jpg

Kicsit meglepő, hogy Rick és a többiek már a legelső részben belovagoltak Washingtonba, hogy mindenféle fontos felszerelést szerezzenek köztül például a Nemzeti Természettudományi Múzeumból. Közben sok utalás történik valamiféle új kormányra, amely azt sejteti, hogy hamarosan felbukkanhat a Commonwealth, egy kvázi új kormány, amely 50 ezer túlélőt fog össze. Viszont a Commonwealth Ohióban van, szóval lehet, hogy csak játszanak velünk a készítők. Rickék egyébként többek között örökségmagokat, szekeret és más fontos gazdálkodási eszközöket lopnak.

Ezekiel <3 Carol

A két karakter már jár egymással, bár ebből alig-alig látszik valami. Éppen ezért volt annyira meglepő, hogy Ezekiel megkérte Carol kezét miközbern hazafelé lovagoltak. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy ez volt kb. az egyetlen nem nyomasztó jelenet az egész részből.

Gregory túl korán mutatta meg a lapjait

the-walking-dead-season-9-premiere.jpg

Ahogy a képregényekben, úgy Gregory a sorozatban is megpróbálta elmozdítani Maggie-t a Hilltop éléről. Beszerzés közben Maggie egyik embere, egy fiatal srác meghalt, mert nagyon okos módon visszarohant egyedül egy zombira, aki persze megharapta. A srác szülei nyilván kiakadnak, Gregory pedig ezt kihasználva Maggie ellen uszítja a szülőket. Maggie-t aztán Gregory csapdába csalja, a halott srác apja pedig megpróbálja megölni, hogy Gregory újra főnök lehessen. A terv hamar besül, Gregory pedig utána még négyszemközt is próbálja megölni Maggie-t, de hiába. Ezért Maggie Rick szeme láttára felakasztja Gregoryt. Egyértelmű, hogy Maggie ezt kicsit rosszul kommunikálta, de Gregorynak tényleg kijárt már a kötél. Az is valószínű, hogy a Hilltopon lesznek olyanok, akik Maggie ellen fordulnak, amiért a prosperáló Hilltopot alárendeli Rick kéréseinek.

Rick vs. Maggie

Ahogy erre is számítani lehetett, Maggie és Rick között kicsit meghűlt a levegő már most. Rick továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy Negan volt embereinek is élhető helyet tartsanak fent. Azonban a Sanctuary csak egy gyárépület, nem alkalmas földművelésre, ráadásul - mint egy graffitiből kiderül - az ottaniak között akad olyan, aki még mindig Negant élteti. A fiatal srác halála miatt Maggie kemény lesz Rickkel szemben, és csak nagyon szigorú feltételek mellett hajlandó arra, hogy a Hilltop segítsen újraépíteni a környékbeli hídakat. Rick meg is döbben a szigoron, hogy aztán a szeme láttára akasszák fel Gregoryt. Persze érthető, hogy Maggie csak úgy hajlandó segíteni a maradék saviorön, hogy valami vár is cserébe.

Pár apróság:

  • Gabriel a fél szemére megvakult
  • Jadis új neve már Anne
  • Eugene-t gond nélkül visszafogadták
  • Maggie-t hivatalosan is vezetőnek választották a Hilltopon
  • Daryl pedig megkapta a Sanctuary vezetését, aminek láthatóan nem örül, ezért átpasszolja az irányítást Carolnak
  • Gondot okozhat majd a települések közti közlekedésben, hogy vészesen fogy az üzemanyag
  • Rick szeretne egy minden településre alkalmazható chartát
  • Judith megnőtt

 

Csatlakozz a Hogyvolt Walking Dead csoportjához, ahol meg lehet beszélni a legvéresebb részleteket, a legforróbb pletykákat, és szembe jönnek a legizgalmasabb viceók és a legviccesebb mémek!

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása