Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Killing Eve 1x02 - Embert barátjáról (I'll Deal with Him Later)

2018. október 08. 09:00 - Goldvike_xx

Bulgáriában, egy abszurd jelenettel folytatódik a sorozat. Egy buszon ülő nő észreveszi, hogy az egyik irodaház ablakában ott vonaglik egy fószer vérben tapicskolva. Erre mit csinál? Igen! A telefonjához nyúl és felhívja az anyját, kell-e valami a boltból:D Közben az irodában Villanelle-t látjuk dolgozni, egy középkorú fickót kerget, aki előbb fejbesomja egy telefonnal (megjegyezném, ezt a készüléktípust 1984-ben kivonták a forgalomból) erre hősnőnk kissé bepipul, előrántja a pisztolyt, de mielőtt meghúzná a ravaszt, a páciens megkérdi tőle, miért is teszi ezt vele. Vi ettől transzba és egzisztenciális válságba esik, mert nem tudja a választ. De azért alaposan kivérezteti a delikvenst.

1.JPG

2.JPGLondonban, egy verőfényes reggelen (kuncog) Eve van rohanásban, mi már tudjuk is, hogy hova siet, találkája van Carolyn-nal a hiperszupertitkos csoport vezetőjével. Egy eléggé kínosan induló állásinterjún veszünk részt, ahol Eve hozza a hebehurgya formáját és próbálja magát játékba hozni, de nem sikerül neki jól. Carolyn aktát dug elé, hogy lám, lám, ezeket az anyagokat a laptopján találták és hogymiez. Képek és leírások gyilkosságokról. Eve erre konstatálja, hogy mekkora mák, hogy nem azokat a képeket találták meg, amiken Frank eszik. Carolyn nincs humoránál, így nem nevet, pedig jó poén volt. 2 gintonic felett - reggel 8-kor – Carolyn rá akar jönni, mi motiválta Eve-t az anyag összegyűjtésére. Eve-nek volt egy megérzése, hogy ez egy női sorozatgyilkos (aki kismellű és pszichopata is ugye…) aki Európa szerte gyilkolászik, de nem tudja, hogy kik állnak mögötte, vagy miért, mert őt az nem érdekli. Még. Carolynnak tetszhetett a válasz, mert Evenek mutatni akar valamit.

3.JPG

A kövi jelentre is maradunk velük, Carolyn elviszi Evet egy házhoz, ami előtt egyszer egy patkány 2 manccsal ivott egy kólás dobozból (ez valószínűleg valamire utalás, de nem tudom mire.) Felmennek a pecóba, ahol egy berendezett hiperszupertitkos nyomozóirodába találják magukat és a falon pontosan az Eve anyaga alapján elkészített gyilkolászási térképet találunk. Carolyn állásajánlatot ad Eve-nek, no lóvé, no ranglétra, no nyilvánosság, csak el kéne kapni ezt a bérgyilkost. Ki mondana erre a lehetőségre nemet ugye, Eve biztos nem, mivel ez a gyilkosságsorozat a hobbija. No comment. Közben befut egy fiatal srác Kenny, aki maga az internetes atyagatya, mert bármit megtalál a neten és hát akkor lehetne nekikezdeni a munkának azonnal. Eve kicsit kiakad, hátdehogyhogy csak ennyien, erre Carolyn felajánlja, hogy Eve előveheti a linkedinen évek óta szövött kapcsolati hálót és hívhat másokat is erre a zsíros állásra…

4.JPG

Párizs. Vi épp hazatér a bulgáriai kiruccanás után, szeme fölött egy szép nagy monoklival (alacsonyan szálló telefonkészülék ugye). Az udvaron egy kukában turkáló srác tartja fel, aki nem veszi észre, hogy Vi nagy ívben tojik a mondandójára, csak hogy érzékeljük mi is az érzéketlenséget. Vi meglepődik amikor felér a lakásba, mert ott van az idősödő fószerke (neve örökre titok marad ezek szerint) és nem is tetszik neki, hogy csak így átjáróháznak nézi a kéróját. Az öreg lecseszi, amiért 90-60-90 kiiktatása ennyire véresre sikeredett és nem is hajlandó neki addig átadni az új megbízást, amíg nem megy el vele orvoshoz és nézeti meg a pukedlit a fején.

5.JPG

Vi felveszi a legszebb rózsaszín tütüjét, kifordítva és egy rögtönzött elme szakorvosi vizsgálaton találjuk magunkat, a pukedliről a szemnél már szó sem esik. Vihez oroszul szól az orvos, akinek jelzi idősődőfószerke, hogy nem szívesen beszél oroszul. Tehát Vi echte orosz. Oké, ennyivel bentebb vagyunk. Vi-t faggatja a doki, hogy mégis hogy érzi magát mostanában, mert a megbízók kissé aggódnak az elmeállapota miatt. Na ácsi. Ez azért így itt elég nettó baromság, mégis milyen elmeállapota lehet egy pszichopatának, aki élvezi a gyilkolászást?? Helló… Na, mindegy, haladjunk tovább a pszichoanalízissel. Doki durva fotókat mutat Vinek, felakasztott élőlényekről, előbb poénos megjegyzést tesz, majd próbál sírni, persze nem sikerül neki, hanem inkább elröhögi. Doki megállapítja, hogy kutya baja (csak egy pszichopata állat), de idősődőfószerke (aki ezentúl bácsi mert unom ezt a hosszút mindig leírni) kéri a dokit, hogy mutasson még egy képet Vinek. Oroszul megkérdezi tőle, hogy még szokott-e Annáról álmodni és letesz elé egy képet, ami Eve hajkoronájának formájára hajaz. Vi totál összezavarodik, próbál poénkodni, de egyértelműen felkavarja a kérdés és a kép. Erre a doki kijelenti, hogy bocs, akkor nem te kapod a kövi megbízást… Vi kiakad a bácsinak, hogy hát miért nem ő kapja a melót, aki próbálja megmagyarázni, de aztán a végére Vi csak kilopja a megbízásról szóló képeslapot a bácsi zsebéből egy kényszeredett ölelkezés alatt.

6.JPG

Vi otthon van és a futópadozás alatt épp tanul nevetni, vagy delfint utánozni, ebben most nem vagyok biztos, amikor csöngetnek. Sebastian (kukás csávó a 4. jelenetből) az, akivel elmegy randizni, közben az élet dolgairól beszélgetnek. Villanelle nagyon igyekszik normálisnak tűnni, de nem nagyon sikerül neki. (ha megengedtek egy szubjektív megjegyzést: szerintem ez a színésznő zseniális. Még a testtartásával is tudja hangsúlyozni, hogy mennyire igyekszik normális lenniJ) Úgy tűnik Vi előadta Sebastiannak, hogy parfümökkel foglalkozik, mert a kiadós kefélés után is, - ahol Vi rezzenéstelen arccal tarolja le Seb’ hímivarsejtjeit -, hazamegy (közben találkozik a szomszéd nénivel, aki szimplán gratulál neki a lovaglói teljesítményért) és valami nagyon veszélyesnek tűnő dolgot kotyvaszt mert még egy vegyvédelmi maszkot is magára ölt a művelet előtt. Parfümös üvegbe csöpögtet valami szmötyit, gondolom nem rózsavizet, hanem valamilyen funkcionálisan fontos látványelemet.

7.JPG

8.JPG

Eve közben összegyűjti az MI5-tól frissen kirúgottakat és beszervezi őket a titokos műveleti egységhez. Bill (makaréna) és Elena (a.k.a. csokicsaj) is csatlakozik a nyomozáshoz. A bunkiban mélázgatnak a gyilkosságok természetét illetően és közben Kenny végre ad egy épkézláb magyarázatot arra, hogy miért gyanítják, hogy nő a gyilkos. Egy segélyszervezet munkatársát is megölte valaki és oda, ahol történt, csak női ápolók mehettek be. Eve felvázolja a toszkanai gyilkosságot is, a vén kujon, - akinek a szemébe beledöfte Vi a hajtűt -, egy szicíliai maffiózó volt és a felesége látott egy szőke nőt a szülinapi partin, aki a saját, mármint a maffiózó feleségének ruhájában jelent meg. A kissrác is elmondja, hogy bújócskásat játszott egy nővel abban a szobában, ahol a nagypapi elhalálozott. Billmakaréna elkezd keményen kötekedni Eve-vel, mert őneki nincsenek női megérzései ugye és nem látja, hogy mégis milyen összefüggésekre alapozza Eve a gyanúját. Tök jogos, semmi nem köti össze a gyilkosságokat. Eve kimegy a mosdóba, Kenny kíséri ki, aki ad neki budipapírt, (poénx?) Eve a tükör elé áll és elkezdi a haját igazgatni és IGEEEEN!! Beugrik neki, hogy egy nővér tanácsot adott neki a hajviseletével kapcsolatban Kashia meggyilkolásakor a wc-ben. Ergo, csak az a nő lehet a gyilkos… (bah…) Ráállítja Kennyt hogy szerezze meg az összes nővér nevét és fényképét, aki szolgálatban volt a gyilkosságkor. Közben Eve észreveszi, hogy Bill lelépett, aggódva utána rohan, de kiderül, hogy Bill csak csokiért megy a boltba. Bill belátja, hogy zavarja, hogy Eve a főnök ezentúl, de szépen rávezeti az öregróka a kezdő nyomozót a dolgokra, így kitalálják, hogy a gyilkosságok mögött egy olyan érdekszervezet áll, akikkel csak a gyilkos a kapcsolat, mert ezeket a gyilokokat egyik szervezet sem vállalja magára. A gyilkost pedig alaposan kiképezték a gyilkolásra, így Eve ismét melót ad Kennynek: szedje elő azoknak a nőknek a listáját az orvosi és rabosítási listákból, ahol pszichopata fiatal nők szerepelnek. Világszerte. Kenny kicsit vonakodik, hogy ez hónapokig tartó meló lenne, de nincs más választása, neki kell állni a feladatnak. Elena is kap melót Evetől, Elenának meg kell hívnia Franket (szakállmarcit) egy piára a sarki kocsmába, mert ki akarja szedni belőle Eve, hogy mi is van a térfigyelő kamerák felvételeivel. Elena hívó szavára Frank azzal válaszol, hogy már ott is van a kocsmában. Gyanúsan könnyen ment a randira invitálás Elena szerint.

9.JPG

Közben Villanelle indul munkába, úgy tűnik most pincérnek áll, sötétbarna parókát és pincérszerkót öltve. Egy rendezvényen jelenik meg, mint felszolgáló és egy Carla nevű nőre áll rá, aki egyébként a rendezvény fővédnöke. Utánamegy a toalettre és előadja neki, hogy van egy saját tervezésű - vagy hogyan kell mondani - parfümje és csontig benyal a nőnek, hogy próbálja ki. Persze ez az a kotyvasztott cucc, a nőci ráfúj kétszer a csuklójára és kb. fél percen belül elhalálozik. Vi tágra nyílt szemekkel nézi és élvezi (boááf) a nő agonizálását. A végén nem mond semmit, csak felemeli a földön fekvő nő kezét és pápát int vele…

10.JPG

Ismét a nyomozócsapattal vagyunk, a kissé beállt Frankkel beszélgetnek a kocsmában, előbb elnézést kér tőle Eve és Bill is, hogy elküldték a picsába, de aztán kiderül, hogy Frank tényleg egy paraszt, mert ő találta ki a térfigyelős sztorit, hogy alátegyen Eve elméletének, miszerint nő volt az elkövető. Frank előadja, hogy azt gondolta, hogy Elena tényleg randizni hívta, hát ez cink, de ez van, Elena csak bepalizta.

11.JPG

Eve és Bajusz beszélik át a napi történéseket este otthon és Bajusz megjegyzi, hogy Eve csak úgy ragyog, amióta szabin van. Eve nem akarja a férjét becsapni és bevallja neki, hogy szintet ugrott és most már az MI6-nek dolgozik, mint titkos ügynök. Bajusz aggódni kezd, erre Eve elküldi aludni, feltehetőleg papucsban…

12.JPG

Vi érkezik haza, de rögtön utána megérkezik bácsi is, akinek kissé felment a vérnyomása Vi akciójától és felkeni a falra (na nem úgy…) hanem a nyakánál fogva, de megzavarja őket Seb’, aki vacsit hozott Julie-nek (a.k.a Vi, lassan power point prezenctáiót kell készítenem a résztvevőkről és álneveikről…) és a legjobb alkalom, hogy megkérdezze Vi-t, hogy mit szólt a főnök az új parfümkreációhoz. Mondja Vi, hogy imádta, de bácsi kezdi unni a kis tejfölösszájút, így rávezeti, hogy ideje tiplizni. Kifele menet Seb észreveszi Vi táskájában a mérgezett parfümöt és kiveszi a táskából és elviszi. (Hulla nr. 8.) Vi és bácsi a kanapén folytatják az eszmecserét, bácsi mondja Vinek, hogy szabaduljon meg a lovagjától. Vi nem szarozik, egy pengét szegez bácsi torkának, aki a nyomásból a sokk hatás segítségével próbál szabadulni és elárulja Vinek, hogy egy titkos nyomozócsoport (what??? ki ez a fószer???) van Villanelle nyomában és egy nő, akit Eve Polastrinak hívnak. Persze mi tudjuk, hogy Vi tudja ki az a nő, hiszen rajzokat készít a sörényéről… közben nagy puffanást hallanak és igen, Seb hozza a szintet és magára fújja a női parfümöt (...) és el is patkol gyorsan. Vi közli bácsival, hogy a megszabadulás tőle letudva.

13.JPG

Este az ágyban Vi ráguglizik Eve nevére, Eve pedig bemegy a bunkiba és a nővérekről készült fotókat nézi át. Vi talál egy Nikolai Polastri (Bajusz neve is megvan végre…) bejegyzést, akiről a bridge (bingó) klubban készült fotót talál és a fotón ott van Eve is! Vi kissé pánikba esik, hiszen tudja, hogy a személyes kontakt miatt könnyen lebukhat. Eve nem talál semmit a nővéradatbázisban, de időközben megérkezik Bill, akinek elmondja, hogy szerinte látta a nőt! Izgi….

14.JPG

Címkék: Killing Eve
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása