Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hap and Leonard 3x01 - The Two-Bear Mambo

2018. október 08. 11:00 - Szencsike

Köszöntök mindenkit a Hap and Leonard 3. és egyben befejező évadában. Az előzményekről itt lehet olvasgatni. Folytassuk a két jó barát kalandjait, lássuk ezúttal milyen furcsa ügybe keverednek bele, ahol fontos szerepet kapnak a faji előítéletek.  Valamikor késő éjszaka kezdünk, egy vasúti átjáró mellett állunk, egy fiatal, bár eléggé szedáltnak tűnő lány mesél egy bizonyos L.C. Soothe-ról, aki szövetséget kötött az Ördöggel. Menjünk vissza 1931-be a texasi Grovetown-ba, ahol L.C. még csak egy ismeretlen zenészféle volt, aki ugyan imádta a bluest, de játszani sajnos nem tudta. A fiatal néger srác feláldozott egy csirkét és megidézte az Ördögöt, aki meg is jelent, pont ugyanennél a vasúti átjárónál, ahol a mesélőnk is ácsorog. L.C. és a fehér öltönyös Ördög belepisilnek egy befőttes üvegbe, az Ördög és L.C. közösen megisszák a sárga nedűt, mire L.C. az utolsó kortyokat issza, az Ördög eltűnt, de itt hagyott neki egy gitárt, amit úgy penget, mintha csak egész életében bluest játszott volna. L.C. sikeres zenész lett, de a sikernek ára volt, akárhányszor csak játszott, az Ördög egy másik ember lelkéből csippentett le egy kis darabkát és a sajátját helyezte oda. L.C. egyik buliját a vasúti átjáró mellett, az ördögi lelket kapó emberek, a Klu-Klux-Klan tagjai tették tönkre, L.C.-t elkapták, a gitárját összetörték, őt pedig felakasztották egy fára, mindezt az Ördög jelenlétében, aki úgy hírlik, azóta sem hagyta el azt a helyet, sőt talán nem is fogja. És évtizedekkel később Hap és Leonard a saját bőrén fogja megtapasztalni az Ördög jelenlétét.

Ismét a jelen, valami komoly dolog történt, Leót nagyon csúnyán megverték, úgy kell betámogatni a lakásába, Hap is kapott pár ütést, ő szótlanul üldögél tovább a kocsiban, ami hazaviszi őt. Otthon a sofőr felajánlja a segítségét, de ismerjük Hapet, neki aztán ne segítsen senki, és teljesen bezárkózik odahaza. Az viszont biztos, hogy a két jó barát előszedi és megtölti az otthoni fegyvert, sőt Leo ezzel alszik el. Menjünk vissza 3 nappal korábbra, karácsony estére. Leo, mint Mikulás a seggfej drogbandába tömörült szomszédai házának a tetején mászkál és a kéményen keresztül jókora mennyiségű olajat önt le nekik a tűzhelyre és meg is gyújtja azt, boldog karácsonyt. Az egyik csávó lángoló lábakkal menekül ki a házból, Hap épp megérkezett Leóhoz, mikor látja a tüzes házikót, tudja is, ki volt a tettes. Egy dús hajú, lángoló fejű fickó Hap kocsijába ütközik, szerencsére nem ég le feje, hála Hap rögtönzött tűzoltásának. A kiérkező nyomozó már ismeri a pasast, Cletust, aki az új évet is a börtönben fogja tölteni. A ház lángol, Leo sorra dobja ki a banda tagjait a házból, a nyomozó meg se lepődik, hogy Leo intézkedik, sőt azt is tudja, hogy ő égette fel a házat, talán eddig ez a legjobb próbálkozása a drogtanya ellen. Leo mosolyogva megy a rendőr Charlie-hoz, aki őt is beviszi a sittre, hiába tett közérdekű dolgot ezen a szép karácsony estén.

A rendőrségen Hap&Leo a sor végén állnak a bandatagok mögött, Hapet is behozták, mert ő kissé túl lelkesen paskolgatta Cletus fejét a tűzoltás során. Az ügyeletes hölgy mindenkinek ad egy nyalókát, ha már karácsony van. A két jómadár Charlie irodájában ücsörög, a nyomozó árnyjátékokkal szórakoztatja őket, amíg várnak a kollégára, Hanson nyomozóra, vele jött össze Florida az előző évadban. De a kapcsolatuk már a múlté, szakítottak, a nyomozó visszatért a feleségéhez és a gyerekeihez. Hap nem tudja visszatartani az örömét, hiába figyelmezteti Leo, hogy ez nem jelent semmit Hapnek. Charlie nyomozót kihívják az egyik rab miatt, haza kéne telefonálnia, hogy vegyék fel a kedvenc természetfilmjét, erre az egész őrs a rabokkal együtt nézi a macikról szóló filmet. A filmben a mackók párzásáról is mesélnek, az ügyeletes hölgy beszól a nyomozónak, a tévében lévő mackólány kissé unott a mackófiú alatt, biztos olyan mint a nyomozó felesége otthon. Erre kitör a röhögés, de a jókedvnek hamar vége szakad, megjött Hanson nyomozó, kikapcsolja a tévét és rögtön Hapet hívja az irodájába.

Hanson nem is titkolja az ellenszenvét Hap iránt, az érzés kölcsönös, viszont Hap szerint a házégetés jogos volt, a banda gyerekeknek is árult drogot. De mivel a rendőrség nem tett semmit, hát Leo a saját kezébe vette a dolgokat. Hanson Floridáról kérdezi őt, Hap már több hónapja nem hallott róla semmit, a legutolsó találkozáskor nő akkor is a barátaival volt. A szakításukról is tud, de Hanson úgy látszik szintén nem hallott semmit se egy ideje Floridáról. Grovetownba ment, egy ügyfélhez, az a város amúgy is bajos, de Hap nem aggódik, Flo erős, tud magára vigyázni. Ezúttal talán mégse, Hanson tegnap beszélt vele, valami nem stimmelt vele, győzködte, hogy jöjjön haza, de nem, maradni akart, igaz, elég rémültnek tűnt a hangja. Hanson alkut ajánl, Hap menjen el Grovetownba, és keresse meg Flo-t. Ő nem mehet utána, már csak azért se, mert visszament a feleségéhez és a gyerekeihez a szakításuk után, ráadásul karácsony van, nem teheti meg a családdal, hogy lelép egy nő után. Charlie-t se küldheti, hiszen rendőr, ez pedig személyes ügy lenne. Hapnek viszont nincsen senkije, utána mehet, és Leo szabad lesz, ha hazahozza Flo-t. Nem, elengedi Leót most, és akkor elmegy megkeresni Floridát.

7.png

Leo szabad, és Charlie viszi őket haza és mesél Grovetownról. A városnak nagyon rossz a híre, a feketéket is max. akkor szeretik, ha a vécét pucolják, a Klán virul arra felé. Leo nem is érti, hogy mit akarnak tőle, hát igen, Hap szerepelt Hanson tervében, Charlie neki is azt mondja, hogy olyan gyorsan végezzen ott, ahogy csak tud és Leót be se vigye, mert akkor kitör a háború Leo és a városiak között. Charlie kitette őket, akik már tervezgetnek, Hap kocsijával mennek, Leo hozza a kaját és a fegyvert, hátha le kell lőniük valakit. Viszont Leonak nem kell jönnie, de ő inkább Flo családja miatt vállalja a kalandot. Hap átadja a karácsonyi ajándékát, egy doboz sütit, Leo nem tud mit adni, Hapnek nem is kell semmi rajta kívül. Leo otthon elkészítené a vacsoráját, de úgy tűnik nincs egyedül. Valaki egy pizzásdobozt rakott a konyhaasztalra, ez biztos nem ő volt, és hamarosan két nagydarab fickóval találja magát szembe. Ők eredetileg a drogosok haverjai, de akkor értek a házhoz, amikor lángolt, és nem tudtak megvacsorázni, hát bejöttek Leóhoz. Ha kér pizzát, vegyen csak nyugodtan, nem akarnak ők balhét!

8.png

Hap is hazaért, ám a rádióból egy olyan dal szól, ami Floridára emlékezteti, ez az a bizonyos utolsó találkozás, amit Hansonnak is említett. Flo a barátnőivel volt egy bárban, Hap pedig felkérte őt táncolni. Talán Flo érzései sem múltak el Hap iránt, mindenesetre ad egy puszit neki búcsúzásként. A jelenben Hap mégse haza, hanem Flo lakására ment, nem talál semmit, csak egy régi közös fotót magukról, egy finom parfümöt és Hansont, aki végig Hapet figyelte a kukkolása alatt. Hap abban reménykedett, hogy itthon van a lány, csak Hanson elől bujkál. Ugyan, Flo nem fut el semmi elől, sőt, pont hogy nem tudja, mikor kell kiszállni. Hanson kezében ott egy kis ital, ami megoldotta a nyelvét, elgondolkodik arról, hogy milyen volt a kapcsolatuk, az elején még működött minden, Hap érti mire gondol. Ugyan, Hanson másfél évig volt Floridával, Hapnek csak egy éjszaka jutott, de az legalább jó volt, viszont Hanson jobban tenné, ha hazamenne a családjához. Hap is menni készül, de Hanson még megkéri, hallgassa le Flo rögzítőjét. Egy bizonyos Bobby Joe hívta fel, aki találkozót kért tőle, egy bizonyos Mr. Knoxhoz a rádiónál, hogy átnézzenek valami papírt. A következő üzenet Hansoné, egy mocskos üzenetet hagyott neki, de azt inkább átpörgeti. A következő üzenet Mr. Knoxé, nem látta Bobby Joe-t, de jó lenne elintézni a papírmunkát végre. Bobby Joe egy utcai telefonról hívta Flo-t, úgyhogy Hapnek utána kell járni, hogy kicsoda Bobby Joe és ez a Knox. Hap megígéri Hansonnak, hogy hazahozza a közös barátnőt.

9.png

Hap elment Leóhoz, ott a két fickó átminősült házőrzőnek, amíg Leo nem lesz itthon. A két fickó valami karácsonyi hangyákat emleget, amik saját házukat pusztítják, Hap egy büdös nyikkot nem ért a magyarázatukból, inkább induljanak végre. Leo átadja nekik a házat, ehetnek mindenből, kivéve a sütiből! Az urak elindultak Grovetown felé, az út elég eseménytelenül telik, egészen az első pihenőig. Egy idős, néger házaspárnak van egy kis falatozója az út mellet, Hapet, a fehér fickót látványosan semmibe veszik, de Leóval nagyon barátságosak. Nem igazán értik, hogy Leo mit lóg egy ilyen gyászhuszár fehér mellett, de Leo kivágja magát. Hapnek gyerekkorában volt egy agyhártya-gyulladása, attól eléggé meghülyült, és miután az anyja meghalt, ők fogadták be. Kap ezért egy dicséretet is az öregektől, Hap most a sofőrje, addig is szemmel tartja a fehér nyikhajt. Leo igazat beszélt, Hap megkóstolna valamit, de forró a fedő, nagyot ugrik, hát igen, tényleg hülye szegény, legalábbis az öregek pillantása ezt üzeni. Elmondják az öregeknek, hogy Grovetownba tartanak, egy fehér és egy fekete együtt abban a városban, hát nagyot kacarásznak az öregek. Az úton viszont akad egy kis nézeteltérés, Hap attól tart, hogy Leo talán bepöccen a városban, és ha ő bepöccen, akkor lesz nemulass. Tud ő viselkedni, ha mások is viselkednek, hát előrébb nem jutnak, de Leo jó sok fegyvert bepakolt.

Megérkeztek ahhoz a vasúti átkelőhöz, mit most az ördög keresztútjának neveznek, az L.C. Soothe-történet után, Hap nem is tudja ki volt a híres névadó. Leo viszont igen, hiszen ő nem hallgatta azokat a szar zenéket, amit Hap annyira szeret. Leo elmeséli mi történt L.C. Soothe-tal, hogyan adta el a lelkét, a hírnévért cserébe. Még Chester bácsi is látta a zenészt, de Hapnek fogalma sincs ki ez a fickó, de L.C.-t csak az igazi blues-rajongók ismerik. Útközben megbeszélik, hogy ők miért adnák el a lelküket, Hap a világbékéért, de ő hippi, szóval mi mást mondhatna. Leo viszont végtelen mennyiséget kérne a kedvenc kekszéből és Dr. Pepper italból. Az urakat utoléri egy jókora fekete jeep, majdnem leszorítják őket az útról, de a jeep végül megelőzi őket, az utas jókora röhögés közepette köpi le Hap kocsiját. Hát igen, így fogadják őket a grovetowniak. Ezek után Hap is átgondolta a fegyvereket illető álláspontját, jól fognak jönni. A város határát jelző táblácska szerint Grovetownban mindenki családtag, hát, erre hamarosan rácáfolnak majd a történések. A hídon az a lány áll, akit a rész elején is láttunk a sínek mellett.

A városka egész szép, igazi képeslap téma, de egy feketét se lehet látni az utcán sétálgatni. Leo jó fej, az utcai Mikulásnak ad egy kis pénzt, hát a Mikulás és kísérője úgy néznek rá, mintha szellemet láttak volna. A hotelban Leo a kis betlehembe köt bele, a három napkeleti bölcs olyan fehér, mint a Ken babák, Mária meg szőke. A világítós tábla szerint van üres szoba, ám a recepciós hölgy, ahogy meglátja a furcsa párost, bekapcsolja a nincs üres szoba feliratot és a teltházas szöveggel jön, Leo nagyon is érti miért. Hap csak kérdezne valamit, előveszi Florida fényképét, de a hölgy nem is látta. Túl gyorsan jött a válasz, és meg is kéri az urakat, hogy távozzanak, a világítós tábla szerint pedig ismét van üres szoba. Leo persze morog, Hap hiába udvariaskodott, itt senki se fog nekik segíteni, de Hap szerencsére poénra veszi a dolgot, talán Leo fura öltözéke miatt. Hap kíváncsisága nagyon beindult a városka láttán, és utcán a mellettük elsétáló járókelők mind megbámulják Leót. Mire visszaérnek a kocsihoz, elég kemény látványban lesz részük, egy zászló áll ki a szélvédőből és ráfestették a "Menj haza nigger" feliratot.

Címkék: hap and leonard
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása