Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

200 első randi 1-5. rész

2018. október 08. 15:26 - Gillotte

Elindult a 200 első randi című sorozat a Viasat 3-on, Gáspár Katával a főszerepben. A sorozat nagy vonalakban arról fog szólni, hogy ahelyett, hogy főszereplőnk szexi trikóban becsöngetne, s azt mondaná: ,,szia, Kata vagyok, van még egy Pepsid?” inkább a nehezebb módját választja a pasi fogásnak: fogadást köt az anyjával, hogy a húga esküvőjéig nádszál lesz, és meglesz az a férfi, akivel boldogan élnek, amíg meg nem unják egymást halnak. Ennek teljesítésére van 9 hónapja. Ha már az első nap sikerül megfogni az igazit, egy unokával is megajándékozhatja nehéz eset anyját. Ha már az anyánál tartunk, meg kell említsem, hogy Pápai Erika játékát élvezhetjük, akit annyira jó látni! Hasonlóképpen vagyok Sajgál Erikával (a szerető anya régi barátnője) aki szintén zseniálisan hozza a rá osztott karaktert. A férfi mezőny mellett se menjünk el szó nélkül, mert az is erős: Trokán Péter játssza az anya orvos férjét, míg Szerednyey Béla a szobafestő-mázoló volt férjet, s egyben főszereplőnk apját formálja meg, s én örömmámorban úszom mindkettejük láttán, hogy még mindig itt vannak, és játszanak. A főszereplő Luca barátai és munkatársai számomra – mea culpa – teljesen új színészek, de nagyon ígéretesek mindannyian. Most, hogy totálisan letértem a fő csapásirányról, vissza a sorozathoz! A fent leírtakat előre lehetett tudni, na de most vesszünk el a részletekben és a mindennapokban. Én húzóra megnéztem az első három részt, tartsatok velem, jó lesz!
1_1.jpg

Egy reggeli ébredéssel kezdődik a történet. Luca jól bemutatkozik nekünk, ugyanis elalszik reggel, mert valami, az epizód során sokat emlegetett zöld löttyöt ivott előző este, ami kiütötte. A munkahelyéről érkező telefonhívás riasztja az amúgy rádióban dolgozó kultúrrovat szerkesztő Lucát, hogy azonnalvást menjen be, mert nem érkezett meg a pszichológus az állandó műsorába, úgyhogy elő kéne keríteni, de nagyon gyorsan. E reggeli káosz közben felismerhetjük mi nézők, hogy Luca elég összeszedetlen, a külsejére annyira nem adó fiatal nő, akit minden szerencsétlensége ellenére láthatóan nagyon kedvelnek a kollégái. E kollégák közt van Bence, a meleg barát, Félix, a jóképű tesztoszteronbomba, aki imádja a nőket (Luca legnagyobb sajnálatára ő nincs az imádott nők között), a csúnya lány Kriszti, és az izmos, festett hajú Roland, akit senki nem az eszéért szeret. Ott van még a kisfőnök, Karesz, szintén nőimádó, ám házas ember, s a főnök mellett se menjünk el szó nélkül, aki az Adél nevet viseli. Szenvedélye a rádió, de akkor sem kerülne utcára, ha csődbe menne, mert apucié a biznisz, Adél igazgatja. További kolléga lett volna az eltűnt pszichológusnő, akit Luca sehol nem ér el, s legnagyobb meglepetésére egy celeb-újságból vigyorog a nő, mint Amerika legújabb eltartott nője. Hat ennyit erről, nincs pszichológus. Luca munkahelyi stresszét fokozza, hogy új kolléga van: Márk, aki megkapja Luca eddigi kultúrrovatát. Pedig már épp jóképűnek tűnt a srác, és most ez... Mértani pontossággal van kiszámolva, hogy amint felmerülne bennünk, hogy tuti ez a fickó lesz a nagy ő, rögtön a főnöknő, Adél karjaiba veti magát, hiszen amúgy ők ketten járnak, de erről senki sem tudhat.
1_2.jpg

A munkahelyi ideget a családi fokozza. Luca tök fiatal húgának kezét megkérte az orvosnak készülő barátja, kilenc hónap múlva esküvő. Ildikó, az örömanya teljesen odáig van, hisz mint mondja ,,ez az én esküvőm is”. Olga, a barátnője saját életéből kiindulva már nem ilyen pozitív, szerinte két év múlva szervezhetik a lány második esküvőjét. A nagy bejelentés egy ünnepélyes családi vacsora alkalmával történik meg, ahová mindenki szépen kiöltözik, kivéve Lucát; ép ember az utcára nem megy ki ilyen kifakult lógó göncökben, mint ő – bár mentségére legyen mondva, hogy nem tudta előre, miért ültek össze. Épp vág magának még egy szeletet a tortából, amikor meghallja, ahogy szeretett anyja éppen azt ecseteli, hogy Luca magányosan, kövéren és feketében megy majd el húga esküvőjére. Luca érhetően kiakad, de anyja fogadást ajánl: ha Luca a szerelmével, sőt, inkább a vőlegényével megy majd az esküvőre, vékonyan és szép ruhában, akkor megkaphat barmit. Lucának ez a bármi Erzsi mama háza, így az alku megköttetik: ha teljesíti a feladatot, megkapja a mama házát, ha nem, az anyja eladja az ingatlant. Mondjuk úgy, hogy Lucát nem hajtja az azonnali harci láz: hazamegy, és csoki fagyiba fojtja anyja bunkóságát.
1_3.jpg

Másnap a rádióban nem csendesednek az állapotok, pszichológus továbbra sincsen, és mivel Lucának elvették a rovatát, őt küldik be a mikrofon mögé, mondván: úgyis ért az emberek nyelvén. Egy dolog érteni az emberek nyelvén, es más dolog élő adásban megszólalni azon a nyelven. Szegény Luca bokáig izzad, úgyhogy kínjában nekikezd egy történetről a barátnőjéről, akit az anyja azzal alázott meg, hogy fogadási helyzetbe hozta, mert annyira meg van róla győződve, hogy a lánya képtelen változtatni az életén. Mivel Luca a végét már könnyek közt mondja el, semmi értelme tovább tagadni, hogy igazából ő az a barátnő, akiről szó van. A műsornak hatalmas sikere van, felpörög tőle a közösségi média, Lucából hamar hashtag lesz, őt akarja a nép. A lány nem annyira biztos benne, hogy neki ez megy, de a főnöke emlékezteti, hogy mivel a rovata már annál az új srác Márknál van, könnyedén ki is rúghatják, ha nem vállalja a feladatot - ,,de semmiképp se vedd fenyegetésnek” – teszi hozzá kedvesen Adél.
1_4.jpg

Lucánknak nincs sok választása, kénytelen-kelletlen beáll a pszichológia, azaz most már lélek rovatba, de ehhez kéne élményanyag is ugyebár, amiről lehet beszélni. A nép igényének megfelelően, továbbviszi a fogadás fonalát, és arról tájékoztatja a nagyérdeműt, hogy hogyan halad a dologgal. A rádiója e törekvésében támogatandó elküldi egy párkereső coachoz órára, ahova a többi nonammel együtt összegyűlnek és arról beszélnek, hogy kinek miért nincs párkapcsolata, és hogyan lehetne ezen segíteni. Egy szilikonnal pumpált szőkeség fájlalja, hogy senkit nem érdekel, hogy mi van belül, míg egy kockás inges gyógyegér arról akar leszokni, hogy mindenkibe rögtön beleszeret. Artúr, a csoport vezetője a probléma megoldását abban a gyakorlatban látja, hogy a srác a mellette ülő Luca képébe mondja, hogy ,,nem szeretlek, soha nem is foglak szeretni” s ezt ismételnie kell míg el nem hiszi magáról. Artúr reklámozza a könyvet és saját történetet is elmeséli, amely szerelem egy repülőn szövődött, úgyhogy a tanulság: mikor egy átaludt repülőútra készülsz, Murphy törvénye szerint egy dumás mellé szól a jegy, de ha szerencséd van, ez az ember lesz a legjobb barátod.

1_5.jpg

Luca megszervezi az első randiját, de nem megy túl messzire érte. Ugyan az irodából senki jóképűt nem talál, az emeleti könyvelésről van egy egész jóképű srác, ő jó lesz – gondolja Luca. Odamegy hát hozzá, s hamar kiderül, hogy a srác egy izmos figurába bújtatott Sheldon Cooper, aki rettentő merev, és betegesen szereti a statisztikákat, de a legújabb tanulmány szerint ez a nők 1%-anak sem jön be. Elmennek randizni, ám a pontossághoz betegesen ragaszkodó fickó nehezen viseli, hogy a szaftot az ételre kapja, és nem külön, ahogy kérte, úgyhogy Luca hamar rájön, hogy legfeljebb barátok lehetnek, és úgy sem fognak soha nyilvánosan megjelenni. Nem baj, legalább van téma az aznapi műsorhoz!

1_6.jpg

A randi után Luca Márk szülinapi bowling bulijára megy, amit Adél szervezett neki. Ugyan aznap reggel Márk Luca Mácsai Pál által dedikált bögréjéből ivott, és sikeresen lemosta róla az M betűt, a harag elmúlt, és jól elbowlingozgatnak ketten, ugyanis amint Adél lelép, a többiek is elhúznak a kötelező programról. Együtt indulnak haza, és jól elröhögcsélnek. Luca besétál a lakásába, fürdik, pizsamát vesz, fogat mos, majd kopogtatnak. Kinyitja az ajtót, és egy ajándékdobozt talál az ajtó előtt, ami egy menő együttes által aláírt bögrét rejteget. Hogyhogy nem, ez az az együttes, amelyikkel Mark interjút csinált (csak sajnos rossz minőségű lett, így a rádióban használhatatlan) s a Mácsai Pál bögréért ezzel kárpótolja Lucát (bár az kérdés számomra, hogy Luca tudja-e, hogy tőle van, de feltételezem, hogy igen).

1_7.jpg

A zseniális mellékszereplőről még nem is szóltam. Van tehát az anya, Ildikó, aki rendkívül nehezen tolerálható módon készül a kisebbik lánya esküvőjére, hiszen az évszázad buliját akarja csapni, s a ráérős anyukák rutinjával szenteli ennek minden másodpercet. Még a Dénessel való házassági évfordulóját is elfelejti, még jó, hogy a lánya, és a volt férje, Géza emlékezteti. Ildikó kitalálja, hogy este saját kezűleg készít vacsorát, és ez hatalmas meglepetés lesz, hiszen sosem szokott ilyet. Jó lenne Gézától is megszabadulni arra az estére, mert rendben, míg bajban van, kapott egy szobát, de intim pillanatokban ne legyen mar láb alatt. Géza ígéri, csöndben lesz, füldugóval fogja átvegetálni volt felesége orgiáját. Ildikónak ez nem elég, úgyhogy a borospince kulcsáért cserébe Olga elvállalja, hogy minden utálata ellenére elviszi otthonról a koloncot. Éjszakájuk átmulatottra sikerül, úgyhogy a börtönben kötnek ki. Egy rendőr érkezik Ildikóhoz, s felhívja a figyelmet, hogy elmehet most a barátaiért, vagy reggel ők engedik el őket. Ildikó az utóbbit választja, és megy vissza Déneshez az ágyba. Másnap nyilván Géza és Olga is pipás rá, amiért ott hagyta őket a zárkában sínylődni, és meg neki áll feljebb, de nyugalommal és bölcsességgel átitatott férje rávezeti, hogy most ő volt a hunyó, úgyhogy életében talán először bocsánatot kér a sértettektől. Ezután Géza és Olga a férfi szobájában múlatják az időt némi borral, s a nő kéri a mesét arról, hogy mi is történt előző éjszaka, mert ő annyira be volt rúgva, hogy még. Géza elmeséli, hogy ültek a sitten, s a szomszéd zárkában egy nő volt (Náray Erika, de örültem neki!) aki szintén részegen, tudván, hogy a sittes-társak nem házasok, rányomult volna Gézára. Na, ez volt az, amit a részeg Olga nem hagyott, úgyhogy körbepisilés helyett egy Géza szájára ejtett csókkal jelölte meg a területét. A történet hallatán Olga csak a részegségére fogja a dolgot, de ismét megjelöli a területét távozás előtt.

1_8.jpg

Luca körül nagyon pörögnek az események, ám nem az a könnyen sodródós fajta. Előkerül Szilárd, a volt fickója, akivel nyolcszor melegítettek fel a töltött káposztát, sikertelenül. Foglalkozását tekintve taxis, s egyik nap elmegy Luca munkahelyéhez, s magából némiképp kikelve adja elő, hogy mennyire elítéli azt, hogy Luca kitekergeti a szennyeset, amikor ők ketten együtt is lehetnének. Hát igen, ha az a feltételes mód nem lenne… Ez azért elgondolkodtatja Lucát, s azzal masírozik be Adélhoz, hogy ő ebből kiszáll, ez az ő élete, nem teregeti ki, de Adél elmondja neki, hogy a reklámozók már annyira kiszállnak, hogy gyakorlatilag Luca kezében van az egész rádió, és a munkatársai sorsa. Ez hat, úgyhogy Luca nem teljes meggyőződésből elkezd sodródni az árral. Csinálnak neki egy forródrótot, ahova randiképes férfiak jelentkeznek. Van egy kellemes hangú, meg is mutatják neki, s Luca leszervez egy randit, mert egy ilyen hangból rossz nem sülhet ki (na ne egy Kautzky Armandra gondoljunk azért). A randira Bence készíti fel Lucát, hát meg mindig nem néz kit túl acélosan, maradjunk annyiban, de legalább okos. Bence taxit hív, és hogyhogy nem, Szilárd érkezik a taxival, hiszen Diszpécser Pál mindig őt küldi, ha Luca mobiljáról taxit hívnak. Szilárd elhatározása ellenére elviszi a lányt a randira, ahol egy bordó ingben lévő férfit kell keresni. Először nyilván rossz inghez megy, de aztán megérkezik ő, a magas, egész jóképű úriember, Zsombor. Lucának nagyon jó az első benyomása, és a második is, amikor a srác Heimlich-féle műfogással megmenti a szomszéd asztalnál ülő fuldokló életét, meg a harmadik is, amikor A Nagy Gatsby című könyvből idéz. Ezután belógnak egy rózsakertbe, sétálnak, totál romantikus a pillanat, és egy csók is elcsattan. Idilli minden, túlságosan is.

1_9.jpg

Luca arra megy haza, hogy nála csövezik a húga Zita, annak a vőlegénye Erik, és a meleg kolléga, Bence. Épp egy újságban talált tesztet töltenek ki arról, hogy Zita és Erik mennyire összeillő páros, ha házasságról van szó. Az eredmény rettenetes, az jön ki, hogy soha, de soha ne házasodjanak össze, de Bence elsumákolja, és azt mondja, őket az Isten is egymásnak teremtette. Miután ez megvan, Luca Cupido nyila által fenékbe lőve meséli el, hogy milyen fantasztikus estéje volt, és megtalálta élete szerelmét. Szörnyű, hogy eközben élete szerelme felhív valakit telefonon, hogy mivel sokáig tartott a randi, túlórapénzt fog kérni…

1_10.jpg

Na, de hogy ne rossz szájízzel fejezzük be a heti beszámolót, megemlítem, mi történt Félixszel, a rádió nőcsábászával a nap során. Van egy portás, Pepe, aki a bekamerázott épületben mindent lát, így azt is, ahogy Félix megrontja az ő egyik exét a liftben. Bosszúból, amikor Félix újra használja a liftet – ezúttal egyedül – amúgy ,,véletlenül” elakad a lift, s Félix sötétben könyörög az életéért vallási felekezettől függetlenül. Már mindenki elmegy az irodából, mire ő feljut, kivéve két embert: Márkot és Adélt, akik épp az egyik asztalnak dőlve elvezik egymás igen intim közelségét. Felix ezen jót nevetve megy vissza a liftbe, hogy hazatérjen, hogy aztán Portás Pepe egész éjszakára ott hagyhassa a nyomorultat bezárva. Innen folytatjuk jövő héten!

Címkék: 200 elso randi
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.10.09. 07:46:43

Azt hittem azért van zanzásítva egyben az 5 rész mert akkora xar, és nem érdemel többet, de látom neked bejön a sorozat :))
Fura nekem mindenki unszimpatikus a főszereplő csajon kívül ,Egynyári kalandban sokkal kedvelhetőbb karakterek voltak, sőt nem is a karakterek hanem maguk a színészek.
Én az anya szerepére inkább Pokornyt kértem volna fel, kettő rész pörgetve bőven elég volt ebből sajnos, pedig ez lehetett volna jó is.

Gillotte 2018.10.09. 20:59:42

@szociál: Neem...azért van zanzásítva, mert a Barátok köztet toltam naponta majdnem három évig és kicsit megsínylettem idegileg :D
Amúgy ha belegondolok tényleg semmilyenek a szereplők, de bízom benne, hogy ahogy haladunk az idővel, javulni fog a tendencia. Azért ne add fel! :)

Lynette21 2018.11.01. 18:31:45

Én rendíthetetlenül nézem, nem adom fel, bár van amelyik rész sokkal jobb, van amelyik pedig vegtelenül unalmas... Engem kifejezetten szorakoztat Papai Erika -Anyuka- es Sajgál Erika -Olga játéka. Rajtuk kivul csak Bence karaktere tetszik, persze a a foszereplo Gaspar Katan kivul, aki tokeletes erre a szerepre. Viszont Szerednyei Bela kifejezetten irritalo. Es nem a karaktere, hanem maga a szinesz. A vegere remelem Markkal fog osszejonni Luca, es nem a bajgunar Felixszel.

Gillotte 2018.11.01. 19:50:13

@Lynette21: Köszi, hogy nézed - még inkább, hogy olvasod is!
Ez a mostani hét nagyon pörgős! Én is nagyon élvezem Pápai Erika és Sajgál Erika játékát. Szerednyey Bélánál inkább érzem úgy, hogy padlófékkel csinálja, mintha nem adna bele mindent, vagy nem tudom.
Biztos Márkkal jön össze Luca, ennek tud is az ember szurkolni, mert szimpinek tűnik Márk.

Gia 2018.11.01. 20:38:32

@Gillotte: Köszi az irományt!Nem nézem mindig,de általad pótlom a hiányos részeket.

Gillotte 2018.11.03. 21:50:14

@Gia: Aww, köszi! Remélem, nem hagyok ki semmit, pörögnek az események a héten rendesen!
süti beállítások módosítása