Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Váltságdíj 2x01 - Három Kívánság

2018. október 05. 17:00 - Dzsudibí

ransom-s2_3-1024x671.png

A Váltságdíj (Ransom) egy kanadai-francia akció-film sorozat, mely október 3-tól minden szerdán este 22.00-tól az AXN műsorán tekinthető meg. Az első évadot, töredelmesen bevallom, nem láttam, de a második évad első részéből szerintem minden kiderült, ami eddig fontos lehetett, illetve szerencsére nincs túl sok szereplő, így az arc és névmemória terén csökött egyedek, mint jómagam sem vesznek el 3 perc után, hogy ki kinek a kicsodája. Az első évad nem ismeretéből eredő esetleges hibákért előre is elnézést, az erre vonatkozó kommentek miatt viszont nem fogok esténként zokogva a párnámba hanyatlani, úgyhogy kár a gőzért kedves trollok.

Tehát, az első évad ott maradt félbe, hogy főhösünk, Eric Beaumont, aki túsztárgyaló, és van ezt igazoló BKV bérletnek kinéző kis plasztiktokja is, csúnyán összebalhézott egy Damien Delaine nevű fószerrel, aki egy gonosz, csúnya rossz bácsi. Ha máshonnan nem is, onnan biztosra veszem, hogy elrabolta Eric lányát, Evie-t: ilyesmit aranyos, kedves bácsik nem szoktak csinálni. A második évadot rögtön 17 évvel korábbról indítjuk, Varsóban járunk, egy hotelben. Eric sportosan kocog végig a biztonságiak gyűrűjén az előbb említett BKV bérletet lobogtatva, a tetőre igyekszik, ahol egy ballonkabátos tag áll a tető szélén, kezében egy gyerekkel, hogy baszná meg magát, tőlem ugyan ugorjon ha akar, de hogy  a gyereket miért kell magával vinnie, azt sosem fogom megérteni. De senki ne izguljon nagyon, Eric érti a dolgát, és ha lenne bugyi öngyilkos-jelölt barátunkon, valószínűleg abból is kidumálná, így csak simán happy end a sztori, és mindenki megmenekül. Akinek egyébként ismerős a látkép, nem, nem tévedés, a háttérben látható kupola a Blaha Lujza tér egyik sarkán van, szemfülesebbek kiszúrhatják a Corvint és a Citadellát is. Eric a szálloda halljában találkozik életében először későbbi feleségével, Nathalie-val, aki  ezidőtájt a hotel biztosítási ügyeiért felelt.

1.png

2.png

Ugrunk napjainkra, ezúttal Montreal a helyszín, Nathalie érkezik Eric irodájába, ahol már várják őket a kollégák a reptéri biztonsági kamerák felvételeivel, amin látszik, hogy valóban Delaine vitte el Eviet. Eric Maxine-hoz, egyik munkatársához fordul (kis hisztori azok kedvéért, akik szintén nem nézték az első évadot: Eric ölte meg Maxine édesanyját, miután az Delaine oldalán megpróbálta kicsinálni Ericet, öhm, izé, hallottam már kifacsart főnök-beosztott szitukról, ez eddig viszi a prímet): - Te Max, erről nem tudtál semmit? - De, baszki Eric, most hogy kérded, persze hogy tudtam, csak mire felértem a lifttel, kiment a fejemből. - helyett - Nem, nem tudtam róla - mondja Max. Ekkor csörög be Delaine, kizárólag Ericcel hajlandó tárgyalni, no police. Max máris rápörög a témára, csekkolni kell a Delaine telefonját, hitelkártyákat, Eric borús arccal mordul fel, hogy Delaine profi, nincs mit csekkolni, kár pazarolni a drága idejüket. Már-már felbasznám magam, amikor a kis beosztottak végül eldöntik a kérdést, azért mindent lecsekkolnak, hátha, én meg gyorsan megynyugszom, mert gyűlölöm, amikor filmekben egy-egy legyintéssel elintéznek valamit, például egy nyomozásnál, hogy hagyott-e maga után valami nyomot a borostás rosszarcú lator, mert neeeem, tuti nem, ő profi. Kész, pont, minden kipipálva. Delaine egyébként most szabadult a börtönből 17 év után, és mivel Eric juttatta oda, az egyetlen célja, hogy kölcsön kenyér visszajár alapon tönkretegye őt. 

5.png

Mivel Ericnek finoman szólva is van némi személyes érintettsége a dologban, megegyeznek, hogy Oliver, Eric egyik munkatársa lesz a segítője, akinek az utasításait követnie kell a tárgyalás során, így nem érzelmi alapon hozza majd meg a döntéseit, mondjuk hogy az első adandó alkalommal cipőfűzővel fojtja meg Delaine-t. Ez az a pillanat, amikor Delaine egyszercsak betoppan, nagyon egyszerű kérése van, kérdéseket fog feltenni Ericnek, amikre válaszokat akar, ám amennyiben valamelyik válasz nem őszinte, úgy Evie meghal. Azért hogy tutira menjenek, Ericet rákötik egy látványos hazugságviszgálóra, ami a gyengébbek kedvéért a szivárvány minden színében pompázik a válasz igazságtartalmától függően, meg csipog és villog, meg pulzust mér és kutyafasza, hogy nekünk, inkompetens nézőknek is egyértelmű legyen, ezt a gépet bizony nem lehet átverni. Az első kérdések Maxine anyjára vonatkoznak, akibe ezek szerint Eric még szerelmes is volt, nem gondoltam, hogy ezt a főnök-beosztott viszony dolgot lehet még tovább fokozni. Ezenkívül megdugta a harmadik velük dolgozó csajt, Zarát, és kamuzott Olivernek, hogy lehet saját csapata. Az utolsó kérdés a legérdekesebb, pontosabban a válasz, ugyanis Delaine szerint Eric nem azért kockáztatja az életát munkája során, mert egy hős, hanem mert meg akar halni, Eric azt válaszolja, hogy nem tudja, mi a helyes válasz, a gépek meg sípolnak őrülten, hogy igazat mond. 

6.png

Most, hogy sikerült a kérdésekkel mindenkit Eric ellen fordítani (de legalábbis emlékeztetni, hogy van miért haragudni), Delaine elégedetten távozna, Nathalie dühösen horkan fel - Dikk te Delaine, aszontad válaszol a kérdésekre, és visszaküldöd Eviet, hát akkor küldjed. - No nem oda buda - mondja Delaine - három kívánságom van, és Eric lesz az én személyes Dévényi Tibi bácsim. Ez most még csak az első volt, várjatok a hívásomra, és majd megtudjátok, mi a többi. Delaine távozásával azt várnánk, hogy a csapat és Nathalie élve felkoncolják Ericet, de lófaszt, Nathalie még vigasztalja is, és biztosítja, hogy mindig hinni fog benne, mert jó ember. Na tessék. És akkor végre felmerül a jogos kérdés is némi duzzogás után, hogy Delaine mégis honnan a véreresből tudott ennyit róluk, a szálak Victoria Locke-hoz vezetnek, akit Delaine némi agympsás után a maga oldalára állított, hogy megölje Ericet. Locke most egy intézetben van, Zarát állítják rá, hogy kisajtoljon belőle valami használhatót. 

7.png

Delaine eközben Evie-vel van valami raktárépületben, valamit bütyköl Evie telefonján, majd odaadja neki, hogy amíg vár a megmentésre a lóbaszó hidegben egy szál kiskabátban, addig legalább zenét tudjon hallgatni. Zara eközben már Victoria-t próbálja kifaggatni, aki eléggé be van szarva Delaine-től, szerinte ha bármit is mond, akkor Delaine megöli, ezért inkább nem mond semmit. Eközben befut egy hívás Delaine-től, második kívánsága, hogy Dévény... izé Eric menjen egy megadott címre, ahol irodák vannak, kísérő nélkül. Budapestiek megint előnyben, a megadott cím nem más, mint a jó öreg Bálna épülete, háttérben a Szabadság-híd is jól látszik. Delaine kívánsága, hogy egy orosz oligarchától Eric szerezzen 100 millió dollárt, mégpedig úgy, hogy átad Ericnek egy pendrive-ot, amin egy előre megírt program van, ha a pendrive-ot bedugják Mr. Volynets gépébe, akkor a rajta lévő program magától átutal Volynets számlájáról 100 milliót Delaine számlájára. És akkor én most 10 percig ráborulok a billentyűzetre zookogva, hogy ekkora baromságot le kellett írnom. Oliver a fülesen keresztül próbálja lebeszélni Ericet a dologról, de Eric hajthatatlan, és kikapcsolja a fülest.

3.png

Eric könnyen bejut a ruszkihoz, aink bead egy remek kamu mesét, és aki természetesen otthagyja őt teljesen egyedül az irodájában a számítógépével, hiszen már legalább 2 perce ismeri. Eric eltorlaszolja az ajtót, majd ráugrik a laptopra, amin természetesen mindenféle felugró ablakok meg lefutó számsorok tudatják a vizuális finomságokra éhes nézőkkel, hogy a 100 millió éppen átvándorol az egyik számláról a másikra. Volynets Ványával és Ivánnal, a két szekrénykével tér vissza, mivel az ajtót nem tudja kinyitni, de Eric természetesen egymaga leaprítja a 3 férfit, majd elspurizik. Eközben Max és Oliver az irodában újranézik a Zarától kapott felvételeket a beszélgetésről Victoria-val, hátha valami elkerülte a figyelmüket. Rájönnek, hogy Victoriarejtett üzenetben a tudtukra hozta, hova vitte Delaine Evie-t, Max azonnal elindul érte. 

8.png

Delaine sunyiban felhívja Nathalie-t, hogy teljesítse a harmadik kívánságát, Nathalie lelép. Delaine harmadik kívánsága, hogy Nathalie vegyen fel egy csinos, robbanószerrel alaposan kidíszített mellényt, és találkozzon Ericcel az iroda mélygarázsában. Delaine újra becsörög, a harmadik kívánsága, hogy Eric válasszon, hogy Evie-t, vagy Nathalie-t robbantsa-e fel. Innentől kezdve kicsit elcsúsznak az idősávok, mert Max még nagyban keresi Evie-t a raktárépületben, amikor Delaine már visszaszámol 10-től, de persze mindenki lenyugodhat a picsába, mert míg kiszabadítja, addig Oliver a fülesen keresztül (amit az előbb Eric ugye kikapcsolt...) tájékoztatja Ericet, hogy nyugodtan válassza Evie-t, mert Max kiszabadította időközben. Durva bumbum jelenet, mindenki biztonságban, Eric leveszi Nathalie-ról a mellényt, amit elegánsan otthagynak a földön a mélygarázsban, aztán elfutnak. 

4.png

Ezek után meg hátradőlnek, hogy Delaine időben bejelentkezett a felügyelőtisztjénél, majd eltűnt, tehát nincs mit tenni, hagyni köll. Eric kiköltözik, hogy Nathalie és Evie biztonságban legyenek, ami remek ötlet, tekintve, hogy akkor Delaine majd biztos elhiszi, hogy már nem is fontosak neki, és nem tudja zsarolni őt a családjával. Az egyetlen, aki rajtam kívül szitén nincs meggyőzve arról, hogy Delaine itt majd feladja a dolgot, Maxine, pedig ő még nem is tud róla, hogy Evie telefonja meg lett bütykölve ugyebár. Amiért egyébként szintén menjen már mindenki a faszomba, hát egyiknek se jut eszébe, hogy megnézzék azt a kurva telefont? - Te apu, képzeld milyen aranyos volt ez a Delaine bácsi, amíg vártam, hogy apró miszlikre robbant, töltött fel zenéket meg angry birdsöt a telefonomra, nézd. - Igen? Tényleg milyen kedves tőle, majd küldünk neki képeslapot karácsonyra. Na, szóval jövő héten innen folyt.köv.

 

Csatlakozz a Hogyvolt Walking Dead csoportjához, ahol meg lehet beszélni a legvéresebb részleteket, a legforróbb pletykákat, és szembe jönnek a legizgalmasabb viceók és a legviccesebb mémek!

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása