Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SURVIVOR 37X02 – Kibújt a szög a zsákból

2018. október 05. 15:49 - Laura Ingalls

01.jpg

Esős képekkel indítunk. Az időjárás finoman szólva sem kegyes a túlélőkhöz. A 3. éjszakára mindkét törzs tagjai átfagytak, vizesek a ruháik, reszketnek, nem tudnak tüzet gyújtani. Felváltva látjuk Dávidékat és Góliátékat, mindannyiukat megviseli a majdnem 3 napja tartó eső.

02.jpg

A negyedik nap reggelén RobotikaKutatóTudós Christian elindul bambuszért amikor csendesedik az eső és Ügyvéd Nick elkíséri. Megbeszélik, hogy még szerencse, hogy nem kellett törzsi tanácsra menni, mert Nick érezte, hogy rosszul áll a szénája, Christian pedig együtt akart vele dolgozni és így már lehetséges is. Nick nagyon lelkes, szívvel-lélekkel benne van a szövetségben, azonnal nevet is ad maguknak: team Mason-Dixon (a Mason-Dixon vonal, érinti Kentucky-t és Marylandet is ahol ők élnek). Öröm-öröm-boldogság.

03.jpg

A törzsek levelet és csomagot kapnak. Ugyan a Survivor arról is szól, hogy túléljék a természet által rájuk mért próbákat, ám a játék kezdete óta tartó eső miatt még tüzet sem tudtak gyújtani, ezért Jeff küldött nekik egy szupi tűzgyújtó felszerelést és egy ponyvát a menedékeikre. Yiiihaaa!
S.W.A.T.-os Dan egyből összegez, van sátor a feje felett, tűz, rejtett védettségi medál a dzsekijében –nem találtál neki jobb helyet öregem?- rizs a pocijában és Kara mellette alszik esténként. Kiváló. Kara rá is kérdez: jó helyen van a nyaklánc a dzsekidben? Hogyneee, körbetekertem a zoknimmal! Nyugiii, senki nem keresi majd a kabátomban! –WTF?

06.jpg

Dan maga mondja a riportban, hogy kettővel többen tudnak a kelleténél a nyaklánc létezéséről, de szövetségben van a csajokkal és 100 %-osan megbízik Karában. Erre Kara a riportban arról beszél milyen nehéz Dannel szövetségben lenni, mert egyáltalán nem titkolja a kapcsolatukat. Szegény Dan, olyan blindside lesz ebből, mint ide a Mamanuca szigetek.
Jeremy - aki ügyvéd - meg is szakérti a helyzetet: Dan romantikázik, míg Kara „stratégiázik”. A kapcsolatuk nem fog működni. Ezzel Alec is egyetért, szerinte Kara az orránál fogva vezeti Dant.

07.jpg

Kara érzi is, hogy egy románcba belebukhat, ezért át is pályázik Natalia és Princess mellé bandázni, szocializálódni. Princess az agy és már prezentálja is, hogy Natalia Alec-kel van jóban, Karanak Dan van a zsebében, ő meg PankrátorJohnnal van buddy-buddy-ban, szóval el is tudják dönteni ki legyen az első kieső Góliátéktól. A fiúkat az ujjaik köré csavarták, innentől gond egy szál se. Vezérigazgató Natalie vagy Filmes Mike csomagolhatnak hamarost, bár ez ügyben még nincs konszenzus.

08.jpg

09.jpg

Natalia épp azt ecsetelte, hogy csak ők tudják, hogy Dannél van a rejtett védettségi nyaklánc, amikor is azt látjuk, hogy Jeremy utasítja Filmes Mike-ot, hogy őrködjön, ő meg lopakodik Dan kabátjához, hogy kiforgassa a zsebeit. Nini, egy nyaklánc! –Dan, ezt elMónikáztad. A riportban Jeremy azt mondja, hogy keményen játszik és bármikor, bárkinek a dolgait átkutatja, hogy kiderítse van-e és kinél van a rejtett védettség. Majd finoman lehülyézi Dant, hogy még csak el sem rejtette a szajrét rendesen, plusz szerinte használni sem tudná rendeltetésszerűen. Filmes Mikenak el is mond mindent. (Egyébként folyton feliratozzák, mert annyira nehezen érthető ahogyan beszél.)

13.jpg

Dávidéknál Davie a 2 nappal ezelőtti polip elejtése után úgy érzi neki ez a feladata a szigeten, hogy ellássa a társait. Hallom is a polipokat amint egyszerre sikítanak fel Fiji-től Budapestig és vissza. Mindent meg is tesz sorsának beteljesítéséért, például gyíkokat csap agyon, hogy csalinak használja őket. Szegények. Polipot ugyan nem fogott, de figyelő szemei fáradhatatlanul pásztázzák a környezetet - Davie szerint ninja stílusban – mindenhol ételt keresve. Nos ha ételt nem is, de egy citromsárga madzagot mindenképpen felfedez a dzsungelben. – Mi ez? Ez nem idevaló… Gyors mozdulatokkal letekeri egy gyökérről és alig tudja elfojtani a felszakadó sikolyt, mert a végén egy rejtett védettségi nyaklánc lóg szépen becsomagolva. És ő a gatyájába rejti és megtartja magának. Látod Dan, így kell ezt.

15.jpg

Miután Pat nem folytathatta a játékot, Dávidéknál azt beszélik, hogy erősen kellene tartani a törzset és PuertoRicot kellene kiszavazni. A gond csak annyi, hogy Carl ezt Cowgirl előtt indítványozza, akinek nem is kell több, szalad PuertoRicohoz, hogy „Halló, szar van a palacsintában!”. PuertoRico kiakad, de bölcsen inkább megtartja magának.

16.jpg

Góliátéknál jó a hangulat, viccelődnek, rákot fognak, jól érzik magukat na. Nem úgy Vezérigazgató Natalie. Ő ilyen gyerekes dolgokban nem vesz részt, meg egyébként sem semmiben. Viszont jól vezérigazgatná a kis túlélőket, már ha azok hagynák, de őket sem ejtették a fejükre. Natalie azt hiszi jól kijön a többiekkel és szerinte észrevétlen marad, ha pedig valaki szövetségre lépne vele az plusz öröm. Nem tudom ő melyik filmre váltott jegyet, de ezek szerint nem ugyanazt nézzük. PankrátorJohn homályosítja fel, hogy veszélyben vagy btw.

21.jpg

Natalie erre azzal fenyegetőzik, hogy ledobja a kis pajtásai közé a napalmot, ha nem gondolják meg magukat iziben kiszavazás témában. Ráadásul amatőrök, ha egy majdnem 60 éves nőt akarnak kiszavazni maguk közül. - Nem amatőrök, csak rohadtul rombolod a morált barátnőm. - Egyenként esik neki az embereknek, hogy ezt mégis hogyan gondolták. Jeremy jóindulatúan megpróbálja értésére adni, hogy Natalie észre sem veszi milyen hatással van a viselkedése másokra. Nincs tisztában azzal milyennek látják őt a többiek kívülről és fel sem tűnik neki milyen hangnemben és hogyan beszél az emberekkel. VezérigazgatóNatalie meg is állítja, hogy elég is lesz kisfiam én jól kijövök mindenkivel, ezt meg is beszéltük. Szerintem is.

19.jpg

6. nap, védettségi játék. Szevasztok! – köszönti a törzseket Jeff. Elhogyvoltozza, hogy nem volt törzsi tanács és hogyan esett ki Pat. Góliáték kellőképpen megdöbbenek, ezzel meg is vagyunk. Totem vissza Jeffnek, amelyik törzs nyer megkapja, plusz egy hiperszuper horgász felszerelést. Davie úgy ragyog, mintha legalábbis drágakövekkel lenne kirakva az ájándék horgászbot. A feladat „egyszerű”: mindkét törzsből egy-egy ember létrát épít, hogy megszerezzen egy kulcsot, amivel kiszabadít egy hajót. 4 ember + a létrás kievez a hajóval a tengeren található platformig, hogy megszerezzenek róla 5 zsákot amikben puzzle darabok vannak. Miután visszaértek a partra, 5 játékosnak ki kell raknia egy nagy puzzle-t, de hogy még érdekesebb legyen, a puzzle darabokat 5 darab billegő asztalkán kell felépíteniük, amiket kötelekkel tartanak és egyensúlyoznak. Aki hamarabb elkészül a puzzle-lel mehet horgászni, a vesztesek meg tanácsra.

24.jpg

27.jpg

Alec és B versenyez a létraépítésben. Dávidék rossz taktikát választottak, Alec sokkal fürgébb és erősebb, mint a fele akkora B, meg is szerzi a kulcsot. Góliáték hatalmas előnyre tesznek szert, Dávidék még csak akkor indulnak el mire ők visszaérnek a tengerről. Mialatt Dávidék teljesítik az evezős részt, Góliáték ráérősen elemzik és összerakják fejben a puzzle-t. Majd elkezdik építeni kockáról kockára. Dávidék is építenek, de nekik nem volt idő elemzésre, feszültek és veszekednek. Nehéz tartani a billegő asztalkákat, egymás után dobálják el amit felépítettek, nem tudnak egyről a kettőre haladni. Góliáték lassan, de biztosan építenek.

28.jpg

31.jpg

Nagyon meleg van, a játékosok nehezen bírják, Góiátéknál le is cserélik Princesst Karára. Több, mint egy óra telt el és Dávidék sehol sincsenek, Góliáték ügyesen rakosgatják a darabokat, már nincs sok hátra. Helyükre kerülnek az utolsó elemek és Góliáték megnyerik a védettséget és az ájándékot. Dávidékra hosszú délután vár.

33.jpg

Dávidék visszaérnek a táborba. A terv kiszavazni PuertoRicot, mert ő a leggyengébb. Ám Gabby elkezd kombinálni és ez pont jól jön Cowgirlnek, hogy kebelbarátnőjét játékban tartsa. Előadják Gabbynek, hogy Jessicát kellene kiszavazni, mert jóban van Carllal és B-vel és túl veszélyes. Gabby bevonja RobotikaKutatóTudós Christiant, aki bevonja Nicket és végül úgy indulunk el a tanácsra, hogy bármelyik lány kieshet, ez kb. a Mason-Dixon szövetségen múlik. A kérdés, hogy Gabby mennyire tudta teleduruzsolni Christian fejét azzal, hogy szavazzák ki Jesst.

34.jpg

36.jpg

Az évad első törzsi tanácsa. Jeff kéri a játékosokat ragadjanak meg egy-egy fáklyát, gyújtsák meg a tűzben és helyezzék el őket. A tűz az életüket jelképezi ebben a játékban, ha a tűz kialszik, a játék számukra véget ér. Kis hogyvolt következik, hogyan teltek az első napjaik. Túlélték a szélsőséges időjárást, családdá formálódtak, most meg ki kell szavazniuk valakit. Hogy is van ez Lyrsa? – kérdezi Jeff. Erre PuertoRico belekezd a mesébe, hogy ő antropológiát tanul, szóval nagyon megy neki az emberek olvasása és mivel ilyen eksztrászüperfántásztikus, ezért tudja, hogy ki akarják szavazni. Ühüm és Cowgirl az elmúlt 3 napban csak dísznek volt mellette mi?

38.jpg


Dumcsiznak még kicsit virágnyelven mi lenne a törzs érdeke. Bár B kerek perec megmondja, én a leggyengébbet szavazom ki. Na lássuk akkor ki megy, ki marad. Mindenki szavaz, Jeff megszámolja a szavazatokat, felteszi a kérdést: rejtett védettségi medál valakinél, senkinél? Felolvassa a szavazatokat: 2 PuertoRicora, 2 Jessre, majd 4-2 PuertoRiconak, aztán 4-3, majd 4-4 az állás. Ekkor már az arcokon látszik, hogy valami nem stimmel, nem mindenki érti mi történik. Végül 4-5-tel Jessicát szavazzák ki a törzsi tanácson.

40.jpg

Carl, B és Davie meg lettek vezetve Jessicával együtt, PuertoRico mosolyog a bajsza alatt. Szevasz Jessica, ti meg gondolkozzatok el rajta, hogy képesek vagytok-e egy törzsként leküzdeni az akadályokat – búcsúzik Jeff és én is, egy hét múlva okosabbak leszünk (már ami a választ illeti).

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2018.10.05. 20:33:31

"B" amúgy véletlenül "B", vagy direkt rövidítetted le szegénynek a kétbetűs nevét (Bi) még jobban? :P

Nna, én ezeket írtam róla:
1. Tyű, komolyan megsajnáltam őket ebben a borzalom időben, de úgy néz ki, a stáb is...
2. Ez a szövetség-elnevezősdi szerintem vicces :D
3. Kara szerintem nem csak megjátssza a Dan iránti érzéseit, ahogy a srácok tippelgették az elején :) de tényleg vissza kéne venni a power couple-ködésből. A kabát említése után meg abszolút várható volt, hogy valaki megtalálja az idolt, Jeremynek sikerült (csak ugye nem csórhatja el).
4. A narancs törzsnél Davie legalább kajakeresésnek álcázta az idolkeresést, eggyel kevésbé feltűnő, mint Mike az első részben :D
5. Natalie-n én is megütköztem, hogy szerinte ő meglapul meg jól kijön mindenkivel…aztán meg a segíteni akaró Jeremy-t is elküldte + elkezdett agresszíven konfrontálódni mindenkivel, hát erre kíváncsi leszek, meddig húzza.
6. Nem volt külön reward, de megvoltunk nélküle, ilyenkor még kell a csapat/egyének bemutatására idő.
7. Még jó, hogy Jeff elmondta, hogy Pat-et nem kiszavazták, hanem medevac volt :D
8. Egy új “Survivor first” a horgászbot, komolyan? Meglepő.
9. Az immunity (utolsó szakasza) szívatósabbnak tűnt elsőre, de lehet, hogy csak pörgősebbre vágták.

Működőnek tűnt ez az 5:4-es Jessicára szavazós tengely, aztán Christiannal úgy vágták, hogy kicsit elbizonytalanodjon a néző, a tribalon is azt mondta, hogy teljesítmény alapján szavaz, de végül benn tartotta Lyrsát, aminek örülök – bár igazából én is azt tudom mondani, hogy mindenki szimpatikus a törzsből. Ja és Christian-tól a hullámvasutas párhuzam is tetszett.

#hétidézete:
“Play with you…oh, in the sand?” :DD /felsírtam, aztán majdnem megfulladtam, nagyon élem a Gabby-Christian párost, long live them! :D/

tar 2018.10.06. 00:04:48

Én általában alapból a gyengébbeknek szurkolok, a magányosakkal és kiközösítettekkel is nagyon együtt tudok érezni, de Natalie viselkedése eddig még nekem is annyira ellenszenves, hogy abszolút megértem a többieket. Tököltem azon, hogy esetleg a szerkesztők is elcseszték a dolgot azzal, hogy túl nagy a generációs különbség közte és a többiek között, de ahogy láttam még az ő generációjába tartozó író Mike-kal sem igazán jön ki. Bár az árulkodó, hogy egyelőre pont a 2 idősebb játékos van a célpontban - sztem részben pont a generációs különbség miatt. Valószínűleg Mike nyílt idol-kutatása sem segített a dolgon rögtön az elején - én mondjuk egész jót röhögtem, ahogy ennek hatására váratlanul a Góliát törzs összes tagja kétségbeesett idolkutatásba kezdett a táborépítés kellős közepén és hanyatt homlok hagyták ott a félkész menedéket és az egész "építkezést" a francba

A nyíltan felvállalt power-couple a Boston Rob-Amber páros sikere óta nagy hiba - előbb-utóbb a Dan-Kara páros teljesen logikus célpont lesz (azon csodálkozom, hogy már most nem az - az előző évadokban a játékosok már csak a power-couple puszta gyanújára egyből rárepültek az illetékesekre - akik aztán magyarázkodhattak nyakra-főre, hogy de hát nem is)

Dávidéknál egész szép volt, ahogy Lyrsát az utolsó pillanatban kihúzták a szarból és egyből blindsideoltak egyet, a nerdie-páros meg egyelőre nekem is a kedvencem. Egy kicsit reménykedem/bízom abban, hogy Christianből egy második Cohran kerekedik - a testalkata megvan hozzá.

Én ezt az évadot eddig egyelőre egy kicsit gyengébbnek érzem az utolsó 3-4-nél (pláne a legutolsónál), amelyekben hatalmas kavarások, átverések és blindside-ok voltak igazi Survivor-módra, de hát az elején vagyunk. Remélem közben majd eléri az említett évadok színvonalát.

Kis színes: itt is van egy "bártender", csak ez Alec.

Laura Ingalls 2018.10.06. 06:04:36

@enzo23: először nem volt szándékos - be-beragad néhány billentyűm - aztán mikor észrevettem, úgy hagytam. :p

Gabby és Christian esetében én teljesen kikapcsoltam az "áthallás mérőmet" és szinte el is várom tőlük, hogy ilyeneket mondjanak. :D

@tar: Talán Jessica mondta Patről, hogy egy moral booster volt a törzsüknek. Natalie is egy moral booster csak negatív előjellel.
Csak 2 rész ment le az évadból, bármi lehet még belőle.

Sanda.Ipse 2018.10.07. 13:07:51

Elolvastam a 2 részt. Izgin van leírva, gratula.
Kedvet csinált ahhoz, hogy megnézzem. Hol tudom?

Laura Ingalls 2018.10.07. 18:57:35

@Sanda.Ipse: Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik! :) Priviben megírtam honnan/hol tudod elérni.

Bladi87 2018.10.07. 19:35:26

@Laura Ingalls: ez engem is érdekelne, el tudnád küldeni nekem is? Köszi! Amúgy gratula a hogyvoltokhoz! :)

Sanda.Ipse 2018.10.08. 06:54:53

@Laura Ingalls:
Nagyon köszönöm, megkaptam:)

tar 2018.10.08. 21:04:06

Így, hogy végre van esély ledumálni a hozzátartozó hogyvolt alatt az aktuális eseményeket, komolyan még jobban várom a köv. epizódot.
Csak azt sajnálom, hogy Heroes vs Healers vs. Hustlers alatt nem volt hogyvolt (számomra az az évad volt minden eddigi Survivorok között a legjobb)
süti beállítások módosítása