Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 8x16 - Harag

2018. október 04. 16:00 - hektor_

Na hát lement az újabb évad, és ismét itt vagyunk az utolsó felvonásnál. Gondoltam megadom neki a kellő tiszteletet azzal, hogy kirakom tévére és nem a laptop vibrálásának közepében gubbasztok; még csak az „előző részek tartalmából” második jelenetváltásánál járunk, mikor életem párja – aki különben évadokkal ezelőtt leszállt a TWD-vonatról – betrappol a tévé elé, néhány képkocka után felizzik körülötte az aura és eláraszt a kérdéscunamival: „Ez még mindig él? Ez ki? Megan (Megan.) még mindig csak fenyegetőzik? De miért nem nyírta már ki az egész bagázst? Carl? De ő hol van? Jó, de a vezér ölte meg? Jézusom, de szar ez a sorozat!” és a többivel töri meg az utolsó rész feletti, egyébként is csak közepes mértékű izgalom varázsát. Na de lássuk, miből élünk.

Siddiq Rick kérésére hogyvoltozik a Carl végét okozó harapásról: a fiú anyja abban hitt, hogy az emberek lelke csapdába esett a szörnyekben, így a holtak megölésével léphetnek csak át a túlvilágra – aztán megharapták és meghalt, Carl meg az idegen asszony iránti tiszteletadás jeléül megcsinálta ugyanezt.

Ennyi marad azokból, akiket elveszítünk, csak ennyi.. Az elméleteik.

w1.png

A Hilltop készül a harcra, Morgan őrületében valamit dünnyög a bajsza alatt, majd mikor kitárul a kapu és visszaérkeznek a zombiterelő már Team Hilltop vértben parádézó exfogoly Megmentők, odaszalad és majdnem leszúrja Henryt, akiről fogalmam sincs, hogy került a bot alá. A seriff oldja a feszkót egy nincs itt semmi látnivaló, folytassátok a felkészülést - paranccsal, majd próbálja rábeszélni Morgant hogy hagyja ki a mai akciót. Az Özvegy közli azzal a szerencsétlen sráccal aki mindent megtesz hogy a kedvükben járjon, hogy ugyan megengedte hogy itt maradjanak, de sosem fognak közéjük tartozni. Mennek.

w2.png

w3.png

Mindeközben a Menedékben Negan zrikálja a Daryl korábbi gúnyájában felvonuló Dwightot, aztán Eugene, A Patkány a kussban szomorkodó Gabriel Atyával az oldalán előrukkol a zsír új lőszerekkel, amiket a vezér egy Rick feliratú pólóban pompázó szalmabábun ki is próbál. Nyugtázva hogy minden golyó kiválóan repült, Negan kiadja az utasítást az udvartartásának az indulásról.

Gyere te is, Gabey, kocsikázzunk!Közben meggyónnék pár szarságot.

Szarságok = Negan feláldozza a saját embereit (jó, csak azokat akik amugy is Simon mellé álltak a tüntetéskor) a Ricknek állított csapda érdekében, amibe úgy néz ki hogy a seriff és bandája szépen bele is sétálnak – a tiszteletes a kellemetlen híreket hallva menet közben kiugrik a járműből. A menekülés a zombikkal teli erdőben félvakon botorkálva nem tart sokáig, kb 30 másodperccel később Eugene nyakon csípi a lelkipásztort és lecseszi, hogy hol a hite, abba kéne kapaszkodni, nem egy párhete már tuti halott zombiba fegyvertelenül. #hint

w4.png

Krisztus életvezetési tanácsokat ad Morgannek a botja használatával kapcsolatban, bírom ezt a csávót, nem értem, miért nem kap nagyobb hangsúlyt a sorozatban. A csapat kiér a terepre, egyszer csak megszólal Negan hangja MINDENHONNAN; szevasztok fiatalok, itt vagyok megint, meg elhoztam pár régi haverotokat: köszönjük meg Eugene-nak hogy lehetővé tette a mai napot, meg Dwighty boynak is, bár az nem direkt volt, a papotok viszont a rövidebbet húzta, így vele kezdem a vérfürdőt, na akkor három..kettő.. egyre mindenki meghúzza a ravaszt, AMI VISSZAFELÉ SÜL EL, csak úgy repül szanaszét az alakulat. A hilltopiak gyorsan kapcsolnak, elkezdik legyakni az életben maradtakat, de ekkor előkerül a tetovált nyakú lány tizedes és megadják magukat. Ez mondjuk gyorsan ment.

w5.png

w6.png

Közjáték: A Hilltopból kimenekülnek a lakók, viszont Tara az exmegmentőkkel visszafordul rendet tenni, ekkor befut a tengerparti fehérnép is Aaron meg Pocahontas vezetésében, és pár molotov koktéllal beszáll a buliba.

w7.png

Rick utoléri Negant és ismét megtörténik a klasszikus „pont kifogyott a lőszer”, úgyhogy összeverekednek a fa mögött, a vezér kerekedik felül, mire a seriff rimánkodni kezd hogy hallgassa meg Carl emlékére tekintettel a csodás közös jövőt amelyben a Menedék és a Hilltop kart karba öltve hajóznak el a naplementébe: még sztoriban van, mikor egy mozdulattal, mely gyorsaságának kivitelezését a kobrák sírva követelnék, elvágja Negan torkát. Közben felvonult mögöttük a teljes nézőközönség, Ricknek beugranak Carl búcsúlevelének flashbackjei, így kiadja az utasítást hogy varrják össze Negant, aki amúgy még mindig nem vérzett el, holott bámelyik másik halandó már percek óta úton lenne a zombivá válás kérlelhetetlen folyamata felé - dehát ilyen ez a rocksztár élet. Maggie hisztizik, hogy ez így nem járja, de mindenki leszarja. Rick beszédet tart, hátul meg Eugene susog arról hogy az ő terve volt, hogy visszafelé robbanjanak be a lőszerek, jó duma ez, de azért kíváncsi lennék rá, mikor történt a pálfordulás. Mindenesetre backoffice segítség ide vagy oda, Rosita azért kiosztja neki a régen megérdemelt állast.

w8.png

w9.png

Morgan elviszi Rick meghívását Fufruhoz, aki még mindig a szeméttelepen dekkol egymagában, és helyet cserélnek: a feka marad, a nő aki valójában ugye Jadis, de Anne-ként mutatkozik be, ő meg beköltözik a Hilltopba. Új élet, új név.

w11.png

Dwight sztorija kissé hidegrázósan indul, de happy end a vége: Daryl kiviszi az erdőbe, de az ígért fejbe lövés helyett egy slusszkulcsot ad neki, meg egy tanácsot: húzz el, mert ha még egyszer meglátlak, ellátom a bajod. A férfi el is megy a volt házukba, ahol a korábban Negan karmai közül megszökött feleségtől várja egy levél egyetlen szóval: nászút.

Habár a részben senki nem halt meg, és cliffhangert sem kapunk, egy dolog azért mégis szíven ütött: Maggie átállt a Sötét Oldalra, és a hilltopi majorság tanácsháza termében titkos összeesküvést sző Darylékkel – egyetlen dolgot nem értek, azt, hogy Jézus mi az úristent keres ott? Bár lehet hogy épp így fogják beleszőni végre tisztességes játékidővel a sztoriba.

w13.png

Negannal keménykednek Michonneék, ja, életed végéig egy cellában fogsz megrohadni, emlékeztetve mindenkit arra hogy új szelek fújnak – a vezérnek nem nagyon tetszik az ötlet, de egyelőre a csinos fehér masnival a nyakán sokat nem tud tenni. Rick később a verandán beszámol Carl emlékének róla, hogy ismét jó útra tért, és jön az új világ, amelyben gyanítom mégiscsak megelevenedik majd előttünk a télapó szakállas Negan és Rick a paprikaágyások közt – vízió.

w14.png

Szerintem ez jó kis lezárás volt, kétlem hogy kibírtunk volna egy újabb évadot a Menedék-Hilltop közti pöcsméregetéssel, ismét várom a folytatást.

Ősszel folytatódik a sorozat, de addig sem kell zombik nélkül meglennünk, hiszen elkezdődött a Fear The Walking Dead negyedik szériája, már kinn is van az első hogyvolt, Chat Géza kiváló kézirata itt:

http://hogyvolt.blog.hu/2018/04/17/fear_the_walking_dead_4x01_guten_morgan

Köszönöm a megtisztelő figyelmet, októberben találkozunk!

Csatlakozz a Hogyvolt Walking Dead csoportjához, ahol meg lehet beszélni a legvéresebb részleteket, a legforróbb pletykákat, és szembe jönnek a legizgalmasabb viceók és a legviccesebb mémek! 

 

 

Címkék: 18+ twd
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2018.04.18. 14:33:51

Ez a sorozat már ott tart hogy akár most is tökéletesen le lehetett volna zárni. Csak Maggiék szarkeverését kellet volna kihagyni + felvillantani a viszonylag békés jövőt és akkor végre The End.

Így viszont Negan kaphatott volna egy epikusabb végső csatát, ennél a szűk 10 perces "leszámolásnál".
süti beállítások módosítása