Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 8x15 – Érték

2018. október 04. 10:00 - hektor_

Rick párás szemekkel követi Carl búcsúsorait, melyben a fiú a kedves, közös emlékekre utalva egy ideális világot idéz, kéri hogy kössön békét Negannal, hogy ismét biztonságban lehessen szülinapokat ünnepelni, ne kelljen leadózni a torta kétharmadát, és Judith is sétálhasson úgy az apjával, hogy ne kelljen attól rettegni, hátha holnap már nem tehetik meg ugyanezt.

Ez az a világ, amiről Jézus beszélt.

Michonne is előszed egy levelet a fiók mélyéről, a Negannak címzettet.

w1.png

Simonnak hamar a fejébe szállt a dicsőség, Gregoryra már nincs szüksége, így el akarja takarítani a Menedékből, de az nem hagyja magát, elkezd üvöltözni az újdonsült vezetővel, miszerint ő rengeteget tett azért, hogy ide jusson, nem fog a pöcsét markolászva elbujdokolni az erdőben – megy ez addig, míg Simon le nem csapja, közölve hogy nem elküldeni akarta, hanem megölni, de végül is elfér ott, pár jó melange főzésével csak elüti majd az időt.

Eugene, A Féreg sajtostésztát főzet a feleségekkel, imádom hogy a porban kisestélyiben és magassarkúban kavargatják a fokhagymás pácot. A tudós gyökér az embereinek szónokol, igaz hogy sokat kér újNegan, de a lényeg hogy a minimum meglegyen, amiből még nem jön rá, hogy szarban vagyunk a készletekkel. Gabriel is ott üdül a munkások közt félvakon, és teleköhögi meg sírja a jelenetet, rossz bőrben van a tiszteletes, a társaság meg még rosszabb, nincs ötletem hogy ezzel a vonallal mit akarnak kezdeni, hacsak nem a mikróbái kellenek majd az ellenszerhez.

w3.png

Dwight kimenne nyugodtan elszívni egy cigit, de épphogy torkán nem akad a füst, mikor megszólal a vészjósló fütyülés: meglepetés, Negan visszatért a halálból, és most újra itt van hogy megtanítsa kesztyűbe dudálni hálátlan kutyáit. Kis beszélgetés odakint, szerintem itt kivágtak egy jelenetet, de a lényeg, hogy lerí a vezérről, hogy mindent tud. Simon, Simon, de fogsz te most szorulni. Vezetőségi gyűlést tartanak, ahol az alvezér megpróbálja lenyomni az aranyba csomagolt lószart Negan torkán, hogyvoltozva arról, miért mészároltatta le Fufrut és bandáját. A vezér letérdelteti a férfit, de hiába jönnek a vészjósló dallamok, nem töri be Lucille-lal a tökéletes mikiegérben kopaszodó koponyáját, egy bocsánatkéréssel el van intézve az egész. Terv kitálalása a Hilltop ellen: egyesével elkapni a beszerzésre induló embereket, míg egy sem marad, ok? Ok hát, na akkor húzzatok el, Dwight fiam, te maradsz – ettől a mosolytól kicsit ráz a hideg különben.

w4.png

w5.png

w6.png

Daryl meg Rosita kilopják Eugenet a táborból, utóbbi arra apellál hogy még ha dühösek is rá, mégiscsak a barátai, így nem fogják megbosszulni a húzását, mígnem Rosita közli vele hogy amint visszaérnek a Hilltopba, bedugják egy lyukba, ahol az ilyen áruló szaralakoknak van a helyük – én mondjuk a fenyegetőzést biztosan megtoldottam volna néhány öklössel, de a mexikói lány csak ugat, nem harap – befekteti ugyan a fegyver csövét Eugene nyaki zsírtárába, de nem húzza meg a ravaszt. Járkálókba ütköznek a következő saroknál, amíg Daryl velük foglalkozik, ez a sunyi patkány ledugja az ujját a torkán és kiteríti a sajtostésztát Rosita pólójára, aztán elszalad és elbújik a leégett bázis hamudombjai alatt.

w7.png

w8.png

A tengerparton pocoló Aaronről már meg is feledkeztem: igen, még mindig a Nőkör szomszédságában tököl, megmutatja magát az erdőben kóborló asszonyoknak azzal hogy kinyír egy zombit, aztán össze is esik. A nők otthagyják, később mikor megint arra járnak, a férfi épp a pár perccel korábbi zombitámadás fáradalmait piheni ki, azt hiszik, kicsekkolt, de Aaron felkönyököl és közli velük hogy nem Enidet, hanem a Megmentőket kéne hibáztatni Natania kiiktatásáért, a golyó ami kikötött az asszony hátában, csak az üzenetük megtestesülése volt.

w9.png

Dwight szorgosan körmöli Negan tervét Rickéknek, mikor Simon állít be hozzá: puccsot tervezünk, itt nincs idő szavazással pöcsölni, kezdés fél óra mulva az udvaron. Az alvezér kinti kampánybeszédéből kiemelnék egy tételt a gyógyulásról:

...és ami elősegítheti ezt, az a Hilltop és lakóinak elpusztítása lesz.

Negan kiiktatása természetesen szükséges, tisztelettel és csendben zajlik majd le, mondja Simon, az említett elnök ekkor bújik elő a konténer mögül és nem feltétlenül ért egyet a felvetéssel, így az ellenzék képviselői hamar golyót kapnak a testükbe, Simon és Gregory kivételével (utóbbit miért hagyták életben?). Negan használni kezdi a baseball ütőt, már szorul össze a fogam hogy itt megint egy S07E01-beli vérgőzös jelenet következik, de nem, kihívja a hóra volt jobbkezét. Míg odabent sor kerül a kocsmai verekedéseket idéző párbajra, melyben nyilván Simon húzza a rövidebbet, így a zombifalon köt ki, Dwight FELTŰNÉSMENTESEN elküldi Gregoryt a tervekkel Hilltopba, végül is csak harmincan állnak mögötted, haver, ennyi erővel akár egy molinót is kitehettél volna a Menedék ablakába – arról meg már ne is beszéljünk, hogy erre a gané júdásra egy ceruzát nem bíznék rá, nemhogy egy ekkora volumenű feladatot.

w10.png

Persze a terv azért eljut Rickékhez – túlságosan is könnyen. Negan elkíséri Dwightot az óljába, közben nem pendülnek ugyan a baljós dallamok, de túl sokat beszél róla, hogy előléptetés és köszöni a munkásságát, ennek ellenére kiszakad belőlem egy „nab*szdmeg!”, mikor kinyílik az ajtó, pedig sejtettem, mi következik: igen, a csaj aki elmenekült Dwight csapatából miután az ellenük fordult, ott trónol a fotelban. A vezér mosolyogva közli, hogy ő talált rá az út szélén, Laura meg elsztorizta a történteket, viszont nem öli meg a férfit, a Hilltop elleni terv fake volt, miután D eljuttatta Rickéknek, ezzel pont a tűzvonalba vezette őket.

w12.png

Mindeközben Eugene, A Pöcs hazatért a golyógyártó bázisukra, itt jegyezném meg hogy h-a-z-a-é-r-t egy karcolás nélkül egyedül, összekötözött kézzel, fegyvere sem volt, és az út mentén stoppolt pár zombihorda, ez a gyáva szarzsák meg egy már duplán halott zombit sem tudna elintézni. Mindegy, a lényeg hogy a csaj akinek a frizurájától az összes föld alatt lévő Dilophosaurus fontolgatja a feltámadást tájékoztatja, hogy a gazdánk visszatért, szóval jobb lesz ha gyorsan legyártjátok azt a mennyiséget amit el akartál cigánykodni a Simon-rezsim alatt. Munkára, emberek!

w13.png

w15.png

Michonne egy közeli ház tetejéről átszól az adóvevőn Negannak, nála van Carl levele. A vezér nagyokat nyelve hallgatja a halott fiú mondanivalóját, ami majdnem ugyanaz, mint amit az apjának írt, de Negan nem hajlik a Menedék-Hilltop EU-vá nyilvánítására, hanem közli hogy Ricknek köszönjék meg a tettüket, mielőtt kinyírják mindannyiukat.

Címkék: 18+ twd
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nézőke 2018.04.11. 22:17:22

ezjó vót. Mármint az írás. Köszönjük :D

komolyan,eddig nem is gondoltam rá,hogy micsoda kosztümökben járnak fel s alá egyesek, csak olyan kis apróságokkal törődtem mint hogy sok szereplő úgy néz ki,mintha most lépett volna ki a fodrászatból vagy a borotválásból...és az olyan mellékzöngékkel,mint hogy a legközelebbi fogászat vagy szemészet is fényévekre van,márhogyha van egyáltalán, már nem is foglalkozunk.

Gia 2019.02.19. 16:03:31

Nem lesznek új posztok?
süti beállítások módosítása