Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 4x16 - I Lose Myself

2018. október 03. 13:00 - hektor_

Eljött ez is, vége a negyedik évadnak, és amint olvashattátok egy múlt heti posztban, se cliffhanger, se semmi, de abból cserébe volt bőven.

Nyilván nem dőltünk be annak, hogy Al kicsekkolt, a tősgyökeres TWD fanok egyébként is tudják hogy amíg nem láttad a holttestét, ne higyj el semmit – szóval a csaj megvan, lefutotta a zombikat és jutalmul ezért egy tévés furgont talál az egyik parkolóban, felszerelve mindennel amire a riporterkedéshez szüksége lehet. Al szemében kipörög a jackpot, kulcs ugyan nincs hozzá, de előhúzza a jó öreg drótos trükköt – én olyat még egyszer nem láttam filmekben hogy ez nem működik, hanem a vezeték úgy megrázza az egyszeri szerelőt, mint Krisztus a vargát - ezúttal viszont mégsem jöhetett össze, mert egy rendőrkocsiból száll ki végül, ahol jön FW maga előtt toloncolva a már zombeer (sajnálom.) Guyt.

f1.png

Martha aztmondja peace yourself anyukám, téged bírlak, nem gyengítesz meg másokat. Nézze hölgyem, fogalmam sincs, hogy mi a szarról beszél, arra adjon választ, hol vannak a többiek, hol a kocsim, satöbbi. Martha nem ad választ, viszont üzenne vele Morgannek, Al szerint ő nem postás, a feka asszony erre leüti, később June-ék szólongatására ébred a SWAT furgonban, hát nem akarok nagyon okoskodni, de egy állast ti is bevállaltatok volna, hogy rátok találjanak a barátaitok, nem? Martha végül csak elküldte az üzenetét az apokalipszis messengerén, melyben Morgant biztosítja róla hogy mikor újra találkoznak, erősebb lesz mint valaha és őt is azzá teszi.

f2.png

Este John trécsel Morgannel a nőről, ennek a csávónak van esze, ami a fekánknak nincs: próbáltunk már rajta segíteni öreg, engedd el. Morgan nem engedi, ahogy azt sem hogy elkísérjék, csak dünnyög arról a sötétben hogy ezt egyedül kell végigcsinálnia.

- Egyszer már mondtál valami hasonlót, akkor majdnem meghaltál. Most megint ugyanazt tervezed? Miért?

- Ilyen vagyok.

- Ember.. nem csak az a nő van „beragadva”.

John még elpuffogtat egy két nagy igazságot az életről, mielőtt szélnek ereszti a feka havert, ők meg másnap visszatérnek Polar Bear egyes számú bázisára: kávézgatás, vizezgetés, fogmosás, romantikázás (ebben a sorrendben), áram, ebből a bőségből még jó nagy baj lesz, de ne legyen igazam.

f3.png

Morgan megtalálja zombi Jimet a rendőrautó hátuljában és véget vet a szenvedéseinek, ekkor a tó túlsó partján megpillantja a dombokon pocoló Marthát is, akit kocsiba gyömöszöl és magával visz, vissza azokhoz az emberekhez, akiket a nő a teljes évadon át próbált megölni - very smart, so careful. Mindeközben Al hűtővizet tölt a furgonba, majd mikor leugrik róla hogy legyakjon két járkálót, rosszul lesz, mint én mikor meglátom a bankszámla egyenlegem egy fesztiválon töltött paypassos este után - de a többiek kimentik a harapások elől. Vissza a feka pároshoz: Morgan gyógyszert is ajánlgat, a nő persze nem kér, de az út hosszú, beszélgetnek, Martha elhogyvoltozza a sztorit a férjével, senki nem segített, stb - ekkor June hangja búg fel a rádión: nagy a baj, apám, mindenki szarul van, ha hallod ezt, légyszi siess vissza!

f4.png

f5.png

f6.png

Morgan beletapos a gázba, Filthy Woman vinnyogni kezd hátul, jóvan, beveszem a pirulát – a férfi ekkor kinyitja az őket elválasztó kis ablakot, mire Martha nyilván hátrahúzza a karját, aminek az a vége hogy belerepülnek a sziklafalba, és itt álljunk is meg egy percre: amúgy mi a faszomat képzeltél, drága barátom? MIT? Hogy majd néhány jó szótól egyből újra normális lesz és délutánra öribariként hajóztok el a naplementébe? Vagy mi a szart hittél öregem? Világos, hogy kell a sorozatnak egy kis stressz, de a hülyeségnek is van határa, és azt már olyan régen magatok mögött hagytátok, hogy a migránstörvény újraszavazása sem állítaná fel megint. Pislogás, Morgan magához tér, a combját átütötte valami fém szar, de ez nem ügy, elvégre az évad elején is lehúzott kilométereket gyalog a combjában egy golyóval, úgyhogy elfér ott még egy-két dolog. A címadó a fejére pingálva, Martha meg fellebbenti a fátylat a szügyéről:

f7.png

Igen, megharapták, tehát full felesleges volt a segítségnyújtás, az utána rohangálás, meg ez a rész is. Felajánlja a két opciót:

Vagy te ölsz meg engem, vagy én téged.

Én mondjuk ebben az esetben olyan sebességgel tépném ki a lábamból a repeszt és vágnám a tüdejébe, hogy a véremnek nem lenne ideje elindulni sem a sebemből, de Morgan nem, ő nem öl, halljátok? Ő nem öl, nem számít, hogy az összes barátját elhagyja közben az élet azon az istenverte bázison, tök mindegy hogy hányszor próbálta meg kinyírni ez a picsa, az sem gond hogy most is azért tart itt, mert ő akkor is segít, ha kurvára senki nem kér a segítségéből – legszívesebben bezúznám a monitort, komolyan mondom. Azért amikor kiderül, hogy a nő befagyállózta az összes palackos vizet a bázison és ettől halnak meg mindjárt a többiek, akkor azért elfogy nála is az oxigén, de végül csak ott hagyja Marthat odabilincselve a kocsihoz, jómaga meg elindul gyalog a lyukas lábán.

f8.png

f9.png

Végre talál egy helyet ahol van jel, úgyhogy leadja a drótot a többieknek hogy fagyálló volt a vízben, szerencsére Ápolónő June rávágja hogy etanol az ellenszere, pont van is belőle egy egész tartálynyi, úgyhogy átverekszik magukat a zombikon, de a nagy lövöldözésben kilyuggatják a tartálykocsit, persze ahelyett hogy odaszaladnának tartani valamit, vagy kiinni a lékeken, néznek, mint a borjú az új kapura míg elfolyik az életmentő üccsi, úgyhogy rövidesen megint bent remeg mindenki és Morgan hiába mekeg nekik a walkien, az is lemerül, szar minden! Al már búcsúüzeneteket hagy a kamerán, Strand csak azt sajnálja hogy nem itta inkább halálra magát, de szerencsére ekkor betoppan a feka haver és mivel megállt Jim korábbi fészkében, a haldoklás egy irgalmatlan sörözésbe torkollik, istenem, én nem hiszem el hogy ezt így el merték csépelni. Mi az hogy fagyállóra rásörözöl és fél óra múlva kutya bajod? Mi az üzenet? Mikor azt hinnéd, itt a vége és ezt már nem fokozzák, jön egy borzasztóan kellemetlen, kertvárosi apukás heherészés arról hogy Charlie, a tízéves legközelebb csak nagykorúként foghat ilyesmit a kezébe, hehehe, hihihi, azt csodálom csak hogy nem úgy lett vége a jelenetnek, hogy összevágták mindenki arcát pillanatképként és helyezték egymás mellé a Farm ahol élünk dallamaira.

f10.png

Morgan még visszamegy a rendőrautóhoz, ahol már csak Martha karja van a bilincsben (mindig is érdekelt, hogy mennyi idő alatt lesznek a zombik olyan foszladozóak, hogy simán szétesnek, ezek szerint elég egy este rá). A záró képkockákban a csapat egy farmergyár előtt gyülekezik, Alexandria helyett itt telepednek le egyelőre és Polar Bear jegyzetei szerint működve létrehozzák a Máltai Szeretetszolgálatot, kezdetnek azzal hogy segítenek azoknak, akik minimálbérből tengődnek a környéken.

f11.png

f12.png

Köszönöm szépen mindenkinek a figyelmet, az ötödik évad már forog, találkozunk ugyanitt áprilisban – az original sorozat pedig október 7-én tér vissza, addig is

Csatlakozz a Hogyvolt Walking Dead csoportjához, ahol meg lehet beszélni a legvéresebb részleteket, a legforróbb pletykákat, és szembe jönnek a legizgalmasabb videók és a legviccesebb mémek!

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serrin 2018.10.03. 15:46:40

Morgan sehol sem normális. :)

Gabba 2018.10.07. 07:34:30

zombeer :D
ezen elröhögcsélek a következő évadig

köszi a hogyvoltokat, magasan verik a sorozatot :)

Mate4182 2019.11.04. 19:57:31

koszi a hogyvoltokat! koszi hogy atvetted Gezatol es koszi hogy rendesen foglalkoztal veluk!
süti beállítások módosítása