Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SWAT 2x01 – Restavek

2018. október 02. 15:00 - szde

Ugye ott hagytuk abba, hogy Jimmy-nek nincsen senkire se szüksége, mert ő még a jég hátán is megélne, és amúgy is elege van a SWAT-ból (nincs, de Hondo kirúgta). Éjjeli, feltehetően illegális, motorversenyen vesz részt, 3, azaz HÁROM ezer dollárért, a kihívott hvcs meg csak röhög magában, hogy ez könnyű pénz, de majdnem elbukja a dolgot – azonban mégse, Jimmy-nél meg csak 200, azaz KÉTSZÁZ dollár van, így jól szétverik, meg a mociját is.

vlcsnap-2018-09-29-19h40m34s132.png

Hondo egy bárban ül, lazít, egy dögös fekete nő leszólítja, aki a helyettes államügyész, Nia, és tudni akarja, hogy nem az ő ügye miatt van a pasas a bárban. Szó szót követ, kiderül, hogy ez a nő élete nagy ügye, AZ ÜGY, meg amúgy stresszes is a válása miatt. Hondo meghívja egy italra, aki amúgy dupla szódát iszik, mert reggel meló van. Chris elég szarul fest, Jimmy az ágyból ugrasztotta a megmentésére, lecseszés a lány részéről, aki szerint Hondo-val végre beszélni kéne, mielőtt megtalálja új-Jimmy-t.

vlcsnap-2018-09-29-19h41m17s553.png

vlcsnap-2018-09-29-19h41m59s451.png

Hondo borotválkozik a nő hotelszobájában, kávét is kap, a helyettes államügyésznek pedig nem kell még egy probléma, elég volt neki hat év egy marsallal, és röviden dühös fekete férfinek hívja Hondo-t. Hondo is cserébe jellemzi a nőt, aki szerint pont ezért nem kell két embernek, akik végignézték a Hazudj, ha tudsz mindhárom évadát, együtt lennie. Jimmy már a munkában, a társa egy szimpatikus fiatalember, aki épp egy szellemet űz el egy néni lakókocsija alól. 10 évvel ezelőtt a nénit egy idegen várta otthon és erőszakoskodott vele, azóta a néni azt hiszi, a férfi szelleme még rá vár.

Ázsiai pénzügyes nő jön, Doki után új felügyelőt kaptak, aki nem kivételez velük, és 200 millió dollárnyit le kell faragni a költségvetésből 15%-ot. A csapat beugrósa Beni, Chrisnek nem szimpi a tag, de máris úton vannak egy gyerekcsempész-hálózat főhadiszállása felé, akik a gyerekeket rabszolgának adják el. Mert még ilyen is van 2018 Amerikájában, hogy a mélyszegények egyetlen megélhetési forrása a gyerek – ezt a következtetést már a csapat vonja le, nem én, még mielőtt.

vlcsnap-2018-09-29-19h42m20s796.png

vlcsnap-2018-09-29-19h42m30s201.png

Jól sikerül a behatolás, az egyik csempész megvan, a másik a gyerekekkel teli szobában tart fegyvert az egyik fejéhez, amikor is jön a földrengés, ugye, a Szent András-vonal elég közel van. Főcím, ahol lecserélték a főképeket a szereplőkről, Mumford kikerült, viszont a helyére betették Hicks-et. A rengés után mindenki jól van, Deac kivételével, akire rászakadt egy rakás tégla, a rádiója ment tönkre, a csempész mellette még egyelőre ki van ütve. Hondo-ék mennek, és kívülről fogják körbejárni az épületet.

Közben a Deac-kel lévő csempész magához tér, és nem akar segíteni. Hicks az HQ-n kiadja az utasításokat, Rocker itt van, Mumford sehol, viszont van egy kopasz tag, övé akkor a Kopasz Osztag, nos, kérem, itt van a probléma, eddig csak 2 csapat volt, most már 3, mi ez a pazarlás… Pénzügyes néni, akinek még mindig nem tudjuk a nevét, aggódik a lánya miatt, akit nem ér el – harminc másodperce mondták, hogy nincsen térerő, és ha gondolatátvitellel nem sikerült, akkor nem tudom, mit vár.

vlcsnap-2018-09-29-19h42m44s653.png

vlcsnap-2018-09-29-19h43m08s986.png

Luca szerint 6.6-os vagy 6.7-es erősségű volt a rengés, közben Deacon próbál a csempész lelkére hatni, aki Haitiről való, a 2010-es katasztrófa alatt halt meg a felesége. 300 ezer Restavek van jelenleg Haitin, akik nem árvák, erre nincsen angol szó, hanem szolgák, ugyanis ez a családok egyetlen túlélési esélye. És ők nem rabszolgák. A Csempész 1.0-nak két gyereke van, akiket etetnie kellett, és nem akarta eladni őket, helyette inkább ételért cserébe más restavekeket gyűjtött be az embereknek, itt jött a fehér fószer, és csempészték át az USA-ba a gyerekeket.

Megvannak a gyerekek, az egyiküket elvitte Csempész 2.0, a kölyök meg olyan franciával beszélnek, hogy az én nagyon jóindulatú A1-es szintem nem érti, ellenben 2.0-ét igen. James, a túszgyerek megszúrja 2.0-át, miközben az le akart lőni egy nőt, akinek a kocsiját elvették. Hondo-nak kell fentről segítség, hogy lássa, mi történik.

vlcsnap-2018-09-29-19h43m49s642.png

vlcsnap-2018-09-29-19h44m09s750.png

Jimmy-ék is közben a sebesülteket látják el, amikor is egy nő egy oszlop tetején rekedt, körülötte víz és egy elszabadult áram, Jimmy pedig végre kedvére hősködhet. Egy híradós kopter fog segíteni Hondo-éknak, az HQ pedig tele van sebesültekkel. Jimmy egy kötéllel felmászott a tűzlépcsőn, majd az utórengés miatt kicsit korábban kellett leugrania, és bemutatnia a 911-ből ismert Manővert.

Deac még mindig 1.0 lelkére hat, aki végre megadja magát, nem tudom, azért, mert Deacon jól beszél, vagy mert három gyereke van, a negyedik meg úton, de a lényeg, hogy most már együtt mehetnek kifelé az épületből. Hondo és Luca kocsival üldözik 2.0-át, a kopter is úton van, HQ-n pedig már az edzőterem is betelt, az öltöző és a konyha jön. Közben a kopternek mentenie kell, így nem tud fentről segíteni Hondo-éknak.

vlcsnap-2018-09-29-19h44m38s300.png

vlcsnap-2018-09-29-19h44m52s198.png

Victor az utolsó gyereket hozza ki, aki kapálózik és harap, nyilván, basszus, akarata ellenére hozták el a szüleitől, nem fog megbízni senkiben. Miközben Deac és 1.0 másznak le a tűzlépcsőn, a kommandós kidob egy hanggránátot, hogy ne tudjon megszökni a csempész. Vitcor nem tudja a kisfiút lehozni, de szerencsére Deac ott van, és érthető franciával elmondja, hogy mi a szitu, majd még épp időben indulnak lefelé, mielőtt kirobbanna az épület.

Luca-ék nem értik, hogy miért befelé tart a városba 2.0, és reméli, hogy Hondo ismerőse egyben kijutott a városból. Hondo-nak beugrik, hogy de hát 2.0 megsérült, akkor tuti, hogy kórházba tart. Ott meg ugye, a kialakult helyzet miatt nem fognak kérdezősködni. Ellenben pénzügyes nénivel, aki tudni akarja, mi van a lányával, és neki az nem elég, hogy mindenki egyben van, specifikusan a lányát nem emelték ki, Hicks pedig udvariasan elküzdi melegebb tájakra.

vlcsnap-2018-09-29-19h45m11s698.png

vlcsnap-2018-09-29-19h45m20s697.png

2.0 el akar szökni a mentőhelikopterrel, Hondo még pont be tud ugrani a gépbe, Luca viszont csak a talpát tud kapaszkodni, de azt nagyon jól csinálja. A kopter sofőrje jófej akar lenni, és segíteni a gépben lévő Hondo-nak, de ezzel pont Luca dolgát nehezíti meg, aki végül fel tudja küzdeni magát az utastérbe, és közösen lecsapják 2.0-t. James-t a kocsi hátuljában hagyta megkötözve, betömött szájjal, Hondo pedig megkérdezi a srácot, hogy beszél-e angolul, miután a feltett kérdéseire nem válaszolt. (Nem, nem beszél. Ennyi.)

1.0 mindent elmond, amit tud, a new yorki és atlantai vevőkről is, és nem akart másokat bántani, csak a sajátjait védeni. Látni pedig fogja a gyerekeit, de hát akkor már idősebbek lesznek, és persze, ha túlélik. Deac szerint túl fogják. Pénzügyes néni lánya megvan, egyben, karcolás nélkül, de a költségvetést is továbbra is csökkenteni kell, Jess szerint a 15% másképp nem érthető el, mint elbocsátásokkal.

vlcsnap-2018-09-29-19h45m29s856.png

vlcsnap-2018-09-29-19h45m47s127.png

vlcsnap-2018-09-29-19h46m09s681.png

Jimmy jön a csapathoz a társával, hozták Luca kutyáját. Társ elsztorizza Jimmy hősködését, Hondo is befut, kínos jelenet, mindenki tök jól van, és ott, ahol lennie kell, de ezt Benin és Társon kívül senki se hiszi el. Végül Jimmy lép le előbb, hogy otthon rendet kell raknia, Chris pedig lesújtó pillantást mér Hondo-ra, tök jogosan. Deac a családi lelkésszel beszél, hogy adja meg annak a papnak az elérhetőségét, akit Haitire küldtek, mert pár gyereknek utána akar nézni.

Hondo a kórházba jön Niához, ahol már ott van a marsall férj, és mégse akar válni, főleg nem egy ilyen eset után. Nia alszik, így nem tudjuk meg, ő mit gondol a dologról. Jimmy szomorúan bütyköli a motort, Chris pedig Hondo-t a lakásán várja, hogy a lelkére beszéljen. Hondo addig nem adja ezt vissza, amíg nem látja, hogy Jimmy kiérdemelte a melót.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása