Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A mi kis falunk – 3. évad 5. rész

2018. október 02. 12:00 - Gillotte

A mai epizódban egy pillanatra Dallasban képzelhetik magukat a szereplők. Történik ugyanis, hogy Szifon az erdőben csörtet részegen, majd belezuhan egy gödörbe. Elsőként a hárombetűs nedűt menekíti ki a lyukból, majd kimászik utána, ám tiszta fekete szurok a keze és a pólója. Vajon mi lehet az? Eközben Gyuri küzd a kocsijával, ugyanis Erikával mennének évfordulót ünnepelni szép ruhában, de a verda nem indul. Erika betolja, úgyhogy nagy nehezen elindul a gép. Míg ezzel kínlódnak, Szifon nagy nehezen visszatér a gombászásból. Gyuri egyből megállapítja, hogy mi a fekete ismeretlen anyag: ,,ez olaj…a földből!” Kitágult pupillákkal világosítja fel a megtalálót, hogy kőolajat talált, és mindannyian gazdagok lesznek.

5_1.jpg

Reviczky doktor és Kati, a tanárnő a múltkori epizód óta kibékültek, de a doktor nem túl magabiztos a hogyantovábbot illetően. Fia szerint ideje tenni valamit az ügy érdekében, például elhívni a tanárnőt vacsorázni. Az állatorvos követi a boltba a tanárnőt, és esetlenül elhívja estére vacsorázni, s örömmel fogadja a pozitív választ. Az esti viszontlátásig puszival búcsúznak, amit Laci meglát, és egyből lepörgeti magában, hogy úgy tűnik, új apukája lesz.

5_2.jpg

Szifon, és barátai, Gyuri és Károly is az erdőben guggolnak, és örülnek, hogy minden jel szerint kőolajat találtak. ,,Ebből az egész falu meggazdagodhat!” – örvendezik Károly, Szifonnak még két új májat is ígér a befolyt pénzből. Ám addig mindenkinek tartania kell a száját, míg nem derítik ki, hogy jogilag kihez tartozik a terület, mert van némi sansz rá, hogy a szomszédos Pajkaréthez. Gyuri azzal a hírrel megy haza Erikához, hogy ugrott az évfordulós ünneplés, mert olajat találtak, úgyhogy menni kell a hivatalba utánanézni, hogy kihez tartozik a terület. Amikor Erika kifogásolja, hogy mi lesz az ebéddel és a mozival, Gyuri nemes egyszerűséggel rávágja: ,,mirelit, tévé!” Kell még némi motiváció, úgyhogy folytatja: ,,Lesz saját fúrótornyunk, benzinkutunk, tiszta Dallas, én leszek Bobby Ewing!” Pamela beül hát a kocsiba, és repesztenek a hivatalba. A papírokból kiderül, hogy az erdős rész osztatlan közös terület, úgyhogy meg kéne venni Pajkaréttől azt a részt. Elmennek hát egy találkozóra Pajkarét polgármesterével, továbbá Gyuri és Erika pajkaréti verziójával. Előadják, hogy meg akarják venni a területet, mert áfonyát akarnak ültetni kísérleti jelleggel. - ,,Hát, az nem jó” – mondja a másik polgármester - ,,mert mi meg banánt akarunk ültetni”. Biza, sok arrafelé a majom! Mindkettőjüknek kell a terület, úgyhogy Károly versenyt ajánl: rallyt rendeznek, és aki előbb beér, az nyer. Nyilván a pajkaréti és a pajkaszegi két susogós autótulajdonos a címzett, de belemennek. Kár, hogy Gyuri kocsija olyan pocsék állapotban van, hogy már a megbeszélés helyszínéről is csak vontatóval tudnak visszamenni Pajkaszegre.

5_3.jpg

Károlynak pontos terve van: a falvak két rendőre fogja megbeszélni az útvonalat. Próbálja Stoki fejébe vésni a nekik kedvező változtat, melytől való eltérést nem engedélyez. Érkezik is Sulyok Tivadar, zászlós, aki a hadnagy urat keresi. Ez lenne Stoki. Ennek a Tivadarnak sem adott sok sütnivalót a jó Isten, úgyhogy kifejezetten jól kijönnek Stokival. A szolgálati bicajokat és a gumibotjaik markolatát hasonlítják össze. Tivadar mégis többet tud, mert rákérdez, hogy az engedélyeket ki szerzi be? ,,- Engedélyek? Miféle engedélyek?” – néz értetlenül Stoki, de gyorsan kapcsol, és amúgy kikérdezés –jelleggel felszólítja a zászlós kollégát, hogy sorolja el, milyen engedélyek kellenek egy ilyen rally megszervezéséhez. Ne vesszünk el a részletekben, maradjunk annál, hogy sok, így hát Stoki azt javasolja a város első emberének, hogy tartsák a faluban a dolgot, mert ahhoz csak az ő engedélye kell.

5_4.jpg

Stokikám, ne lengesd annyira azt a nyamvadt papírost, mert nem tudok printscreenelni!

Az állatorvos nagyon készül a randira, húslevest főz, hurkát süt, s hozzá hagymás krumplit tervez köretnek. Megkéri egyszem fiát, hogy menjen imádkozni, vagy ahová akar, mert gyerekkel nem lehet csajozni. A tanárnő nagyon elegánsan érkezik a vacsorára. Kültéri étkezés lesz, melyet romantikus zene és tücsökciripelés kísér, a lampionok kellemes fényénél. A tanárnő egy üveg körtepálinkával érkezik. Mielőtt megkezdhetnék az estét, Piroska rohan be Gyuszi nevű nyulával, aki félrenyelt valamit, úgyhogy a doktor megy is a rendelőbe segíteni. Mire visszaér Kati már letol két pálinkát. Épp hozzálátnának a citromhéjjal megbolondított velős kenyérhez, amikor Mokri érkezik azzal, hogy kellene segíteni a kutyáján, mert ,,olyan híg fosás jött rá, hogy feljön a kertben a talajvíz”. A doktor elrohan gyógyítani, s mire visszatér, addigra Kati tanárnő már üvegből vedeli a pálinkát. Legalább őszintén elmondja, hogy neki ez így nem lesz jó, hogy folyton vár, mert nem akar várni. Őt nem érdekli sem a Piroska nyula, sőt: ,,ott dögöljön meg az a rohadt nyúl, ahol van, mert tönkretette a vacsorámat, az életemet”. Mire a pap hazatér atyjához, a tanítónő már sehol nincs. A doktor némiképp magába roskadva eszegeti a vacsorát, de azt mondja: ,,jegyezd meg, fiam! Egy okos férfi nem mond ellent egy nőnek: megvárja, amíg a nő mond ellent saját magának”. Uh, de mélyenszántó... 

5_5.jpg

A verseny napjára Gyurinak sikerül hasítóképessé tenni a járgányát. A bevetés előtt még motiválja kicsit szép szavakkal, és lágy csókokkal, amit Erika nem néz jó szemmel. Erika egyébként nagyon jól néz ki a rózsaszín streccs-cuccban, kár, hogy Gyurira is ráerőltet egyet már csak a passzolás végett is. Gyurinak nem igazán fűlik a foga a rózsaszínhez, de Erika motiválja: ,,Ezt most átveszed, különben amit a múltkor csináltunk…tudod…na, olyat többet nem csinálunk!”

5_6.jpg

Mindenki készen áll a rajtra, ám előtte a rivális Morzsy csapat női tagja kockacukrot dob Gyuriék tankjába. Persze Bodriékat sem kell félteni, mert Erika pont így tesz a másik csapat kocsijával. Jónő Dóri int, s az autók megindulnak.

5_7.jpg

A két lány az anyósülésen instruál, ordítozik, ,,vigyázz, gyorsíts, lassíts, menj gyorsabban, nem akarom, hogy ez a hülye kurva lehagyjon bennünket!” és így tovább. A verseny kiélezett, fej-fej mellett haladnak a versenyzők, na de hova tűnt Bodri György, hát hova tűnt?! Satufékkel áll meg, jaj, merre is kell menni, végre irányba állnak, és mennek a felek egymás mellett.

5_8.jpg

Ekkor üt be a kockacukor, s nem sokkal a cél előtt mindkét autó megáll. Most jön az asszonyok szerepe, Erika és a másik csaj is kipattan a kocsiból, és elkezdi tolni ki-ki a maga urát kocsistól. Erika az ügyesebb, így betolja a célba Pajkaszeg narancssárga verdáját.

5_9.jpg

Örömmámorban úszik a falu, s Pajkarét polgármestere jelképesen átadja az erdőrészt Károlynak. Ámbár, van itt egy kis bibi… utánanéztek, miért is lett hirtelen olyan fontos ez a terület a konkurens falunak. Imre felvilágosítja Károlyt, hogy az ott az erdőben biza nem kőolaj, hanem a volt szovjet laktanya egyik ott hagyott tartája szivárog, úgyhogy legfeljebb alvadt dízel lehet ott, szóval Pajkaszeg egy nagy takarítást nyert magának. ,,Az nevet, aki utoljára nevet!” – mondja Károly, s felvilágosítja rosszakaróját, hogy őt bizony képviselőnek jelölik. Imre, a másik polgármester nem tud mit kezdeni az információval, s állítja, hogy őt is képviselőnek szánják a fejesek. ,,Imre! Lehet, hogy mégis olajat találtunk?” – teszi fel a kérdést Károly. A válaszra azonban várni kell jövő év elejéig…

Címkék: A mi kis falunk
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androido 2018.10.10. 20:26:11

Hát nem tokonganak itt az emberek, de nem tudom, hol máshol kérdezzem meg...
Ennyi volt az évad? Nem 8 rész? Meglepődtem, amikor szombaton az X-faktor kezdődött, és a RTL Moston is csak 3 rész van fent...

Gillotte 2018.10.10. 20:38:51

@Androido: Félbeszakították az évadot, jövőre, az X-faktor után folytatják.

Gillotte 2018.10.11. 21:40:13

@Androido: Az, de állítólag még ősszel is forgatnak. A kérdés már csak az, hogy több rész lesz-e ebben az évadban (cserébe az X-faktoros megszakításért) vagy már előre dolgoznak. Én bízom benne, hogy több részt kapunk az évadban!
süti beállítások módosítása