Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Outlander 2x06 - Best Laid Schemes... (Ember tervez..)

2018. október 01. 15:00 - pethő.anni

Bármiről is beszélt az előző rész végén Claire és Jamie, Murtagh továbbra is a párbaj lázában ég, főleg, hogy Randallt már ki is engedték a Bastille-ból. Az inastól hallott is egy helyről, ahol nem járőröznek a zsandárok, az pont jó lesz az amúgy tiltott párbajozáshoz. Tessék gyakorolni, csak semmi lazsálás. Jamie ekkor szól, hogy nem lesz párbaj. Murtagh valószínűleg még soha nem volt ilyen dühös keresztfiára, szerinte úgy váltogatja a véleményét, mint egy menstruáló nő. Keresztapus saját bevallása szerint (is) egyszerű ember, de elvárja a magyarázatot. Azt azonban még mindig nem kap. 

outlander_2_6_1.jpg

Hol van ilyenkor Claire? Hát persze, hogy a kórházban, ahol a királyi hóhér pont azt ecseteli, hogy hamarosan sok dolga lesz, mert begyűjtik az okkult tudományokkal foglalkozókat. A férfi aztán még azt is elmeséli, hogyan zajlik majd a kivégzés, például, hogyan tépi ki a még dobogó szívet a csak kicsit felakasztott, de még meg nem ölt elítéltből. A pasas úgy beszél magáról, mint egy előadóművészről, aki tetszeni akar a közönségének. Aztán azt tanácsolja Claire-nek, hogy e nyomasztó beszélgetés után keresse inkább Raymond mester társaságát. Az asszony veszi a lapot, már rohan is a patikáriushoz. Raymond mester megígéri eltűnik, de reméli, ők ketten valamikor még majd találkoznak. 

outlander_2_6_2.jpg

Jamie lábmasszírozás közben elmondja, újraszámolta ezt a tartozásos dolgot és tulajdonképpen ő is megmentette már elégszer Claire életét, szóval ilyen szempontból kvittek. Valójában nem is ezért ment bele abba, hogy ne legyen párbaj, hanem mert úgy érzi, hogy mindannyian a Culloden nevű szakadék felé tartanak, és szeretné, ha lenne valaki, aki utána is gondoskodik majd Claire-ről. Arra kéri az asszonyt, ígérje meg, visszamegy a kövekhez és Frankhez, ha úgy alakulnak a dolgok. Claire megígéri.

outlander_2_6_17.jpg

De egyenlőre Saint-Germain és Károly herceg közös borbizniszének meghiúsítása a feladat, Claire már készíti is a löttyöt, ami kiütés, lázat és gyomorgörcsöket okoz. Nem jöhet be az üzlet Csinos Csárlinak, mert akkor tényleg mellé állnak a pénzemberek. Az egyre idegesebb Murtagh szerint továbbra is szimplán el kellene vágni a torkát annak a hülyegyereknek. Jamie issza meg próbaképp a kotyvalékot, még ráiszik valamit, aztán beüt a cucc. Ezt kell elérni majd a hajón is. A terv egyszerű, Jamie néhány üveget feltör, ezek már eladhatatlanok lesznek, de a matrózok nyilván nem fogják hagyni kárba veszni az italt. Látszólag megbetegednek, s a a hatóságok a járványveszélytől tartva megsemmisíttetik majd a rakományt.

outlander_2_6_4.jpg

Murtagh dühösen lelép. Claire és Jamie úgy gondolja, most jött el az idő, hogy elmondják neki, mi folyik itt. Jamie kimegy az udvarra az idegesen fel-alá járkáló Murtagh-hoz, Claire odafentről figyeli őket. Persze megint nem halljuk, konkrétan miről beszélnek. De Murtagh azt  mondja végül, hogy ha Jamie tényleg úgy gondolja, hogy a felesége egy boszorkány, akkor ki ő, hogy ebben ellentmondjon neki. Nevelési célzattal azért behúz neki egyet: bízhattak volna benne annyira, hogy már rögtön az elején elmondják az igazságot. Jamie és Fergus ezután elindul a veszélyes küldetésre.

outlander_2_6_5.jpg

Miután Claire elbúcsúzik tőlük, bemegy a szalonban, ahol Murtagh gondterhelten irkál valamit: számokat egymás után 1918-tól 1945-ig, Claire másik életének dátumait. Eddig mindenki olyan magától értetődően vette az időutazós sztorit, Murtagh az első, aki tényleg meg akarja érteni, fel akarja fogni, mit jelent ez, és láthatóan küszködik az információval.Tehát akkor Claire tudja, hogy mi történik a jakobita felkeléssel. Ugye nem lesz  jó vége? Claire tudja, hogy a hűséges rokon mire akar kilyukadni, s mondja, hogy nem tudja se Jamie, se Murtagh, se a többiek halálának idejét. Murtagh azért megjegyzi, hogy ez egy nehéz teher lehet Claire-nek, ő biztos nem lenne képes elviselni. 

outlander_2_6_7.jpg

Hiába nyújtják olyan hosszúra Jamie és Fergus küldetését - főleg az odafelé tartó lovaglást - a terv rájuk eső részét problémamentesen végrehajtják. A bordélyban már azzal a hírrel várja Károly a kedvencét, hogy nagy baj van, még ismeretlen betegséggel találkoztak, s nem tudni, fertőző-e. Mindenesetre Jamie-nek sürgősen el kell szállítatnia a bort. Amikor a herceg megint a küldetését emlegeti, úgy tűnik, Saint-Germainnek is kezd derengeni, hogy nem kellett volna vele üzletelni. A gróf mindenesetre elkíséri Jamie-t Le Havre-ba. A felföldi legszélesebb mosolyával fejezi ki örömét a hír hallatán. 

outlander_2_18.jpg

Murtagh új ruhát kap, csinosat, egyenesen Jamie ruhatárából. Morgolódik és pofákat vág, s bár mulatságos a jelenet, ahogyan Suzette öltözteti, azért ennek az egész párizsi becsajozós cselekményszálnak kezd csúnyán fan service jellege lenni. Claire aggódik, hogy a férfiak nem gondolták át a haditervet, igen rizikós az a valami, amire készülnek, de hogy kinkrétan mire, arról nincs szó. Mindenesetre Murtagh - aki veszélyes embereket is felfogadott  a terv végrehajtásához - lesz nagyobb veszélyben, s mielőtt még a szobalány magával ráncigálná vetkőztetés céljából, megkéri Jamie-t, hogy ha rosszul sülne el a dolog, inkább ölje meg ő, minthogy ebben a maskarában kerüljön akasztófára.

outlander_2_6_9.jpg

 A baba rugdosni kezd Claire hasában, Jamie odasúgja neki, hogy alig várja, hogy már láthassa. A  neves eseményt szexszel ünneplik meg. A következő jelenetben Párizs előkelő hölgyei épp valamilyen pletykán vihorásznak, miközben Claire aggódva ücsörög velük. Közben érkezik a borszállítmány, és már értjük, mire kellett Murtagh-nak az elegáns ruha meg a felbérelt nehézfiúk, úgy tesznek, mintha a Les Disciples tagjai közül valók volnának, akiknek épp ezt a szállítmányt volt kedvük kirabolni. Murtagh még Jamie-t is leüti a színjáték kedvéért.

outlander_2_6_20.jpg

Claire-ben elszakad a cérna, kiosztja a csacsogó naccságákat, hogy vajon foglalkoztatja-e őket a Párizs utcáin lépten-nyomon tapasztalható nyomor. Nem kellene mégis tenni ellene valamit? (Jaj, Claire, ne akard még a francia forradalmat is megakadályozni!) A finom dámák rettentően átérzik a helyzetet, Louise szerint megkérhetnék a férjeiket, járjanak közbe a királynál, hogy az utcán nyomorgókat a zsandárok tereljék át a kevésbé frekventáltabb városrészekbe. Claire dühösen elhagyja a társaságot, akik vállat rándítanak, aztán pletykálnak tovább. Hősnőnk a kórházba megy és kimerülésig dolgozik, Hildegarde anya parancsolja ágyba, főleg, miután vérezni is kezd. 

outlander_2_6_10.jpg

Hajnalban a pórul járt borkereskedők egymással veszekenek, Saint-Germain pedig jó okkal sejti, hogy Jamie  keze is benne lehetett a balszerencse áradásában. Károly leinti a két heves nemest, a  szállítmányt már nem szerzik vissza, meg amúgy is, az egész a Les Disciples-re vall. Hercegünk össze van törve (önsajnálat lvl. végtelen), úgy érzi, itt a vége a küldetésének. Se Rómába nem akar visszamenni, pláne nem az anyai rokonokhoz Lengyelországba. Akkor inkább a halál!  

outlander_2_6_11.jpg

Reggelinél Fergus tájékoztatja Jamie-t nagy komolysággal, hogy mint az ügyeletes férfi a házban megengedte Claire-nek, hogy a kórházban aludjon. Aztán hiányolja Murtagh boldog ábrázatát (haha, nagy kópé a kölök!), akiről megtudhatjuk, hogy Portugáliába ment eladnia az elrabolt bort. Ekkor tipeg be Suzette azzal a hírrel, hogy Csinos Csárli botrányba keveredett a bordályázban, nem akarja kifizetni az adósságát, a mádám pedig hívta a zsandárokat. Amíg Jamie rendezni próbálja az ügyet, Fergus elkódorog, s nem bírja megállni, hogy ne lopjon meg valami előkelőséget. Áldozata egy angol tiszt - látjuk a zubbonyát felakasztva -, s Fergus riadt tekintetéből arra következtethetünk, hogy rajtakapta a kis enyveskezűt.

outlander2_6_21.jpg

Suzette a fáradt és nyűgös Claire-nek csak nyöködve mondja el, hogy miért is van Jamie kézvédője az ágyra vetve. Az úgy volt, hogy Károly miatt a bordélyházba rohant, de aztán volt valami összetűzés egy angol tiszttel. Claire ekkor már rosszat sejt, és amikor az ékszeresdobozában megtalálja az üzenetet: "sajnálom, meg kellett tennem", már tudja, hogy Black Jack az az angol tiszt, és hogy párbajozni mentek. Majdnem felborul a hintó, ahogyan kifordul a palotából, Claire és Magnus, az inas sietnek a Bois de Boulogne-ba. Claire nagyon nincs jól, ahogy feltehetőleg a baba sem    

outlander_2_6_22.jpg

Rá is találnak a férfiakra, s míg Claire azt figyeli - saját elmondása szerint -, hogy melyik férje hal meg (Jamie most, vagy Frank azáltal, hogy meg sem születik), addig nagyon erősen vérezni kezd. Jamie közben tökönszúrja Randallt, de jönnek a zsandárok, Jamie és Claire egymás nevét kiáltják, káosz van, s mielőtt még az asszony elájulna, kéri Magnust, vitesse a L'Hopital des Anges-be.

 

Címkék: Outlander
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása