Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 3x23 - Quintessential Deckerstar

2018. szeptember 27. 15:00 - Szencsike

Hála az égnek a sorozat legcukibb szerelmespárja legalább együtt van, igaz, Dan és Charlotte nem élvezheti a reggeli ölelkezést úgy igazán, mert a gyerekek a konyhában igyekeznek egymást túlkiabálni. Minden szép és jó ezek szerint Charlotte életében, ugyanis a gyerekei nála vannak, és Dant is megkedvelték. Viszont valaki elrontja az idillt, egy fegyveres férfi bukkan fel, aki szép sorban lelövi a gyerekeket, Dant majd Charlotte-ot. A férfi folyamatosan változtatja az arcát, majd az utolsó alak megköszöni Charlotte segítségét. Ez csak egy csúnya álom, Charlotte visszatérő rémálma, de szerencsére ott van mellette Dan, átöleli őt, viszont az álom megváltozott, Dan most először szerepelt benne.

1.png

Doktor Lindánál Lucifer újra a régi, mivel Chloe szakított Pierce-szel, semmi szüksége se volt a nagy vallomásra, ő nyert. Viszont szakítás ide vagy oda, Lucifert se választotta, de Lucifer szerint ez nem jelenti azt, hogy őt sem választja majd később. Lovagolhatnak a szavakon, de Lucifer nem sürgetné a nyomozót, legyen minden újra a régi köztük. Linda szerint csak kifogások, viszont Lucifer ismét ihletet kapott, tényleg legyen minden újra a régi, ezzel is segít neki a döntésben! Lucifer elmegy, Linda is tudja, hogy tényleg minden a régi a páciense fejében. Menjünk a helyszínre egy menő Beverly Hills-i házban, meghalt egy nő, Mrs. Forest Clay, Devon. Ella rögtön azzal kezdi, hogy bocsánatot kér az Eseményért, amit nem nevezhet nevén, vagyis a leánybúcsú miatt, de Chloe részéről nincs semmi gond, ne is folytassák. Meghallja, hogy valaki zongorázik, elindul a hang irányába, és a zongoránál Lucifert találja, aki ezzel feleleveníti a legelső találkozásukat. Sőt, a közös zongorázás is jöhetne, ha Chloe hagyná. Jólesik neki a gesztus, de a normális az most azt jelenti, hogy megoldanak együtt egy bűnügyet! Visszamennek Ellához, szegény lány nagyon bocsánatkérős hangulatban van, szörnyű az is, hogy a jegyességet is felbontották. Chloe szeretne tovább lépni, bizony, legyen minden a régi, Lucifer levesz három baseball-labdát az állványról, szilikon implantátumok helyett most ezekkel zsonglőrködik. Ella és Chloe egyszerre tiltakozik, ezek nem bizonyítékok, ezek ereklyék, Forest Clay híres baseballjátékosé a ház, a labdák pedig az övéi, Ella nagy átéléssel meséli el egy híres dobását. Chloe észrevesz valamit, az erkélyajtót feltörték, de semmi nem utal szándékos betörésre. Forest és a felesége itthon voltak, mikor megtámadták őket, Forest épp a kórházban van, mert leütötték. Lucifer talál egy füves cigit, szintén a régi idők emlékére elszívja. Chloe emlékszik a kocsira és a tinijavító intézetre is, de most nincs itt az ideje a nosztalgiának. Talált a földön egy töltényhüvelyt, Lucifer örül, ismét ő kellett, hogy előrébb jusson az ügy, ez a Deckerstar kapcsolat lényege, még Chloe szemforgatása is stimmel.

2.png

Az ügyészségen Charlotte irodájában Ámenkával ünnepelnek, véget ért Chloe és Pierce kapcsolata! Charlotte-ban maradt még egy kis keserűség, hiába a tönkrement kapcsolat, őt még mindig a saját bűntudata kínozza, vissza fog térni a Pokolba, ahol csak még rosszabb lesz. Ámenka szerint minden apró lépésnek örülni kell, ami segíthet, de Charlotte-nak további kétségei vannak. Mikor lesznek „elég” a tettei ahhoz, hogy kiállja a próbát, honnan lehet egyáltalán ezt tudni? És a legfontosabb, Ámenka is halandó, hisz ő se tudja, hogy mikor kapja vissza a szárnyait. Ezen az angyal is elgondolkodik, talán vissza se jut a mennybe, ha hirtelen meghalna. Charlotte ezzel sem lett meggyőzve, de Ámenka szerint hinni kell, hogy a dolgok jobbra fordulnak. Végül is, ugyanannyi esélyük van mindenre. Menjünk vissza rendőrségre, minden kolléga ámuldozik, hogy maga Forest Clay van itt, egyedül Charlotte nem tudja ki az. Lucifer elmondja, hogy a feleségét, Devont ölték meg, emiatt van itt, viszont amikor Charlotte meglátja a férfi arcát, rájön, hogy ismeri őt. Nem a baseball miatt, hanem ő volt a pokolbéli rémálmának a főszereplője. Ő ölte meg a saját feleségét!

3.png

A tárgyalóban Forest elmeséli mi történt: ő a konyhában volt, amikor meglátta a maszkos, fegyveres alakot, mielőtt leütötte volna. Miután felébredt, azonnal a feleségét kereste meg, de ő addigra elvérzett. Nagyon felzaklatta a dolog, még az ügyvédje szerint se kell folytatnia, de segíteni akar, hogy elkapják a gyilkost, ám sajnos nem látott semmit, ami alapján azonosítható lenne. Később már Charlotte állítja, hogy Forest hazudik. 13 éve kezdett az első munkahelyén, a Wheeler ügyvédi irodában (ott lett később társ), Forest Clay már akkor a cég ügyfele volt és egy este a főnöke átadott neki egy táskát, azzal, hogy ne kérdezzen semmit, ki se nyissa, csak égesse el! Charlotte megtette, amit mondtak, leginkább azért, mert nem akart belekeveredni semmibe. De arra emlékszik, hogy a táska vérfoltos volt. Ez még nem bizonyít semmit, de Charlotte érzi, hogy egy gyilkosságot segített eltussolni. Lucifer hisz neki, Chloe a magyarázatot várja, úgyhogy előadja, hogy mikor Charlotte meghalt, a Pokolba került, és Forest volt az egyik kínzója. Most pedig a rémálmaiban kísérti, és mivel Dant is meggyilkolják ebben, ezért biztos, hogy igaz. Szegény Charlotte-nak össze kell szednie magát, őrültség amit mondott, de ha Forest 13 éve is ölt, az nem zárja ki, hogy újra megtehette, Chloe csak nézzen utána a múltjának! Chloe nem kommentálja az őrült elméletet, de Forest lesz a legelső, akit átvizsgál, Lucifer meg is dicséri a kiváló feleletért.

Lucifer visszatért a Luxba, a pultnál Ámenka ücsörög, még mindig Charlotte szavain jár az esze. Talán az emberek és a mennyeiek sokkal jobban hasonlítanak, mint eddig hitték. Az ember hisz a túlvilágban, hogy az jár neki, mi van akkor, ha ez rájuk is érvényes? Büntetésnek gondolta, hogy az Apjuk elvette a szárnyait, aztán jött a próbatétel elmélet, de valójában Ő sose mondott neki semmit. Lucifer ez utóbbit elhiszi, és Ámenka is jobban belegondolt, hogy mi van, ha ők is saját magukat határozzák meg igazából, ha ők irányítanak? Ámenka hiába lelkes, Lucifer elutasító, az Apja irányítja a dolgokat, de ha mégse, akkor kapja gyorsan elő a szárnyait, hogy ezt bebizonyítsa! Ez nem fog összejönni, Ámenkának még át kell gondolnia a dolgokat. Helyes, tegye csak, úgyis általában csak töprengeni szokott. A rendőrségen Dan és Chloe Forest anyagát nézi át, a pasas tiszta, mint a frissen hullott hó. Ella viszont jó hírt hoz, megnézte Forest kórházi zárójelentését, valami nem stimmel a leütötték résszel. Forest sebe egyáltalán nem olyan, mint a szokásos tompa tárgy okozta sérülések, mivel semmi nem utal arra, hogy leütötték volna. A sebe egy vágás okozta sérülés, vagyis Forest hazudott, Charlotte pedig betalált valamibe.

6.png

Chloe és Lucifer elmennek Foresthez, aki épp edz, Chloe meg is jegyzi, nehogy baja legyen a megerőltetéstől a fejének. Megnézték a zárójelentését, nem ütötték le. Forest magyarázkodni kezd, de Lucifer beveti a trükkjét, Forest nem is volt otthon, amikor a gyilkosság történt, és nem akarta, hogy ez kitudódjon, a szeretőjével volt. A szerető, a fiatal Mia már a kihallgatóban ül, Forestet a munkahelyén ismerte meg, pultoslány egy country klubban, tipikus... A gyilkosság estéjén is együtt voltak, a férfi fejsérülése pedig attól van, hogy egy kissé jobban bevadultak az ágyban, mint kellett volna. Forest az éjjeliszekrényre zuhant és összetörte a lámpát. Igen, ez lehet magyarázat a vágásra, de a bútortörős szex egy kissé árnyalja az ártatlan Forest imázst. Mia is mentegeti őt, még Devon is csalta Forestet egy munkatársával. Nézzük Pierce-t, az új bázisa egy erőműben van, de Mézi itt is megtalálta őt. Pierce számított arra, hogy Mézi eljön, de még ne ölje meg őt, hiszen lenne mondanivalója. Eddig az volt a tervük, hogy Luciferre kenik Pierce meggyilkolását, így tönkreteszik Lucifer földi életét, de ez a terv több okból is kútba esett. Viszont van B-terv, megölik Isten kedvenc fiát, ezt a titulust Ámenka birtokolja jelenleg. Mintha Mézin átfutott volna a kétség halvány érzése, de legyen, tényleg megölik Ámenkát? Nem kell, elég ha idehozza, legyengítve, de élve, majd Pierce megöli. Ezzel felbosszantják Istent, Pierce visszakapja a jelet, a melót rákenik Luciferre, Mézi pedig visszatérhet a Pokolba. Mézi kéne mint verőlegény, ugyanis Ámenka halandó, meg még így is bivalyerős, könnyen megölheti a szintén halandó Pierce-t. Már ha Mézi vállalja a dolgot, hisz nem puhult el, igaz? Mézi nem változott meg, indulhat a terv!

7.png

Chloe és Lucifer elment Devon cégéhez, egy cipőtervező céget vezetett a nő, Forest volt a márka arca. Előttük áll az a bizonyos szerető is, ám a pasas tagad. Jó, oké, Chloe érti, biztos nehéz egy olyan valakivel együtt lennie, aki egy híresség felesége, ráadásul ez a híresség a cég arca is, és talán Devon mégse akarta elhagyni Forestet, hiszen az a biztos, ugye. Nincs itt viszony, a munkatárs és Devon azért volt állandóan együtt, mert az új cipőn dolgoztak és egy ipari kém rájuk szállt. Chloe ez esetben kéri a biztonsági felvételeket. Nézzük Ámenkát, ismét felvette a Dr. Canaan álnevet és a Wheeler ügyvédi irodában találkozik Wheeler ügyvéd úrral. A Richards nevet már le is vették a falakról. Ámenka előadja a gondjait, nemrég hamisan diagnosztizálták őt chlamydiával, be akarja perelni az orvost. Az ügyvéd bólogat, csúnya dolog ez és természetesen vállalják az ügyét! Kintről egy rikácsoló nő hangja hallatszik be, Charlotte akar a volt kollégával beszélni. A pasas kimegy hozzá, Charlotte pedig figyelmezteti őt, hogy valódi következményei vannak, ha bűnözőket védenek meg. A pokol létezik, és mindenki, aki részt vesz az igazság elkenésében, az oda fog kerülni, ha nem változnak meg. Mindenki számára csak egy paranoid nő hülyeségének tűnik ez a szövegelés, Charlotte-ot a biztonságiak vezetik el. Mindezt a kis műsort Dr. Canaan is látta, rájött arra, hogy nem a megfelelő céget választotta és otthagyja az ügyvédet. Kint Ámenka átad Charlotte-nak egy pendrive-ot, még mindig működött a régi jelszava.

8.png

A rendőrségen a csapat a felvételeken talált egy gyanús alakot, de sajnos az arcfelismerő nem talált semmit a sapka és a napszemüveg takarása miatt. Chloe újra megnézi a felvételeket, hátha talál valamit. Érkezik egy futár, Lucifert nézi Dannek, hát ezt meg hogy merészeli?! Jön az igazi Dan, átveszi a csomagot, ez is nosztalgikus, fej vagy bomba van benne? Egyik sem, egy gofrisütő gép van benne, Charlotte imádja a gofrit, de hogy ne legyen ennyire kevés az ajándék, egy kis gofri alakú nyakláncot is vett a szíve hölgyének. Lucifer persze leszólja ezeket, de Chloe szerint Lucifer nem ért a nőkhöz és megdicséri a választást, ügyes volt. Ámenka és Charlotte a pendrive fájljait böngészik, találnak egy listát, csupa nő szerepel rajta, de mindegyik aláírt egy titoktartási szerződést és mindegyik Forest barátnője volt, ott szerepel a lista végén Mia is. Mindegyik nőnek kb. 300-400 ezer dolcsit fizettek, hogy hallgassanak, ez viszont azt jelenti, hogy Forest titkolni akar valamit. Charlotte felismer egy nevet, a dátum kb. akkori, amikor a táskát kellett elégetnie. Utánanéznek a lánynak, ő is fiatal huszonéves volt, amikor meghalt, kb. akkoriban, amikor a táskát égette el,  de Forest neve sehol nem kerül elő. Charlotte tudja, hogy Forest a bűnös, de nem tudja rábizonyítani. Ámenkának ennyi is elég, lesz még több is, csak türelem. Jön Dan, Ámenka el, hadd romantikázzanak a fiatalok, Dannél csak az ékszeres dobozka van.

9.png

Ámenka a parkolóban találkozik össze a síró Mézivel, a démonkának nincsen senkije és semmije, minden tönkrement. Ámenka most is optimista, Mézi helyre fogja hozni a dolgokat és átöleli őt. Mézinél ott van egy nyugtató injekció, de úgy tűnik felébredt a lelkiismerete, nem szedálja le Ámenkát, aki biztosítja arról, hogy mellette fog állni, bármi is történjen. Chloe-lak, Trixie leckét ír, Chloe dolgozik, mikor Lucifer betoppan, hogy Monopolyt játszanak. Lepakolja a táblát az asztalra, de Chloe szerint ez most nem a legjobb időpont a játékra, Trixie-nek iskola lesz holnap, neki pedig melóznia kell. Akkor a nyomozó lesz a cipő, ha már ilyen uncsi, de Trixie is átgondolta a dolgokat, ez így nem lesz mókás, ha Lucifer ugyanazt a játékot akarja játszani, amit múltkor félbehagytak, így inkább a háziját választja és bemegy a szobájába. Pedig unikornist is rajzolhatott volna, de akkor próbálkozik mással, most a bálos estét idézi fel Chloénak, de a régi dallal most mellélőtt. Chloe nem is érti, miért viselkedik így, gúnyt űz a kapcsolatukból? Nem, ő csak be akarja bizonyítani, hogy ami köztük van, az jó dolog és teljesen normális. A szándék jó, de most Chloe nem érzi úgy, hogy jó lenne számára a „normális”.

10.png

Reggel egy nagyon felpörgött Chloe érkezik Ellához, túl sok kávét ivott, csak így tudta végignézni a felvételeket az éjjel. Átnézte Devon időbeosztását, a kémük 4-ből 2 alkalommal úgy ment be a cipős céghez, hogy Devon bent sem volt, Forest viszont igen! Talán Forest volt a valódi célpont! Ella kissé furának tartja Chloe viselkedését, de nem Pierce az oka a melótúladagolásnak, hanem Lucifer. Miatta mondott igent, majd nemet Pierce-nek… Ella lehidal az infótól, elnézést kér amiatt, hogy ő már a Pierce-Decker kisbabákról álmodott és Chloéról elfelejtkezett és most igazán segíteni akar. Akkor segítsen a melóban, és ráállnak a kémre. Charlotte viszont sokkal többet tud, mint ők, tudja ki a kém, A.J. a neve, 13 éve börtönbe került egy fiatal lány meggyilkolása miatt, de nem ő tette, hanem Forest. Átadja a listát, amin Forest volt női szerepelnek, akiket lefizetett és elmondja, mi történt a lánnyal és a táskával. Ez lehet véletlen is, a Forest Clay rajongók számára még inkább, de Charlotte biztos a dolgában. A.J. 3 hete szabadult, és úgy tűnik, bosszút akar állni Foresten. Nézzük Mézit, visszament Pierce-hez, de nem végezte el a melót, Istentől nem lehet csak úgy kérni valamit, mint egy gyorsétteremben. Lehet, de Méziről meg bebizonyosodott, hogy elpuhult, úgyhogy neki kell megölnie őt. Azt már nem, és jön egy jó kis Mézi-Pierce párharc.

11.png

A rendőrség kihallgatójában már ott ül A.J. Chloe megmutatja neki a gyilkos fegyvert, amivel megölte Devont, hiszen megtalálták a töltényhüvelyt. Devon halála véletlen volt, mert A.J. valójában Foresten akart bosszút állni,  helyette ült 13 évet. Azt hitte ő van otthon, de a nő volt, aki meglepte őt és lelőtte.  A.J. beszél, a meggyilkolt lány miatt akart bosszút állni, együtt jártak régen, de Forest miatt szakított vele. A lány nem mondta meg a szerető nevét, csak azt, hogy bántalmazza őt. El akarta hagyni őt, egy este sikoltozva hívta föl, hogy segítsen, de hamarosan a börtönben találta magát. Akkor tudta meg, hogy Forest volt a bántalmazó szerető, és elment a lány édesanyjához, aki elmondta, hogy kivel járt akkoriban a lány. Kint Charlotte is hallgatja őket, de mintha nem lenne elégedett. Jön Lucifer is, Charlotte beavatja őt a fejleményekbe, de Lucifer kénytelen rájönni arra, hogy a nyomozó nélküle kapta el a rosszfiút, aki Charlotte szerint nem is az igazi rosszfiú. A kihallgatás után Charlotte már megy is Chloéhoz, hiszen ez is egy zsákutca, de a nyomozó elégedett. Charlotte sokat segített, hogy megoldják az ügyet és lenne egy ötlete, hogyan zárhatnák le.

12.png

A Mézi-Pierce párharc döntetlen, de Pierce már nem Ámenkát akarja elintézni, hanem a démonkát. A démonka meg őt, és meg is teszi. Nos, annak lesznek következményei, ha Pierce meghal, Lindát is megölik. Sejtette, hogy Mézi ki akar szállni, ezért kellett egy biztosíték. Hívja fel, kérje meg, hogy nézzen ki az ablakon. Mézi érzi, hogy ez már nem lehet trükk, de Pierce gyorsabb, ugyanis Mézinél volt a nyugi-szuri is, ez sajnos kiesett a zsebéből, de Pierce fel tudta kapni a földről és Mézi nyakába szúrja, ezzel kiütötte a démonkát. Nézzük meg Forestet, otthon nézi Miával a tévét, sört kér a ház ura, menjen szépen érte.  A lány kelletlenül feláll, és nem azért, mert annyira magára akarja hagyni a pasiját, inkább örül, hogy nem kell mellette maradnia. A sört viszont Charlotte adja a kezébe, aki borítja a bilit, tud a bántalmazott és megvesztegetett barátnőkről, Mia is ilyen. Mia visszatért, a fejsérülés attól van, hogy Forest bedurvult, Mia védekezett és Forest így esett neki a lámpának. Forest most is a pénzzel próbálkozik, de Charlotte inkább azt számolja, hogy Forest vajon mennyit kap bántalmazásért és gyilkosságért: életfogytot. Emlékezteti őt a megölt lányra és a táskára, amit Charlotte megtartott, hátha jól jön később alapon. Forest hozza a csekkfüzetét, de ehelyett a papírvágókést kapja fel, és Miát használja pajzsnak, nem jött be Charlotte terve.

13.png

Forest lakásába Lucifer kopog be, és meghallja, hogy odabent kik és miről kiabálnak. Forest beismeri, hogy megölte a lányt, de baleset volt. Beteg, és a segítségét kéri. Charlotte-nak eszébe jut az álma, ott is a segítségét kéri, de most nem fog segíteni neki. A lépcsőn lesétál Chloe, itt a vége, felvették Forest vallomását, kénytelen elengedni Miát. Lucifer a letartóztatást már az erkélyről figyeli. Később Charlotte és Ámenka találkoznak egy szép kilátónál, van okuk ünnepelni. Charlotte szívesen jön ide, mert talán ez lehet a legközelebbi hely a mennyországhoz. Ez érthető, Ámenka is rájött arra, hogy egész eddig az Apját használta fel, hogy cselekedjen, de valójában saját magáért cselekedett. Sőt, ha őszinte akar lenni, akkor már a szárnyairól is lemondott. Mindketten elcseszték, Ámenka rájött, hogy angyalként és emberként is hibázhat, Charlotte támogatja őt, apró győzelmek, ugye. Ő kap egy dicséretet, hogy ő nem is olyan apró győzelmet aratott, hiszen sikerült elkapnia egy bántalmazó gyilkost. Ne azt nézze, hogy hány nőt tett tönkre eddig, hanem azt, hogy most már egy nőt sem bánthat soha többé. Ezt pedig Charlotte tuti nem csak önmagáért tette. Elgondolkodik rajta, de hamar jön a megkönnyebbült válasz, valóban nem. Közben mögöttük, a bokrok takarásában egy pisztolyos alak figyeli őket, ez Pierce. Viszont a motoszkálásának a hangjait Charlotte meghallja, és Ámenka elé kerül, mintha látná, hogy egy fegyveres alak van ott, viszont ekkor lő Pierce, Charlotte kapja így a két golyót, nem Ámenka. Pierce tudja, hogy most aztán nagyot hibázott.

Chloe még mindig Forest lakásában van, és a zongorán pötyög. Lucifer megdicséri őt, két rosszfiút is elkapott, a segítsége nélkül, talán tényleg nincsen rá szüksége. Így egy másik felismerése is volt, hiszen ha nem kell Lucifer segítsége, akkor csak azért dolgoztak együtt, mert Chloe ezt akarta, így döntött. Próbálkozott a régi szép emlékek felidézésével, de csak azért, hogy elkerülje, hogy szembenézhessen a valódi érzéseivel. Hiszen ha Chloe megismerné a valódi énjét, akkor biztos, hogy mindennek vége lenne. Tényleg van egy szörnyeteg oldala, megmutatni nem tudja, csak elmondja, tényleg ő az Ördög. Chloe néha megpróbál közbevágni, de Lucifer nem hagyja, így viszont Chloe csak a végén mondhatja azt, hogy számára Lucifer sohasem volt gonosz. Végre egy igazán őszinte pillanat, és jöhet a csók is végre. Sajnos azonban egy telefonhívás megszakítja a bensőséges pillanatot, és ami még rosszabb, most tudják meg a rossz hírt. A kilátónál Charlotte még küzd az életéért, de tudja, hogy másodszor már nem kap új esélyt. Most se a megváltása miatt ugrott Ámenka elé, aki vele marad, a legvégéig. Charlotte néhány pillanat múlva végleg eltávozik, Ámenka sírni kezd a veszteség miatt. Viszont Ámenka viheti haza Charlotte-ot, ugyanis az angyal visszakapta a szárnyait és együtt repülnek az ég felé. Mikor Chloe és Lucifer megérkeznek a kilátóhoz, már várják őket a kollégák. Charlotte holtteste a földön hever, Chloe sem tudja megállni könnyek nélkül. Aki igazán szenvedni fog, az Dan, Chloét Lucifer öleli át, Dan magához szorítja Charlotte élettelen testét, akinek a csuklóján ott a kis gofri alakú medál. Lucifer tesz néhány lépést, és a földön megtalál egy tollat, pont olyat, mint ami Ámenka szárnyában is szokott lenni. Zenelista.

Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása