Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 7x06 - Eskü

2018. szeptember 20. 10:00 - hektor_

Tengerparttal nyitunk, nyaralnak a zombik: egy kislány rohangál és agyonszurkálja azokat akiket partra vetett a víz - épphogy nem sikongat örömében, creepy. Vele van egy csaj is, aki alig tudja megakadályozni, hogy leszúrjon egy még élő embert is, mint kiderül, Tara az - aki amugy nekem olyan mellék szereplő, hogy fel sem tűnt hogy az évadban még nem láttam, sőt, azt sem tudom, hogy kerül oda. Talán vagy tíz résszel ezelőtt indultak portyázni? Lehet, mindenesetre most pótolják az írók a hiányt, az egész dal róla szól. A kislány továbbra is hisztizik, hadd öljem meg, kell és akarom, mondja, amivel hiába telt el alig két és fél perc telt el a műsoridőből, az idegesítő-skálán máris Carl fokozatára lépett, ez meg azért nem kis szó. Társa/nővére/bébiszittere/Pocahontas kihúzza Tarát a vízből, a kislány meg duzzogva nem segít neki.

w1.jpg

Flashback 1: Heath (szintén zenész, azt hittem már rég meghalt) és Tara a lakókocsiban diskurálnak az élet nagy dolgairól, meg a hogyan továbbról.

w2.jpg

Pocahontas visszasettenkedik a még mindig eszméletlen Tarához két üveg vízzel, illetve megtoldja az ajándékot egy szárított hallal, hogy a sztereotípiába végképp beilleszkedjen a beceneve. Tara magához tér, a fa mögül kukkolja a megmentőjét, majd utánalopakodik a dzsungelbeli táborhelyükre, ahol végtelenül buta arckifejezéssel dolgozza fel a látottakat, a folyamatosan, halként nyitott száj pedig a jó öreg Alkonyatos idők Kristen Stewartját idézi. A bámészkodásnak az a vége, hogy lőni kezdenek rá, Tara menekül, az egyik támadóját ki is üti, viszont a sarkon szembetalálja magát egy pisztoly csövével, amit a már korábban látott kislány, Rachel szegez neki, de mielőtt meghúzhatná a ravaszt, Pocahontas ismét közbelép. Közben megérkeznek az ott lakók, kivétel nélkül mindegyik nő, ez igen, épp neked való helyre jöttél, Tara!

w3.jpg

w4.jpg

Flashback 2: Heath és Tara felfedeznek egy lezárt hidat, ahol sátrak és egyéb elhagyatott cuccok sejtetik, hogy már táboroztak ott emberek. A híd túloldalán van egy baromi nagy homok hegy, Tara meglát benne egy táskát és elkezdi kihúzni, mire az egész leomlik és előjön alóla kurvasok zombi. Heath hátrálva menekül, a lányt viszont ott hagyja, az hiába óbégat neki, mondjuk tény, ha nyolc-tíz zombival állnék szemben egyedül, nekem sem biztos hogy az előre lenne az irány.

w5.jpg

A jelenben Tara egy radiátorhoz láncolva várja a tárgyalását. Megérkezik a vezető asszony, Natania két társával, kifaggatják a lányt aki félig hazudik nekik csak a korábbi életéről, megegyezni nem tudnak, a nők paranoiásak és tartanak tőle hogy felfedezik a fészküket, megölni viszont nem akarják, legalábbis egyelőre. Este együtt vacsoráznak a főnök házában, aki nem mellesleg Pocahontas/Cyndie nagyanyja, Tara zsírozná az unokáját szerintem, de mivel jelenleg még nem tudja, hogy Denise meghalt, ezért hogy ebből lesz-e  valami, egyelőre nem derül ki. Natania megpróbálja rávenni Tarát hogy maradjon ott velük, sőt, akár a barátját is hozhatja akitől elvált a hídnál, mire Tara rákérdez, ha már itt tartunk, hol vannak a férfiak?

A megfelelő mértékű kínos csend után a fejedelemasszony elmeséli hogy összecsaptak egy másik csoporttal aminek az ára az volt, hogy minden férfi rokonuk, ismerősük halott, ők pedig elszöktek erre a helyre. Ezt követően lebuktatja Tara délutáni hazugságát, mire a lány előáll a farbával Alexandriával, és a műholdállomáson történt Negan telep lemészárlásával kapcsolatban, majd felveti hogy összedolgozhatnának. Cyndie támogatná az ötletet, el is menne Tarával, de a nagymuter lekapcsolja, oké-oké, ismerkedjünk meg velük, de nem te mész. Másnap elindulnak Alexandriába, kifelé menet Rachel odaköp egyet Tara lába elé, amiért én valszeg lelöktem volna a székéről, de Tara ettől eltérően búcsúzik.

w6.jpg

Az úton Tarának leesik, hogy a két nő nem azért jött hogy hazakísérje őt, hanem hogy megöljék, így futásnak ered, de az egyikük rátalál és dulakodni kezdenek. Beatrice fegyvert ránt, és kitálal Tarának: nem tudod, mit indítottatok el, csak az előörsöt nyírtátok ki, a Megmentők sokkal többen vannak. Tara pillázik, te ismered őket?Ők ölték meg az összes férfit? Igen, válaszol a csaj, meg az összes 10 év feletti fiút, csak mert megpróbáltunk küzdeni ellenük, úgyhogy nem hagyhatjuk hogy visszavezesd őket hozzánk - majd lövésre emeli a puskát, de ekkor Cyndie ugrik elő a liánok közül, harmadszor is megmentve ezzel Tarát, az meg elfut. Később Cyndie utoléri az erdőben a lányt, esküdj meg, hogy soha senkinek nem beszélsz erről a helyről, kéri, amikor Tara esküszik, kap egy hátizsákot vízzel és kajával, meg még a hídhoz is elkíséri.

w7.jpg

A hídnál a zombik kóricálnak továbbra is, így csak a kocsik tetején tudnak rohanni, Cyndie fedezi hátulról Tarát, amíg ki nem fogy a töltényekből. Tara eljut az út végére, amikor beüt nála az utolsó flashback: Heath visszajött amikor szarban volt, nem hagyta magára, de a zombisereg elválasztotta őket egymástól, és Tara leesett a hídról a vízbe. Mikor lejön az emlékről, körbenézve a zombik között meg is pillantja egy pillanatra.. de mikor az megfordul, kiderül hogy nem ő, hanem egy nő az, csak a frizurájuk ugyanolyan, amit egyébként a világon egy férfi sem hallana szívesen. A srác szemüvege viszont ott hever összetörve az úton, így miután megbizonyosodik róla hogy Cyndiet visszavitték a társai a biztonságba, elindul abba az irányba. Hazafelé meg-megáll először az introban látott hajóban, majd egy napszemüveg boltban elfogyasztani a szárított halat, amit a táskával kapott, a következő(?) napon pedig már haza is ér, ahol gyorsan letörlik a mosolyt az arcáról.

w8.jpg

Rosita nekiszegezi a kérdést, találtak-e valamit odakint, de a lány még így is tartja magát a Cyndienek tett esküjéhez, hogy hallotta, oda a csaja.

Címkék: 18+ twd
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása