Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 4x14 – MM 54

2018. szeptember 19. 13:00 - hektor_

Azt hittem, várni fognak ezzel az utolsó előtti részig, de korábban elpuffogtatták végül hogy Filthy Woman hogyan vált egy kedves, törődő feleségből kiégett, érzelmektől mentes őrültté, úgyhogy lássuk, hogyvolt.

Közúti baleset, nem is akármilyen: az anyósülésen lévő faszit átvitte gyomortájon a szalagkorlát – igen, FW (a becsületes nevén Martha) férje az, mellette az asszony nyugtatja, hogy mindjárt jön valaki és segít nekik. Amint a mondat elhagyja a száját, jön is egy autó, majd egy pillantásra sem méltatva a bajba jutottakat, húz is tovább, később még egy, majd még egy csinálja meg ugyanezt. Martha összeomlik, majd a zizegő lépteket hallva felcsillan a remény a szemeiben, de csak egy zombi az, segíteni nem fog, max harapni egyet a seggetekből. Agyonveri a járkálót, visszaül a férfi mellé, annak kezd leesni hogy itt bizony nem lesz megmenekülés – ez a másnap reggeli szájszagú hörgésben teljesedik ki, mikor Martha arra eszmél hogy a hitvese vizenyős szemekkel rúgkapál az arca felé.

f1.png

Miután eltemette, a nő Morgan 5.évadbeli madness tornádójában eltöltve egy éjszakát másnap reggel vidám zenére elkezd embereket gyilkolni, kezdve egy idegennel aki a kamionos Polar Bearrel dolgozik együtt, majd sorban folytatja az összes kollégával aki a helpboxokkal molyol az út mentén. Ezzel be is zárul a kör: eljutottunk oda, ahol a kedves, idős medvét keresve beleszólt az egyik kamion adóvevőjébe, és Morgan válaszolt neki a benzinkútról. Főcím.

f2.png

Ismét a jelenben: Morganék próbálják összevakarni a szétlőtt seggüket a kamion padlójáról, komolyabban senki sem sérült meg, bár June combjából kiáll egy bot, Sarah meg beszorult a biztonsági övbe, ami főleg azért szar, mert a benzin meg közben ömlik be a raktérbe a kilyuggatott csöveken át. A tank közben round 2-ra készül, embereink kiiszkolnak a kamionból, Al se szó, se beszéd rongyol is revanst venni a régi járgányához, de mikor kinyílik az ajtó, jön a jó öreg Pórázon A Zombi-trükk, a bot végén meg ott áll Martha pisztollyal a kezében, így mivel ugrálni nagyon nem tudnak, Morgan könyörgőre vált: ne bántsd őket, majd én megfizetek. Felgyorsulnak az események: Wendell ekkor beleereszt pár sörétet az asszony mellkasába, a kamion kigyullad de Sarah meg Beer Guy még pont ki tud szökkenni belőle, viszont az összes doboz odalesz egy közepesen fos CGI robbanásban. Martha vigyorogva lelép, Morganék meg számolni kezdik az odagyűlő zombikat.

f3.png

f4.png

Közjáték: Alicia meg a kiscsaj megtalálják a szénné égett kamiont, de hiába morganeznek nagyokat a hamuval borított gerendák közé, már nincs ott senki, így Alicia úgy dönt, Galvestonba költöznek a tengerpartra.

f5.png

Míg Aliciáéknak legalább kocsijuk van, addig a detonált brigád kénytelen Wendellt egy sebtiben összetákolt szánkón húzva maga után gyalog vonulni, hogy mentsék a toprongyos kis irhájukat – Beer Guynak viszonylag hamar tele is lesz a hócipője ezzel a sztorival: a nő Morgant akarja, minket nem, adjuk oda neki oszt jónapot. Sarah leoltja, és elballagnak a kórházhoz – az ellátás ugyan szünetel, de találnak pár gyógyszert meg egyéb cuccokat a sebesüléseik rendbehozására, nem tudom, ért-e annyit a betadinozás hogy cserébe a környék összes létező zombija körbevegye őket, de végül is nem nekem lett bibis az ujjam az üvegszilánk röpködésben, úgyhogy kussolok. Al kíváncsiságának köszönhetően kiderül, hogy Wendell hogy került a tolószékbe: 10 éves korában egy kissrácot majdnem elütött egy autó labdázás közben, de mivel megmentette, cserébe őt ütötte el. Később be akart lépni a tengerészgyalogságba, de a felvevő tiszt kinevette.

Történnek szar dolgok is, mikor próbálsz segíteni az embereknek.

f6.png

f7.png

Morganék közben nem tudom, mit tökölnek odabent, de a zombik is megunják a várakozást és utat vágnak maguknak az ablakok mentén, így a csapdába került csapat egy irányba tud már mozogni: felfelé, arra is neccesen, mert a lépcsők is dugig vannak a holtakkal. A csörtetés közben Al Sarahnál is rákérdez, hogy mi lett a tengerészgyalogsággal, a nőnek erre az a válasza hogy kilépett, mert nem értett egyet a „magatartási kódexükkel”, magyarán a Wendell-ügy miatt. June tájékoztatja Morgant hogy a kórházaknak van liftjük amit vészhelyzet esetén lehet használni elvileg, ez most itt egy kurva nagy vészhelyzet, barátom, úgyhogy nagyon gyorsan durrantsuk be. A feka meg a sörember a folyosókon andalognak, mikor ismét előugrik pár járkáló a sarokból, míg Morgan egyszerre többel birkózik, Jim eggyel hempereg a földön mire nagy nehezen sikerül leszúrni egy ollóval.

f8.png

Mindeközben Al és Sarah szétválnak, hogy legalább Sarah vissza tudjon érni, Al nagylány már, megoldott ő ennél szarabb helyzeteket egyedül, így végül mindenki találkozik a liftnél, a nyomukban gyüszmékelő zombik már a nyakukon vannak, de az utolsó pillanatban láss csodát, *BING*, nyílik a lift és pont be is tudnak férni mindannyian, mielőtt bezáródik anélkül, hogy zombifejeket darálnának be a fémajtók. Felérnek a tetőre, a tűzlétra nyilván offon, ebből hogy keverednek ki, arról elképzelésem nincs – az viszont azonnal kiderül hogy Beer Guy pl sehogy, mert míg a zombit ölelgette az üvegen, az odakapott a hátába. Morgan kicsit arrébb Junenak sajnálkozik, basszus, a srác a segítségemet kérte, de a nő rövidre zárja a dolgot azzal hogy végül is megmentetted, ameddig tudtad, amugy te hoztál minket ide, ki is tudsz vinni? Az a helyzet, hogy nem, mondja a férfi és ahogy mutatják a felhőkarcolók tetejét, lehet valami a dologban.

f9.png

f10.png

f11.png

Charlie próbálja rávenni Aliciát, hogy keressék meg a többieket, de a lánynak csak az „elviszlek a tengerpartra” lemez megy a fejében, amikor is meghallják a közelben lévő folyót és kilyukadnak oda, ahol Strandék is lehetnek. Charlie kihalássza a vízből épp John kalapját, amikor megpillantanak valamit amitől mindkettejük arcára odaragad az ezer dolláros mosoly – hogy mit, az a következő részből kiderül, de gondolom Strand integet nekik egy hajóról, meztelenül, bekarmolva.

Csatlakozz a Hogyvolt Walking Dead csoportjához, ahol meg lehet beszélni a legvéresebb részleteket, a legforróbb pletykákat, és szembe jönnek a legizgalmasabb videók és a legviccesebb mémek!

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása