Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A mi kis falunk – 3. évad 3. rész

2018. szeptember 19. 09:00 - Gillotte

Az előző rész végén ott hagytuk abba, hogy Károlynak azt javasolja a kampányfőnök, hogy jelöltesse magát országgyűlési képviselőnek. Károly ezt a mostani epizódra annyira komolyan veszi, hogy már a beszédét gyakorolja. Húga, a tanárnő utal rá, hogy ez amúgy úgy szokott lenni, hogy szavazással választják meg az embert: ,,És honnan veszed, hogy megválasztanak?” – teszi fel a kérdést. ,,Nem érted?” – válaszolja Károly - ,,Ez a politika. Minden el lesz sikálva, de ez titok!” A tanárnő egy úgynevezett Imi bácsi tragédiájára emlékezteti bátyját: ,,minél magasabbra mászol, annál nagyobbat esel”. Na de Csuja Imi bácsi biztos nem esik le a villanyoszlopról, mint névrokona!

3_resz_1.jpg

A fent említett Imi bácsit egyébként szeretett atyánk temeti el a szomszéd faluban. Saját atyja, a doktor nehezményezi, hogy fia a maszek munkákért sem fogad el pénzt, hiszen a pap hőn szeretetett Jézusának is volt tisztes foglalkozása – arra az esetre, ha a bűvész trükkök nem jönnének be. Az atya nem kívánván tovább hallgatni apja szónoklatát, gyóntatni megy. A gyóntatófülke másik felében Dóri, a jónő várja a papot, aki épp a fitness után vetkőzik le, hiszen nagyon mocskos lett. A lány a gondolattal elkövetett bűnökről beszél: például arról, ahogy elképzeli, ahogy az atya a fogával húzza le Dóriról az izzadt leggingset. Na ekkor dől össze a gyóntatófülkeként funkcionáló szavazófülke, s persze, hogy arra lép be a jónép, ahogy az atya a félmeztelen Dórit segíti ki a romok alól.

3_resz_2.jpg

A polgármester épp horgászni indul a hivatalból, amikor Stoki rontja rá az ajtót: beszélniük kell, négyszemközt. Erika kiküldetik hát az irodából a privát szféra megteremtése érdekében. Stoki elregéli a város első emberének, hogy kapott egy levelet, amiben lőgyakorlatra hívják. Igen ám, csakhogy a stukker nincs meg! Visszaemlékezést hallunk Stokitól: a tóparton alszik, és arra riad, hogy dörren valami. Rögtön felismeri a szolgálati fegyver hangját. Laci rohan oda hozzá, s azt mondja, Károly lőtt, akinek a vízben kéne lennie valahol, úgyhogy utána ugranak. Károly élve előkerül a derékig érő vízből, mire határozottan állítja, hogy Laci lőtt, és ijedtében beleejtette a pisztolyt a vízbe, Károly pedig utána ugrott, de sajnos nem lett meg. Lényeg a lényeg: a fegyver nincs meg, és ez Károlyra is rossz fényt vethet, hiszen nyomozás lenne, kihullanának a csontvázak a szekrényből, és a végén ugrana a képviselősége. Nincs hát más lehetőség: ugrasztani kell a közmunkásokat, hogy keressenek valamit a tóban, aztán majd Stoki megtalálja a sok szemétből, ami neki kell. Naná, hogy ezt Erika az ajtó túloldaláról hallgatja végig!

3_resz_3.jpg

Eközben a gyónás folytatódik, csak a körülmények változtak. Zsuzsa, a postásnő vall, hogy bűne a bujaság, majd sorolja a listát, hogy kikhez volt köze az utolsó gyónás óta. A gyónás után az atya próbálja összeeszkábálni a gyóntatófülkét, ám apja szerint mivel ez szavazófülke is, Károlyt kéne megkérni, hogy csináltassa meg. Károly kivételesen teszi a dolgát: riasztja Erikát, hogy nézze meg valaki a szerkezetet, hiszen ki tudja, nem lesz majd hamarosan egy szavazás a faluban ugyebár. Erika készséggel teljesíti a kérést, hiszen reménykedik, hogy ha Károly kiesik, ő lesz a város első asszonya.

3_resz_4.jpg

Eközben Stoki a tősgyökerekkel tisztíttatja a tavat, de a pisztoly nem kerül elő, úgyhogy Stoki a polgármesterhez megy erősítésért, amit egy detektor formájában meg is kap. Mivel Károly ekkor Reviczky doktornál tartózkodik, őt is beavatja a történtekbe, és az ő verzióját is hallhatjuk a pisztoly eltűnéséről. Az úgy történt, hogy Károly abban ad tanácsot unokaöccsének, hogy milyen képet érdemes feltölteni a netre, ha nőt akar szerezni az ember. Károly szerint két dolog fontos: nézz ki gazdagnak, és keménynek! Ezt illusztrálandó egy orosz társkeresőről előkapott képet mutat, amin egy tesztoszteronállat fickó feszít pénzzel egy fecskében. Az hamar kiderül, hogy Lacinak csak aprója van, úgyhogy marad a keménység. Károly biztatja Lacit, hogy vegye el az alvó Stoki stukkerét, hogy pózoljon vele. Károly először megmutatja, hogy kell olyannak lenni, mint Dzsézön Tetem (lásd a képen). ,,Csinálj rólam egy selfiet!” – utasít a város első embere, majd Laci mondja neki, hogy menjen picit hátrébb, hogy jobb legyen a kép. Ez addig sikerül, míg Károly bele nem seggel a tóba, és a kezében lévő fegyver el nem sül. Hát, így történt. Hamár őszinteség, az is előkerül, hogy Károly képviselőnek készül. A doktor, minden titkok tudója felvilágosítja, hogy ez rendben van, de ahhoz le kell mondania a polgármesterségről. Elgondolkodtató.

3_resz_5.jpg

Új helyszínnel gazdagodunk: a vegyesboltban vagyunk, ahol Gyuri javítja a hűtőpultot. Laci tőle kér tanácsot nőügyben, ahogy a múlt héten is. Miután Gyuri megdicséri barátját Zsuzsa ,,levarrása” miatt, Laci végre elmondhatja a gondját: mit tegyen Tecával? Elmondja neki, mit csinált, vagy ne. Gyuri szerint mindegy, mert már a fél falu tud erről, bár kérdés, hogy Teca melyik felében van. Ezzel sincs ki Laci a szarból, úgyhogy a paphoz fordul. Kizárólag név nélkül meséli a történetet: Zsuzsa nagyon jó az ágyban – bár asztalon csinálták – de van egy másik nő, akit Laci szeret, és nem tudja, mi a teendő. ,,Mit csinálnál, ha nem pap lennél, hanem normális férfi?” A pap azt javasolja Lacinak, hogy tisztázza a nőkkel a helyzetet, de előtte intézkedjen a gyóntatófülke ügyében, ha egy mód van rá. Lacinak sokkal fontosabb a fülkénél, hogy beszéljen Tecával, így elpróbálja a szöveget, és nagy svunggal bemegy a kocsmába: ,,Teca, beszélnünk kell! … Kérek egy felest és egy sört”. Második nekifutásra azonban csak sikerül Lacinak kiböknie a történteket, és legnagyobb sajnálatára Teca nem érzi becsapva, pláne megcsalva magát. Inkább azon akad ki, hogy Zsuzsa lépre csalta Lacit.

3_resz_6.jpg

A fegyver nem lesz meg, úgyhogy Stoki szomorúan tolja haza a biciklit. Annyira el van merülve, hogy Gyuri majdnem elgázolja – sokadszorra – ám Stoki most rá se ránt, sőt, bocsánatot is kér. ,,Há’ én vagyok az, Stoki, a büdös paraszt, nem az angol királynő, büntess meg!” – ordítja Gyuri tehetetlenül. Stoki elsírja neki a bánatát, és Gyuri azt javasolja, hogy jelentsen beteget, és el van intézve. Stoki tehát felhívja a megfelelő telefonszámot, bemutatkozik – Stolek Gábor – immáron ezt is tudjuk – majd jelzi, hogy egészségi állapotának romlása miatt nem tud részt venni az eseményen. Semmi baj, akkor majd jövőre – mondják a telefon másik végén, úgyhogy minden jó, ha vége jó.

Címkék: A mi kis falunk
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása