Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Outlander 2x04 - La Dame Blanche

2018. szeptember 17. 15:00 - pethő.anni

A főcím mindig jelzés értékű utolsó képkockáiban egy foltos kezű illető épp egy hintó kerekét buherálja meg, nyilván lesz ennek még jelentősége. Aztán megint sakkparti szemtanúi leszünk, miközben Claire és Jamie azon vitatkoznak, milyen nevet adjanak a születendő gyermeknek. A nő a Lambertet javasolja, férje szerint túl angolos, lehetne inkább helyette a Dalhouise. Ez persze Claire-nek nem tetszik, mert olyan, mintha tüsszentett volna valaki. A miniszter közben sakkot ad. A hirtelen felbukkanó Saint-Germain szerint Jamie két lépésben simán nyerne így is. Legyen inkább új játszma,  közben a miniszter elsuttogja, a lehetséges angol támogatók felkeltették Lajos király érdeklődését. Claire egyszer csak fuldokolni kezd. 

outlander_2_4_1.jpg

Az asszony odahaza elmondja, hogy keserű kaszkara utóízét érezte a gyanús italban - ne feledjük, erről beszélt legutóbb Raymond mester is. De beszéljenek inkább másról, például arról, hogy, hogy ha Károly tényleg megkapja Sandringham pénzét, akkor Lajos is érdekelt lesz az új szövetségben. Jamie szerint egy vacsorát kellene adni Csinos Csárli tiszteletére, pontosabban tiszteletlenségére, mert úgy kell intézni a dolgot, hogy a háborúba befektetni kívánó felek belássák, ezzel az idiótával jobb nem üzletelni. Claire aggodalmas arcot vág, most már tényleg nem lehet tovább halogatni az eddig eltitkolt információt Black Jack Randallről.


outlander_2_4_22.jpg

Ez egy nagyon komor jelenetnek indul a meggyötört arcú Claire-rel, de végül megint átfordul valami másba, mert Jamie olyan földöntúli örömmel fogadja a hírt, mintha gyermeke születéséről értesült volna. Végre van értelme élni!  Meg tudja személyesen torolni a megaláztatást. Persze előtte ezt az itteni küldetést még véghezviszik. Másnap reggel Murtagh jó kedvében van, mert Jamie is jó kedvében van. Vajon mi lehetett rá ilyen jó hatással? Csak annyi - magyarázza Claire -,  hogy  elmondta neki, Randall életben van. Nem is érti, miért aggódott a rokon.

outlander_2_4_1111.jpg

 Újabb látogatás Raymond mesternél: Claire számon kéri rajta, hogy esetleg ő adott mérget valakinek? Igen, egy ismeretlen szolgának. Aztán a kis emberke beinvitálja az asszonyt egy titkos hátsó helyre, ami csontvázakkal teli,  egy részük már kihalt állatoktól származik. Raymond mester is sejtelmesen utalgat más korokra, ahogy egykor Geillis is tette. Majd csontokkal jósol, s Claire arra kíváncsi, mi lesz Frankkel. Raymond mester szerint az asszony találkozni fog még majd a nevezett férfivel. Aztán egy nyakláncot ad Claire-nek, ami színváltással jelzi, ha méreg van a közelben. 

outlander_2_4_3.jpg

Claire Louise-t is meglátogatja, akinek a legújabb kakukkos órája megmutatásán túl fontos mondanivalója is van: terhes. De nem a férjétől, reméli, Claire ismer valami szert a problémára. Ő azonban inkább megpróbálja rábeszélni barátnéját, hogy feküdjön le a férjével is, és tartsa meg a gyereket. Igazából Louise is meg akarja tartani, de nem tudja, hogyan lehetne egy gyereket nem az igazi apjával közösen felnevelni. Az első epizód alapján ennek a mondatnak eléggé nagy jelentősége van, ahogyan annak is, hogy Claire szerint is az számít, kitől kap egy gyerek szeretetet. 

outlander_2_4_4.jpg

Odahaza Jamie épp rámászna Claire-re, aki viszont harapásnyomokat vesz észre férje combján. Kicsit heves volt a lány. Melyik is? Amelyikről Fergus beszél állandóan? Nem, ez egy másik volt. Jamie úgy gondolja, hogy Claire olyan úrinő, aki nem hallott még a hatvankilencezésről (nem is angolul, hanem franciául mondja), az asszony jelzi, hogy dehogynem. Nagy veszekedés lesz ebből, ami leginkább arról szól, hogy egymás mellett élnek, és nem tudják megosztani egymással, hogy mindketten a maguk módján küszködnek a Randall-élménnyel. Jamie elmondja, hogy az az eset azt a kis belső erődöt döntötte romba benne, amit mindenki megtart magának, amit talán lehet léleknek is nevezni. Amúgy a jó hír, hogy a kapitány életben van, sarkallta őt cselekvésre, hogy előbújjon ebből az összeomlott erődből. Most kivételesen fordított a jelenet: először könnyed és vicces Jamie magyarázkodása miatt, majd aztán válik súlyossá.   

outlander_2_4_66.jpgJamie egy kis ablak melletti zugban alszik, Claire utána megy, és végre újra szeretkeznek. A nő hasa már eléggé nagy, terhes szexet (imitáló jelenetet) is ritkán szoktunk látni televíziós sorozatban. Az éjszaka közepén fura zajok érkeznek a tetőről. Valaki be akar törni, Jamie leteríti. A teljesen szétcsúszott Csinos Csárli az, akit most dobott ki a szeretője (épp szakítottak és a férj is túl korán ért haza). Sőt, még a kis háziállatkája is megharapta. Claire óvatosan felteszi a kérdést, nem lehet, hogy az a kisállat egy majom?  Károly nem válaszol, de a helyzet nyilvánvaló, ő Lousie szeretője és leendő gyermeke apja. A házaspárnak új ötlete támad: meg kellene hívni De Rohanékat is a vacsorára, ha Károly így értesül a márkiné állapotáról, tutira le fogja magát járatni. 

outlander_2_4_5.jpg

A vacsora napján Claire még elrohan a kórházba, mert egy baleset miatt sok a sebesült. Vele tart Murtagh és Fergus, valamint ott van Mary Hawkins is. Fergus sajnálja a mádmázelt, mert látja rajta, hogy sírt, szóval boldogtalan szerelmes. A női lélek rejtelmeiről keveset tudó Murtagh nem érti a helyzetet, most akkor örül vagy sem a lányka, boldog, vagy boldogtalan-e. A kis zsebtolvaj kiosztja a férfit: na ezért fogsz te édes öregem magányosan, csak a két kezed társaságában meghalni. Murtagh azért megkérdi, hogy a fúcska szerint Suzette vajon szerelmes-e? Már-már felderülne az arca, mikor megfelelő választ kap, de Fergus kiegészíti: persze, a szobalány mindenkibe szerelmes lesz, aki csak az ajtaja előtt elsétál. 

outlander_2_4_6.jpg

A kórházban komoly műtét zajlik, Monsieur Forez dolgozik együtt Claire-rel, s átnyújt egy kenőcsöt, ami enyhíti az égető érzést.  A kis Mary bátran beledugja ujjacskáit, mire kiderül, hogy a különleges krém halott emberek (kivégzett férfiak) zsírjából készült, a kórházban szintén önkéntesként dolgozó férfi ugyanis a királyi hóhér. Erről Hildegarde anya világosítja fel hősnőnket, majd elmondja, hogy ők itt minden kis segítségnek örülnek, de Claire messze több, mint kis segítség. Odakint közben Murtagh kivételesen okkal morcos, hiszen eltört a hintó kereke (mi sejtjük, hogy valaki tett róla, hogy eltörjön), Fergus már haza is szaladt Jamie-t tájékoztatni. Nincs mit tenni, el kell indulni gyalog.   

outlander_2_4_7.jpg

A palotába eközben megérkezik Sandringham hercege, vele együtt jön Kisrandall is. Pont róla beszél Mary Claire-nek a sötétben hazafelé andalogva. Azt mondja, szerelmes egy elragadó, kedves, intelligens, stb, stb, stb, fiatalemberbe, Randall a neve. Claire először azt hiszi, hogy a kislány Black Jackről beszél, de aztán kiderül, hogy Alexről. Hirtelen álarcos férfiak (legalább hárman) támadnak rájuk, csúnyán elintézik Murtagh-t, majd az egyik - egy foltos kezű - erőszakoskodni kezd Mary-vel. Claire-re is rávetnék magukat, de egyikük felkiált, hogy de hát ez itt La Dame Blanche, a Fehér Asszony, s a támadók riadtam elmenekülnek.  

outlander_2_4_44.jpg

Sandringham jó szokása szerint éppen szarkeveréssel foglalatoskodik, ugyanis meghívta a vacsorára Saint-Germaint és hites feleségét is. Ugye van még hely két plusz terítéknek, drága Jamie? Megérkeznek Rohan márkiék is, bemutatják őket a Stuart-sarjnak, s Károly olyan ízléstelenül csókol kezet az asszonynak, hogy ehhez képest egy bizonyos magyar közjogi méltóság kifejezetten kispályásnak tűnhet a jól ismert szokásával. A lakáj közben Jamie fülébe súgja, hogy baj van. Hazaértek Claire-ék, a két Fraser már rohanna felkutatni a támadókat, de a ház asszonya leinti őket, nem lehet botrány. Most szépen felviszik a sokkot kapott és eszméletlen lányt a cselédlépcsőn, a vacsora pedig úgy folytatódik, mintha mi sem történt volna. Mindenesetre Kisrandall ottmarad az ágy mellett - amúgy is a cselédséggel vacsorázott volna -, ha Mary felriad, máktejet kell itatni vele.     

outlander_2_4_8.jpg

Claire öltözködés közben értesül arról, hogy Saint.Germain is itt van, Jamie arra gyanakszik, a gróf állhat a támadás mögött. Odalent aztán Louise elsuttogja barátnéjának, hogy újra összejött a férjével, s elhitette vele, hogy övé a gyerek. Alex közben szerelmet vall az alvó Marynek. A vacsora alatt Sandringham hülye vicceket mesél, többek között a pápáról is gúnyolódik, ami persze nem tetszik Károlynak, hisz az ő családját most már az ötödik egyházfő tartja el meglehetősen jól Rómában. Jamie bátorítja a királyfit, hogy meséljen már a terveiről, ő pedig megint jön az Isten kiválasztottja dumával. Louise szakítja félbe a beszélgetést, mert uncsi ez a folytonos politizálás, dumcsizzanak inkább az operáról. 

outlander_2_4_9.jpg

Claire és Jamie összenéz, itt a legjobb pillanat, hogy gratuláljanak az utánpótlásnak a Rohan családban. A leendő szülőkkel szembe ültetett Károly tósztot mond ennek örömére, kezd a házigazdák tervei szerinti mértékben kínossá válni az este. Közben van egy kis szóváltás Claire és a közvetlen mellé ültetett Saint-Germain között, aki tudja, hogy mire való a háziasszony különleges nyakéke. Csak nem a saját személyzetétől fél a nő? A csendben a tervezett katasztrófa felé folydogáló este váratlan fordulatot vesz azonban, amikor Mary felébred és megriad Alextől. A hisztériás rohamot kapott lány lerohan a szalonba, a fiú utána, majd ráveti magát, hogy lefogja, de ez kívülről úgy néz ki, mintha pont ő erőszakoskodna.

outlander_2_4_11.jpg

Mivel itt van Mary gyámja és leendő férje is, persze meg szeretnék torolni a gyalázatot,  kardot rántanak még páran, de Jamie-vel és Murtagh-val találják szembe magukat, ennek itten bizony bunyó lesz a vége. Sandringham közben trollkodik kicsit, hogy pedig annyira nagyon várta a desszertet, de úgy tűnik, késni fog. Saint-Germain ráveszi Csinos Csárlit, hogy ideje lelépni, valamint értesíteni a rendőrséget is, hogy balhé van.  

outlander_2_4_12.jpg

A végül tényleg katasztrofálisan záruló estének egyetlen nyertese van, a kicsi Fergus, aki a félbehagyott vacsoraasztalnál kedvére lakmározhat. 

Címkék: Outlander
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása